Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(olicka @ 2007 05 05, 18:14)
Per patį gimdymą tau viską sakys gydytoja arba akušerė ką daryti ir kaip kvėpuoti,Tai kad nepergyvenk,kad nelankei jokių pamokėlių smile.gif

4u.gif na, bet jau geriau pati jausiuos, kai nors ka zinosiu smile.gif

Sveikinu sulaukus mazutes lelytes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(denala @ 2007 05 05, 22:41)
4u.gif na, bet jau geriau pati jausiuos, kai nors ka zinosiu smile.gif

Sveikinu sulaukus mazutes lelytes smile.gif

Ačiū už sveikinimus 4u.gif
Atsakyti
Pamokėles lankiau nėštumo pradžioje (kažkur apie 2 mėn.), tai be abejo, nėštumo pabaigoje buvau viską pamiršusi. Ir tiesą sakant, nieko prisiminti nereikėjo. Kūnas pats žinojo ką daryti. O kai labai norėdavosi nekvėpuoti, prisimindavau, kad mažuliui reikia deguonies ir vėl "lekuodavau". Atsiranda kažkoks 6 jausmas, kažkoks žinojimas...
Atsakyti
QUOTE(denala @ 2007 05 04, 12:26)
4u.gif  na va, taip jau atsitiko, kad paskutinį trimestrą dėl gresiančio priešlaikinio gimdymo mano kelionės apsiribojo namais, tad apie jokius kursus negalėjo būti nei kalbos. o dabar jau sunerimau, juk beveik nieko nežinau apie patį gimdymą, labiausiai aktualu kvėpavimo būdai įvairiais gimdymo etapais, na, kad palengvintų sarėmius ar būtų lengviau nestumiant praleisti stangą, kad išvengti plyšimo. gal galit, lankiusios kursus, nors kažką aprašyti, kad bent teorinių žinių turėčiau  4u.gif

Man gimdant trečiąjį, gale buvo labai stiprūs ir skausmingi sąrėmiai, turbūt dėl to, kad gimdymas buvo iššauktas hormoninių žvakučių pagalba (buvo jau 2 savaitės po termino). Tai sąrėmių metu iškvėpdavau baubdama kaip jautis, na, tokiu maksimaliai žemu balsu. Girdėjau, kad šaižus rėkimas netinka, nes tai nepadeda kaklelio atsidarymui. Rezultatas: paskutiniai 3 cm atsidarė per kokius 8 sąrėmius. Žinoma, gimdant pirmą vaiką viskas vyksta lėčiau, bet svarbu neužspausti "antro galo". Kaip geriau kvėpuoti, pajusi pati arba akušerė patars.

Stangų metu, kai nori sušvelninti stūmimą, gali arba kvėpuoti stipriai iškvėpdama, arba rėkti - svarbu nestumti per stipriai tuo momentu, kai gimsta plačiausia vaiko galvytės dalis.
Atsakyti
QUOTE(Zuzulka @ 2005 05 09, 02:30)
Labas,

Noreciau pradeti tema, kuri mane vargina nuo to kaiko kai pagalvojau jog reikes vaika stumti. Smarkiai.  Ko as bijau, nes dar neturiu vaiku, kad labai smarkiai stumiant as apsikakosiu ir apsisisiosiu ir labai smirdes  blush2.gif  blink.gif
Zinau mamos veteranes sakys vaikeli kai prasides saremiai nebegalvosi nei apie nieka aplink tave. Pasaulis neegzistuos.  doh.gif
Taigi tema apie ka moterys vengia sneketi po gimdymo.  Ka vertetu nuslepti.  Ka pasakoti nemalonu.
Tiek iki susirasymu.  smile.gif

Zuzulka

man buvo geda,kai anyta po gimdymo pradejo kalusineti:Kaip man "ten"(turima omeni,kur plyso/siuvo) gyja?
blink.gif blink.gif schmoll.gif blink.gif
man buvo labai nejauku,net su mama apie tai nesnekejom...man tai normalus pogimdyvinis skausmelis,bet nematau reikalo apie tai diskutuoti:Ei,klausyk,kaip ten tavo pute sugijo? lotuliukas.gif
absurdas..
atsiprasau uz vulgaruma blush2.gif
Atsakyti
Aš apskritai nesuprantu, koks reikalas su svečiais kalbėt apie gimdymą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 07 16, 13:30)
Aš apskritai nesuprantu, koks reikalas su svečiais kalbėt apie gimdymą  schmoll.gif

Pilnai sutinku. Jei mamai nemalonu, ji tikrai neprivalo pasakoti. Galima mandagiai pasakyti " nesirūpinkit, jau jaučiuosi geriau", arba" jaučiuosi nekaip, todėl nenorėčiau nuolat kalbėti apie gimdymą, geriau jūs papasakokit, kaip braškės užderėjo (arba kažką kitą, bet geriausia pasirinkti temą, kuria pašnekovas mėgsta kalbėti ir jis su nemaloniais klausimais tikrai daugiau nebeįkyrės. Įkyrės tik pasakojimais apie braškes.)."
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2007 07 16, 13:05)
Pilnai sutinku. Jei mamai nemalonu, ji tikrai neprivalo pasakoti. Galima mandagiai pasakyti " nesirūpinkit, jau jaučiuosi geriau", arba" jaučiuosi nekaip, todėl nenorėčiau nuolat kalbėti apie gimdymą, geriau jūs papasakokit, kaip braškės užderėjo (arba kažką kitą, bet geriausia pasirinkti temą, kuria pašnekovas mėgsta kalbėti ir jis su nemaloniais klausimais tikrai daugiau nebeįkyrės. Įkyrės tik pasakojimais apie braškes.)."

