QUOTE(ast_alaus @ 2010 06 04, 23:48)
Ne visai tiksliai pasakyta...Na bent jau ne taip kaip iprastai (stumimas turi buti kita linkme).
Epiduras retai kada buna geriausiu pagalbininku.
Tau tiesiog pasiseke.
Kita linkme? Tai tik į viršų tuomet
Kadangi stūmimo jausmas yra identiškas nevalingam stipriam norui tuštintis, tai aprašymas būtent tokio tikslumo, kaip ir vyksta pats procesas
Ar jums pavyksta pakakoti nepasiusiojus jei pilna šlapimo pūslė???
Įdomumo dėlei pamėginkit atsitūpus vonioje "tarsi bandyti kakoti" ir būtent tuo stūmimo momentu apsičiupinėkit makšties išorę. Tikrai pajusit, kad dirba tie patys raumenys
Tai gi stūmimas į tiesiąją žarną yra pats tiksliausias apibūdinimas.
Tiesa, moterys, kurios gimdo su skausmu (be epidūro) labiau pajaučia makšties įsitempimą ir skausmą.
O kas liečia epidūrą, tai būtent dauguma atvejų (juk jis skirtas skausmo malšinimui sąrėmių metu) tai ir yra geriausias pagalbininkas, o šalutiniai reiškiniai nėra tokie dažni (kitaip jo atsisakytų visai
)
Kitas dalykas, kiekviena moteris yra individuali ir kiekvienos vaistų dozė turi būti skirtinga, o ne standartinė visoms. Taip išvengiama gimdymo veiklos sulėtėjimo
O kad pasisekė, tai taip, nes man epidūras suveikė idealiai kaip priklauso, aš net gimdžiau su juo (kas būna ypač retai), tiesiog sumažino leidžiamą dozę
Taigi ką reiškia gimdymo skausmas aš nežinau