Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Mona @ 2005 12 04, 22:45)
Betgi tavo antras vaikelis jau tuoj ateis į šį pasaulį  thumbup.gif. Šiaip esu girdėjusi, kad negalima taip ilgai maitinti nėščiai, nes vaikučiui pilvelyje gali pritrūkti reikalingų medžiagų  g.gif.

Na turėjau abejonių ar nesielgiu blogai.Konsultavausi su Gydytoja E.Markūniene.Nuramino mane,kad jei jaučiuosi gerai,pilnavertiškai maitinuosi užteks abiems.Ir pats organizmas susitvarkė kaip jam reikia.Jau kurį laiką nustojo gaminti pienuką,vyresniajam duoda priešpienį.
Atsakyti
na, aš tik dabar prisijungiu prie maitinančiųjų gretų ax.gif mano dukrytė 3 mėn ir valgo tik mano pieną. vakar buvom pas gydytoją, pasisvėrėm ir ūgį pasimatavom. tai mane šiek tiek suneramino, kad mažoji tik 500g priaugo, nors 1 ir 2 mėn priaugo po 900g. sakyčiau, kad gal pieno mažėja, bet vaikas taip pakakoja, kad net per kraštus varo. tai taip ir nežinau, sunerimti čia man ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(crocus @ 2005 12 06, 08:41)
Na turėjau abejonių ar nesielgiu blogai.Konsultavausi su Gydytoja E.Markūniene.Nuramino mane,kad jei jaučiuosi gerai,pilnavertiškai maitinuosi užteks abiems.Ir pats organizmas susitvarkė kaip jam reikia.Jau kurį laiką nustojo gaminti pienuką,vyresniajam duoda priešpienį.

Aš dukrytę maitinau savo pienu iki 1 metų ir 8 mėn. Ir jau laukiausi sūnaus, taigi iki 6 nėštumo mėnesio dar maitinau dukrytę. Jaučiausi labai gerai. Ir mažyliui tikrai nieko netrūko - auga didelis ir gražus.
Viskas yra įmanoma.
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2005 12 06, 15:14)
na, aš tik dabar prisijungiu prie maitinančiųjų gretų ax.gif mano dukrytė 3 mėn ir valgo tik mano pieną. vakar buvom pas gydytoją, pasisvėrėm ir ūgį pasimatavom. tai mane šiek tiek suneramino, kad mažoji tik 500g priaugo, nors 1 ir 2 mėn priaugo po 900g. sakyčiau, kad gal pieno mažėja, bet vaikas taip pakakoja, kad net per kraštus varo. tai taip ir nežinau, sunerimti čia man ar ne? g.gif

Tai augdamas vaikutis vis toliau priaugs ir mažiau svorio. Gi taip yra normalu. Tikrai nėra pagrindo nerimauti. Mano sūnelis pirmus mėnesius priaugdavo po 1,4 kg. Dabar jau priauga po 400 g.
ILgai matinkite savo mažylius bigsmile.gif
Atsakyti
ir dar...pagaliau pasiryzau ir radau savyje valios atpratinti lalaila nuo nuolatiniu ir besaikiu naktiniu valgymu ir jau tris naktis Mildute negavo mamos pienelio! Pirmaja buvo labai sunku, verke ir pyko, tai ant ranku nesiojau, kai prabusdavo, o antra nakti ir sianakt, jau ramiau miegojo, nebeverke, ant ranku nebereikejo imt, tik vezime pasupdavau, kai pabusdavo ir toliau sekmengai uzmigdavo...sianakt i lovyte bandysim kelt, bet bijau,kad neuzmigs be supimo...
Atsakyti
rytoj lygiai menuo, kai mazoji nebevalgo mp naktimis thumbup.gif
Atsakyti
sveikos mamytės,
truputėlį įsiterpsiu jūsų pokalbius ir paparašysiu pagalbos blush2.gif
gal būt buvot su tuo susiję ir galėsit man patarti

penktadienį po pietų kairėje krūtije atsirado didžiulis guzas (suprask, kažkaip susilaikė pienas), daviau sūnui traukti, bet nieko. tada dėjausi kopūsto lapus ir vakare vėl daviau traukti - ištraukė mažulis. šeštadienį vėl atsirado guzas tik kitoj vietoj ir mažesnis. vėl traukė mažius, bet visko neištraukė. tai va šeštadienio vis lieka to pienulio. kiekvieną kartą atrodo jau viską ištraukia, bet po kelių val vėl jaučiu guzą tik vis kitoj vietoj doh.gif kai mažulis traukia aš tą guzą dar ir masažuoju, stumiu pienelį, kad tik vaikis iščiunktų, bet vistiek visko neiščiunkia verysad.gif

