Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Raideles @ 2005 01 28, 18:20)
Oi mamos,aš ir vėl su temperatūra ir skaudančia krūtimi  cry.gif  Nežinau kaip reikės išgyventi iki pavasario...

Ar labai aukšta temperatūra? Kaip mažiukei pavyksta ištraukti pienuką? Nežinau ar kas nors rašė, bet gal padėtų vaistukai? Juk uždegimą sukelia bakterijos, aš kai gulėjau su 40 temperatūra ir tik leidžiami vaistai numušdavo, man ginekologė išrašė antibiotikų. Maitinti juos geriant galima. Nors pas mane jau padėtis buvo grėsminga, jau gąsdino operacija, bet per kelias dienas pagerėjo, o per savaitę viskas praėjo. Dar darė ultragarso procedūras krūtims kasdien. Nors šiaip sako moksliškai įrodyta, kad tai nepadeda guzams išsivaikščiot, bet man galbūt ir tai padėjo. Ir dar vieną dalyką po to sužinojau, kad reikia stengtis švariai laikyti krūtis, geriau netepti jokiais tepalais, o po kiekvieno maitinimo nusiplauti su paprastu vandeniu ir gerai nusausinti, nes saldus pienukas pasilikęs ant spenelių yra labai gera terpė daugintis bakterijoms.
Atsakyti
Raideles laikykis...
Uzuojauta user posted image
Galvoju ka cia dar patarus, user posted image bet jau viskas berods parasyta, o ir ne pirmas kartas baisu...
Ir dar karta laikykis...
Atsakyti
Vajei vajei,mergaitės,laikykitės 4u.gif
.Kaip aš prasprūdau be tų uždegimų tai nežinau.Nes tai jau lakstau pusplikė pastoviai. Turėjau pirmą mėnesį tik temperatūrą iki 39 laipsnių porą kartų. Tada keliavau su vaiku per ligonines ir perpūtė tuose ilguose koridoriuose. Tai gėriau medetkų ir gripolio žolelių arbatą ir žiūrėk ryte kaip naujas.

Dėl neramumų vakarais pas mus ta pati istorija būdavo.dieną gerai,o vakare pradeda nerimti. Bet neleidau sau galvoti kad trūksta pieno.Svorio priauga gerai,šlapinasi pakankamai dažnai-reiškia su pienu viskas ok. Palei tuos du dalykus vertinau padėtį ir likdavau rami.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 01 28, 18:20)
Oi mamos,aš ir vėl su temperatūra ir skaudančia krūtimi  cry.gif  Nežinau kaip reikės išgyventi iki pavasario...

Oi, vargas su tom krūtim. Laikykis.
Man temperatūrą numušė spiritinis kompresas ant skaudamos vietos, o likusį guzą apsidėjau kopūsto lapais, nors tuo ir netikėjau, bet jis dingo. Aišku, mažėlis irgi stengdavosi, bet tik retkarčiais.
Nors visa tai ir žinoma tikriausiai....
Atsakyti
Raideles laikykis 4u.gif Jeigu kas rašyk tiesiai į AŽ

Aiwa kateterius galima rasti tik vokiečių vaistinėje,senamiestyje. Po panaudojimo būtinai nusitraukti nors kelis ml pienuko,kad nepakliūtų infekcija.
Atsakyti
Crocus, labai aciu tau uz palaikyma 4u.gif
DiDiDu, dekui, kad atsiliepei i mano prasyma wub.gif ..jau manaiu kad niekas nesusidure su tais kateteriukais... blush2.gif Rytoj vyra nusiusiu nupirkti tu stebuklingu daikciuku.tongue.gif
Atsakyti
Mamos,norejau paklausti,kur nuomojates svarstykles ir kokias ten tabletes apie bites reikia vartoti,kad pieno atsirastu??Aciu labai

Tiesa,as ir vel bandau maitinti savaji savo pienuku ir labai noriu,kad jis ji valgytu ir kad jam pienuko pakaktu.Taigi jungiuosi prie jusu,jei nieko pries 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 22:08)
Mamos,norejau paklausti,kur nuomojates svarstykles ir kokias ten tabletes apie bites reikia vartoti,kad pieno atsirastu??Aciu labai

Tiesa,as ir vel bandau maitinti savaji savo pienuku ir labai noriu,kad jis ji valgytu ir kad jam pienuko pakaktu.Taigi jungiuosi prie jusu,jei nieko pries 4u.gif