Aš, tiesą sakant, nesuprantu, kam gali būti įdomu gimdymo istorijų klausytis (išskyrus galbūt nėštukes, kurios pačios tuoj pirmą kartą gimdys ir jos klausia iš baimių visokių, o ne smalsumui patenkinti). Kaip apskritai gali šauti į galvą mintis klausti "na ir kaip..."? doh.gif Jei sulaukčiau tokio klausimo, tai nepasidrovėčiau paklausti: "o kada paskutinį kartą Tave vyrelis pamylėjo ir kokiu būdu?" Man atrodo, kad intymesnio dalyko už gimdymą būti negali. Tuo labiau, kad jokiais pasakojimasi neatpasakosi nei savijautos, nei skausmo, nei džiaugsmo. O kas ką su gimdyve darė "po visko", ji dažniausiai ir pat nežino - ne tas galvoj. Tai kam iš viso klausinėti?
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 07 16, 15:42)
Kaip apskritai gali šauti į galvą mintis klausti "na ir kaip..."? 

Deja beveik visoms aplankiusioms moterims toks klausimas kyla.
Atsakyti
QUOTE(jbs @ 2007 07 16, 13:42)
Aš, tiesą sakant, nesuprantu, kam gali būti įdomu gimdymo istorijų klausytis (išskyrus galbūt nėštukes, kurios pačios tuoj pirmą kartą gimdys ir jos klausia iš baimių visokių, o ne smalsumui patenkinti). Kaip apskritai gali šauti į galvą mintis klausti "na ir kaip..."?  doh.gif  Jei sulaukčiau tokio klausimo, tai nepasidrovėčiau paklausti: "o kada paskutinį kartą Tave vyrelis pamylėjo ir kokiu būdu?" Man atrodo, kad intymesnio dalyko už gimdymą būti negali. Tuo labiau, kad jokiais pasakojimasi neatpasakosi nei savijautos, nei skausmo, nei džiaugsmo. O kas ką su gimdyve darė "po visko", ji dažniausiai ir pat nežino - ne tas galvoj. Tai kam iš viso klausinėti?

sutinku, kad gimdymas - labai intymi patirtis. ir gimdyvei visai nebutina su smulkmenomis atsakineti i kiekvienos tetules klausimus. tachiau bent man gimdymo istoriju klausytis visada idomu.
kai laukiausi pirmojo vaikelio - buvo idomu, nes nezhinojau, kaip bus. klausiausi gimdzhiusiu draugiu pasakojimu ir gaudzhiau kiekviena smulkmena - kas, kaip, kada, kur, kodel ir ypach - kaip jautesi... lygiai taip pat skaichiau kiekviena i po akim pakliuvusia gimdymo istorija. ir ypach domino tokie tie dalykai "apie kuriuos nekalbama" - butent toji intymioji patirtis, nes norejau suzhinoti, ko galiu tiketis gimdydama.
o kai pati jau buvau gimdzhiusi - su nemazhesniu susidomejimu klausiausi pasakojimu apie gimdymus, nes norejosi palyginti savo ir kitu moteru patirti.
todel manes nestebina tokie klausimai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 16 liepos 2007 - 23:55
QUOTE(ragnez @ 2007 07 16, 16:54)
sutinku, kad gimdymas - labai intymi patirtis. ir gimdyvei visai nebutina su smulkmenomis atsakineti i kiekvienos tetules klausimus. tachiau bent man gimdymo istoriju klausytis visada idomu.
kai laukiausi pirmojo vaikelio - buvo idomu, nes nezhinojau, kaip bus. klausiausi gimdzhiusiu draugiu pasakojimu ir gaudzhiau kiekviena smulkmena - kas, kaip, kada, kur, kodel ir ypach - kaip jautesi... lygiai taip pat skaichiau kiekviena i po akim pakliuvusia gimdymo istorija. ir ypach domino tokie tie dalykai "apie kuriuos nekalbama" - butent toji intymioji patirtis, nes norejau suzhinoti, ko galiu tiketis gimdydama.
o kai pati jau buvau gimdzhiusi - su nemazhesniu susidomejimu klausiausi pasakojimu apie gimdymus, nes norejosi palyginti savo ir kitu moteru patirti.
todel manes nestebina tokie klausimai  4u.gif

Man malonu kalbėti apie gimdymą, tiesiog gera prisiminti viską. Žinoma jei kokia "teta" pradėtų klausinėti visokių intymių detalių, nepasakočiau. Bet tikrai negailiu smulkmenų pvz. draugei cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2007 07 16, 23:54)

Tai yra vienintelis atvejis, kuriuo pateisinu domėjimąsi gimdymu (berods taip ir minėjau anksčiau). Visus kitus nurašau į nosies kišimą ne į savo reikalus. Kiekviena turim savo nuomonę šiuo (kaip ir bet kuriuo kitu) klausimu, tačiau tikrai manau, kad gimdymas yra tik mano ir mane prižiūrinčių medikų reikalas. Ir visų kitų klausimai, susiję su mano gimdymu, yra labai ne vietoj ir ne į temą.
Atsakyti