Dėl manęs tai dabar tegul šneka svečiai apie savo gimdymus kiek tik nori, o aš apie savo pasakysiu tiek, kiek tuo metu norėsiu.
Labiausiai nervino, kai nėščia buvau, o anyta su seserimi pasakojo siaubo istorijas apie gimdymus: tai vienai ten vaistus skatinamuosius su raminamais sumaišė, tai kitos jau ir susiūti nebegalėjo, nes labai visur suplyšo ir t.t. Ir nebuvo kaip pasakyti, kad aš ir taip labai bijau gimdymo, ir kad bent turėtų supratimo pačios pagimdžiusios po keletą vaikų tokių nesąmonių nėščioms nekalbėti (po kiekvienos istorijos pasakydavo: "bet tu nebijok, tau viskas gerai bus"). Beliko tik išeit iš kambario (nes jau buvau "užvirusi" iki tokios temperatūros, kad būčiau aprėkusi ir per daug pasakiusi) ir palikti jiedvi tarpusavy dalintis savo ir kitų siaubiakų istorijomis.
Mane kankina irgi toks dalykas... bijau kaku padaryti gimdydama rodos gimdymo kolkas nebijau, bet sito dalyko tai nenoreciau...
QUOTE(Garbanele @ 2006 07 09, 20:34)
Mane kankina irgi toks dalykas... bijau kaku padaryti gimdydama rodos gimdymo kolkas nebijau, bet sito dalyko tai nenoreciau...
Tai kai jau atvaziuosi gimdyt,paprasyk kad tau klizma padarytu.As paprasiau ir nebuvo jokios baimes kad apsi.... gimdydama
Apie gimdyma dazniausiai kalbuosi su draugem,o ju turiu net 7,iskuriu tik viena gimdzius.Tai jos pacios manes klausineja ivairiausiu dalykeliu,o as i visus klausimus noriai ir nesidrovedama atsakau.Na o jei tenka kalbetis giminiu suvaziavime,tai pasakau tiek kiek man atrodo reikia,be jokiu smulkmenu ir detaliu.
Siaip tai jei kam idomu, galiu papasakot ir su smulkmeniom viska:) Ypac gimdymu domejosi mano nescios drauges arba besiruosiancios buti mamytemis:) Tokiems sveciams daug papasakoju, o kitu manau smulkmenos nedomina:)
QUOTE(Jergus @ 2006 07 08, 08:50)
na va, perskaičiau visą temą, ir vistiek nesupratau jos pavadinimo - o kuriem galam su Svečiais apie tą gimdymą šnekėt? Negaliu pamiršt kaip man, jau pagimdžiusiai, anyta ėmė pasakot, kaip ji gimdė, kaip plyšo ir t.t. - neprašyta, neklausta, - o aš sėdėjau visa pavargus ir laukiau, kada gi visi tie (du ) svečiai išsinešdins, skaičiavau, kiek būčiau spėjus, pvz., pamiegot Išsipasakojimas, beje, vyko ne iškart po gimdymo - po kokios savaitės dviejų, tačiau vėliau kartojosi dar ne kartą - o aš išvis nesuprantu, ko apie tą gimdymą šnekėtis - yra vaikelis, naujas žmogutis, juo džiaukitės, o ne susėdusios apie jo atsiradimą ūturiuokit.
Ir šiaip, po gimdymo aš ne tik bet kokių šnekų apie gimdymą vengčiau, bet ir pačių svečių
Ir šiaip, po gimdymo aš ne tik bet kokių šnekų apie gimdymą vengčiau, bet ir pačių svečių
Na kodėl tu taip, sakyčiau viena mėgstamiausiu temų ir yra apei gimdyma, o jei žmogui noris išsipasakot tai reik paklausyt, bet itariu tavo santikiai su anyta nekokie tai ir klausyt nebuvo noro.
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 08 10, 20:51)
Siaip tai jei kam idomu, galiu papasakot ir su smulkmeniom viska:) Ypac gimdymu domejosi mano nescios drauges arba besiruosiancios buti mamytemis:) Tokiems sveciams daug papasakoju, o kitu manau smulkmenos nedomina:)
Pritariu
Sveikos mamytės,
perskaičiau viską nuo pradžios iki pabaigos... Daug diskusijų ir emocijų sukėlė ši tema ir dar gyva maždaug po metų nuo jos sukūrimo Tikriausiai tai rodo klausimo aktualumą.
Iš tiesų yra daug klausimų, susijusių su gimdymu, nors ir nesilaukiu, ir, žinoma, negaliu net nuspėti, kaip tie klausimai atrodys jau pagimdžiusioms, bet juk viskas ateina supatirtimi. O baimės įveikimas, manau ir yra informacijos surinkimas.
Su vyru jau kuris laikas planuojame, galvojame. Todėl ir užsiregistravau šiame forume...
Šios temos klausimas man iškilo kitoje temoje apie tai perskaičius užuominas. Dabar sužinojau daugiau.
Įdomu, kaip laikosi temos autorė?
Aš irgi turiu savo baimę, kuri atsigavo perskaičius keletą pasakojimų, bet dar paieškosiu, gal apie tai yra parašyta, o gal kursiu naują temą
perskaičiau viską nuo pradžios iki pabaigos... Daug diskusijų ir emocijų sukėlė ši tema ir dar gyva maždaug po metų nuo jos sukūrimo Tikriausiai tai rodo klausimo aktualumą.
