Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Sveikos, mamytes!!! 4u.gif Noreciau ir as prie jusu prisijungti... nors jau galvojau atpratinti mazaja nuo MP... Bet paskaitinejau, kad jus maitinot iki 2 ir daugiau metu, tai man gal dar ankstoka, manajai tik 10 menesiu... ko gero dar metelius padraugausim ax.gif Ar jusu nesekina naktinis maitinimas? Manoji beveik visa nakti ismiega isikandusi papuka, tai ryte kaip issunkta jauciuosi... Jokio poilsio. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Raminta26 @ 2007 07 18, 17:38)
Sveikos, mamytes!!!  4u.gif  Noreciau ir as prie jusu prisijungti... nors jau galvojau atpratinti mazaja nuo MP... Bet paskaitinejau, kad jus maitinot iki 2 ir daugiau metu, tai man gal dar ankstoka, manajai tik 10 menesiu... ko gero dar metelius padraugausim  ax.gif  Ar jusu nesekina naktinis maitinimas? Manoji beveik visa nakti ismiega isikandusi papuka, tai ryte kaip issunkta jauciuosi... Jokio poilsio.  schmoll.gif

Žinoma, kad draugaukit biggrin.gif Mamos pienas yra vertingas ir antrais metais.
Mano dukrytė mėgo miegoti su krūtimi burnoje. Tai aš įsigijau lengvą vilnonę antklodę, kad nebijočiau jos veiduko užkloti ir išmokau atsipalaiduoti. Kai versdavausi ant kito šono, tai ir ją persikeldavau ir kitą krūtį duodavau. Dar kelias savaites po to, kai atsisveikinom su pieneliu, ji versdamasi ant kito šono mane perlipdavo biggrin.gif
O kai būdavau susijaudinusi, tai mane jos žindimas nuramindavo ir padėdavo užmigti. Ir dabar su mažiuku, jei einu gulti nerami, tai laukiu kol jis prabus ir žįsdamas krūtį mane užliūliuos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 07 11, 17:41)
Mažulėle, nereikia priimti labai asmeniškai tokių dalykų. Tas laiškas - tai dar viena forma priminti gydytojams ir tėvams kas yra svarbiausia normaliam naujagimiui.
Negaliu sakyti, kad daugeliu atvejų tai tiktų, bet pasaulyje yra praktikuojama ir neišnešiotukų nedėti į inkubatorius, o palikti juos su mama, tada lengviau ir pienas gaminasi, ir jo daugiau būna. Gydytojai daro didelį darbą - gelbsti gyvybę, tik kartais kai kurios priemonės ar taisyklės jau būna pasenę, o jų vis dar laikomasi.
O tu šaunuolė, kad sugebėjai pereiti vien tik prie savo pienelio. Ir tavo mažutėlė šaunuolė, kad neiškeitė mamos į nieką kitą  wub.gif

Nepriimu aš labai asmeniškai, tik pamaniau, kad tikrai tas laiškas gali kai ką įžeisti mirksiukas.gif

Beje, ir man dar neteko sutikti gydytojų, kurie siūlytų maitinimą mišinuku, o ne MP - net kai mažytė buvo kątik gimusi - jie net 1 mano pieno lašą maišydavo su mišinuku ir duodavo mažytei; o kai keli lašai būdavo - tai gydytojai reanimacijoj labai džiaugdavosi thumbup.gif tik su viena sesute teko susidurti, kuri išsijuokė iš to vieno pieno lašo schmoll.gif bet tai buvo tik vienintelis žmogus, taip pasielgęs; kai pienuko atsirado pankankamai, tai kita sesute palatoj vos ne šokinėjo iš džiaugsmo wub.gif svarbų darbą dirba tie žmonės, gerbiu juos už tai ir dėkoju už išsaugotą mano mažytės gyvybę wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mažulėlė: 23 liepos 2007 - 21:57
QUOTE(Raminta26 @ 2007 07 18, 17:38)
Sveikos, mamytes!!!  4u.gif  Noreciau ir as prie jusu prisijungti... nors jau galvojau atpratinti mazaja nuo MP... Bet paskaitinejau, kad jus maitinot iki 2 ir daugiau metu, tai man gal dar ankstoka, manajai tik 10 menesiu... ko gero dar metelius padraugausim  ax.gif  Ar jusu nesekina naktinis maitinimas? Manoji beveik visa nakti ismiega isikandusi papuka, tai ryte kaip issunkta jauciuosi... Jokio poilsio.  schmoll.gif

