Na ką aš galiu pasakyti... nelankiau paskaitų nes- paprasčiausiai gulėjau ligoninėje- o į paskaitėlę pakvietė paskutinį nėštumo mėnesį- aš tada negalėjau. Na teoriškai jaučiausi pasiruošusi- brolienė visas ausis išūžė (kas ką sakė, kas ką patarė) kai ji laukėsi... daug skaičiau, žiūrėjau mokomasias laideles, šiaip žiūrėjau gimdymus. pačio gimdymo nebijojau (visas karksėjo, kad nenorui gimdyti, tai ir aš dėl fono pakarksėjau- betį nedaug- greit apsimetinėjimas atsibodo). Na ką gi galiu pasakyti... žinojau ką daryti, kaip daryti... bet po teisybei niekas neparuošė tam jog neturi jėgų stumti. Gimdžiau su epidiūru tai apie jokius riksmus nėra ir kalbos, gimdžiau su šypsena, bet... kai atėjo laikas stumti paprasčiausiai pritrūko jėgų. Stūmiau iš paskutiniųjų (ir vėl apie riksmus nėra ir kalbos, koks ten riksmas jei tik stūmimas galvoje ) gimdžiau 27 valandėles (iš jų 3 paskutines su epidiūru) jokie kursai man tikrai nepadėtų pagimdyti greičiau (ką ten padės jei specialūs pratimai, gimdos kaklelio masažavimai, skatinamieji niekas nepadėjo) Kursai gal ir geras dalykas toms kurios nesijaučia stiprios ir nepasitiki savimi- tokiu atveju taip- jie labai reikalingi. Apie save ką galiu pasakyti.... taip nueisiu kitą kartą į kursus- būtinai- kad užtikrinti savo žinias. Gimdyti- ne nebijau- su epidiūru tai netgi nėra sunku, bet kas išmokins mano gimdos kaklelį greičiau atsidarinėti? , arba suteiks jėgų kai reikės stumti? Net nežinau kur jos dingo- bet jų paprasčiausiai neliko pačiu svarbiausiu momentu
Na mano pamokėlės tai supermamoje.,visas temas išskaičiau apie gimdymą ir manau kad kiekvienai mamai yra kitaip.,vieno pirst,kitos negimdytų net už pinigus čia jau pamokėlės nepadės jei gimdymas sunkus.,svarbu nusiteikimas
Skaiciau skaiciau ir galu gale ir as nusivyliau,tom tipo senbuvem,kurios daro visokias isvadas nesamoningas.Ko kisat nosi,jei jums tai neaktualu!
Aciu Zuzulka uz tema ,nes kaip tik mirkau internete ir perskaiciau,apie ta stanga.Jau daug kartu gulejau ligoninej(tiesa:laukiuosi pirmagymio) ir akusere atrodo pasakojo apie nevalinga nora tustintis,bet kazkaip nesusimasciau,ir as galvojau,kad daro klizmas.Ir siandien butent ieskojau atsakymu ar pasakojimu apie sita dalyka,ar visom taip buna,ar galima to isvengti...Nes planuojam,kad vyras dalyvaus gimdime,ir labai nenoreciau,kad prie jo taip nutiktu.Nes taip esu kukli,ir net nusisiusioti negaliu kai jis ziuri.O cia tikiuosi galiu kalbetis apie viska... Net neisivaizduojat kaip bijau "neapsikakinti"
Sakot jie visko mate ir jiems dzin ka tu ten darai. nejuokinkit.Kiek esu susidurus su ginekologais,tai visi replikuoja ir kitiems dar savo replikas pasakoja.Pvz,man lankantis pas gn,jis snekejo,kokia netikus moteris,neprisiziuri saves(del antsvorio) ir dar galeciau variantu papasakoti.O jau tarpusavi tai tikrai snekasi.
Labai noreciau,kad mano gimdymas butu lengvas ir be jokiu nemaloniu situaciju.
Sekmes Zuzulka! Linkiu kuo greiciau patapti nescia.
