Oi, apie tai, kaip reikia kvėpuoti per gimdymą labai domėjausi... Žinojau tikrai laabai daug. Pagimdžiau taip ir nepajutusi rimtesnio skausmo... Bet ar čia kuo nors dėtas kvėpavimas - nesu tikra Didžiąją dalį sąrėmių pramiegojau na, o kai reikėjo - kvėpavau kaip išprotėjus, žinojau, kad mano mažyliui labai reikia deguonies ir kaip įmanydama stengiausi jam padėti. Rezultatas 10 balų pagal APGAR.
O dėl to, kad pamiršit viską, kai reikės, tai nesijaudinkit. Akušerė tikrai viską primins, paaiškins, parodys
Pries pirma gimdyma ir kursuose buvau ir namuose pilvu kvepavau, bet.. Saremiu metu, kai tik bandydavau taisyklingai i pilvo sriti ikvepti, tai toooks skausmelis buvo, kad visus saremius "praleidau" sulaikydama kvapa.. Gal kazka ne taip dariau? Va ir dabar galvoju, kaip cia reiks "prakvepuoti"
LABAI TEISINGAI SUPERMAMYTES RASO..... AS IRGI PRIES GIMDYMA BUVAU PRISIKALUSIUSI,PRISIZIURESJUSI,PRISISKAICIUSI...KAIP KVEPUOTI IR T.T..............GIMDYMO METU BANDZIAU TAI IGYVENDINTI.....IR ZINOMA SVARBAIUSIA NEPANIKUOTI, O STENGTIS RAMIAI KVEPUOTI ............... IRLAUKTI STEBUKLO KURIS RUOSIASI ATEITI I PASAULELI...
Nemokejau kvepuot taisyklingai ir nemoku, o vis tiek pagimdziau
Kalbant apie gydytoju instrukcijas gimdymo metu, galiu pasakyti, kad pati ju negirdejau Turbut jau ne siame pasaulyje buvau..
Mano pagalbininkas buvo MB Jis viska i ausyte sake (tiksliau persake gydytojos zodzius..).. Gimdem kartu.. Ir nepaisant visu skausmeliu, gimdymas liko kaip labai grazus atsiminimas
Mano pagalbininkas buvo MB Jis viska i ausyte sake (tiksliau persake gydytojos zodzius..).. Gimdem kartu.. Ir nepaisant visu skausmeliu, gimdymas liko kaip labai grazus atsiminimas
QUOTE(Laputa @ 2009 01 15, 01:51)
Kalbant apie gydytoju instrukcijas gimdymo metu, galiu pasakyti, kad pati ju negirdejau Turbut jau ne siame pasaulyje buvau..
aš tai viską girdėjau ką sakė ir viskas šauniai pavyko gimdyčiau jau dabar antrąjį
Turbut pirmam gimdymui retai kuri buna teoriskai ismokusi gimdyt, bet antra kart gimdant jau butu aiskiau, gal maziau apsijuokciau Sunkiausia buvo taisyklingas stumimas...
QUOTE(Susindoja @ 2009 01 15, 21:00)
Turbut pirmam gimdymui retai kuri buna teoriskai ismokusi gimdyt, bet antra kart gimdant jau butu aiskiau, gal maziau apsijuokciau Sunkiausia buvo taisyklingas stumimas...
svarbiausia gimdant ...neapsijuokt...
Greitu laiku ir mus aplankys stebuklelis pradejau klausineti draugiu del kvepavimo gimdymo metu, viena patare, kita sake klausyti akuseres, nes ji viska paaiskina ir parodo, tik nereikia panikuoti
Sioje temuteje radau patarimu, tad manau nebus problemu
Sioje temuteje radau patarimu, tad manau nebus problemu
Lankiausi gimdymo kursuose kartu su vyru, suėjus 30 neštumo savaičių. Kai jau iki gimdymo liko mažiau nei 20 dienų, pradėjau vėl visą literatūrą skaityti. Jaudulys daro savo, kuo arčiau gimdymas - tuo labiau jaudiniesi ir pamiršti viską.
Kvėpuoti mus mokino, taip kaip čia rašo mamos. O kvėpuoti taisyklingai labai svarbu, dėl Jūsų kūdikėlio. Sąrėmio metu sulaikius kvėpavimą, sutrinka ir Jūsų mažylio kvėpavimas (O jis oro gauna per virštelėje esantį kraują). Taisyklingas kvėpavimas sumažina skausmą mamai ir pačiam vaikui, nes sąrėmio metu jis yra spaudžiamas gimdos raumenų. O ką jau kalbėti apie pridusimus...
Kaip viena mama čia rašė, spiegimąir klykimą, geriau iškeisti į riaumojimą... Neprisimenu kaip ten akušerė aiškino, bet žemas garsas eina per klubus, todėl tai kažką skatina... Gal kas papildysit Beje spiegimas ir klykimas leistinas tik jau stūmimo metu, kada lieka sunkiausias darbas, tuo metu jau sulaikomas kvėpavimas...
Akušerė tikrai primins, nes kaip matot ir skaičiau ir lankiausi - o jau nepamenu
Kvėpuoti mus mokino, taip kaip čia rašo mamos. O kvėpuoti taisyklingai labai svarbu, dėl Jūsų kūdikėlio. Sąrėmio metu sulaikius kvėpavimą, sutrinka ir Jūsų mažylio kvėpavimas (O jis oro gauna per virštelėje esantį kraują). Taisyklingas kvėpavimas sumažina skausmą mamai ir pačiam vaikui, nes sąrėmio metu jis yra spaudžiamas gimdos raumenų. O ką jau kalbėti apie pridusimus...
Kaip viena mama čia rašė, spiegimąir klykimą, geriau iškeisti į riaumojimą... Neprisimenu kaip ten akušerė aiškino, bet žemas garsas eina per klubus, todėl tai kažką skatina... Gal kas papildysit Beje spiegimas ir klykimas leistinas tik jau stūmimo metu, kada lieka sunkiausias darbas, tuo metu jau sulaikomas kvėpavimas...
Akušerė tikrai primins, nes kaip matot ir skaičiau ir lankiausi - o jau nepamenu
QUOTE(Filomena S @ 2009 01 19, 00:12)
Beje spiegimas ir klykimas leistinas tik jau stūmimo metu, kada lieka sunkiausias darbas, tuo metu jau sulaikomas kvėpavimas...
Stumimo metu kaip tik klykimas neleidziamas. Kai vienu metu jau nepakeliau skausmo, tai atsiklausiau gydytojo, ar galima rekti . Sake dabar gali, bet kai jau busi ant gimdymo stalo, jokiu budu. Ten jau reik susikaupt ir visas jegas atiduoti stumimui.
svarbiausia isvis nenustot kvepuot, kad vaikas deguonies gautu, o tai man kai uzspazmuodavo, tai isitempdavau, oro itraukus, o kad kvepuot apskritai, tai jau tik akusere primindavo