Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(astulka1 @ 2010 06 03, 15:14)
zinau, kad apsurdas klausineti tokiu  dalyku - nu bet merginos - kas skaudziau - saremiai ar stumimas....?  blush2.gif  ax.gif

Paprastai saremiai trunka gerokai ilgiau, o stumimas reiskia, jog jau visai greitai laikysi savo TURTA ant ranku, todel tuo metu negalvok apie skausma mirksiukas.gif
Kas skaudziau suzinosi tik po gimdymo (visa laime, kad tie skausmeliai labai greitai uzsimirsta! thumbup.gif ).
Atsakyti
Aš tai manau, kad bent kartą gimdžius gal ir galima kažką "išmokt", tačiau to nepatyrus, vargiai ar kas labai padės rolleyes.gif o gimdant antrą, trečią kartą - dažniausiai viskas greičiau ir paprasčiau būna..
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 03, 16:14)
zinau, kad apsurdas klausineti tokiu  dalyku - nu bet merginos - kas skaudziau - saremiai ar stumimas....?  blush2.gif  ax.gif

man tai sąrėmiai,o per stūmimą visai skausmo nejaučiau,tik buvo žiauriai sunku,reikėjo daug jėgų ir labai stengtis mirksiukas.gif
Atsakyti
aha, pasimirsta.... bet dabartas neguodzia... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 03, 21:54)
aha, pasimirsta.... bet dabartas neguodzia...  ax.gif

Neklausyk jokiu blogu patirciu, neskaityk gimdymo istoriju, nes tavoji bus...kitokia smile.gif Svarbiausia tavo pacios nusiteikimas, pasitikejimas savo kunu. Isvaryk baime, ji labai blogas pagalbininkas gimdykloje. mirksiukas.gif
Kad gimdymas taptu lengvesniu reikia vieno - suprasti skausmo prasme. Ir kas su tavo kunu darosi. Tavo pareiga - padeti! vaikeliui gimti ir pasistengti, kad tai jam butu kuo lengviau. Juk vaikeliui gimimas yra gerokai baisesnis ir skausmingesnis nei mamai, tai be galo sunkus darbas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 03, 22:54)
aha, pasimirsta.... bet dabartas neguodzia...  ax.gif

guodzia smile.gif
pati dar net nesvajojau apie vaikus, kai ejom aplankyti ka tik pagimdziusios bendradarbes. ir kazkaip mergos mes tokios zalios, paklausem, ar labai skaudejo gimdyt. o ta bendradarbe atsake, kad neprisimena smile.gif
kazkaip sunku buvo isivaizduot tuo metu... bet apie savo gimdymus galiu pasakyti ta pati - is tiesu neprisimenu skausmo smile.gif
Atsakyti
nzn nzn... pvz., mano mama iki siol nepamirso kaip gimde sese (savo pirma vaika) unsure.gif
ivare man siaubo pati to nenoredama dar nuo vaikystes, nes isgirdau pasakojant ktiems.... ir viskas - stovi man visa gyvenima akyse tas jos pasakojimas;
jau ne karta bariau ja uz tai, bet kas padaryta tas padaryta.... ax.gif
as siaip kantri ir skausmui ir kazkaip esu isitikinus, kad viskas greit baigsis - kai tai prasides...
bet iki termino liko savaite ir vis nerimauju, kad mazai kas vyksat gimdymo link...
vakar kai taip karsta lauke buvo... supratau - kad jau nezmoniskai noriu kad viskas greiciau pasibaigtu.... ax.gif
nezinomybe visada gasdina - bandysim ramintis.... ruostis.... nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astulka1: 04 birželio 2010 - 10:16
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 04, 10:13)
nezinomybe visada gasdina - bandysim ramintis.... ruostis.... nestuke.gif

