Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

jokiu kursu nelankiau, ir pirmas gimdymas labiau nusiseke nei antras, kazkaip pries antra viska zinojau, bet kai atejo metas viska uzmirsau, susipainiojau kaip kvepuoti reikia doh.gif o per antra tiesiog klausiau ka sesute sako, kaip kvepuoti, kaip stumti...
Atsakyti
QUOTE(Severute @ 2008 03 12, 17:25)
jokiu kursu nelankiau, ir pirmas gimdymas labiau nusiseke nei antras, kazkaip pries antra viska zinojau, bet

Ka reiskia 'zinojau'?? Ar ruoseisi tam papildomai ar 'zinojai' tik is patirties, t.y. pirmojo gimdymo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 03, 03:22)
Nesupyk  4u.gif , bet esi milijona kartu neteisi!!!  schmoll.gif
Gimdymo proceso dalyviai - Gimdyve ir kudikelis...akusere TIK STEBETOJA, kuri jokiu budu neturi vadovauti gimdymo eigai, bet turi ja stebeti ir priimti Vaikeli.
Jei gimdymo metu Gimdyve tikisi nurodymu 'is salies' - ji (VIENAREIKSMISKAI!!) - ....

VISISKAI NESUTINKU protest.gif Man pavyzdziui akusere labai padejo! Ir neteisybe, kad buvau nepasiruosusi. Lankiau visus kursus, skaiciau daugybe literaturos, atrodo viska zinojau, bet kai atejo pati linksmiausia dalis, tai nieko ten nebezinai, kai tave pleso i gabalus schmoll.gif Ir tik akuseres pagalba zinai, ka ir kaip daryti blush2.gif
Be abejo, jei gimdyciau koki 4 karta, gal ir butu kazkiek lengviau ir nereiketu ju pagalbos, bet pirma karta gimdant tai tikrai labai padeda! Ir mano mama sake mane kai gimde, tai kosmaras kiek prisikamavo, nes jai nepadejo akusere, o sese jau kai gimde, tai klause visko, ka sake akusere ir viskas buvo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(-Linute- @ 2008 03 13, 22:24)
VISISKAI NESUTINKU  protest.gif Man pavyzdziui akusere labai padejo! Ir neteisybe, kad buvau nepasiruosusi. Lankiau visus kursus, skaiciau daugybe literaturos, atrodo viska zinojau, bet kai atejo pati linksmiausia dalis, tai nieko ten nebezinai, kai tave pleso i gabalus  schmoll.gif  Ir tik akuseres pagalba zinai, ka ir kaip daryti  blush2.gif
Be abejo, jei gimdyciau koki 4 karta, gal ir butu kazkiek  lengviau ir nereiketu ju pagalbos, bet pirma karta gimdant tai tikrai labai padeda! Ir mano mama sake mane kai gimde, tai kosmaras kiek prisikamavo, nes jai nepadejo akusere, o sese jau kai gimde, tai klause visko, ka sake akusere ir viskas buvo  thumbup.gif

pasidalink, ko tave akušerė pamokė? blush2.gif
Atsakyti
Ir man smalsu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2008 02 03, 01:22)
kiekvienai Gimdyvei privalu zinoti (teoriskai) kas vyksta su jos kunu ir kodel. Zinojimas fiziologiniu dalyku padeda susivokti ir elgtis teisingai.

Bet jei zinosi kas vyksta, psichologiskai bus lengviau save suvaldyti...

Nesutinku su tuo schmoll.gif - žinau visus fiziologinius "dalykus", žinau visas gimdymo fazes, eigas, pozicijas, taktiką esant vienai ar kitai situacijai, žinau tikrai labai daug teoriškai, esu stebėjusi kokį dvidešimt gimdymų iš gydytojo ir akušerio "pusės", bet tai yra visiškai niekas, kai reikia gimdyti pačiai schmoll.gif
sutinku, kad antras gimdymas gali būti sąmoningesnis, nes jau žinai kaip bus su tavim, ko realiai tikėtis, jautiesi daug drąsiau ir t.t.
Atsakyti
Na manau, žinot reikia, bet gal to nepakanka. Kai gulėjau patologijoje, su manim kartu gulėjo moteris kuri jau laukė gimdymo. Na kašką užsiminiau apie knygą, kurią skaičiau (buvo apie neštumą ir gimdymą). Ji - operacinės seselė, man pasakė, kad svarbu nežinot daugiau už gydytojus - o gimdymo metų jie viską už tavę padarys...

