Mona, kaip įdomu. mūsų tarp vaikų panašus skirtumas, ir mano vyresnis nuo šešių mėn. negavo mano pieno, tai tokio amžiaus atsibusdavo gal vieną kartą.
Aš vistiek pasiryžusi maitinti dar ilgai ,nes labai gailėjau kad vyresnį nesugebėjau ilgiau maitinti.
MAMOS, TAI KURIŲ NEMIEGALIAI JAU MIEGA? PAPASAKOKYT!
Aš savo dukrą maitinai 9 mėnesiu ir neprisimenu, kad būtų bėdų su naktiniu maitinimu, mat ji eidavo miegoti 12 val, o naktį keldavosi tik kokią 5 val. pavalgydavo ir išmiegodavo iki 8 val., po to dar pavalgydavo ir vėl miegodavo iki 10 val., o jau keldavosi tik 12 val. tik tada jai reikėdavo žaisti. Todėl net nejutau, kaip ji užaugo. O dabar sūnui neužtenka mano pieno, nes, kai jam buvo 1 mėnuo man išopravo tulžį. Po opreacijos stengiuosi maitinti, bet pieno jam trūksta vis vien, tai jei matai, kad neramus, tai po maitinimo krūtimi duodu mišinėlio dar. Nakčiai duodu tik mišinėlį, tai jis užmiega kokią 10 val ir naktį valgo kokią 3 val., po to 6 val. No šešių valgo mano pienuką kas valandą.
QUOTE(Mama123 @ 2005 11 02, 14:48)
Ačiū Raideles už atsakymą. Dabar suprantu, kad mažiukui pieno trūksta, nes ir šlapinasi retai, ir kvapas nemalonus. Bandysiu dažniau krūtį duoti, gal susinormalizuos.
Visiskai teisingai!!! As jau, aisku, seniai tuos dalykelius pergyvenau, taciau dukra maitinau ganetinai daznai ir pieno visados uztekdavo, visiskai nepriklausomai nuo nuotaikos, nuovargio, politines situacijos ar problemu seimoj pieno "pasiula" tiesiogiai priklauso nuo "paklausos", todel dazniau maitinant (tuo oaciu ir daugiau), jo daugiau ir gaminasi. Pati maitinau metus, ir dar metus buciau galejusi, tik mergiote nusprende kitaip
[. Pati maitinau metus, ir dar metus buciau galejusi, tik mergiote nusprende kitaip
man tai nesąmonė, kai vaikus maitina virš metų.Kai jie jau sąmoningi, prieina prie momos kelia marškinėlius ir patys ima papą.Arba dar blogiau, nusiraminimui žaidžia su mamos peneliu.
man tai nesąmonė, kai vaikus maitina virš metų.Kai jie jau sąmoningi, prieina prie momos kelia marškinėlius ir patys ima papą.Arba dar blogiau, nusiraminimui žaidžia su mamos peneliu.
QUOTE(Natalėja @ 2005 11 23, 11:57)
[. Pati maitinau metus, ir dar metus buciau galejusi, tik mergiote nusprende kitaip
o kada jie buna nesamoningi Tikrai kad tai , kad vaikas samoningai kelia marskinelius - diiiiiiidele ''problema'', ir matyt, kad ''blogiau'' buti nebegali Tau nesamone, o yra mamu, kurios sugeba savo mazylius nuraminti ''papu'' nestebinant aplinkiniu ir paciai mamai tai neatrodo ''blogai '':oh
QUOTE(Natalėja @ 2005 11 23, 11:57)
Oi kaip nesutinku Sąmoningi jie gerokai anksčiau pasidaro, nei metų. Ir kur randasi malonumas/skanumas patys žino taip pat gerokai anksčiau.
Vyresnėlį maitinau gerokai ilgiau, nei iki metų, bet jis nekėlė jokių problemų - valgė kai aš norėjau, kur aš norėjau ir jokiais aiškiais žodžiais neįvardindavo. Jis tai vadino "amam", taip, kaip ir kitokį maistą.
