Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

Dziaugiuosi, kad cia galima galima tiek ivairios informacijos rasti bigsmile.gif Pati laukiuosi pirmagimio tai labai jau viskas idomu, nes baime ir smalsumas, kaip cia viskas bus labai didele yra blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ugne23 @ 2007 07 20, 07:22)
Dziaugiuosi, kad cia galima galima tiek ivairios informacijos rasti  bigsmile.gif  Pati laukiuosi pirmagimio tai labai jau viskas idomu, nes baime ir smalsumas, kaip cia viskas bus labai didele yra  blush2.gif

drinks_cheers.gif Tikrai pakankamai informacijos čia yra. "Gyvai" vis tiek niekas nepapasakos daugiau, nei pasidalinama įspūdžiais čia, todėl netikiu, kad dar papildomai klausinėti ką tik pagimdžiusiųjų yra tokia būtinybė. Aš pati gimdysiu (pirmagimę ir vienturtę) po 4 savaičių, bet man klausinėt "na kaip ten viskas" atrodo pakankamai įžulu.
Atsakyti
Aš ir nelankiau jokių kursų nes mūsų mieste jų nėra.,o artėja gimdymas,.taip norėtūsi viską žinoti bet... g.gif .,jei dar kas ką naujo pasakytumėt apie gimdymą,kvėpavimą būčiau dėkinga mirksiukas.gif
Atsakyti
As irgi nemokejau kviepuoti nei su pirmuoju vaikuciu, nei su antruojau. Bet per antra gimdyma akusere pasake, kad ikvepti per nosi iskvepti per burna.
Ir istikruju labai padeda, skausmas tikrai mazesnis, kai saremis uzeina. Tik kai smarkus saremis uzeina reikia greitai ir daznai, bent as taip dariau ir man padejo.
Atsakyti
Ačiū labai nestuke.gif .,na matysim kaip ten bus ax.gif
Atsakyti
o aš atrodo žinojau kaip reike kvėpuoti buvau išsiklausinėjus,o kaip reikėjo tai iš to skausmo nalabai kas ten gavosi schmoll.gif dariau jau kas šovė į galvą blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Tai vat aš tai ir busiu nieko nelankiusi ir nieko nežinosiu.,nes pas mus paprasčiausiai mieste jų nėra schmoll.gif ., na paskaitos tai gerai,kaip pries vedybas,tik matai ką sako tai dar ne viskas taip ir būna lotuliukas.gif
Atsakyti
Sulaukiau 3 vaikučių, gimdymai buvo gana sklandūs ir visada gailėdavausi, kad nelankiau jokių kursų ir paskaitų. Dabar tikrai lankyčiau, nes įgyčiau daugiau žinių ir suvokimas būtų visiškai kitoks, visus sunkumus įveikti tikrai būtų daug lengviau ir turėdama žinių, psichologiškai jausčiausi daug geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RVJ: 06 rugpjūčio 2007 - 09:34
Teorija be praktikos yra niekinė tongue.gif O jei rimtai, tai lankiau kursus, kurie labai padėjo. Svarbiausia, kad dingo baimė gimdyti, kai sužinojau, kaip viskas vyksta. Psichologiškai ir morališkai jaučiausi pasiruošusi gimdymui ir nebijojau jo. Netgi laukiau. Beje, kai prasidėjo stangos, tai ne iškart supratau, kas čia pradėjo darytis blush2.gif Stangas įsivaizdavau visai kitaip. O pagimdžiau labai greitai, keli stumiai ir viskas tongue.gif Svarbiausia stumti į pilvo viršų ir nešaukti mirksiukas.gif
Atsakyti
As esu pirmakarte..Taip pat manau kad teorines zinios be praktikos nedaug ka duoda..Jau paziurejau tikrai nemazai filmuku, skaiciau literatura apie gimdymus bet vis tiek lieka tiek daug klausimu..Manau butent pagimdzius pirmaji vaikeli suprasiu kas tie saremiai, stangos, ir tt..ir jau kita nebus taip sunku gimdyti..na bent jau bus maziau tos nezinios.. g.gif Bet tiek gerai kad paziurejus filmuku, paskaicius straipsnius imi suvokti kad tai naturalus procesas (jei be komplikaciju tfutfutfu..)kad gali ir taip nutikti, kad bus kraujo, kad gali plysti..Tada bent jau man maziau baisu..O ismoksta tai tos kurios pagimde ne viena..Viena pazystama turi 4vaikus - tai sako man kas tas gimdymas - tik pyrst (na cia jos zodziai) ir yra!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2007 08 07, 23:58)
As esu pirmakarte..Taip pat manau kad teorines zinios be praktikos nedaug ka duoda..

