oi pradedu ir as jau galvot ar mokesiu nes paskaitelese jokiose nebuvau niu bet tikiuos kad viskas bus gerai
O mes dar galvojam suspet i paskaiteles Tik kad jas lankyt gautusi tik nuo 36 savaiteles O dar mazylis savaite didesnis. Tai gausis vos ne tiesiai is paskaiteliu i gimdykla
Nėštumo pradžioj galvojau, kad būtinai reikės lankyti kursus. O paskui kuo toliau, tuo labiau numojau į tai ranka. Iš daugelio girdžiu, kad "viskas buvo ne taip, kaip mokė". Dabar man atrodo, kad kuo mažiau visokiausių įsitikinimų (o su jais ir baimių) - tuo geriau. Aš ruošiuosi gimdyti TIK su nuskausminimu ir atsiduoti visiškai gydytojams. Nenoriu jokios "saviveiklos", įsitikinimų ir galvojimų - "pliam, viskas NE TAIP vyksta"
Žinoma, esminius, fiziologinius dalykus pasiskaitysiu, bet kursų po 2 val. 3 kartus - nu nežinau, man nereikia.
Žinoma, esminius, fiziologinius dalykus pasiskaitysiu, bet kursų po 2 val. 3 kartus - nu nežinau, man nereikia.
ash manau kad jej gimdyti taj tik su nuskausminamaisiais.. bo kaj ishvaziavau i BA, nerealiai skaudejo pilvo apacia. galvojau kad nusisausiu kajp skaudejo.. o daktaras paziurejes pasake akd ce dar tik pati pradzia, skaudetu jej gimdyciau taj 1000000000000 kartu daugiau, sake kad moterys sienom lipa ish skausmo..
Na man pamokos tik tuom padejo jog nuramino, kad ne visom 100% plysimai buna (labai ju bijojau ) per gymdyma stengiausi atpalaiduoti sedmenis ir stumiau beveik be poilsio, tiek jegu turejau. Neplysau, pirma kart nuskylo nerealiai. Antra karta bijau to paties, todel ir nuo vaiku susilaikau.
Kas del nuskausminimo, na ka as zinau, priklauso koks ar i vena atpalaiduojanciu suleidzia ar epidura daro. na epidurui gal nesiryzciau, o vat atpalaiduojami man nerealiai padejo, nors nezinau dabar isgirdau jog tai kudikiui nesveika, bet maniskis aciu Dievui sveikutis i darza laksto.
Kas del nuskausminimo, na ka as zinau, priklauso koks ar i vena atpalaiduojanciu suleidzia ar epidura daro. na epidurui gal nesiryzciau, o vat atpalaiduojami man nerealiai padejo, nors nezinau dabar isgirdau jog tai kudikiui nesveika, bet maniskis aciu Dievui sveikutis i darza laksto.
As irgi bijau plysimu , tai vien del to manau verta nueiti i tas pamokeles! Ten vistiek daugiau informacijos, kaip atpalaiduot raumenis ir pn.! Baisus dalykas tas gimdymas, bet zinant koks stebukliukas ateis i pasauli jo metu, tai verta ir pasikankinti , dar galvoju rinktis gimdyma su nuskausminimu!
Jokiu pamokeliu ir kursu apie gimdyma nelankiau,uzteko kiek skaiciau knygose ir kiek kalbejom apie tai su gydytoju,ir man ju tikrai neprireike.Gimdymas praejo sklandziai ir graziai.
As irgi nelankiau jokiu pamokeliu ir kursu.O kazkaip kai jau atejo laikas gimdyti,viskas gavosi savaime
neimanoma tokio dalyko ismokt. cia kaip ir su pirmu buciniu: kol neivyksta, tol nemoki
QUOTE(Kameja_x @ 2006 06 26, 17:38)
neimanoma tokio dalyko ismokt. cia kaip ir su pirmu buciniu: kol neivyksta, tol nemoki
pritariu,as labai daug skaiciau literaturos ir mokiausi stangintis. isivaizdavau,kad pastumsiu pora kartu ir islis vaikiukas deja deja,kaip teko nusivilti,kad po pirmo saremiau nepagimdziau,o teko stumti 20 min. dabar juokas ima manau antra karta tikrai geriau seksis ir busiu realiau nusiteikus
na as pries gimdyma irgi tokia nedidele baime turejau,kad gal apsikakosiu netycia stumdama,nors ir klizma padare,bet kad pacio stumimo laikotarpiu apie tai nei negalvoji ir lyg nieko nepadariau ten ant stalo...
atsakymas vienai mamytei kada nors busianciai: per pilva tikrai eina ir paciai pasidaryti depiliaciaj,jei aisq nera laaabai didelis pilvukas,bet tam mes turim vyrus,kurie tokiu atveju padeda ne tik batus su kojinem apsiauti,bet ir sitoj vietoj gali pagelbeti
atsakymas vienai mamytei kada nors busianciai: per pilva tikrai eina ir paciai pasidaryti depiliaciaj,jei aisq nera laaabai didelis pilvukas,bet tam mes turim vyrus,kurie tokiu atveju padeda ne tik batus su kojinem apsiauti,bet ir sitoj vietoj gali pagelbeti
na va, perskaičiau visą temą, ir vistiek nesupratau jos pavadinimo - o kuriem galam su Svečiais apie tą gimdymą šnekėt? Negaliu pamiršt kaip man, jau pagimdžiusiai, anyta ėmė pasakot, kaip ji gimdė, kaip plyšo ir t.t. - neprašyta, neklausta, - o aš sėdėjau visa pavargus ir laukiau, kada gi visi tie (du ) svečiai išsinešdins, skaičiavau, kiek būčiau spėjus, pvz., pamiegot Išsipasakojimas, beje, vyko ne iškart po gimdymo - po kokios savaitės dviejų, tačiau vėliau kartojosi dar ne kartą - o aš išvis nesuprantu, ko apie tą gimdymą šnekėtis - yra vaikelis, naujas žmogutis, juo džiaukitės, o ne susėdusios apie jo atsiradimą ūturiuokit.
Ir šiaip, po gimdymo aš ne tik bet kokių šnekų apie gimdymą vengčiau, bet ir pačių svečių
Ir šiaip, po gimdymo aš ne tik bet kokių šnekų apie gimdymą vengčiau, bet ir pačių svečių