Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 04, 23:48)
Ne visai tiksliai pasakyta...Na bent jau ne taip kaip iprastai (stumimas turi buti kita linkme).
biggrin.gif
Epiduras retai kada buna geriausiu pagalbininku.  mirksiukas.gif  Tau tiesiog pasiseke.

astulka1, jei maudena, vadinasi kaklelio reikalai tikrai juda i prieki  mirksiukas.gif

tikiuosi tikiuosi...nes va siandiena uzl ango vel nuostabi diena, karsta... vaziuosi savo vyra "moraliskai" prie namo palaikyti .... ir bus karsta man ten su savo pilvuku.... nestuke.gif
ir jau melsiu "issigelbejimo".... ech.... ir bijau ir noriu.... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 04, 23:48)
Ne visai tiksliai pasakyta...Na bent jau ne taip kaip iprastai (stumimas turi buti kita linkme).
biggrin.gif
Epiduras retai kada buna geriausiu pagalbininku.  mirksiukas.gif  Tau tiesiog pasiseke.

Kita linkme? Tai tik į viršų tuomet tongue.gif
Kadangi stūmimo jausmas yra identiškas nevalingam stipriam norui tuštintis, tai aprašymas būtent tokio tikslumo, kaip ir vyksta pats procesas mirksiukas.gif
Ar jums pavyksta pakakoti nepasiusiojus jei pilna šlapimo pūslė???
Įdomumo dėlei pamėginkit atsitūpus vonioje "tarsi bandyti kakoti" ir būtent tuo stūmimo momentu apsičiupinėkit makšties išorę. Tikrai pajusit, kad dirba tie patys raumenys mirksiukas.gif Tai gi stūmimas į tiesiąją žarną yra pats tiksliausias apibūdinimas.
Tiesa, moterys, kurios gimdo su skausmu (be epidūro) labiau pajaučia makšties įsitempimą ir skausmą.

O kas liečia epidūrą, tai būtent dauguma atvejų (juk jis skirtas skausmo malšinimui sąrėmių metu) tai ir yra geriausias pagalbininkas, o šalutiniai reiškiniai nėra tokie dažni (kitaip jo atsisakytų visai wink.gif)
Kitas dalykas, kiekviena moteris yra individuali ir kiekvienos vaistų dozė turi būti skirtinga, o ne standartinė visoms. Taip išvengiama gimdymo veiklos sulėtėjimo rolleyes.gif

O kad pasisekė, tai taip, nes man epidūras suveikė idealiai kaip priklauso, aš net gimdžiau su juo (kas būna ypač retai), tiesiog sumažino leidžiamą dozę bigsmile.gif Taigi ką reiškia gimdymo skausmas aš nežinau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katukė: 05 birželio 2010 - 14:05
QUOTE(Katukė @ 2010 06 05, 14:02)
Taigi ką reiškia gimdymo skausmas aš nežinau biggrin.gif
As asmeniskai taip gimdyti nenoreciau. mirksiukas.gif Esu uz naturaluma, uz toki, koki Gamta sukure. Ir nematau nieko baisaus ar atstumiancio gimdymo procese.
Bet kokie nuskausminamieji gimdymo metu turi mazesne ar didesne itaka kudikiui (apie mama as nekalbu, nes ne ji cia svarbiausia)...
Nemanau, kad opioidu 'ragavimas' pati geriausia pradzia gleznam Zmoguciui. ax.gif smile.gif mirksiukas.gif (p.s. yra atskira tema apie epidurine/spinaline nejautra).

Bet tai MANO nuomone ir pasirinkimas. Gimdom ir gyvenam taip, kaip ismanom. 4u.gif

Atsakyti
as uz tai, kad jau XXI amzius,mes ne mergeles marijos - ir mielai gimdyciau be skausmo..... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 05, 19:52)
as uz tai, kad jau XXI amzius,mes ne mergeles marijos - ir mielai gimdyciau be skausmo.....  ax.gif

Prie ko cia 'marijos' biggrin.gif
Mes esam gimdyves, mamos, kurios esam atsakingos ne tik uz savo...egoistinius poreikius, bet ir uz savo mazus Zmogiukus. Jie taipogi turi savo prigimtines teises. Kodel gi nepagalvojus ir apie tai? KAS geriau gleznai butybei...
Nesu kategoriskai pries nuskausminina, jis kartkartemis gali buti naudingas ir mamai ir vaikui, ypac tuomet, kai mama visiskai nepasiruosusi vaikelio sutikimui (ar yra tam tikru komplikaciju). Bet narkotiniu medziagu pasirinkimas vien tam, kad isvengti skausmo (kuris YRA iveikiamas)...mazu maziausiai kvaila. smile.gif
Velgi tai tik mano nuostata.
Atsakyti
esme kame, juk mes neko neatsimenam is savo gimimo - dienos.... o mamos atsimena... vat tas ir sunkiausia, kad tu suvoki kas taves mazdauk laukia.... ax.gif
as rinksiuos lengvesni varianta - jei tik bus galimybe....
anksciau taip buvo - nes to ir ano nebuvo... o dabar turim ir ta ir ana... ir renkames 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 06, 09:44)
esme kame, juk mes neko neatsimenam is savo gimimo - dienos.... o mamos atsimena... vat tas ir sunkiausia, kad tu suvoki kas taves mazdauk laukia....  ax.gif