Aciu Zuzulka uz tema ,nes kaip tik mirkau internete ir perskaiciau,apie ta stanga.Jau daug kartu gulejau ligoninej(tiesa:laukiuosi pirmagymio) ir akusere atrodo pasakojo apie nevalinga nora tustintis,bet kazkaip nesusimasciau,ir as galvojau,kad daro klizmas.Ir siandien butent ieskojau atsakymu ar pasakojimu apie sita dalyka,ar visom taip buna,ar galima to isvengti...Nes planuojam,kad vyras dalyvaus gimdime,ir labai nenoreciau,kad prie jo taip nutiktu.Nes taip esu kukli,ir net nusisiusioti negaliu kai jis ziuri.O cia tikiuosi galiu kalbetis apie viska... Net neisivaizduojat kaip bijau "neapsikakinti"
Sakot jie visko mate ir jiems dzin ka tu ten darai. nejuokinkit.Kiek esu susidurus su ginekologais,tai visi replikuoja ir kitiems dar savo replikas pasakoja.Pvz,man lankantis pas gn,jis snekejo,kokia netikus moteris,neprisiziuri saves(del antsvorio) ir dar galeciau variantu papasakoti.O jau tarpusavi tai tikrai snekasi.
QUOTE(atlantica @ 2007 08 13, 11:30)
Skaiciau skaiciau ir galu gale ir as nusivyliau,tom tipo senbuvem,kurios daro visokias isvadas nesamoningas.Ko kisat nosi,jei jums tai neaktualu!
manau sneketi(o tuo labiau apkalbineti ir metyti netaktiskas replikas)apie kitu motery problemas/ydas jau yra ne gydytoju konpetencijoje
QUOTE(atlantica @ 2007 08 13, 11:30)
kaip tik mirkau internete ir perskaiciau,apie ta stanga.Jau daug kartu gulejau ligoninej(tiesa:laukiuosi pirmagymio) ir akusere atrodo pasakojo apie nevalinga nora tustintis,bet kazkaip nesusimasciau,ir as galvojau,kad daro klizmas.
stangos yra beveik paskutinis gimdymo etapas - kai ishstumi kudiki. jos truputi primena "nevalinga nora tushtintis" ir paprastai gydytojai butent taip ir klausia - "ar nori tushtintis", tai jiems reishkia, kad jau gimsta kudikis. su kakojimu tai neturi nieko bendro ir ishstumi ne kaki, o vaika...
Na taip suprantu ,kad vaikutis,o ne kakis.Tikiu,kad tai ispudingas ivykis moters gyvenime.Ir del to pasirinkau gimdyma,o ne pjuvi. Noriu pati ispereti ta savo cypuka Bet kaip visada norisi,kad viskas butu tobula.
Gi buvo ir pas mane toks itin pikantiskas klausimas iskiles,vos isdrysau mamos paklausti,bet ir ji susigedo ir tik sutrauke peciais.Tai kaip ten su tuo skutimusi intymioj vietoj? Kai pagulde i ligonine su infekcija,baisiai sugedino,nes sake visos issidepiliave,o tu cia tokia...ir liepe sesutei nuskusti.Vajeee kokia raudona isejau is apziuru kabineto... Bijau,kad vel kazka pasakys,bet ir vyro nedrystu prasyti tokio dalyko,net bijau apie tai pagalvoti.
Papildyta:
Ir jei nieko neizeisiu,gal kas pasakys:kaip visgi su tom klizmom?Ar daro pries gimdyma?
Gi buvo ir pas mane toks itin pikantiskas klausimas iskiles,vos isdrysau mamos paklausti,bet ir ji susigedo ir tik sutrauke peciais.Tai kaip ten su tuo skutimusi intymioj vietoj? Kai pagulde i ligonine su infekcija,baisiai sugedino,nes sake visos issidepiliave,o tu cia tokia...ir liepe sesutei nuskusti.Vajeee kokia raudona isejau is apziuru kabineto... Bijau,kad vel kazka pasakys,bet ir vyro nedrystu prasyti tokio dalyko,net bijau apie tai pagalvoti.
