Cia ko gero niekas negali padeti ismokt.
Kol to nepatiri, nesupranti. As lankiau Semetos kursus ir buvau pasuryzusi naturaliai(kaip dabar madoj sakyt ekologiskai) gimdyt, mokejau rodos ir kvepuot ir nugara pasimasazuot.... ir viska, bet kur tau, kai tik nubego vandenys ir prasidejo saremiai, visos mano sukauptos zinios staiga kazkur dingo
Emiau panikuot, verkt, tiesa protui prasviesejus kai kokiais momentais bandziau kvepuot ir masazuot, bet stumt tikrai nemokejau nors tu ka. Visas veidas buvo vienos kraujosruvos nuo to stumimo. Po gimdymo saves veidrodyje nepazinau. Vat tau ir mokslai ir kursai. Neveltui sakoma, kad teorija toli grazu skiriasi nuo praktikos.
Bet kursus vienareiksmiskai sakau vistiek lankyt verta, bent jau zinai kas vyksta, kai akimirkai gryzti i sveika prota
Kai gimdziau dukryte isanksto jau zinojau, kad depiliacija nebutina, bet gi noredama atrodyti tobula nusiskutau plikai , o vos tik pradejau stangintis ir apsikakojau... ir nieko.. as aisku aiktelejau, bet buvau iskart nuraminta, o seseles iskarto palutes pakeite , taciau apie tokius dalykus ir plysima ar paskui gijima galiu sneketi, bet tik su kaikuriomis draugemis
Nebuvau jokiuose kursuose, siek tiek paskaitinejau literaturos (ne bobuciu pletku), gimdziau nemokedama, ir gydytoja sake, kad tikrai "nemokejau", bet pagimdziau. Manau galima ismokt tik pagimdzius viena vaika, tada su antru bus viskas paprasciau
Nesioju trecia, du sekmingai pagimdziau, bet gimdyti tai nemoku . Kazkaip taip buna- nesigaunau nesigauna, o po to tas vaikiukas kazkaip pats ima ir gimsta . Aisku, galeciau pradeti maivytis, kad jau per paskutini stumima tai viska supratau ir ismokau, ir jau todel tas vaikutis gime. Deja, busiu savikritiska- neaisku, kas daugiau leme- mano pastangos ar naturali gimdymo veikla, kuri vyko nepriklausomai nuo mano pastangu. Gi buna kartais gydytojai rekauja- tik nestumk, tik nestumk, pati priesinies procesui, o tas vaikiukas sau ramiausiai uzgimsta. Tikrai nezinau, ka patarti. Gal tik - klausyti gydytoju ir nepanikuoti. Isiklausyti i gydytoju zodzius- kada stumti, kada ne, kaip kvepuoti- padeda. O vat tais Kegelio pratimais, tarpvietes masazais kazkokiais zulusiskais (persiprasau), tikrai nesiruosiu uzsiimineti. Gal ir yra racijos, kad pratampai audinius iki gimdytmo, bet, sorry, po gimdymo tai gyvenimas tesis, gal neverta taip jau saves istampyti ... Gal jau geriau kirpimas ir siuvimas, negu issitampymas ...
QUOTE(jurgitazi @ 2007 11 19, 15:44)
Va cia tai klausimelis manau po kokio 5 vaikelio jau mokesiu...man niekaip neisejo vykdyti komanda "stumti", ir "kakoti" vis i zandus puciau, gerai kad akys neissoko
taip pagimdžius penkis, kiti lėks kaip šampano kamštis .
Siandien pagalvojau: dabar labai madinga uzfiksuoti vaikucio gimima. Nufilmuoti. 1) As nenoreciau matyti palatoje nieko, apart gydytoju, o jeigu dar filmuotu. Ten... Ir 2) jei dar kakociau . Negi reksi "kakoju, nusuk kamera!" Na siaip as esu pries kameras gimdymo palatoje. Gal po gimdymo arba truputi pries.
O jezau
O jezau
Aš irgi iš tų, kurios gimdyt taip ir neišmoko, nors auginu du vaikus..
Baikos visi tie kursai, teorijos, gražios knygutės..
Kiekvienas gimdymas unikalus-ir nieko čia neišmoksi, ateis laikas ir pagimdysi arba už tave tai padarys gydytojai.. Na tiksliau-padės pagimdyti vienu ar kitu būdu
Pvz. aš prieš pirmą gimdymą vis nerimavau kaip atskirsiu sąrėmius, kad tik spėčiau į ligoninę ir pan..na, ir ką-iki šiol nežinau kaip tie sąrėmiai prasideda, nes savaime man jie taip ir neprasidėjo abu kartus..
Tuščias reikalas visi tie kursai..Pasiskaityt teorijos verta, bet nereikia tikėtis, kad viskas bus pagal gražų paveiksliuką..
Visos turime savy tuos sugebėjimus-viskas bus gerai, patikėkit
Baikos visi tie kursai, teorijos, gražios knygutės..
Kiekvienas gimdymas unikalus-ir nieko čia neišmoksi, ateis laikas ir pagimdysi arba už tave tai padarys gydytojai.. Na tiksliau-padės pagimdyti vienu ar kitu būdu
Pvz. aš prieš pirmą gimdymą vis nerimavau kaip atskirsiu sąrėmius, kad tik spėčiau į ligoninę ir pan..na, ir ką-iki šiol nežinau kaip tie sąrėmiai prasideda, nes savaime man jie taip ir neprasidėjo abu kartus..
Tuščias reikalas visi tie kursai..Pasiskaityt teorijos verta, bet nereikia tikėtis, kad viskas bus pagal gražų paveiksliuką..
Visos turime savy tuos sugebėjimus-viskas bus gerai, patikėkit
As jau laukiuosi antro, bet jauciu, kad nieko nemoku, kai reikes gimdyti bijosiu ir nezinosiu, ka daryti. Kai laukiausi pirmojo, man drauge pasake, kad kai stumsi, tai tik "nepusk i zandus", tai kai atejo laikas, tai tik tie zodziai tik ir girdejosi ausyse. Ir kazkaip susikaupiau ir gana greitai ( bent jau man taip atrodo) isstumiau.
nepykit, bet nu ir tema
geriausiai ismokti gimdyti , manau yra begimdant
o per pamokeles tu tik ismoksi pasiruosti gimdymui, susidoroti su sunkumais bet gimdyt tikrai neismoksi
geriausiai ismokti gimdyti , manau yra begimdant
o per pamokeles tu tik ismoksi pasiruosti gimdymui, susidoroti su sunkumais bet gimdyt tikrai neismoksi
QUOTE(Inatece @ 2008 01 27, 15:29)
gimdziau nemokedama, ir gydytoja sake, kad tikrai "nemokejau",
Bet Tu vis tie šaunuolė .
Nu, reiktu pagimdyti 17 kartu ir manau 18-ta karta jau kaip ir moketum...
QUOTE(elenuxus @ 2008 01 31, 15:28)
Nu, reiktu pagimdyti 17 kartu ir manau 18-ta karta jau kaip ir moketum...
Nors ne... va pagalvojau, kad ir po 18 kartu gali toptelti mintis, kad dar nemoku gimdyt, jei pvz.visi gimdymai buvo normalus, o pastarasis vaikiukas nusprende iseiti uzpakaliuku i prieki ar dar ka
Tai vis del to neimanoma ismokt gimdyti, kaip neimanoma ismokt nesusirkt infarktu ar panasiai.