Na prasidėjo gimdymai ir ji tiesiog pasimetė... nuo pirmųjų skausmų gulėjo įsikibusi į pagalvę ir rekė... Taip gimdė apie dvyliką valandų - visyškai nereaguodama į akušerės liepimus vaikščiot arba sedėt ant kamuolio...
Tai gi manau geriau jau kašką žinot, pasiruošti ir teisingai nusiteikti cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Natuke @ 2008 03 14, 01:46)
pasidalink, ko tave akušerė pamokė? blush2.gif

Na, pavyzdziui, man kai prasidejo saremiai, labai norejosi guleti, o akusere liepe ku daugiau vaiksiot maziukais zingsneliais, taip greiciau atsidarineja gimda. O per kursus sake, kad kiekviena gimdyve pasirenka jai patogiausia poza. jei ne akusere, tai as ir buciau visa laika gulejus, ir gimdzius gal kokiu 12 val blush2.gif
Saremio metu akusere liepdavo po truputi tuptis (vyras laike uz pazastu ax.gif ) ir jokiu budu nestumti. Taip kudikelis greiciau slenka gimdymo kanalu ir tikrai daug lengviau buvo istverti pati saremi ir nora stumti.
Tiesa, ji patare ir ant kamuolio sedet, bet as visiskai negalejau, man buvo dar sunkiau. Toks jausmas, kad kudikis slenka, o kamuolys neleidzia.. blink.gif

Per pati gimdyma taip pat akusere sake, kada giliai ikvept, kada stumt greiciau, kada ilgai ir po truputi.

Klausiau visko, ka liepe akusere, ir pagimdziau per 6 val be jokiu komplikaciju ir pakankamai lengvai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(-Linute- @ 2008 03 14, 15:32)

Klausiau visko, ka liepe akusere, ir pagimdziau per 6 val be jokiu komplikaciju ir pakankamai lengvai  wub.gif

Saunu!! thumbup.gif Labai smagu, kai tave priziuri tokia savo darbui atsidavusi akusere thumbup.gif
Kita vertus butu drasiau, jei visa sita butum suzinojus pries ieinant i gimdykla...
Atsakyti
Žinoma, žinios ir aplinkinių, tiek darbuotojų, tiek artimųjų pagalba LABAI svarbi...Bet yra dar kai kas - vidinis psichologinis nusistatymas, kad skausmas neišvengiamas, bet jį gali valdyti, gali sumažinti. Nežinau, ar aiškiai išsireiškiau, bet mano tikslas nebuvo pagimdyti dukrele kuo greičiau -stengiausi įsiklausyti į savo organizmą, kai galėjau, vaiksčiojau, bet ir gulėjau, kad duočiau jam pailsėti. Labai padėjoi kvepavimo pratimai. Nors kaklelis atsidarinėjo 14 val., pagimdžiau per ne pilną valandą, bet po viso to visai nesijaučiau pavargusi smile.gif Man tai buvo maloni patirtis.
Nežinau, kaip seksis dabar, nes kiekvienas gimdymas yra nepakartojamas - tai vaikelio kelionė į pasaulį, kurioje mama gali jam labai padėti, jei tik pakils auksčiau sąrėmių skausmo, kurį baimė ir įsitempimas tik dar labiau didina... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lioka @ 2008 03 14, 21:30)
Žinoma, žinios ir aplinkinių, tiek darbuotojų, tiek artimųjų pagalba LABAI svarbi...Bet yra dar kai kas - vidinis psichologinis nusistatymas, kad skausmas neišvengiamas, bet jį gali valdyti, gali sumažinti. Nežinau, ar aiškiai išsireiškiau, bet mano tikslas nebuvo pagimdyti dukrele kuo greičiau -stengiausi įsiklausyti į savo organizmą, kai galėjau, vaiksčiojau, bet ir gulėjau, kad duočiau jam pailsėti. Labai padėjoi kvepavimo pratimai. Nors kaklelis atsidarinėjo 14 val., pagimdžiau per ne pilną valandą, bet po viso to visai nesijaučiau pavargusi  smile.gif Man tai buvo maloni patirtis.
Nežinau, kaip seksis dabar, nes kiekvienas gimdymas yra nepakartojamas - tai vaikelio kelionė į pasaulį, kurioje mama gali jam labai padėti, jei tik pakils auksčiau sąrėmių skausmo, kurį baimė ir įsitempimas tik dar labiau didina... wub.gif

O man kai kaklelis atsidare, pagimdziau per 5 minutes ax.gif
Sekmes gimdant antraji kudikeli 4u.gif
Atsakyti
Nu as lankiau kursus, skaitinejau foruma blush2.gif ir ruosiausi teoriskai gimdymui. Isivaizdavau, kaip reikes vaikscioti per saremius ir pan. Vyras irgi buvo pasiruoses. O va saremiai prasidejo iskart kas 3 min. ir pagimdziau per 3,5h. Jokiu turetu ziniu apie saremiu kentima nepanaudojau.

Bet siaip tai prisiminiau as viska, ko mokiaus (gal del to, kad neskaudejo, nes su epiduru gimdziau blush2.gif ). Tai ir kvepavau kaip reikia ir isstumiau greitai.

Paskui gyre ir akusere ir neonatologe, kad labai graziai gimdziau. blush2.gif

Taigi gal ir verta palankyti kokius kursus. Ir psichologiskai ramiau, kai zinai, ko laukti. Bet aisku nereikia persistengti ir imti savo ziniomis gydytojus reguliuoti lotuliukas.gif
Atsakyti