Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip išmokti gimdyti ???

QUOTE(monia @ 2005 08 19, 14:38)
as manau, kad vienas geriausiu budu nebijoti apsikakojimu ir pan. pasidaryti klizma tada tikrai busi rami....man tai net nesmekstelejo mintis apie tokius dalykus galvojau tik apie tai kokie saremiai bus labai skausmingi ar ne, kada pagimdysiu greit ar ne, ar vaikeliui viskas bus gerai, nebijojau kad vyras matys viska ar apsikakosiu ar dar ka...juk po epidurinio patartina keleta kartu issivemti taip gydytoja sake, vyras mate ir nieko...kai paziurinedavo gydytoja vyrui irgi leidau viska matyti...po gimdymo vyras niekada nieko nesake nei nei saipesi...tai ir tau nereikia galvoti ka vyras ka gydytojai pamanys, tai zemiska ir taip vadinas turi buti...

Naujiena del issivemimo g.gif O ta vemima skatina?
Atsakyti
QUOTE(Zuzulka @ 2005 08 19, 01:40)
Gimdymas toks skausmingas, kad pamirsti viska pasaulyje, o kai paimi vaikuti ant ranku pamirsti viska kas buvo pries jo "islindima."

Ish esmes tai taip tongue.gif Mano gimdymas buvo nuozhmiai skausmingas. Ale kai gavau dukryte ant pilvo viskas pasidare "iki lemputes" - nors ir po to siuvo ir dar balazhin ka dare...

Ai, o apskuto mane vyras, nes pabijojau senos sesutes letenu. Ir klizmavo. Ir nieko smirdancio nenutiko biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Drugelis: 22 rugpjūčio 2005 - 21:51
Nors mano vaikai dideli, bet dar kai ką atsimenu. Pirmą kartą gimdžiau dar vyraujant tarybinei tvarkai. Tada lankytojų neleido. Gydytojai žiūrėjo į pacientę, kaip į bedvasį daiktą. Mane prižiūrėjusi daktarė paliko gabalą placentos,,vaikas gimė pridusęs, plyšo gimda, netekau 2 litrų kraujo. Per apžiūrą prieš gimgymą gydytoja veiksmus atlikinėjo skausmigai ir grubiai. Kartu su ją buvusi rezidentė pasakė: "bet juk jai skauda". Į tai daktarė atsakė:" dar ne taip skaudės, tegul pratinasi" Antrą kartą atvažiavusi pamačiau ateinant vėl tą pačią. Nutariau gelbėtis. Pasakiau , kad daktarės Dačinskienės neprisikeisiu ir važiuosiu namo gimdyt ,jei kiti užimti. Atėjo jaunas rezidentas, atidus, profesionalus. Gavau kvalifikuotą medicininę pagalbą ir moralinį palaikymą. Iki šiol su šiluma prisimenu, kaip po gimdymo daktaras paglostė galvą ir pasakė "šaunuolė".Vienas žodis, o tiek suteikė teigiamų emocijų. Kai paklausiau ar mano minėta daktarė vis dar skyriaus vedėja, man pasakė kad po kelių "nelaimių" buvo pervesta į eilinės gydytojos etatą. Jei atsiminčiau to puikaus gydytojo pavardę, nueičiau padėkoti, kad padėjo lengvai man suskilti ir vaikas gimė be traumų. Dabar mintyse tam žmogui linkiu laimės ir tiek...
Atsakyti
QUOTE(Debi @ 2005 08 19, 08:13)
pasakykit, kokioje ligoninėje klizmas daro? aš gimdžiau KMUK, tai niekas jokios klizmos nesiūlė, priešingai, man paklausus apie klizmą, nes buvo užkietėję viduriai, pasakė, kad niekas klizmų nebedaro, o dėl to, kad gimdymo metu tai gali atsitikti neverta kreipt dėmesio.  Ir iš tiesų, kai tai atsitiko, niekas nepasakė nė žodžio, o ir man pačiai viskas vienodai švietė.  dabar suprantu, kad kai stumiant vaikelį jaučiamas toks spaudimas, tai "susilaikyti" tiesiog neįmanoma.

Aš gimdžiau 2002-aisiais Vilniaus gimdymo namuose. Nežinau, gal dabar ir ten nebesiūlo klizmos daryti. Juk praėjo trys metai..
Atsakyti
Monios citata "vyras mate ir nieko...kai paziurinedavo gydytoja vyrui irgi leidau viska matyti...po gimdymo vyras niekada nieko nesake nei nei saipesi..."

