Įkraunama...
Įkraunama...

Krikšto tėvas neįgalus....

Apklausa: Ar siūlytumėte būti krikšto tėvu neįgaliam asmeniui? (62 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Svečiai balsuoti negali
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 06, 14:22)
Tai pagalvokit, visų krikštatėvių atveju galvojama juk. Tiek ir tenorėjau pasakyti, kad iš Bažnyčios pusės jei neįgalumas netrukdo prisiimti krikštatėvio pareigų, jokių kliūčių nėra, o prietarai apskritai su Bažnyčia niekaip nesusiję. Tiesiog jūsų situacijoje viską sprendžiate patys, nes kažkokių bažnytinių kliūčių kaip ir nėra. O ar galės, nebus per sunku , ar apskritai norės - jūsų ir kviečiamo žmogaus sprendimas, nes tik jūs patys matote apsunkins tai kviečiamą žmogų per daug ar ne.
Asmeniškai, turėdama artimą ir man brangų žmogų su negalia, kuris mylėtų mano vaikus, pati turbūt kviesčiau.
Sunku kalbėti apie svetimą situaciją, nes tik jūs patys žinote visas aplinkybes. Bet tai tinka kaip jau minėjau visais atvejais : ir sveiko , ir ligoto. Antra vertus sveikiesiems irgi niekas nežadėjo, kad visada bus sveiki...ar esmė tas sveikumas krikšto metu, jei žmogus suvokia ką prisiima ?

Sveikutes,tikrai idomi tema smile.gif as tirai kviesciau buti kriksto tevu nesvarbu ,kad jis siek tiek kitoks negu mes, jeigu jausciau ir matyciau, kad tas zmogus geras nuosirdus ir pan....o beto jei tu pagalvojei ,kad jis tiktu buti kriksto tevu ,matyt ne bereikalo mirksiukas.gif mes visi norim savo vaikams ko geriausio ir ieskom kriksto tevo ar mamytes nuostabiausios-io ,kad bus toks pat ,kaip kristo tevas ar mama as manau ,kad tai tik prietaras aisku kuo daugiau benraus tuo daugiau kaskokiu savibiu ar iprociu gali igiti ,taipat kaip ir is tevu smile.gif na cia mano nuomone ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 06, 17:22)
kai tiki reikia permąstyti kodėl nori įvesti savo vaiką į Bažnyčią, kuri tikėjimą prietarais laiko nuodėme. Jei jums kitaip nepriimtina, kodėl kišat vaikus į bendruomenę, kuri moko taip, kaip jums nepriimtina? Plius apie prietarus yra atskira tema smile.gif


Tai mano asmeninis reikalas, ko vedu vaika i Baznycia. ir nepradesiu cia aiskint, nes - jeigu ka - apie tai taip pat yra atskira tema... kaip ir apie prietarus mirksiukas.gif o syki uzduotame klausime buvo uzsiminta apie preitarus, pasamprotavau. ir apskritai tai mano nuomone, uz kuria niekas neturi teises smerkti. o Tu, savarzele, elkis taip, kaip Tau priimtina.buk tolerantiska kitiem pasisakantiems, nes nepakantumas kitiems irgi nuodeme blush2.gif
Atsakyti
Aš turiu negalią. Ir kalbos, ir judėjimo. Ir dar daugybę kitų. Ir krikšto dukrą turiu. Jai jau dvylika. Į mane nepanaši. Tik kad "prie meno". Bet ir jos mama (mano sveika draugė) tokia.
Ir sūnėnų turiu ne vieną. Bet vat į krikštamotes aš jiems netinku. Nenori ir nereikia. Čia, žinote, kaip kam...

O krikštadukre rūpinuosi taip, kaip gali rūpintis bet kuri krištamotė - žmogus, kuris jaučiasi atsakingas už tą vaiką. Visaip ir viskuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vailingo: 08 birželio 2007 - 16:10
QUOTE(Vailingo @ 2007 06 08, 16:08)
Aš turiu negalią. Ir kalbos, ir judėjimo. Ir dar daugybę kitų. Ir krikšto dukrą turiu. Jai jau dvylika. Į mane nepanaši. Tik kad "prie meno". Bet ir jos mama (mano sveika draugė) tokia.
Ir sūnėnų turiu ne vieną. Bet vat į krikštamotes aš jiems netinku. Nenori ir nereikia. Čia, žinote, kaip kam...

O krikštadukre rūpinuosi taip, kaip gali rūpintis bet kuri krištamotė - žmogus, kuris jaučiasi atsakingas už tą vaiką. Visaip ir viskuo.


