Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(IDA2 @ 2005 09 25, 09:39)
Sako kad kai kanda, reikia prispausti veiduką prie krūtinės, pradės trūkti oro ir išsižios  g.gif . Na aš taip kažkur skaičiau, pati nebandžiau  ax.gif . Aš pikčiau pasakau, ir lyg nekanda (bent jau kuriam laikui  blush2.gif )
Bet kas gi čia yra, sūnus manęs ir gi nekandžiodavo, nors maitinau iki 1,7 metų, ir dantų turėjo sočiai. O dukrytei vos išdygo vienas, ir jį iš kart puolė bandyti ant manęs  blink.gif

ne zinau, kad tik trukstant orui dar labiau kast nepradetu g.gif as saviskiui tokiu atveju svelniai ikisu savo pirsta palei lupu krasta, jis mikliai paleidzia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 09 25, 23:23)
ne zinau, kad tik trukstant orui dar labiau kast nepradetu  g.gif as saviskiui tokiu atveju svelniai ikisu savo pirsta palei lupu krasta, jis mikliai paleidzia  biggrin.gif

Aš saviškį taip atpratinau nuo spenelio tampymo sukandus dantim. Ir labai greit nustojo, matyt iš tikro nemalonu nosim įsimūryti į krūtį. Iki to nepadėjo nei barimai, nei atitraukimai.

O šiuo metu jau trečia diena, kai metėm tarpinius užkandžiavimus. Ir nesitikėjau, kad taip nesunku bus. Jis pas mus toks rėksnys, biški kas, iš karto amam, o jei neduodi, tai bliauna, drabužius kelia, labai sunku nukalbėti, kad palauktų. Bet tik pirmą dieną labiau ašarojo, o šiandien net neprašo visai thumbup.gif MP liko tik pietų miegeliui užsimigdyti ir nakties, bei šiaip naktį dar duodu kiek prašo. Ir pradėjo normaliau kitą maistą valgyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 27 rugsėjo 2005 - 16:36
Dėkui už patarimus 4u.gif , bet gi prasikalė tas aštuntas dunčius,ir nebesigalanda, matyt
labai niežtėjo dantenas biggrin.gif iki 9 ar 10.
Atsakyti
Sveikutes, maitinancios mamytes 4u.gif
'turiu' stai tokia keista situacija ir noriu jusu nuomones.
Mano mergaitei 4 menesiai. Maitinu, savo pieneliu. Tik jai gimus pienelio upemis tekejo, verkiau is skausmo nuo perpildytu krutu. Bet po poros savaiciu jo man eme ir sumazejo. Puoliau maitinti kuo dazniau. Pienelis atsistate. Tai buvo pirmasis 'pienelio pravalas'. Po to ju vis daznejo. Baisiausia buvo apie 3-ia dukrytes menesi. Na, dazniau daviau zysti ir lyg viskas susitvarkydavo. Siaip dukryte linksma, visiems sypsosi, vystosi gerai, is bado tikrai nerekia (isvis mazai verkia), tustinasi karta per 1-2 paras, tik kuo toliau tuo maziau svorio priauga. Pirma menesi priaugo 700g, kitus du virs 500g, o dabar nepilnai 500g sad.gif . Trumpiau tariant, gime prie didesniu (3650g), po to pasidare prie vidutiniu, o dabar prie mazuju. Jeigu taip toliau, kita menesi jau bus prie 'labai mazu'. Zisti duodu kada ji nori ir dar pasiulau papildomai. Nakti ismiega po 8 valandas. Diena miega nedaug, bet pasitaiko, pora val. ismiega. O paskutini menesi maniau, kad ir pienelio normaliai, beveik neteko duot zist 'tuscios' kruties. Pasirodo, visvien mazai sad.gif . Tai kame cia saknys? Ar tai jau reiskia, kad pienelio per mazai? Ir kaip 'priauginti' ta svori doh.gif ? Gal turite kokiu geru patarimu? Buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad normaliai priauga svorio g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2005 10 05, 22:09)
Man atrodo, kad normaliai priauga svorio  g.gif  g.gif

ir as buvau tokios nuomones, bet gydytoja sake, kad mazai g.gif 4-iu menesiu mergina sveria 5900g. Tai cia mazai ar normalu?
Atsakyti
QUOTE(hanza @ 2005 10 05, 23:02)
Trumpiau tariant, gime prie didesniu (3650g), po to pasidare prie vidutiniu, o dabar prie mazuju. Jeigu taip toliau, kita menesi jau bus prie 'labai mazu'.

Palyginimui galiu parašyti savo mažiaus tempus - gimė 3050 g, per pirmą mėn priaugo 1550 g, per antrą - 1300 g, per trečią - 450 g, per ketvirtą - 500 g. Taigi 4 mėn svėrė 6850 g. O ūgio per tą laikotarpį paaugo 17 cm. Jis ir gimė mažiukas, ir vėliau, ir dabar skaitosi prie mažesnių. Brolio svorio augimas savo laiku viršijo mažiaus 1-1,5 kg. Maitinau tik savo pienu. Smulkių krizelių gal ir buvo, bet primaitinti niekuo nebandžiau.