Turi atrasti tinkamą padėtį žindymui + miegojimui. Bandyk įvairias padėtis, kol surasit tinkamą. Mano tai gan dažnai naktį žinda, būna net iki 4-5 kartų. Jau įpratau pradėjus niurgzt paduoti krūtį ir miegot toliau.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,

na as jau kaip ir nebetinku prie jusu ratelio burtis ,bet noriu pasidalinti. turiu tris sunelius pirmuosius du maitinau tik iki 2 men, o pati maziausia iki 8 men wub.gif .labai gaila, bet mano maziukas atsisake pats kruties, o as taip norejau, kad as jam buciau reikalinga ilgiau nei 8 menesiukus.tai vyko palaipsniui kazkur nuo 7men ,jam reikejo vis maziau ir maziau kruties , norejo arbatytes,sulciu, vandenuko, o MP ne i burna neeme nuo 8 menesiuko. verysad.gif wub.gif labai norejau maitinti,ilgeliau, tikras malonumas. sekmes!!!
Atsakyti
QUOTE(Viktorijaaaaa @ 2007 07 24, 19:52)
Sveikutes 4u.gif ,
na as jau kaip ir nebetinku prie jusu ratelio burtis ,bet noriu pasidalinti. turiu tris sunelius pirmuosius du maitinau tik iki 2 men, o pati maziausia iki 8 men  wub.gif .labai gaila, bet mano maziukas atsisake pats kruties, o as taip norejau, kad as jam buciau reikalinga ilgiau nei 8 menesiukus.tai vyko palaipsniui kazkur nuo 7men ,jam reikejo vis maziau ir maziau kruties , norejo arbatytes,sulciu, vandenuko, o MP ne i burna neeme nuo 8 menesiuko.  verysad.gif  wub.gif labai norejau maitinti,ilgeliau, tikras malonumas. sekmes!!!

Ir iš kur tokių vaikučių atsiranda tongue.gif Mano nei pro kur nesiruošia atsisakyti lotuliukas.gif Ir valgo kitą maistą normaliai, ir vandenuką mėgsta gerti, pienuką karvytės tiesiog plempia. Tai kad mes čia turbūt dar ilgam bigsmile.gif
Atsakyti
Na, turbūt visos žinom apie gauso pasisikirstymą - varpo formos kreivę. Būna ir tokių, kurie iki 4-5 metų neatsisako... Kita vertus, dažnai tokio amžiaus vaikai atsisako krūties laikinai - jei mamai prasideda mėnesinės, gali pora dienų nenorėti pienuko dėl pasikeitusio skonio (dėl hormonų). Jei mama būna atkali, tai viskas grįžta į savas vėžes. Nors maniškiams tai nė motasi buvo grįžusios mėnesinės.
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2007 07 25, 15:23)
Na, turbūt visos žinom apie gauso pasisikirstymą - varpo formos kreivę.

Aš nežinau ax.gif
Atsakyti
Tikrai? smile.gif
Na, šiais laikais dėstytojai mėgsta ją studentams taikyti: pora geriausių įvertinimų, pora blogiausių, o visi likę per viduriuką wink.gif
Taip ir su žindymu. Natūraliai krūties atsisako vos keli vaikai iki metų, iki 5 neatsisako irgi vos keli, o visi likę statistiškai vidutiniškai apie 2-3 metus smile.gif Kai turi didelį kiekį vaikų, tai braižant grafiką kreivė gaunasi panaši į varpą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 25 liepos 2007 - 13:59
QUOTE(Raideles @ 2007 07 25, 15:58)
Tikrai? smile.gif
Na, šiais laikais dėstytojai mėgsta ją studentams taikyti: pora geriausių įvertinimų, pora blogiausių, o visi likę per viduriuką wink.gif
Taip ir su žindymu. Natūraliai krūties atsisako vos keli vaikai iki metų, iki 5 neatsisako irgi vos keli, o visi likę statistiškai vidutiniškai apie 2-3 metus smile.gif Kai turi didelį kiekį vaikų, tai braižant grafiką kreivė gaunasi panaši į varpą smile.gif

Tikrai nebuvau girdėjusi blush2.gif

Bet aš dar ir pagalvojau, kad tas terminas "gauso pasisikirstymą" konkrečiai susijęs su MP ax.gif Ačiū už paaiškinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pingvinukas: 25 liepos 2007 - 14:01
Faina temukė, tik gaila, kad anksčiau jos nebuvau radusi. O kai maitinau, dažnai norėjosi pasitarti apie kai kurias žindymo problemas. Gerai, kad turėjau pusseserę, kuri ilgai maitino ir man gerų patarimų duodavo. Nes pvz. mano sesuo ar mama negalėjo suprasti, kad aš ilgai maitinu, ir iki 5mėn. dukroms jokio kitokio papildomo maistelio neduodavau
Atsakyti
Sveikos, mamos!

maitinu savo beveik 5 menesiu dukryte tik savo pienu. Netrukus turesiu praleisti kokius tris maitinimus. Jei tevelis pamaitintu ja misinuku? Koki prikti, ar butinas gydytojos patarimas renkantis misinuka? Bijau, kad po misinuko gali manojo pieno nebenoreti. Tikriausiai geriausias variantas but buves jei buciau pieno uzsaldziusiu. Gal zinot kur isigyti pieno uzsaldymui tinkamu indeliu ar maiseliu?
Atsakyti