Saunuole thumbup.gif Zaviuosi tokiais zmonem drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos. Pagalvojau, jei atsirado tokia tema, vadinasi zmones vis dar tik kalba apie neigaliuju integracija, apie tai, kad jie tokie pat kaip visi ir tt. Manau, jei mes i neigalius zmones ziuresime kaip i sau lygisu ir klausimu bei temu tokiu nebus.
Beje kaip atsakytumete i toki klausima ar gimdyti vaika nuo neigalaus vyro?
Mano vyras turi I neigalumo grupe, o musu fainuole dukryte Paulinute jau 10 men-*sveikutele kaip ridikas, o kiek mamu turi ligotus vaikelius nuo sveiku vyru. Kaip pakomentuosite sia tema ?
Atsakyti
QUOTE(Rozeta @ 2007 06 09, 18:09)
Pagalvojau, jei atsirado tokia tema, vadinasi zmones vis dar tik kalba apie neigaliuju integracija, apie tai, kad jie tokie pat kaip visi ir tt. Manau, jei mes i neigalius zmones ziuresime kaip i sau lygisu ir klausimu bei temu tokiu nebus.

100% drinks_cheers.gif Butent ta ir turejau omenyje savo pasisakymu mirksiukas.gif
Atsakyti
Net nežinau, iš tikro tai turbūt nekviesčiau... Nors pagalvojus, tai svarbu žmogus, o jis neįgalus ar sveikas, tai nėra svarbiausia.
Atsakyti
QUOTE(Skrynia @ 2007 06 04, 22:53)
Labai norėčiau sužinoti, ką manote apie tai, kad krikšto tėvas būtų neįgalus asmuo. Neina kalba apie psichikos ligonį, tiesiog  tai 1 grupės invalidas, turintis judėjimo ir kalbos trūkumų  unsure.gif 
gal žinote kokių nors atsitikimų, prietarų ar šiaip patarimų šia tema????
gal negerai, kad vaiką krikštytų neįgalus asmuo?? o gal kaip tik nereikėtų išskirti neįgaliųjų, juk jie tokie patys žmonės kaip ir mes visi, tik labiau nuskriausti likimo...  unsure.gif

Jei jauti, kad jis mylės tavo vaiką ir dar jis pats sutinka būti krikšto tėvu, tai kodėl ne. Juk esi mama taigi pati jauti ar tinkamas tas žmogus ar ne, juk ne tame esmė ar krikšto tėvas gali vaikčioti ar ne, mikčioja ar ne, svarbiausia kad jis jaustų meilę vaikui ir ją dalintų jam taip kaip moka, sugeba.
O dėl prietarų, taip tikrai vaikas įgaus kirkšto tėvo būdo bruožus, o ne jo negalią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotari: 11 birželio 2007 - 10:43
Jei Tu matai ta zmogu savo vaiko krikstateviu ir nori kad butent sis zmogus ji krikstytu tai kokios dar abejones gali kilti g.gif Juk nekvieti to ko nenoretum matyti kriksto tevu ?ar ne taip?Jei jis jum tinka ir patinka kaip zmogus tai kokios problemos ?? igalus ji ar ne tai zmogus ir juolab kad artimas ..o vaikutis ji myles toki koks jis yra wub.gif Atsakomybe didele aisku,bet turetu buti ir sio zmogaus sutikimas mirksiukas.gif ar bent nuomone ka jis pats galvoja apie tai mirksiukas.gif
Sekmes 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš tai irgi galvoju, kad jeigu tu nori, kad šis žmogus būtų tavo vaiko krikšto tėtis, tai koks skirtumas ar jis įgalus, ar neįgalus. Juk niekas nežino, kaip gyvenimas pasisuks - pasirinkti gali įgalų žmogų, o atsitiks (neduok Dieve) kokia nelaimė ir jis tampa invalidu... Kaip tada?
Nemanau, kad tai yra esmė, svarbiausia pats žmogus. Aišku, dar reikia ir to žmogaus atsiklausti, ar jis norės, ar jam nebus sunku.
Atsakyti
QUOTE(Spragtukas @ 2007 06 06, 15:52)
Skrynia, nemanau, kad si tema kvaila ar kokia kitokia ne... Ji aktuali Tau, suprantu...


ir butinai parasyk, ka nusprendete.



Ačiū už palaikyma 4u.gif

o nusprendėme teigiamai - bus tas žmogus krikšto tėvu ax.gif apsispresti padėjo pokalbis su kunigu.
Gal ir ne pati protingiausia tema blush2.gif dabar supratau, kad SM ieškojau tiesiog palaikymo, nuraminimo, kad tai geras sprendimas ir pan.... bet greičiausiai ne ten ieškojau biggrin.gif turbūt visur yra taip - lengviau yra pasmerkti, sukritikuoti neišmanėlį nei padėti jam. mirksiukas.gif


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skrynia: 11 liepos 2007 - 00:35

Na va, kaip gerai, kad radote sprendimą thumbup.gif

nenusimink, juk ne visi kritikuoja, ir SM galima kartais rasti gerų patarimų mirksiukas.gif
Atsakyti