Sveikos merginos
Noriu išsakyti savo nuomonę dėl Krivcovos kursų Mačiulevičiaus gatvėje. Visai nesenai pabaigiau šiuos kursus ir galiu pasakyti, kad gavau tvirtus šios specialybės pagrindus, kaip sakoma pamatus, tą abecėlę,kuri pravers žengiant šio amato keliu. Kaip žinia, jei nori tapti geru meistru, turi mokytis visą gyvenimą,turi pats rodyti iniciatyvą, o nelaukti kol kažkas per stebuklą ikris į tavo galvelę. Todėl, tiems, kas tikrai nori išmokti, šiuose kursuose tikrai gaus tai, dėl ko čia atėjo.
Kiek žinau, pati šeimininkė p. Krivcovą šiai profesijai atidavė ne vieną dešimtmetį, tai žmogus, kuris nestovi vietoje ir nuolat tobulėja,jos patirtis milžiniška, todėl darbui atiduoda visą širdį.
Galiu papasakoti kaip vyksta šie kursai.
Pirmiausiai čia nėra kalbos barjero, meistrės kalba ir lietuviškai ir rusiškai, teorija dėstoma taip pat šiomis kalbomis. Kai tik ateini į kursus, tau parodo ko išmoko tie, kurie jau artėja prie mokslo pabaigos.Tad gali įvertinti ko jau yra išmokę tie, kas pradėjo ankščiau nei tu.
Pirmą dieną moko kaip teisingai laikyti kirpimo instrumentus ir po truputėlį įvedama teoriją. Tada 2 sav. vyksta intensyvus teoriniai užsiėmimai,po to prasideda praktika, kuri nenutrūkstamai eina su teoriniais paaiškinimais. Miestrės būna šalia ir
visada aiškina kai ir ką reikia daryti, Todėl,kaip buvo sakyta, kad čia gauna mažai dėmesio, tikrai netiesa. Meistrės visada maloniai pasako ir parodo ir nė karto nemačiau, kad tai darytų nenoriai ar kažkur dingsta.
Dar vienas šių kursų privalumas, tai pastovus klientų srautas, todėl gali būti tikra, kad tai ką išmokai ant manekenų ir teoriškai, visada turėsi kur išmokti praktiškai. Sutinku, kad didžioji dauguma klientų yra pensininkai, tačiau juk kas jei ne jie kantriai lauks kol tavo negraibios rankos juos apkirps, sušukuos ar padarys cheminiį sušukavimą.
dar kas man patiko,tai tikrai kaip ir daugelis kurie kalbėjo apie šiuos kursus, tai lankstus kursų lankymo grafikas.Ne kartą mačiau, kaip meistrės ragina pačias mokines ne pliurpti o imtis darbo, tad pirmiausia reikia būti sąžiningam pačiam prieš save. Iniciatyva turi sklisti iš mūsų pačių....
Kas dėl higienos,ką merginos buvo išsakiusios, tai tvarkos turi laikyts ir kiekvienas, kuris ateina į kursus, ir nepamiršti susitvarkyti po saves, aš neko baisaus ten nepastebejau, tad ateikite ir pačios pamatysite. Taip ten nėra prabangios patalpos, nera super nauju krėslų ar marmuro:) tačiau juk ne dėl to ateiname,ir jei palyginčiau su kitais kursais, tai butent cia tu tikrai sumoki ne už kažkokia prbanga, o tik uz tas žinias kurias gausi.
Dar vienas manau svarus dalykas, kad net 3 merginom is mano grupes, vos tik jos pabaigė kursus,padėjo įsidarbinti.
Todėl mielosios, viskas jūsų rankose, vienoms pavyksta lengvai, kitoms sunkiau, tačiau manau, kad už tokia mažą kainą, ten duoda net daug
Aš tik pradėjau ši kelia ir tikrai žinau, kad manęs laukia naujos žinios, nauji siekiai,aš jaučiu, kad atradau save ir tikrai save matau ateityje profesionale kirpimo meistre.
O Krivcovos kursu meistrams ir pačiai direktorei noriu padėkoti už kantrybę,ir už žinias ir už dėmesį, bei palinkėti tęsti savo gerus darbus.