Sveika prisijungus mirksiukas.gif
Apie svarstykles nieko nezinau, o as geriu biciu pienelio (apilakas) tabletes ir hipp arbata zindyvems thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulute2003 @ 2005 01 31, 22:08)

Aš nuomojausi svarstykles, bet gyvenu Klaipėdoje, pas mus niekas tuo neužsiima, tai buvau susitarusi su viena firma, kuri jomis prekiauja ir man tiesiog išnuomavo. Sverdavau, kiek vaikas suvalgo iš mano krūties ir kiek per parą priauga, nes buvo rimtų problemų su svoriu.
O Vilniuje žinau tik vieną vietą, kur tikrai nuomoja, tai Medita, atrodo, 7Lt parai, bent jau tiek buvo, kai aš ieškojau.
Ar žadi sverti, kiek lelius suvalgo? Ar tik taip nori pasvert?
Dėl tų tablečių, tai buvau gavusi dovanų kažkokias ispaniškas, į kurias įeina bičių pienelis, laktozė, dar kažkas...Dar gėriau ir homeopatinius žirniukus, kurie atseit skatinti laktaciją. ir Hipp arbatą gėriau. Oj kiek visko gėriau biggrin.gif Tik apie poveikį, tai nežinau, ar jis buvo ax.gif
Atsakyti
Man vis sukasi g.gif tokia mintelė apie galimą pieno trūkūmą. Mums mamulytėms visi aplink kas gali vis kala - ar dar turi pieno,ar netrūksta vaikeliui pavalgyt. Tik kyla kokie neramumai su kūdikiu - tuoj diagnozė- TRŪKSTA PIENO blink.gif Taip ir įvaro abejonių.Bet galybė priežasčių vaikiukui nerimauti iškyla.

Kažkokiam straipsnyje skaičiau ?gal apie Afrikos gentį?,kad ten net tokių minčių nėra apie pieno trūkį. Pagimdei vaikelį ir išmaitinsi jį.

Manau nesant kokioms ypatingoms ligoms,kurios trukdo žindymą,laikantis tam tikrų būtinų sąlygų pieno turi užtekti. Dar prieš gimdant iš knygelių ir interneto straipsnių susiformalavau savo "būsimo sėkmingo žindymo taisykles".Jų laikiausi ir mums pavyko tongue.gif --------------------------------------------
jokių žindukų,jokių buteliukų(nepavyko išvengti-1 savaitę ligoninėj privertė nusitraukinėt kol nesustreikavau),jokių papildomų gėrimų ir maitinimų iki 6 mėn.,pirmais mėnesiais maitinti ne rečiau kaip kas 3 valandas(teko kur kas dažniau),būtini naktiniai maitinimai,teisingai įduoti papuką. Jau pagimdžius nutariau ir guldytis šalia naktį,kad maitinti nebūtų sunku(gali sau toliau miegoti ir maitinti).

Taigi maždaug tokių pagrindų laikiausi tuos svarbiausius 6 mėnesius,praplaukėm sėkmingai,bet visgi akmenukų papuldavo.

Tikiuosi Raideles,sveiksti, nes kažkaip neramu,kad nesigirdi unsure.gif

Atsakyti
Ačiū visoms už rūpestį ir palaikymą. Temperatūros nebėra, o krūtis dar kieta. Šį kartą net oksitocino lašus išbandžiau - vis tiek neatpalaidavo pienuko ir mažoji nedaug iš tos krūties traukia sad.gif Bet vis duodu, duodu... Baltai pavydžiu toms, kurios susitvarko su guzeliais greitai ir lengvai smile.gif

Dar pradėjau įtarinėti, kad ne tik šaltis, bet ir laktaciją skatinanti arbata suveikia sukeliant laktostazę sad.gif Nors aš kaip ir nelabai jaučiu jos poveikį, o gėriau tik šiaip - įvairovės dėlei, nes gavau dovanų...

Crocus, tu teisi. Vos tik kas - pieno trūkumas. O dar jei prie krūties malasi (ką manoji mėgsta) - tai jau diagnozės neišvengsi sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 02 01, 11:34)
O dar jei prie krūties malasi (ką manoji mėgsta) - tai jau diagnozės neišvengsi sad.gif

Ka nori tuo pasakyti? g.gif Manasis, galima sakyti, nepaleidzia is burnytes kruties, vis jam truksta silumos. O sprendziu taip todel, kad jis ne zindo, o tik ciulpia ir daro tai labai daznai. As jam dabar atstoju zinduka, kadangi pastarojo jis neima. smile.gif sad.gif
Atsakyti