Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Aciu uz patarimus biggrin.gif
Peledziuke, as taip ir darau - kmynai su pienu. Jau mane net pykina nuo tokiu kokteiliu, o tualetas pastoviai uzimtas, nes nespeju lakstyt blush2.gif
Raideles, jei gu manoji miegotu prie papo as apsidziaugciau, nes tada ji butu bent biski pavalgius, o dabar tai rekia ir niekaip neuzmiega cry.gif Nors vakar pora kartu uzmigo valgydama thumbup.gif
Man atrodo kad ta tabletike ir hipp arbata pades,nes siandien jau normaliai pavalge pora kartu ir dar spejo issimaudyt piene ax.gif Dabar sedziu apsistacius puodeliais - vienas kava, kitas hipp arbata, dar kitas kmynai ir salia dar butelis vandens blush2.gif blush2.gif
Bambolina, neduos kiek tik galesiu, bet vaiko alkano irgi negali laikyt. Nors jau kiek sykiu buvo kilus pagunda nutildyt ja misinuku, bet susilaikiau biggrin.gif Cia ne i tema, bet taves zentelis iesko (Ramirami sunelis biggrin.gif sake pradingot kazkur).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 21 sausio 2005 - 12:12
QUOTE(Misty @ 2005 01 21, 06:09)
Bandziau sureguliuoti pieno gamyba nenusitraukinedama, bet kai trecia valanda nakties nubundu su "sprogstancia" krutine, nieko kito nebelieka, kaip nusitraukti... 400-500 ml perteklinio pieno per para schmoll.gif Ir tai nusitraukiant tik tada, kai jau labai verzia...

Gal kas turit patirties, kaip to pieno sumazinti? Blogiausia buna nakti, mano mazoji nakti ismiega po 8-10 valandu, tai kartais keliuosi pati ne todel, kad vaikas valgyt nori,o kad nusitraukti piena....

Misty, kad sumazetu pieno gamyba, perteklini piena reiketu nusitraukti ne pientraukiu, o rankomis. Taip man sesute ligoninej aiskino, kai irgi gaminosi per daug pieno. Nes kai nutrauki pientraukiu, stimuliuojami speneliai ir krutine supranta, kad tai kudikis zinda, todel gamina daugiau pieno. Kai pienas nutraukiamas rankomis, gaunasi panasiai, lyg pienas nusispaustu del per ankstu drabuziu ar gulint uzspaustos krutines. Tik, zinoma, reikia nutraukti nedaug. Pries nutraukiant krutine sildydavau karstu vandeniu suslapintais skudureliais, o po to vesindavau saltais, kad pieno maziau gamintusi.
Dar reiketu ne per daug gerti, bet cia jau buvo mineta.
Sekmes! smile.gif
Gal priimsit ir mane i savo rateli? smile.gif
Atsakyti
Gal galit pasidalint patirtim - ar dings pienas, jei mažylis valgo košę dieną, ir dar duosiu košę vakare? Po košės visada dar pažinda iš abiejų krūtų. Naktį žinda kas valandą.
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2005 01 21, 13:33)
Gal galit pasidalint patirtim - ar dings pienas, jei mažylis valgo košę dieną, ir dar duosiu košę vakare? Po košės visada dar pažinda iš abiejų krūtų. Naktį žinda kas valandą.

Aisku, kad nedings. O kodel turetu? blink.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus, isbandysiu...jei pavyks, pasidalinsiu patirtimi.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2005 01 21, 09:09)
O as turiu kita "beda" - smarkiai per daug pieno schmoll.gif Suprantu, kad taip zymiai geriau, nei kai pienuko per mazai... Pirma menesi viskas buvo puiku - gerai susireguliavusi paklausa-pasiula, o paskui apturejau mastita, gydytoja liepe pastoviai istustinti krutis, kad nesusidarytu guzai... Abi su mazyle "dirbom" is peties, mastita issigydem, bet uztai dabar pieno turiu antram vaikui  smile.gif  Saldiklis jau visas uzkistas saldytu pieneliu, vaikas piene maudomas, net as pati kartais sau i vonia isipilu... smile.gif

Bandziau sureguliuoti pieno gamyba nenusitraukinedama, bet kai trecia valanda nakties nubundu su "sprogstancia" krutine, nieko kito nebelieka, kaip nusitraukti... 400-500 ml perteklinio pieno per para schmoll.gif Ir tai nusitraukiant tik tada, kai jau labai verzia...

Gal kas turit patirties, kaip to pieno sumazinti? Blogiausia buna nakti, mano mazoji nakti ismiega po 8-10 valandu, tai kartais keliuosi pati ne todel, kad vaikas valgyt nori,o kad nusitraukti piena....