Mažius gavosi gerokai aršesnis - valgė tik taip, kaip jam patogu, ne bet kur, ne bet kokia poza (ypač iki 6-7 mėn). Be to, kai norėdavo, pats keldavo drabužius, jei tik atsisėdi su juo ant kelių. Jei nenorėdavau žmonių šokiruoti, turėdavau stovėti ar nulįsti kur pamaitinti. Bet įvardindavo tai jis taip pat "amam", nes mes taip vadinom. Na, bet atėjo laikas, atpratinom mes jį nuo tarpinių MP valgymų, palikdami tai tik pietų/nakties užmigdymui ir šiaip nakčiai. Baigėsi visi drabužių kilnojimai ir reikalavimai.
Taigi tai, kad vaikas kelia drabužius, šaukia "papo" ar kažkaip panašiai, tai čia tik tėvų nusileidimas vaikui. Norint tai galima greitai pakeisti. Tik, pvz. aš, kol nepabandžiau, tai net ir nepagalvojau, kad taip lengvai tokią situaciją galima pakeisti.
nors mano mazyliui bus greit metukai vistiek dar maitinu.o naktim net kelis kartus dar atsikelia pavalgyti ir tikriausiai dar ilgai maitinsiu iki 1.5m.tai tikrai.tik neisivaizduoju kaip reik nutrauk ta maitinima kai jau nebenoresiu.
Aš irgi dar maitinu ir galvoju,kaip čia reiks nutraukti ,nes kuo toliau,tuo sunkiau.Tačiau prieš akis dar žiema_ligos,virusai,tai kažkaip nekyla rankos ką nors keisti.Bet atėjus pavasariui bandysiu atjunkyt.Net bijau pagalvoti apie tai,kadangi mažas labai sunkiai nurimsta kai pradeda verkti.O šiaip tai tikrai malonumas maitinti vaiką,nors,kai pagalvoji,kad jau daugiau kaip metai neišmiegojai nei nei vienos nakties be prabudimų tai....
Aš irgi nusprendžiau jog dar maitinsiu savo mažilę nors jai jau greit 14 mėnėsių bus aš jau norėjau nutraukti maitinti bet mano mamą įkalbėjo manę jog tuoj žiėmą prasidės visokię virusai kibt ,peršalimai ,o jinai ir taip silpnoką nes sirgo bronchitų kai buvo 5 mėn. net Santariškių ligonin.teko pagulėt,tai žinokit tą prisiminus nelabai norisi ten grižt,taigi viėnu žodžiu dar maitinsiu visą žiėmą o kas bus toliau pamatisim,bet žinokit kaip malonu išgirsti jau kai atėina ir prašo ,duok cicę mamą o paskui paglosto tavę nu jausmas iki ašarų net buna daeina maitinkit mamytęs savo mažiukus savo pėneliu kuo ilgiau
Labai malonu išgirsti iš vaikiuko gražių žodžių-maniškis dažnai pažindęs padėkoja-ačiū niam niam. Nors pienuko mes senai nebeturim-maitinamės priešpieniu-vaikui gerai ir yra labai patenkintas.Kai sakau,kad mama neturi pieno-vaikinas nepasiduoda ir aiškina,kad :yra pienia yra.Nieko ta mama nesupranta
QUOTE(crocus @ 2005 12 02, 18:49)
Labai malonu išgirsti iš vaikiuko gražių žodžių-maniškis dažnai pažindęs padėkoja-ačiū niam niam. Nors pienuko mes senai nebeturim-maitinamės priešpieniu-vaikui gerai ir yra labai patenkintas.Kai sakau,kad mama neturi pieno-vaikinas nepasiduoda ir aiškina,kad :yra pienia yra.Nieko ta mama nesupranta
Betgi tavo antras vaikelis jau tuoj ateis į šį pasaulį . Šiaip esu girdėjusi, kad negalima taip ilgai maitinti nėščiai, nes vaikučiui pilvelyje gali pritrūkti reikalingų medžiagų .