Ar taviškė gerai jaučiasi, linksma, stipri, aktyvi, reguliariai tuštinasi, tai matai pati. Jeigu taip, tai gal to pienelio jai užtenka? Juk gydytojai pagrinde sprendžia iš lentelių.
Atsakyti
QUOTE(hanza @ 2005 10 05, 23:02)
Sveikutes, maitinancios mamytes 4u.gif
'turiu' stai tokia keista situacija ir noriu jusu nuomones.
Mano mergaitei 4 menesiai. Maitinu, savo pieneliu. Tik jai gimus pienelio upemis tekejo, verkiau is skausmo nuo perpildytu krutu. Bet po poros savaiciu jo man eme ir sumazejo. Puoliau maitinti kuo dazniau. Pienelis atsistate. Tai buvo pirmasis 'pienelio pravalas'. Po to ju vis daznejo. Baisiausia buvo apie 3-ia dukrytes menesi. Na, dazniau daviau zysti ir lyg viskas susitvarkydavo. Siaip dukryte linksma, visiems sypsosi, vystosi gerai, is bado tikrai nerekia (isvis mazai verkia), tustinasi karta per 1-2 paras, tik kuo toliau tuo maziau svorio priauga. Pirma menesi priaugo 700g, kitus du virs 500g, o dabar nepilnai 500g  sad.gif . Trumpiau tariant, gime prie didesniu (3650g), po to pasidare prie vidutiniu, o dabar prie mazuju. Jeigu taip toliau, kita menesi jau bus prie 'labai mazu'. Zisti duodu kada ji nori ir dar pasiulau papildomai. Nakti ismiega po 8 valandas. Diena miega nedaug, bet pasitaiko, pora val. ismiega. O paskutini menesi maniau, kad ir pienelio normaliai, beveik neteko duot zist 'tuscios' kruties. Pasirodo, visvien mazai  sad.gif . Tai kame cia saknys? Ar tai jau reiskia, kad pienelio per mazai? Ir kaip 'priauginti' ta svori doh.gif ? Gal turite kokiu geru patarimu? Buciau labai dekinga 4u.gif

Paskaiciau ir atrodo rasa cia apie mano mergyte. Gal skirtumas tik tas, kad mano mazoji valgo ir nakti. Dabar mums jau 8 menesiai. Ir esam prie tu mazesniu (pagal svori), ugis pas ja prie vidutiniu, tikliau nepazistu tokio amziaus lengvesnes mergaites nei manoji. Aisku mes jau valgom ir koses, bet svoris kaip neaugo taip neauga, tysta tik i ugi. sad.gif Kaip ir taviske, ji visada geros nuotaikos, verkia labai mazai, tustinasi kas diena.
As tau tikrai nepatarsiu, kaip priauginti svorio, galiu tik paguost, kad ne viena tavo mergyte tokia yra... Jei ka tai manoji gime irgi prie tu didesniu (3776g), keturiu menesiu svere tik 5500g, dabar 8 menesiai, o svoris is vis tik 6600g. Per paskutinini menesi nieko nepriaugo, tai dare kraujo tyrimus viskas gerai. Tiesa i lenteles mes jau nebetelpam, bet as del to nepergyvenu, nes jei kraujas geras ir linksma vadinas jai maisto uztenka ir yra sveika.
Atsakyti
aciu, mamytes, uz pasisakymus 4u.gif . Paguodos gal ir nedaug, taciau, aisku, kad taip buna. Tai gal cia kaip ir normalu g.gif Na, maitinsiu toliau, kaip maitinusi. O toliau, ziuresim, kaip cia bus. Kol kas b=virtai laikausi ir primaitint nebandau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(IDA2 @ 2005 09 25, 08:39)
Bet kas gi čia yra, sūnus manęs ir gi nekandžiodavo, nors maitinau iki 1,7 metų, ir dantų turėjo sočiai. O dukrytei vos išdygo vienas, ir jį iš kart puolė bandyti ant manęs  blink.gif

Aš savo vyresnėlį maitinau iki 1,10 metų ir tai tik kartelį bandė įkąsti. Užteko pabarti ir daugiau nė nebandė. O dukružė kad ir be dantų, bet taip sukanda cry.gif .Kas čia toms mergaitėms pasidarė g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Tuka @ 2005 10 06, 11:55)
Aš savo vyresnėlį maitinau iki 1,10 metų ir tai tik kartelį bandė įkąsti. Užteko pabarti ir daugiau nė nebandė. O dukružė kad ir be dantų, bet taip sukanda  cry.gif .Kas čia toms mergaitėms pasidarė  g.gif ?

Dabar jau nebekanda, bet už tai drąskosi blink.gif . Įsikimba, ir taip suspaudžia, kad net saldu pasidaro doh.gif
Atsakyti
[Juk gydytojai pagrinde sprendžia iš lentelių.
[/quote]

Gydytojai tikrai sprendzia is lenteliu, o toslenteles sudarytos pagrinde ivertinus dirbtinai maitinamu kudikiu augimo tempus. smile.gif Didelis svoris dar ne butinai reiskia kad sveikas. Yra senesne formule, pagal kuria galima orientuotis, ar normaliai kudikio svoris auga: iki 6 men gimimo svoris turi padvigubeti, o iki 12 men - patrigubeti.

O mano mazyle, kaip matot irgi prie lengvuju. Dabar 9 men sveria tik 7.100 g. smile.gif
Atsakyti