Raidelės teisingai patarė. Jokiais būdais neminkyk rankomis. Tiesiog pientraukiu biškį nusitrauk,bet tik tiek,kad neveržtų papukų. Kuo daugiau nusitrauksi tuo daugiau gaminsis. O jeigu bus guzai,tai dėk mažiulį smakriuku į guzą: ištrauks užtikrintai.
Atsakyti
taip, misty, ir daryk kaip kazkas patare:
nusitrauk tik tiek kad ciut palengvetu-NEISTUSTINK JU JOKIAIS BUDAIS.
tu nepatikesi mano bernui 17men, o man 6-8 fontanais is krutu varo. ir rubai suslampa. o buna dienu, kai visai nieko, atrodo tuscia.
kai bega tiesiai i liemenele, ciut i vonia nusitraukiu, kol praeina tempimo-verzimo jausmas.
na, tiesiog visi stebis ne del to jog maitinu, bet todel kad fontanais dar gali begti, kai vaikas toks didelis. smile.gif

ta diena kai maziau isgeriu suvalgau, tai atrodo kad krutys tuscios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 21 sausio 2005 - 21:04
-DAISY-, labai aciu uz palaikyma.Jis man buvo labai reikalingas.Na kadangi vyras mano dirbo nebuvo kam pabuti su 2.gif pasidariau karstos arbatos 2.gif prie papuko ir ramiai sau pagulejom.Dabar vyras jau namuose tai dabar galesiu ir daugiau atsipusti. -gabriele-,aciu uz supratima.Tikiuosi praeis greit tas periodas kai 2.gif norisi vis daugiau ir pas mane gaminsis vis daugiau pienuko.Jau po truputi atsigaunu ir jauciu,kad jau vel daugeja pienuko ir mano 2.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo estrella: 22 sausio 2005 - 07:55
siandien po nakties nenusitraukinejau thumbup.gif thumbup.gif
o vakarykscias "laimikis" tik 250 ml perteklinio pieno... biggrin.gif Gal gi pavyks vel susireguliuoti, nes jau nebeturiu, kur pieno deti - saldiklis visas uzkistas...

beje, mano gydytoja sake, kad pienas labiausiai gaminasi gulint, taigi kurios pieno maziau turit - dazniau prigulkit paguleti ir vaikeli salia pasidekit, kad jaustumet jo kvepavima (sako tai irgi padeda) smile.gif
Atsakyti
Saunuoles mamos, kad pacios maitinate savo 2.gif. As gal kokius 6men. vargau del pieno pertekliaus, bet po to susitvarke smile.gif .
Kas maitinat 2.gif bent 2-3 kartus per para, tai pienelis tikrai nedings.Nepergyvenkit 4u.gif . Ir tiesa, kad nakti pieno gamyba suaktyveja, skaiciau knygose. rolleyes.gif
Ir dar noriu pridurti: jei susidaro guzeliai krutyse, tai labai padeda visneskio tepalo kompresas. thumbup.gif thumbup.gif tik kad jis nemalonaus kvapo. Pati is bandziau. Saugokites skersveju, nes krutims -nepatinka. beee.gif
Sekmes maitinant 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
SVeikos biggrin.gif
Jungiuos ir aš prie jūsų būrelio ax.gif MAitinu savo kruopą jau beveik metukus.Nuo 8 mėnesių neima soskės, tai pati tapau čiulptuku.NEt nepastebėjau kaip blush2.gif biggrin.gif Dabar bandom atprasti nuo besaikio valgymo naktį blush-anim-cl.gif JAu kokią savaitę kruopa išmiega nuo 12 iki 03.30 , po to prabunda, paverkia, pamiega ir papuką gauna apie 7 val. ryte.NA o dieną papuką valgome pilnu tempu, nes kitas maistelis jai nelabai beee.gif beee.gif
KAi pas mane buvo gūzelis, man labai padėjo DiDiDu patarimas, maitinant vaikelį prie krūties dėti taip, kad smakriukas būtų ties skaudama vieta.AŠ jau buvau išsigandus, bet mažoji ištraukė yess.gif
O su pientraukiu jei ir norėčiau dabar ne ką ir nusitraukčiau, kažkaip man nesigauna.Na nebent jei visą dieną nemaitinčiau, tai vakare gal kas ir išeitų blush2.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Misty, smagu, kad tvarkosi reikalai su pienuko pertekliumi smile.gif

Beje, o ką jūs darot su pienuku, kai jo sukauptos atsargos "išeina iš galiojimo"? Šaldiklyje juk ilgiausiai galima laikyti 3 mėn.?

Aš jau visą savaitę patylom jaudinuosi, kad pas mane mažai pieno, nervuojuosi, net sapnavau vieną naktį, kad visai baigėsi cry.gif

Taigi pasirodo, pradėjusi mažiau gerti, kad greičiau mažoji sukietiėjimą išvalgytų, aš ir valgyti kažkodėl mažiau pradėjau biggrin.gif Tai va, dabar jau viskas gerai - vėl pieno yra clap.gif

O dėl tų guzų tai žiūriu kiekvienai vis kitaip. Mano mažoji dar iki dabar neištraukė viso sukietėjimo, nors pamažu jis mažėja ir maitinu taip, kad jos smakriukas būtų į teisingą pusę. Ir visada taip - užtunka savaitę, kol išvalgo...

Ar kas turit patirties, kad su antru vaikeliu greičiau susitvarko pasiūla-paklausa ir nebūna ilgo pieno pertekliaus?
Atsakyti