Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(jurgutiene @ 2005 10 23, 09:09)
g.gif Mamutes as taip skaitau ir galvoju, gal man jau pradet primaitinti, mano sunus storuliukas gal geriau jam bus tikras maistas?

primaitinti reikia nuo 6 men. Kad vaikutis storuliukas, tai ne rodiklis-mp pilnai patenkina jo poreikius. Dar suspesit!
Atsakyti
QUOTE(liullie yu @ 2005 10 23, 00:54)
Sveikos mamtytės!!
Smagu kad priimat naujokus!!
Šiek tiek mūsų istorijos:
Polinai 3 mėnesiai ir 1 savaitė..šiandie pirmoji diena,kaip įveikėme šio laikotarpio laktacijos krizę t-t-t..šiek tiek tenka primaitinti mišinukais,bet tik po maitinimų,nes buvo mėnesi nekakojus ir pijvas tuščias ir priaugo tik200gr,bet šiandie pilnos ir kietos krūtys,tai mišinuko tik nakčiai daviau..o šiaip tai jau duodu obuolių tyreles,porą kartų daviau manų košės virtos ant mano pienuko,tai valgė su mielu noru..obuolius tai nelabai noriai valgo..

Šiaip tai primaitinti dar tikrai per anksti (turiu galvoje tyreles ir košes) g.gif. O ir manų košė mažiausiai vertinga iš visų kruopų košių. Na, bet čia turbūt kiekvienos mamos reikalas, kada, ką ir kaip wink.gif.
Atsakyti
Dėkui,peledžiuke,už sveikinimus.

Liulie yu,dėl to primaitinimo.Papildomai davei maisto,kad buvo problemų su pienuku?Juk dar labai anksti tavo kūdikėliui,jei viskas susitvarkė.Šiaip manų košė visai nevertinga maistiniu požiūriu ir dar kviečiai,kurie gali alergizuoti.Tikrai per anksti Polinai.Aš taip manau,nepyk jei ką 4u.gif
Atsakyti
Na dėl manų košės tai nesiginčysiu,bet tyreles nuo 3 mėnesių,jeigu leliukui patinka,tai gydytoja sakė jog galima..košeles nuo 4, nuo 3,5 sultys galima jeigu alergijos nėr..nuo 4 galima kokią bulvytę su mamos pieniuku..taip man mūsų gydytoja sakė..galima,bet ne būtina..paįvairinimui,kad leliukui būtų linksmiau ir įdomiau.. 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(liullie yu @ 2005 10 23, 23:50)
Na dėl manų košės tai nesiginčysiu,bet tyreles nuo 3 mėnesių,jeigu leliukui patinka,tai gydytoja sakė jog galima..košeles nuo 4, nuo 3,5 sultys galima jeigu alergijos nėr..nuo 4 galima kokią bulvytę su mamos pieniuku..taip man mūsų gydytoja sakė..galima,bet ne būtina..paįvairinimui,kad leliukui būtų linksmiau ir įdomiau.. 4u.gif  wub.gif

Oi... unsure.gif Daug kas galima, bet ar tikrai reikia? Net jei svoris nepriauga, geriau duoti mišinukų, nes vaikučio virškinimo sistema neprisitaikiusi kitam maistui virškinti, o dėl to vėliau gali būti problemų ir suaugusiam. Aišku, jei vaikas rodo didelį susidomėjimą ir norą kito maisto - tai duoti galima, bet jei tik dėl pasilinksminimo, tai schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės smile.gif Mano mažylis paskutiniu metu valgo vis su ašaromis, toks jausmas, kad jam labai nepatinka. Prieš duodant krūtį nuverkia, po to 5 min.pažįsta ir vėl nuverkia. Tada kitą krūtį duodu, vėl 5 min.pažįsta ir paverkia. Krūties ilgiau neišeina duot žįst, o verkimas greit nurimsta, kai tik kuo kitu susidomi, bet man neramu. Gal pienuko sumažėjo, gal per mažai pavalgo vaikiukas. Gal kam panašiai buvo, pasidalinkit patirtim.
Atsakyti
QUOTE(Mama123 @ 2005 11 02, 12:16)
Sveikos mamytės smile.gif  Mano mažylis paskutiniu metu valgo vis su ašaromis, toks jausmas, kad jam labai nepatinka. Prieš duodant krūtį nuverkia, po to 5 min.pažįsta ir vėl nuverkia. Tada kitą krūtį duodu, vėl 5 min.pažįsta ir paverkia. Krūties ilgiau neišeina duot žįst, o verkimas greit nurimsta, kai tik kuo kitu susidomi, bet man neramu. Gal pienuko sumažėjo, gal per mažai pavalgo vaikiukas. Gal kam panašiai buvo, pasidalinkit patirtim.