Papildyta:
Ir jei nieko neizeisiu,gal kas pasakys:kaip visgi su tom klizmom?Ar daro pries gimdyma?
paprastai, dabar jau mandagiai atsiklausia - ar norit "depiliacijos"? ar norit klizmos? jei atsisakai - nieko nedaro...
sakau "paprastai" - nes viskas priklauso nuo to, kur gimdysi, ir kokios akusheres pasitaikys priimamajame...
beje, butent apie "priimamojo proceduras" yra net atskira tema forume, paieshkok
sakau "paprastai" - nes viskas priklauso nuo to, kur gimdysi, ir kokios akusheres pasitaikys priimamajame...
beje, butent apie "priimamojo proceduras" yra net atskira tema forume, paieshkok
QUOTE(atlantica @ 2007 08 13, 18:07)
klizma padaro, jei paprasai, bet tai vistiek neapsaugo nuo kakinimo gimdymo metu
Man pirmas gimdymas patiko tuo, kad uzejo - ir negali sulaikyt ) Ir koks ten skirtumas - apsikakojai ar ne? Nugi gyvenimiska smulkmena..
Del chamizmo - apie depiliacijas ir pan. Pastebejau, kad ta chamizma greitai uzgesina dar didesnis chamizmas, pvz pasakyti : "jums i pareigas ieina izeidinet?" ir pan. Labai greita gesta seseles, kazkoks mandagumas atsiranda
Del chamizmo - apie depiliacijas ir pan. Pastebejau, kad ta chamizma greitai uzgesina dar didesnis chamizmas, pvz pasakyti : "jums i pareigas ieina izeidinet?" ir pan. Labai greita gesta seseles, kazkoks mandagumas atsiranda
QUOTE(Bonifacija @ 2007 08 13, 18:55)
As tai vyliuosi, kad prasidejus saremiams, organizmas pats issivalys. Bent jau per menesines, kai prasidedavo skausmai (o man jie budavo laaabai stiprus), i tualeta begiodavau pakankamai daznai. Todel ir galvoju - jei saremiai sulyginami su menesiniu skausmu, gal ir mano organizmas panasiai reaguos. Tiesa, karta, kai buvo man tik 7 nestumo savaite, labai stipriai suskaudo pilvo apacia, ir kai jau atrode, kad nebeiskesiu, staiga pajutau, kad tuoj supykins. Manau, per gimdyma irgi gali visko atsitikti - gali paleisti vidurius, gali pykinti, o gali ir nieko pro ta gala neiseiti. Kadangi visoms buna skirtingai, tai ir gydytojai prie visko priprate. Man dabar jau 30 savaite ir tikiuosi, kad viskas bus gerai, bet pasiskaiciusi visokiu "baisuliuku" bent jau busiu pasiruosusi ir netiketumams.
QUOTE(Lipgirl @ 2007 08 14, 16:06)
As tai vyliuosi, kad prasidejus saremiams, organizmas pats issivalys.
labai dazhnai taip ir buna - prasidejus reguliariems saremiams "susuka pilva", o atsidarinejant gimdos kakleliui gali ir supykint, ypach jei tau taip budavo per menesines
Na manes nepykino nei per visa nestuma, nei gimdymo metu, bet skausmas buvo tiiikrai ne kaip per menesines
Depiliacija atlikau pati namuose, (kadangi per pilva nieko nemaciau teko stoveti pries veidrodi) todel nieko nereikejo daryti ligonineje, o ir nenoreciau to. Pastate klizma, nuejau i wc atlikau reikalus ir kai jau gimdant uzsimaniau kaku, pagimdziau nuostabia dukryte Zodziu jokiu fokusu nebuvo...
Depiliacija atlikau pati namuose, (kadangi per pilva nieko nemaciau teko stoveti pries veidrodi) todel nieko nereikejo daryti ligonineje, o ir nenoreciau to. Pastate klizma, nuejau i wc atlikau reikalus ir kai jau gimdant uzsimaniau kaku, pagimdziau nuostabia dukryte Zodziu jokiu fokusu nebuvo...