Lioka, labai graziai parasei
Psichologinis pasiruosimas - ypatingai svarbus! Tai bene vienintelis skausmas, turintis prasme!
as galiu tik viena pasakyti,mokykis nesimokius,man kai uzejo skausmai,uzmirsau ir kvepaviam ir kaip reikia kvepuoti,i viska buvo nusispjauti,kai teko stumti klausiau tik ka gydytojas sako ir bandziau kvepuoti kaip sako,nes skaudejo taip kad nieko nenorejau ir i pamokeles nevaiksciojau nei su pirmu nei su antru vaiku.viena yra teorija o kita praktika
sakyciau, nereikia mokytis, geriau klausyti ka pataria sesele su daktare, nes per pirma gimdyma nezinojau: nei kada, nei kaip kvepuoti, viska dariau kaip liepe ir viskas sauniai isejo. o per antra gimdyma ruosiausi mokinausi kvepuoti, bet kai atejo laikas susimaisiau, susipainiojau, tai net akusere subare, kad netaip darau, o as buvau isitikinusi, kad taip reikia
QUOTE(Severute @ 2008 03 27, 02:35)
sakyciau, nereikia mokytis, geriau klausyti ka pataria sesele su daktare, nes per pirma gimdyma nezinojau: nei kada, nei kaip kvepuoti, viska dariau kaip liepe ir viskas sauniai isejo. o per antra gimdyma ruosiausi mokinausi kvepuoti, bet kai atejo laikas susimaisiau, susipainiojau, tai net akusere subare, kad netaip darau, o as buvau isitikinusi, kad taip reikia
jooo... dabar, jei neismoksi kvepuot, gali ir nepagimdyt. Greitai ir shikt eisit tik perskaite vadoveli apie kvepavima, shikimo metu.
(o ko daugiau tiketis is blondino = infantilo?) Uzuojauta...
QUOTE(Atisa @ 2008 03 14, 16:32)
Na, pavyzdziui, man kai prasidejo saremiai, labai norejosi guleti, o akusere liepe ku daugiau vaiksiot maziukais zingsneliais, taip greiciau atsidarineja gimda. O per kursus sake, kad kiekviena gimdyve pasirenka jai patogiausia poza. jei ne akusere, tai as ir buciau visa laika gulejus, ir gimdzius gal kokiu 12 val
Saremio metu akusere liepdavo po truputi tuptis (vyras laike uz pazastu ) ir jokiu budu nestumti. Taip kudikelis greiciau slenka gimdymo kanalu ir tikrai daug lengviau buvo istverti pati saremi ir nora stumti.
Tiesa, ji patare ir ant kamuolio sedet, bet as visiskai negalejau, man buvo dar sunkiau. Toks jausmas, kad kudikis slenka, o kamuolys neleidzia..
Per pati gimdyma taip pat akusere sake, kada giliai ikvept, kada stumt greiciau, kada ilgai ir po truputi.
Klausiau visko, ka liepe akusere, ir pagimdziau per 6 val be jokiu komplikaciju ir pakankamai lengvai
Saremio metu akusere liepdavo po truputi tuptis (vyras laike uz pazastu ) ir jokiu budu nestumti. Taip kudikelis greiciau slenka gimdymo kanalu ir tikrai daug lengviau buvo istverti pati saremi ir nora stumti.
Tiesa, ji patare ir ant kamuolio sedet, bet as visiskai negalejau, man buvo dar sunkiau. Toks jausmas, kad kudikis slenka, o kamuolys neleidzia..
Per pati gimdyma taip pat akusere sake, kada giliai ikvept, kada stumt greiciau, kada ilgai ir po truputi.
Klausiau visko, ka liepe akusere, ir pagimdziau per 6 val be jokiu komplikaciju ir pakankamai lengvai
perskaicius net kazkaip ramiau pasidare , nes prisiskaicius apie visokius kirpimus ir plysimus, visas tas gimdymo procesas atrode kaip didziausias kosmaras ...tikiuosi, kad ir man taip pat lengvai viskas pavyx ir galesiu cia pasidalinti tik teigiamomis emocijomis
Laba visoms.
Iki gimdymo man liko du menesiukai- galvoju, ar verta tas pamokeles lankyti (gyvenu Londone- tai ju visas poziuris i gimdyma truputi kitoks- viskas turi vykti savaime)
Mane "kankina" vienas klausimas- pries prededant gimdyti statoma klyzma?- jei ne- tai juk gali " visko" pristumti?!
Iki gimdymo man liko du menesiukai- galvoju, ar verta tas pamokeles lankyti (gyvenu Londone- tai ju visas poziuris i gimdyma truputi kitoks- viskas turi vykti savaime)
Mane "kankina" vienas klausimas- pries prededant gimdyti statoma klyzma?- jei ne- tai juk gali " visko" pristumti?!
Man irgi liko du menesiukai ka tik baigiau lankyti pamokeles apie gimdyma, man labai patiko ir dabar jauciuos kur kas ramiau. Kol kas visa info mano galvoj sudeliota i stalciukus, lyg ir viskas aisku atrodo O jei ka pamirsiu ar pasimesiu, klausysiu mediku nurodymu
Pries gimdyma klizma daroma. O visko "pristumti" ir "isspausti" tikrai gali, bet tai normalu ir nereikia i tai kreipti demesio. Akusere taip ir sake - jei gimdymo metu kazkas panasaus ivyks, tai rodys, kad jusu tarpviete yra atpalaiduota, o ne itempta, o kai ji atpalaiduota, mazesne plysimu tikimybe.
Pries gimdyma klizma daroma. O visko "pristumti" ir "isspausti" tikrai gali, bet tai normalu ir nereikia i tai kreipti demesio. Akusere taip ir sake - jei gimdymo metu kazkas panasaus ivyks, tai rodys, kad jusu tarpviete yra atpalaiduota, o ne itempta, o kai ji atpalaiduota, mazesne plysimu tikimybe.
o man kuo arciau gimdymas tuo labiau bijau, visokios mintys i galva lenda, o jei plys, o jei vel kas..
bet lauki ir nezinai kas kaip bus
bet lauki ir nezinai kas kaip bus
QUOTE(Inana2 @ 2008 07 26, 13:47)
Man irgi liko du menesiukai ka tik baigiau lankyti pamokeles apie gimdyma, man labai patiko ir dabar jauciuos kur kas ramiau. Kol kas visa info mano galvoj sudeliota i stalciukus, lyg ir viskas aisku atrodo O jei ka pamirsiu ar pasimesiu, klausysiu mediku nurodymu
Aciu labai uz atsakyma- ramiau dabar.
QUOTE(elicka @ 2008 07 26, 12:31)
Paprastai pries gimdyma organizmas savaime 'issivalo', o jei ir kazkas ntokio atsitiktu, tai visiskai naturalu ir i tai kreipti demesio nereiketu.
Klizma nera malonuds dalykas. Ir jos veikimas gali buti ilgas
QUOTE(Inana2 @ 2008 07 26, 12:47)
Pries gimdyma klizma daroma.
Tai TIK gimdyves pasirinkimas. Ir jokiu 'daroma' buti negali. Lietuvoje galbut darlike to 'seno kirpimo' ligoniniu, kurios reikalauja panasiu dalyku apsidraudziant , bet tai tikrai nera privaloma (kaip ir intymios vietos 'skutimas', kas anksciau buvo butina).