gal galit ką patarti, nes tie guzai tokie skausmingi verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(editukas09 @ 2006 01 16, 12:02)
sveikos mamytės,
truputėlį įsiterpsiu jūsų pokalbius ir paparašysiu pagalbos  blush2.gif
gal būt buvot su tuo susiję ir galėsit man patarti

penktadienį po pietų kairėje krūtije atsirado didžiulis guzas (suprask, kažkaip susilaikė pienas), daviau sūnui traukti, bet nieko. tada dėjausi kopūsto lapus ir vakare vėl daviau traukti - ištraukė mažulis. šeštadienį vėl atsirado guzas tik kitoj vietoj ir mažesnis. vėl traukė mažius, bet visko neištraukė. tai va šeštadienio vis lieka to pienulio. kiekvieną kartą atrodo jau viską ištraukia, bet po kelių val vėl jaučiu guzą tik vis kitoj vietoj  doh.gif  kai mažulis traukia aš tą guzą dar ir masažuoju, stumiu pienelį, kad tik vaikis iščiunktų, bet vistiek visko neiščiunkia  verysad.gif

gal galit ką patarti, nes tie guzai tokie skausmingi  verysad.gif

Zinau ta beda buvo man viena karteli. (tik guzas vienoj vietoj) O paskui dar ir temperatura iki 38 pakilo. as issigydziau taip: Dejau kopusto lapa istepta medum. Ir daviau savo pupai traukt pieneli tik is tos krutines. O va del masazavimo tai reikia masazuot kai jau krutine buna tuscia.
Dar tinka tepti tepalas garmiston (tiklaus pavadinimo nemamenu, nes pati jo nenaudojau)
Sekmes gydantis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(editukas09 @ 2006 01 16, 12:02)
sveikos mamytės,
penktadienį po pietų kairėje krūtije atsirado didžiulis guzas (suprask, kažkaip susilaikė pienas), daviau sūnui traukti, bet nieko. tada dėjausi kopūsto lapus ir vakare vėl daviau traukti - ištraukė mažulis. šeštadienį vėl atsirado guzas tik kitoj vietoj ir mažesnis. vėl traukė mažius, bet visko neištraukė. tai va šeštadienio vis lieka to pienulio. kiekvieną kartą atrodo jau viską ištraukia, bet po kelių val vėl jaučiu guzą tik vis kitoj vietoj  doh.gif  kai mažulis traukia aš tą guzą dar ir masažuoju, stumiu pienelį, kad tik vaikis iščiunktų, bet vistiek visko neiščiunkia  verysad.gif

gal galit ką patarti, nes tie guzai tokie skausmingi  verysad.gif

guzeliu turejau kelis kartus ir visus kartus sekmingai pati juos issigydziau[aciu sm thumbup.gif ]:pienukui labai gerai padeda issiskirti karstas dusas, maitink vaikuti taip, kad jo smakriukas butu ten kur guzas, maitindama svelniai masazuok guzeli ir stenkis maitinti is tos kruties dazniau. Padeda thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peledziuke: 16 sausio 2006 - 15:45
QUOTE(jovka @ 2006 01 16, 13:22)
Dar tinka tepti tepalas garmiston (tiklaus pavadinimo nemamenu, nes pati jo nenaudojau)

Garmastan tepaliukas padeda, kada vaikutis nukandzioja spenelius. Man jis labai padejo zindymo pradzioje thumbup.gif Jo nereikia nuplauti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peledziuke @ 2006 01 16, 15:41)
guzeliu turejau kelis kartus ir visus kartus sekmingai pati juos issigydziau[aciu sm thumbup.gif ]:pienukui labai gerai padeda issiskirti karstas dusas, maitink vaikuti taip, kad jo smakriukas butu ten kur guzas, maitindama svelniai masazuok guzeli ir stenkis maitinti is tos kruties dazniau. Padeda thumbup.gif  biggrin.gif

tas guzas viršuj tai reikia maitinti atvirkščiai - bandžiau doh.gif vaikas į galvą spardo, plaukus rauna, per žandus pliaukši biggrin.gif nelabai jam taip patinka, bet ką padarysi, bandom viską.

dėkui už patarimus, jau sėdžiu apsikaišius kopūstų lapais (gerai, kad vaikas jau daržovienes valgo, tai namuose visokių daržovių pilna)
Atsakyti
dar norėjau paklausti, ką daryti su kitos krūties pienu. nu pas mane labai daug pieno ir jei bent 2 maitinimus duodu iš vienos krūties (iš tos su guzu) tai kitoj prisikaupia tiek pieno, jog atrodo, kad sprogs. ar reiktų nutraukti iš jos pienelį g.gif aplamai vaikas dieną jau tik 3-4 kartus ima krūtį, nelabai sekasi dažniau įsiūlyti

Jovka, Peledziuke per kiek laiko jūs išsigydėt tuos guzus?
Atsakyti