Suprantu tave, nes ir pati pirma kart jauciausi panasiai. 4u.gif
Mamos pasakojimas...na, jei pateksi pas toki medika, kuriam noresis padaryti 'greiciau ir patogiau', tuomet liudna...Gaila, bet lyg siol dar daug akuseriu yra 'seno sukurpimo', kurie siulo klizmas, skutimus, vandens maisu kirpima, laselines (tada, kada ju nereiketu!!), gulima gimdymo padeti ir siaip gimdyve 'istato' i pasyviosios vieta. Vat tada ir atsiranda gimdymo komplikacijos, ekstriniai cezariai ir kudikiu pridusimai...O taip neturetu buti.
Termino nustatymas dare nera 'riba', vaikelis gali gimti ir 42 savaiciu ir tai yra normalu. Jei gimdymas prasides savaime, viskas eisis gerai ir nuosekliai, taciau jei skatins tada, kai to nereikia - gali kilti nesklandumu. Todel velgi, pasikartosiu - pasitikek savimi, savo vaikeliu ir savo kunu, isiklausyk jo, jis zino ka, kada ir kaip daryti mirksiukas.gif O tam, kad protingai padeti gimdymo veiklai isibegeti - nesedek namuose vakarais (dienos metu manau, kad visai nelengva) iseik pasivaikscioti, judek ir megaukis kiekviena paskutine nestuke.gif dienele. Namuose pasisedejimui tinkamiausias sportinis kamuolys, bet jokiu budu ne patogus fotelis ar sofa...
Viskas bus gerai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 04 birželio 2010 - 12:13
ech... aciu uz palaikyma ax.gif 4u.gif
tai stengiuosi nesedeti, ale kartais jau kojos buna tokios kalades doh.gif verysad.gif kad zinokit net verkti norisi - tai ir tenka guleti nes nuo istinimo ir skausmo jose ju nei pajudinti neina...
bet jau progai pasitaikius lekiu ir vairuoju - mama kai suzinojo, kad dar paskutinem dienom ir vairuoju pati sako - tai kas per "lelius" bus pas tave - vyras sako "sumacheris" lotuliukas.gif
sudetingiausia kai pradedu jausti lyg kazkokisu pamaudimus, spazmus pilvo apacioje - ir tada galvoju - ciagal jau - gal jau reikpradet skaiciuot kas kiek cia man uzeina... blush2.gif ale atsistoju - prasivaikstau - ir viskas praeina...
ech... pirmadieni pas gydytoja, ziuresim ar pasistumejo mano kaklelis per savaite nuo 1 cm iki dar keliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(INGRID @ 2003 05 28, 03:11)

"Stangos - tai refleksiniai pilvo sienos, tarpvietės, raumenų, gimdos susitraukimai, paskatinti jos veiklos. Stangos kyla, kai vaisius, slinkdamas gimdos kanalu, pradeda dirginti tarpvietės receptorius. Kyla tarsi nevalingas noras tuštintis.
Priešingai nei sąrėmius, stangas galite šiek tiek reguliuoti. Sąmoningai stangindamasi paspartinsite vaikelį slinkti žemyn gimdymo kanalu. Kaip tai daryti? Per sąrėmį įkvėpkite daug oro, jį sulaikykite giliai plaučiuose ir stenkitės stumti į tiesiąją žarną. Pritrūkusi oro vėl įkvėpkite ir vėl stanginkitės - per stangą įkvėpkite iš viso 2-3 k. Jei nėra gimdos susitraukimų, nekankinkite savęs. Tarp stangų pailsėkite pati ir leiskite tai padaryti vaikeliui: giliai, ritmingai kvėpuokite, kad abu pakankamai gautumėte deguonies"...

thumbup.gif Pats tiksliausias aprašymas kaip gimdyti tongue.gif Iš visų jėgų reikia "kakoti" blush2.gif
Aš gimdžiau su epidūru, taigi tai buvo mano vienintelis ir pats geriausias pagalbininkas gimdant tongue.gif
Atsakyti
na taip... dauk kas sako, kad stumimas tai tik didelis darbas, o va saremiai...
ir dabar... prisivalgiau braskiu, obuoliu ir pilvas taip sukietejo, nu taip skauda.... o taip visko norisi, o nesuprasi ka gli, ko ne blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Katukė @ 2010 06 04, 18:27)
thumbup.gif Pats tiksliausias aprašymas kaip gimdyti  tongue.gif Iš visų jėgų reikia "kakoti"  blush2.gif
Aš gimdžiau su epidūru, taigi tai buvo mano vienintelis ir pats geriausias pagalbininkas gimdant  tongue.gif

Ne visai tiksliai pasakyta...Na bent jau ne taip kaip iprastai (stumimas turi buti kita linkme).
biggrin.gif
Epiduras retai kada buna geriausiu pagalbininku. mirksiukas.gif Tau tiesiog pasiseke.

astulka1, jei maudena, vadinasi kaklelio reikalai tikrai juda i prieki mirksiukas.gif
Atsakyti