teorinis zhinojimas duoda daug, nes geriau suvoki procesa, geriau orientuojiesi situacijoje. zhinodama, kas vyksta, nepanikuoji.
gali padaryti ir sekanti zhingsni - pasinaudodama turimomis teorinemis zhiniomis ir intuicija isivaizduoti SAVO gimdyma. zhinau, kad skamba nerealiai, bet pabandyk - taip geriau suprasi, kas ish tau zhinomu teoriju tau priimtina, kas ne. taip pat, kas kelia nerima, ko bijai, ko noretum paklausti savo ginekologes 4u.gif galbut kai kuriuos norus ir isivaizdavimus galetum ish anksto su ja aptarti, kad gimdymo metu nebereiktu aishkintis... galbut net ryzhtumeisi sudaryti gimdymo plana (kai ruoshiausi gimdyti pirmaji - nesiryzhau, drovejausi, nemaniau, kad tai imanoma. paskui, deja, pasigailejau blush2.gif )

dar vienas svarbus dalykas - nesusikoncentruok vien tik ties paciu gimdymu. ne mazhiau svarbu yra zhinoti, kaip gali jaustis pagimdzhiusi, kas tuomet vyksta su tavo kunu, kokius pojuchius ir jausmus gali patirti per pirmasias dienas, savaites ar net menesius po gimdymo. kaip planuoji prizhiureti naujagimi? kaip ji maitinti? kas tau pades namuose? ir tt

tavo drauge, kuri sako "gimdymas - tik pyrst ir viskas" yra ish dalies teisi - pagimdai ir viskas. tai vienkartinis veiksmas, pradzhios tashkas nuo kurio prasideda tavo virsmas - ish jaunos moters tampi motina. tai nera taip elementaru, neivyksta savaime ir pareikalaus daugiau jegu, negu gimdymas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 08 rugpjūčio 2007 - 11:23
QUOTE(ragnez @ 2007 08 08, 13:17)
tavo drauge, kuri sako "gimdymas - tik pyrst ir viskas" yra ish dalies teisi - pagimdai ir viskas. tai vienkartinis veiksmas, pradzhios tashkas nuo kurio prasideda tavo virsmas - ish jaunos moters tampi motina. tai nera taip elementaru, neivyksta savaime ir pareikalaus daugiau jegu, negu gimdymas...

Labai sutinkau. Kai gimė pirmasis sūnus pusę metų kankinausi, nes iki tol buvau aktyvistė, o staiga išeit negaliu, kai noriu pamiegot negaliu, atrodė, kad išvis nieko nebegaliu, o kai pagalvodavau, kad tai truks kokius 3 metus, o jei dar vienas dar plius3metai tai išvis liūdna darydavosi... Bet kažkaip po truputį savo pomėgius pritaikiau taip, kad kai ką galiu ir su vaikais ir moku pasimėgauti mažu ir dabar jau netaip baisu, kad buvimas mama truks ne 6 metus (kas iki tol atrodė siaubas), o net visą gyvenimą Tai sunku, bet ir žavu, o kai apsipranti nebegali įsivaizduoti, kad galėtų būti kitaip. Gimdymas - vienapara, o buvimas mama - visas likęs gyvenimas, kai turi būti viską žinanti, galinti, gera, nepavargstanti ir pan.
Atsakyti