Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

Sveikos. Pasidalinkite patirtimi apie kvėpavimą gimdant. Aopie tai daug kalbama, bet norėčiau žinoti kuo jis ypatingas. Kaip, kiek , kada įkvėpti, iškvėpti ir panašiai.
Pas mus nėščiųjų mokyklėlių nėra, tai pasimokyti neteko.
Atsakyti
aš irgi norėčiau daugiau sužinot apie kvėpavimą. tik kad girdjau kas lanke kursus, gimdymo metu vistiek viską pamiršo.
Atsakyti
Kvepuoti reikia taip pat kaip ir sportuojant: per nosi ikvepti per burna iskvepti. Kuo giliau, kad kunas gautu kuo daugiau deguonies. As taip ir kvepavau kol skausmai neuzeidavo doh.gif Per juos ir kvepuoti neistengdavau doh.gif
Atsakyti
Tikrai akusere pamokys gimdymo metu.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 09 02, 14:39)
Tikrai akusere pamokys gimdymo metu.

aaha svarbiausia klausyti akuseres mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2007 09 02, 20:15)
aaha svarbiausia klausyti akuseres mirksiukas.gif

Nors mano gimdyma prieme akuseris vyras, bet galiu pasakyt tik tiek: klausiau jo labai atidziai. Dariau viska, kaip liepe (ir kvepavimas, ir stumimas, ir t.t.) ir galiu pasidziaugti, kad pagimdziau be plysimu, be kirpimu, be siuvinejimu. Jei klausysit, kas jums sakoma ir darysit taip, kaip sakoma, tikrai pagimdysit lengviau ir greiciau, ir po gimdymo jausites geriau. As jauciausi puikiai. Tiesa sakant, jokiu nemaloniu pojuciu "ten" po gimdymo nejauciau.
Atsakyti
mes cia suomijoj klausem apie tuos kvepavimus smile.gif
atgyvena cia, pasirodo.. niekas apie tai nekalba ir nemoko.
sake man, tu tik normaliai kvepuok, ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2007 09 06, 21:32)
mes cia suomijoj klausem apie tuos kvepavimus smile.gif
atgyvena cia, pasirodo.. niekas apie tai nekalba ir nemoko.
sake man, tu tik normaliai kvepuok, ir viskas bus gerai.

Is savo patirties galiu pasayt, kad tikrai ne nesamone. Kol kvepavau bet kaip (o tai dazniausiai baigdavosi kvepavimo sulaikymu), tol is tiesu saremiai buvoilgesni ir skausmingesni. Kai akuseris pamoke kaip kvepuot, saremiai praeidavo greiciau ir ne tokie skausmingi.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 09 07, 17:03)
Is savo patirties galiu pasayt, kad tikrai ne nesamone. Kol kvepavau bet kaip (o tai dazniausiai baigdavosi kvepavimo sulaikymu), tol is tiesu saremiai buvoilgesni ir skausmingesni. Kai akuseris pamoke kaip kvepuot, saremiai praeidavo greiciau ir ne tokie skausmingi.

nesakau, kad nesamone.
tik cia nebuvo kam pamokinti.
Atsakyti
sutinku, kad reikia klausyt akušerių, o jei ji nieko nesako, po sąrėmio pati paklausk.
man viską sakė, tik prieš pat stangas likus kokiai val. pradėjau belekaip kvėpuot ir galva susisuko, vos nenukritau, po to paklausiau, tai akušerė sakė taip: kad ir kaip būtų sunku reikia įkvėpti pro nosį, o iškvėpt kaip tik nori. nes jei per burną įkvėpsi, gauni per daug neguonies, tada atsidaro plaučiai per daug ir gaunasi hiperventeliacija, o tai sukelia galvos svaigimą. taip sakė galima ir apalpti.
Atsakyti
Na , kadangi jau pati pagimdžiau, tai pati mir atsakysiu į savo klausimą. Prasidėjus spirmiems sąrėmiukams akušerės išsiklausinėjau visko visko. Taip kvėpavimas per nosi iškvėpimas per burną man labai palengvino skausmus. Kai labai suskaudus pamiršdavau, tai pati sau garsiai aiškinau: "kvėpuok, kvėpuok, neisterikuok, bet kvėpuok!" lotuliukas.gif
Atsakyti
Lankiau paskaiteles apie gimdyma, daug suzinojau, bet per pati gimdyma visus patarimus uzmirsau doh.gif
Atsakyti