Gal ir neatsimenam, taciau zmogaus gimimas turi itin didele reiksme jo tolimesniam gyvenimui ir tam, kokiu zmogumi jis taps. Zmogaus gimimas - kertinis gyvenimo akmuo... mirksiukas.gif 4u.gif

Kai laukiausi pirmosios nebijojau gimdymo (na, ta baime proto ribose - normalu), nes nezinojau kas manes laukia...Nors gimdymas buvo siaubingas (ir tik del to, kad as i tai per daug nesigilinau ir ne as jam vadovavau, o man, t.y. klausiausi privataus!! ginekologo nurodymu doh.gif ...), pasekmes galejo buti dar baisesnes, bet jau pagimdziusi sakiau vyrui, kad vaikuciu dar bus biggrin.gif
Laukiantis antrojo Zmogucio labai atsakingai tam ruosiausi, todel baime vel pavyko nugaleti. Su treciosios dukrytes gimimu dar kitaip - laukiau gimdymo kaip didziules sventes ir tai is tiesu buvo SVENTE! Jokio blaskymosi, jokios nezinomybes...Iki siol pamenu kiekviena jos gimimo sekunde ir megaujuosi tais prisiminimais mirksiukas.gif 4u.gif Taip, kad viskas cia nuo musu poziurio priklauso. Ir supratimo, kad gimdyme svarbiausia kudikis ir gimdyve ir JIE tame procese dalyvauja ir vadovauja. mirksiukas.gif

Nepriestarauju jusu nuomonems 4u.gif Bet tai idomi tema. Ir neissemiama. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 06 birželio 2010 - 12:54
tai taip, juk jei visi butume vienos nuomones - kas cia butu tam pasauly;

dziaugiuosi, kas esate tokiso stiprios, as ne....
mane nezinomybe kankina... ir bailiuke as ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 06, 14:04)
dziaugiuosi, kas esate tokiso stiprios, as ne....
mane nezinomybe kankina... ir bailiuke as  ax.gif

Manau netrukus suprasi, kad taip tikrai nera mirksiukas.gif
Atsakyti
Gegužės 8 d. sulaukėme ketvirto vaikelio. Bijojau labai, žinojau kas manęs laukia, kokie skausmai ir pan. Visus pirmus tris kartus gimdydama labai panikavau, blaškiausi, labai, net labai, daug kalbėjau, isterikavau, nes skausmas atrodė nepakeliamas. Bet gimdydama ketvirtą vaikelį, dėkoju labai akušerei, tik jos pagalba nusiteikiau, kad tai yra normalu, kad tai yra šventė, kad panikuodama tikrai vaikui nepadedu ir t. t. ir t. t. Jau prieš pat stūmimus, kas man iki šiol buvo baisiausia (sąrėmiai visai pakenčiami buvo), akušerė nuolat kartojo, kad skausmingiausias ir sunkiausias etapas jau baigėsi, dabar tik reikia susikaupti ties stūmimu ir viskas. Aš pradėjau save raminti, per sąrėmius stengtis nepanikuoti, o viską daryti ramiai. Ir ką, gavosi. Pasirodo kad įmanoma, viskas įmanoma. Tik reikia pradėti nuo savęs, su savimi gerai padirbėti. Ir dabar kai pagalvoju, tas skausmas nėra toks baisus, tiesiog aš buvau labai pati save įkalbėjusi, prisigąsdinusi, kad tai labai skausminga.
Atsakyti
QUOTE(agurčikas @ 2010 06 06, 14:39)
Pasirodo kad įmanoma, viskas įmanoma. Tik reikia pradėti nuo savęs, su savimi gerai padirbėti. Ir dabar kai pagalvoju, tas skausmas nėra toks baisus, tiesiog aš buvau labai pati save įkalbėjusi, prisigąsdinusi, kad tai labai skausminga.
drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Apie tai ir rasau nu0lat ir visur...Tam reikia ruostis! smile.gif
Sveikinimai sulaukus ketvirtojo wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 06, 15:42)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif Apie tai ir rasau nu0lat ir visur...Tam reikia ruostis!  smile.gif
Sveikinimai sulaukus ketvirtojo  wub.gif  4u.gif

Aš pritariu visoms nuomonėms ir manau, kad skausmas ar ne - tai tik gimdyvės pasirinkimas ax.gif

Beja, mano gera draugė net negalvojo apie epidūrą, bet gamta sutvarkė viską pati - po 48 val. nesiliaujančių sąrėmių (labai sunkiai atsidarinėjo kaklelis) gale padaryto epidūro - ji vis tiek nebeturėjo jėgų pati pagimdyti ir vaikutį teko su replėmis traukti... verysad.gif

Beja, veiksmas vyko Norvegijoj - pas mus, manau, seniai būtų padarę CP verysad.gif
Atsakyti