Joooo.... Man atrodo vyrams sio "aktyvaus sporto" metu tikrai nieko nepasakys. Jiems baisu ir tuo paciu metu jie negali suvokti sio ivykio esybes. Zmona zviegia, keikiasi doh.gif Kraujai bega plysta organai gydytojai rekia "Stumk!", uzjuojauta vargseliams wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzulka: 01 rugsėjo 2005 - 03:50
QUOTE(Roche vivante @ 2005 08 23, 01:17)
Nors mano vaikai dideli, bet dar kai ką atsimenu. Pirmą kartą gimdžiau dar vyraujant tarybinei tvarkai. Tada lankytojų neleido. Gydytojai žiūrėjo į pacientę, kaip į bedvasį daiktą. Mane prižiūrėjusi daktarė paliko gabalą placentos,,vaikas gimė pridusęs, plyšo gimda, netekau 2 litrų kraujo. Per apžiūrą  prieš gimgymą gydytoja veiksmus atlikinėjo skausmigai ir grubiai. Kartu su ją buvusi rezidentė pasakė: "bet juk jai skauda". Į tai daktarė atsakė:" dar ne taip skaudės, tegul pratinasi" Antrą kartą atvažiavusi pamačiau ateinant vėl tą pačią. Nutariau gelbėtis. Pasakiau , kad daktarės Dačinskienės neprisikeisiu ir važiuosiu namo gimdyt ,jei kiti užimti. Atėjo jaunas rezidentas, atidus, profesionalus. Gavau kvalifikuotą medicininę pagalbą ir moralinį palaikymą. Iki šiol su šiluma prisimenu, kaip po gimdymo daktaras paglostė galvą ir pasakė "šaunuolė".Vienas žodis, o tiek suteikė teigiamų emocijų. Kai paklausiau ar mano minėta daktarė vis dar skyriaus vedėja, man pasakė kad po kelių "nelaimių" buvo pervesta į eilinės gydytojos etatą. Jei atsiminčiau to puikaus gydytojo pavardę, nueičiau padėkoti, kad padėjo lengvai man suskilti ir vaikas gimė be traumų. Dabar mintyse tam žmogui linkiu laimės ir tiek...

ACIU DIEVUI, KAD MEDICINA JUDA I PRIEKI, IR KAD KEICIASI LAIKAI. AMEN.
Atsakyti
QUOTE(Zuzulka @ 2005 09 01, 03:45)
Monios citata "vyras mate ir nieko...kai paziurinedavo gydytoja vyrui irgi leidau viska matyti...po gimdymo vyras niekada nieko nesake nei nei saipesi..."
Joooo.... Man atrodo vyrams sio "aktyvaus sporto" metu tikrai nieko nepasakys. Jiems baisu ir tuo paciu metu jie negali suvokti sio ivykio esybes. Zmona zviegia, keikiasi  doh.gif Kraujai bega plysta organai gydytojai rekia "Stumk!", uzjuojauta vargseliams wink.gif

per daug filmų žiūri doh.gif biggrin.gif paskaitinėk forumo istorijas apie gimdymą - gal ramiau pasidarys cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaja @ 2005 09 01, 08:20)
per daug filmų žiūri  doh.gif  biggrin.gif paskaitinėk forumo istorijas apie gimdymą - gal ramiau pasidarys  cool.gif

Labai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
SOS. Padekite!
Du dziaugsmus pagimdziau, laukiuosi trecio, bet va pamirsau doh.gif , kaip reikia per gimdyma kvepuoti (kad atsipalaiduoti). Nesciuju mokykleles nelankiau, o be reikalo verysad.gif
Atsakyti
Nu, mamos ir prisigąsdinau aš čia prisiskaičius blink.gif
Į jokius kursus nenuėjau (na, pus po savaitės poliklinikoj), o gimdysiu ne LT ir dar nemokėdama beveik tos šalies kalbos blink.gif Pagailėjau aš tų kelių šimtų. Galvojau, pasikliausiu vyru ir ką gydytojai lieps daryt. Nesu karštakošė ir taip lengvai nepasimetu. Gi ne viena likimo valiai būsiu palikta unsure.gif
Aš ir to gimdymo nė velnio nebijojau.. įsivaizdavau kažką panašaus kaip pas stomatologą: kenti, nes žinai, kad greitai viskas pasibaigs.. Bet dabar kai prisiskaičiau doh.gif

Ech, šiaip ar taip jau man per vėlu. Greit išvažiuoju ir į jokius kursus nebespėsiu. Tikiuos tik, kad dar užsieniuos gausim su tėveliu kokią paskaitėlę (nes dabar tai jam sunku - lietuviškai nemoka)
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2006 06 08, 17:06)
Nu, mamos ir prisigąsdinau aš čia prisiskaičius blink.gif
Į jokius kursus nenuėjau (na, pus po savaitės poliklinikoj), o gimdysiu ne LT ir dar nemokėdama beveik tos šalies kalbos  blink.gif  Pagailėjau aš tų kelių šimtų.

Na jau nesigasdink, nelankiau ir aš jokių kursų ir sėkmingai pagimdžiau. Manau kad klausydama gydytojų viską puikiai atliksi. O jei kas neaišku nebijok klausti gimdymo metu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2003 05 28, 07:54)
Bet ypatingai per gimdyma man padejo vyras kuris padejo ilipt ir islipt i vonia ir is jos, bei dare masazus, bei visada tarnavo man kaip pakaba - skersinis, ant kurio ranku taip gera buvo pakabet  ;D

drinks_cheers.gif jo, vyras per gimdymą yra GERAI 4u.gif
Ir dar - labiausiai, mao priklauso nuo tavęa pačios, t.y. savikontrolės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RNT: 09 birželio 2006 - 21:03