Iš tiesų yra daug klausimų, susijusių su gimdymu, nors ir nesilaukiu, ir, žinoma, negaliu net nuspėti, kaip tie klausimai atrodys jau pagimdžiusioms, bet juk viskas ateina supatirtimi. O baimės įveikimas, manau ir yra informacijos surinkimas.
Su vyru jau kuris laikas planuojame, galvojame. Todėl ir užsiregistravau šiame forume...
Šios temos klausimas man iškilo kitoje temoje apie tai perskaičius užuominas. Dabar sužinojau daugiau.
Įdomu, kaip laikosi temos autorė?
Aš irgi turiu savo baimę, kuri atsigavo perskaičius keletą pasakojimų, bet dar paieškosiu, gal apie tai yra parašyta, o gal kursiu naują temą
QUOTE(Bulve @ 2006 07 08, 11:02)
Dėl manęs tai dabar tegul šneka svečiai apie savo gimdymus kiek tik nori, o aš apie savo pasakysiu tiek, kiek tuo metu norėsiu.
Labiausiai nervino, kai nėščia buvau, o anyta su seserimi pasakojo siaubo istorijas apie gimdymus: tai vienai ten vaistus skatinamuosius su raminamais sumaišė, tai kitos jau ir susiūti nebegalėjo, nes labai visur suplyšo ir t.t. Ir nebuvo kaip pasakyti, kad aš ir taip labai bijau gimdymo, ir kad bent turėtų supratimo pačios pagimdžiusios po keletą vaikų tokių nesąmonių nėščioms nekalbėti (po kiekvienos istorijos pasakydavo: "bet tu nebijok, tau viskas gerai bus"). Beliko tik išeit iš kambario (nes jau buvau "užvirusi" iki tokios temperatūros, kad būčiau aprėkusi ir per daug pasakiusi) ir palikti jiedvi tarpusavy dalintis savo ir kitų siaubiakų istorijomis.
Pritariu man irgi jau arteja startas tai atsiranda labai daug zmoniu norinciu mane prigasdinti ir papasakoti visokiu gimdymo siaubaku
As taip pat peskaiciau visa tema... Vargse smalsi mergina, kuri ja uzvede, kaip cia visos tos "senbuves", o gal "senbobes" ja cia uzsipuole! Jau taip slyksciai cia moralizavo ir psichologus rekomendavo Vietoj to, kad turedamos "TOOOKIAAA" patirti (beje max 2 vaikus) imtu ir nezinanciam zmogui paaiskintu viska, drysta moralizuot Mano nestumas pirmas ir gresia pacioj gruodzio pradzioj Laukiu, jaudinuosi, dziaugiuosi, bijau... Tai tiek visokiu keisciausiu klausimu kyla ! Zinau ta tradicine fraze "vaikelio atejimas, tai - stebuklas", ir visiskai su ja sutinku, taciau man, pavyzdziui, be to, kad stebuklas dar norisi zinoti visas smulkmenas: kaip mazytis isvysta pasauli, kokie fiziologiniai ir psicholiginiai dalykai vyksta gimdancioms mamytems. Manau, gerai, kad yra tokia tema, nes is tikruju nevisos turi pas ka pasiklauti apie tokias intymias detales ir pojucius
QUOTE(Garbanele @ 2006 07 09, 19:34)
Mane su pirmais sąrėmiais taip susuko, lyg būčiau litrą ricinos išgėrus. Ėjau n kartų. Paskui jokios tokios baimės nebebuvo.
Girdėjau, nemažai moterų "susuka" prieš gimdymą - matyt, kūnas pats pasireguliuoja. O jei ne, yra daugybė humaniškų šiuolaikinių priemonių, pvz., mikroklizmutė Microlax. Tiesa, geriau ją naudoti, kol sąrėmiai dar nestiprūs, nes paskui pojūčiai gali būti ne ką silpnesni nei pats finalinis gimdymas (asmeninė patirtis po antro gimdymo).
QUOTE(Zuzulka @ 2005 05 09, 15:44)
Aciu visoms uz atsakymus. Noreciau apidendrinti sios dienos ats. Ka as suzinojau:
1. Kad egzistuoja kazkoks "kibiras" kur subegs viskas kas is manes isbegs.
2. Moterims daro klizmas pries gimdyma.
AS siaip ne nescia, bet mane domina tokios temos ir zinau, kad yra zmoniu kaip as. As drovi ir kai kuriu dalyku nesinori klausti mamos ar drauges. Nes geda. Todel si tema ir egzistuoja.
O siaip reikia nusiskusti plaukus ? O imanoma paciai pasiekti per pilva?
Zuzulka
1. Kad egzistuoja kazkoks "kibiras" kur subegs viskas kas is manes isbegs.
2. Moterims daro klizmas pries gimdyma.
AS siaip ne nescia, bet mane domina tokios temos ir zinau, kad yra zmoniu kaip as. As drovi ir kai kuriu dalyku nesinori klausti mamos ar drauges. Nes geda. Todel si tema ir egzistuoja.
O siaip reikia nusiskusti plaukus ? O imanoma paciai pasiekti per pilva?
Zuzulka
imanoma pasiekt per pilva, as pati ten susitvarkiau nors aisku buna ir tokiu pilvu kad nieko ten nepasieksi