O aš galiu pasakyt, kad išmokti gimdyti pilnai galima. Tik reikia tam ruoštis be išankstinių nusistatymų, kad pvz ir dėl epidūro. Taip, jis geras dalykas. Tačiau kiekvienas medikamentas palieka žymę leliukui Šita idėja mane ir vertė gimdyti natūraliai. Pirmą kartą nemokėjau, antrą kartą buvau jau geriau, o trečias kartas buvo išvis niekalas Leliukai gimė tikrai dideli, beje.
QUOTE(gupija @ 2009 11 13, 16:10)
Leliukai gimė tikrai dideli, beje.
Galiu pasidometi tiksliau, kokio dydzio ? Idomu palyginti su savais
QUOTE(ast_alaus @ 2009 11 13, 19:08)
Galiu pasidometi tiksliau, kokio dydzio ? Idomu palyginti su savais
dukra standartinė 3,64 ir 54
sūnus 4,88 ir 60
sūnus 4,4 ir 58
Pagimdžiau pati, be kirpimų/plyšimų. Tik labai klausiau visų akušerės nurodymų. Nerėkiau ir nesikeikiau
QUOTE(gupija @ 2009 11 13, 20:49)
dukra standartinė 3,64 ir 54
sūnus 4,88 ir 60
sūnus 4,4 ir 58
Pagimdžiau pati, be kirpimų/plyšimų. Tik labai klausiau visų akušerės nurodymų. Nerėkiau ir nesikeikiau
Ogo, vyrukas kaip priklauso sūnus 4,88 ir 60
sūnus 4,4 ir 58
Saunuole
Maniskiai panasiai:
3.940 kg, 54cm
4.584 kg, 58 cm
4.830 kg, 53 cm
ismokti mokyklelese manau galima tik bendrus dalykus, tarkim, kaip vystosi maziulis, kaip priziureti, kvepavimo pratimus ir t.t. na, o kas pades butent konkreciai gimdyvei, galima suzinoti tik prasidejus gimdymui instinktyviai jauti, kas gerai, o kas netinka. as pvz per pirma gimdyma beveik visa laika pravaiksciojau, stovet ar siaip buti vienoj vietoj buvo kancia. per antra pratupejau, vaiksciojimas si karta buvo peilis.
+2009 11 14, 23:56-->
aš per pirmą irgi pravaikščiojau, antrą pragulėjau, o per trečią pritūpimus dariau, kad greičiau leistis pradėtų O kai jau atsidarymas prieš pabaigą buvo, tai stovėjau. Kai jau atsiguliau ant stalo, tai per 5 min ir turėjom leliuką
QUOTE(kristinukas @ 2009 11 14, 23:56)
as pvz per pirma gimdyma beveik visa laika pravaiksciojau, stovet ar siaip buti vienoj vietoj buvo kancia. per antra pratupejau, vaiksciojimas si karta buvo peilis.
aš per pirmą irgi pravaikščiojau, antrą pragulėjau, o per trečią pritūpimus dariau, kad greičiau leistis pradėtų O kai jau atsidarymas prieš pabaigą buvo, tai stovėjau. Kai jau atsiguliau ant stalo, tai per 5 min ir turėjom leliuką
kiek gimdymu, tiek skirtingu budu sau padeti o svarbiausia- ismokti isiklausyti i save ir daryti tai, kas tuo metu atrodo geriausia.
Sąrėmį reikia prakvėpuoti, tada vaikas gauna dėguonies daugiau, nes sąrėmis tai mėšlungis, tai reiškia suspaudžią vaikutį pilvukė, kraujas turi gauti dėguonies ,kuo greičiau ir daugiau gaus tuo bus lengviau ir jums, ir vaikučiui Lėtai įkvėpi ir iškvėpi tol, kol nesibaigs sąrėmis. O per stangas gydytoja pasakys kada ir kaip kvėpuoti. Tarp stangų - greitai kaip šuniukas
Mes irgi su MB laukiam ateinat mazojo stebuklelio, kuo arciau ta svente, tuo daugiau stengiuosi suzinoti. Aciu uz Jusu komentarus Kazkodel paskaicius juos jauciuosi drasiau ir galinti ir pati pagimdyti.
saremio metu reikia ikvepti per nosi ir iskvepti pro burna per daug neskubant....deja, kai atejo laikas gimdyti, pamirsau apie visus kvepavimo pratimus... tik kai saremiai praeidavau vel stengdavausi kvepuoti kaip reikia... gerai, kad mazius gime sveikut sveikutelis
zinau, kad apsurdas klausineti tokiu dalyku - nu bet merginos - kas skaudziau - saremiai ar stumimas....?