jo mums taip pat buvo su Elžbiėta kai jai 5 mėn.sukako gal pėnelio daugiau reikiėjo o pas mane nelabai jo daug budavo ,o taip sužinojau tik surinkus piėna iš abėju krutu su piėntraukiu buvo tik 150 gr, kai jei jau reikiėdavo apiė 200 tai nedavalgidavo mano mažilė o aš nepastebėjau kad svoris mažai padaugėjo,na niėko,ačiu Dėvui jog viskas gerai baigesi mirksiukas.gif sekmės jums augant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LARISA 74 @ 2005 11 02, 13:15)
jo mums taip pat buvo su Elžbiėta kai jai 5 mėn.sukako gal pėnelio daugiau reikiėjo o pas mane nelabai jo daug budavo ,o taip sužinojau tik surinkus piėna iš abėju krutu su piėntraukiu buvo tik 150 gr, kai jei jau reikiėdavo apiė 200 tai nedavalgidavo mano mažilė o aš nepastebėjau kad svoris mažai padaugėjo,na niėko,ačiu Dėvui jog viskas gerai baigesi mirksiukas.gif sekmės jums augant 4u.gif

O tai ką tada darei? Ar primaitinti ėmei, ar dažniau krūtį duoti? Ką apskritai tokiu atveju daryti?
Atsakyti
QUOTE(Mama123 @ 2005 11 02, 13:26)
O tai ką tada darei? Ar primaitinti ėmei, ar dažniau krūtį duoti? Ką apskritai tokiu atveju daryti?

Jei trūksta pieno - reikia dažniau krūtį duoti. Pieno trūkumą galima greitai pastebėti, nes tada vaikas šlapinasi retai (mažiau kaip 6 kartus per parą), šlapimas turi spalvą, nemalonų kvapą.

Šiaip tai gal dantukai lenda?

Mano mergina ilgiau kaip 5 min. iš vienos krūties irgi netraukdavo. Bet man atrodo, kad man pienas greitai tekėdavo, ir ji nespėdavo ryti, todėl paleisdavo krūtį ir rėkdavo. Galima bandyti tokiu atveju maitinti gulint ant nugaros, vaikiuką ant pilvo pasiguldžius.
Atsakyti
Ačiū Raideles už atsakymą. Dabar suprantu, kad mažiukui pieno trūksta, nes ir šlapinasi retai, ir kvapas nemalonus. Bandysiu dažniau krūtį duoti, gal susinormalizuos.
Atsakyti
Mamytės.noriu paklausti tų, kurioms buvo panaši situacija. mažoji labai blogai miega naktį. gal nuo 5 men atsibunda labai dažnai, ar dantys, ar nori valgyt tikriausiia ir tas ,ir tas. dabar mums 9 men. o nemigai galo nesimato. kadangi auginu antrą, tai žinau, kad VISKAS PRAEIS, IR PO TO NEPRIŽADINSI. BET.... kartais teisiog truksta sveikatos.

KOKIO AMŽIAUS JŪSŲ NEMIEGALIAI PAGALIAU PRADĖJO MIEGOT?
Atsakyti
QUOTE(viketa @ 2005 11 22, 16:32)
Mamytės.noriu paklausti tų, kurioms buvo panaši situacija. mažoji labai blogai miega naktį. gal nuo 5 men atsibunda labai dažnai, ar dantys, ar nori valgyt tikriausiia ir tas ,ir tas. dabar mums 9 men. o nemigai galo nesimato. kadangi auginu antrą, tai žinau, kad VISKAS PRAEIS, IR PO TO NEPRIŽADINSI. BET.... kartais teisiog truksta sveikatos.

KOKIO AMŽIAUS JŪSŲ NEMIEGALIAI PAGALIAU PRADĖJO MIEGOT?

Mums tas pats doh.gif. Irgi laukiu-nesulaukiu, kada gausiu bent vieną naktelę ramiai išsimiegoti, nes dabar mažoji pribudinėja tikrai daug kartų sad.gif. Tarp kitko, savo vyresnėlę pati maitinau tik 3 mėnesius, tai ji nuo 7 mėn. išmiegodavo visą naktį be pribudimo ir naktinio valgymo, o mažoji traukia sau MP po 4 kartus per naktį, o jau paryčiais, tai tik duok ir duok papą doh.gif. Gal tikrai vaikučiai, kurie maitinami MP, naktimis valgo ilgiau g.gif?
Atsakyti