Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

Nieko nelankiau, bet daug domėjausi. Žinojau, kaip kas vyksta, ką kokiu momentu daryt, bet per gimdymą tikrai apie tai negalvojau tongue.gif viskas gavosi savaime, kaip kvėpuot ir kitus dalykus gimdymo metu diktavo gydytojas ir akušerė.

Į temą dėl išmokimo, tai greičiausiai gali gimdyt kelis kartus, bet lygiai taip pat gi negimdysi smile.gif
Atsakyti
Na as tai gyvenu kaime, ukininkauju, o kazi kur vazinetis i pamokeles neturiu laiko, nors visai noretusi. O ir vyras galvoja, kad tai tuscias reikalas, atseit visais laikais moterys be jokiu paskaitu gimdydavo. Bet as manau, kad anksciau is vis daugiau mopterys gimdydavo, viena kitai patirti perduodavo. O mano aplinkoj visos gimde baisiai seniai, drauges dar negimdziusios. Telieka skaityti knygas, knistis internete ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(selestė @ 2007 09 11, 14:12)
garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif

Panašiai kaip filmuose ir serialuose lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(selestė @ 2007 09 11, 14:12)
Na , kadangi jau pati pagimdžiau, tai pati mir atsakysiu į savo klausimą. Prasidėjus spirmiems sąrėmiukams akušerės išsiklausinėjau visko visko. Taip kvėpavimas per nosi iškvėpimas per burną man labai palengvino skausmus. Kai labai suskaudus pamiršdavau, tai pati sau garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif gimdant apie save tikriausiai visokiu perliuku gali atrasti. O kaip jus, mamos, naturaliai kvepuojat - krutine ar pilvu? As tai pilvuku blush2.gif
Atsakyti
is savo patirties galiu pasakyt, kad kvepavimas tikrai padeda.per saremius svarbiausia ne panikuoti ir nerekti,o stengtis "iskvepuoti" skausma (trumpas ikvepimas ir ilgas iskvepimas), o tarp saremiu kuo giliau kvepuojant gauti daug deguonies,kurio taip reikia vaikeliui,kad gimtu stiprus ir nepriduses. pries gimdyma lankiau jogos uzsiemimus,tikrai praverte ten igyta kvepavimo praktika,saremius istveriau be jokio nuskausminimo,ir mazyle gime stipri,ta pacia sekunde garsiai suriko,ir po 6 minuciu jau zinde kruti,dar net nenukirpus virksteles!
Atsakyti
Ar sumazino skausma taisyklingas kvepavimas? tikriausiai taip. Ikvepi pro nosi (tik ne i krutine, o i pilvo sriti) ir iskvepi bro burna. Bent tikrai zinau, kad tai vienintelis dalykas i kuri galima sukoncentruoti demesi ir nepradeti panikuoti ,blaskytis ir siaip daryti visokias nesamones, kurios gali pakenkti vaikeliui. Tik kvepavimas mane isgelbejo nuo isprotejimo nuo skausmo. Ir zinoma, visada klausytis akuseres, kuri atlieka svarbu vaidmeni gimdymo metu.
Visoms sekmes smile.gif
Atsakyti
Gimdyti niekas neismokys, kol to nepatirsi pati ( ir net po to nevisada gali pasakyti, kad gimdei pagal visas taisykles). Taciau visa informacija gauta pries tai tikrai padeda ir net labai. Jei zinai (nors ir teoriskai) kaip reikia kvepuoti saremiu metu, kaip reikia stumti vaikeli ir t.t, tai visa tai tikrai nepakenks.
Mielosios busimos mamytes, jei neturit galimybiu lankyti kursus, tai nesijaudinkit ir prisiminkit, kad vienos jus negimdysit. Gydytojai ir ypac akusere bus salia ir viska paaiskins, o jei nepaskys ko nors (o tai buna retai),tai nebukit kuklios ir viska issiklausinekit. smile.gif.
Kai ateina metas stumti ir tai leidzia daryti gydytojas, tai galiu pasakyti, kad per viena saremi reikia padaryti 2-3 stangas. Ikvepti ora pro burna ir stanginantis ji ispusti, bet ne krutine, o pilvo sriti. Demesi sukoncentruoti ties apatine kuno dalim. Jei viska gerai darysit, tai po triju saremiu (6-9 stangu) jus pagimdysit savo didziausia pasaulyje turta. tongue.gif
Sekmes thumbup.gif
Atsakyti
nzn kaip to galima ismokti tiesiog dariau ta ka sake gydytojai ir viskas o iki gimdymo nei as skaiciau kaip ir ka reikia daryti nei man idomu buvo blush2.gif
Atsakyti
Na nezinau ar tai galima ismokti? g.gif unsure.gif
Dariau as tuos kegelio pratimus visa nestuma neva sako kad isvengiama plysimu ir pan.... o lyg ir stumiau normaliai daktaro pasakymu, bet vaikas eme ir uzstrigo nei pirmyn nei atgal, ir ka reziume sukarpe, vakumu istrauke ir viskas suniui ant uodegos vat tau ir kegelio pratimai doh.gif o diskomforta jauciau beveik metus po gimdymo, vien del tu karpymu ir siuliu... nemanau kad ten reikia kokiu tai pamoku schmoll.gif viskas gaunasi naturaliai, uzeina saremis norisi stumt, taip kad cia nesustabdysi to reikalo ir stumi.... na tikiuosi kad antras ir man isleks kaip "propke" biggrin.gif (drambliuko svajones blush2.gif lotuliukas.gif )
As visgi manau labai svarbu psichologinis pasiruosimas 4u.gif o gimdymas kiekvienas individualus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Va cia tai klausimelis bigsmile.gif manau po kokio 5 vaikelio jau mokesiu...man niekaip neisejo vykdyti komanda "stumti", ir "kakoti" vis i zandus puciau, gerai kad akys neissoko lotuliukas.gif
Atsakyti
visas pamokas pamirsau kai ju reikejo bigsmile.gif
Atsakyti
Kalbeti galeciau su savo sveciais apie daug ka, tik jai pastebeciau, kad reakcija ne kokia, zinoma pakeisciau tema. unsure.gif
Man ta mintis sove i galva tik tada, kai paklause ar dar nenoriu stangintis, tada ir susirupinau, nors klizma buvo pastatyta, vistiek likutis ant paklodes teko, puoliau atsiprasinet, bet labai greitai buvau nuraminta, kad nieko cia tokio blush2.gif
Atsakyti