QUOTE(hanza @ 2005 10 05, 23:02)
Sveikutes, maitinancios mamytes
'turiu' stai tokia keista situacija ir noriu jusu nuomones.
Mano mergaitei 4 menesiai. Maitinu, savo pieneliu. Tik jai gimus pienelio upemis tekejo, verkiau is skausmo nuo perpildytu krutu. Bet po poros savaiciu jo man eme ir sumazejo. Puoliau maitinti kuo dazniau. Pienelis atsistate. Tai buvo pirmasis 'pienelio pravalas'. Po to ju vis daznejo. Baisiausia buvo apie 3-ia dukrytes menesi. Na, dazniau daviau zysti ir lyg viskas susitvarkydavo. Siaip dukryte linksma, visiems sypsosi, vystosi gerai, is bado tikrai nerekia (isvis mazai verkia), tustinasi karta per 1-2 paras, tik kuo toliau tuo maziau svorio priauga. Pirma menesi priaugo 700g, kitus du virs 500g, o dabar nepilnai 500g
. Trumpiau tariant, gime prie didesniu (3650g), po to pasidare prie vidutiniu, o dabar prie mazuju. Jeigu taip toliau, kita menesi jau bus prie 'labai mazu'. Zisti duodu kada ji nori ir dar pasiulau papildomai. Nakti ismiega po 8 valandas. Diena miega nedaug, bet pasitaiko, pora val. ismiega. O paskutini menesi maniau, kad ir pienelio normaliai, beveik neteko duot zist 'tuscios' kruties. Pasirodo, visvien mazai
. Tai kame cia saknys? Ar tai jau reiskia, kad pienelio per mazai? Ir kaip 'priauginti' ta svori
? Gal turite kokiu geru patarimu? Buciau labai dekinga
Paskaiciau ir atrodo rasa cia apie mano mergyte. Gal skirtumas tik tas, kad mano mazoji valgo ir nakti. Dabar mums jau 8 menesiai. Ir esam prie tu mazesniu (pagal svori), ugis pas ja prie vidutiniu, tikliau nepazistu tokio amziaus lengvesnes mergaites nei manoji. Aisku mes jau valgom ir koses, bet svoris kaip neaugo taip neauga, tysta tik i ugi.
Kaip ir taviske, ji visada geros nuotaikos, verkia labai mazai, tustinasi kas diena.
As tau tikrai nepatarsiu, kaip priauginti svorio, galiu tik paguost, kad ne viena tavo mergyte tokia yra... Jei ka tai manoji gime irgi prie tu didesniu (3776g), keturiu menesiu svere tik 5500g, dabar 8 menesiai, o svoris is vis tik 6600g. Per paskutinini menesi nieko nepriaugo, tai dare kraujo tyrimus viskas gerai. Tiesa i lenteles mes jau nebetelpam, bet as del to nepergyvenu, nes jei kraujas geras ir linksma vadinas jai maisto uztenka ir yra sveika.