Aurea, o iš ur gydytojai žino, kad pas tave riebus pieniukas tiko po 20 min. atiteka? O gal jis po 10 min jau liejasi laisvai? O gal po 5 min, jei taviškis po jų jau būna sotus?
Dėl pieno pertekliaus - jei maitinsi viena krūtim vieną maitinimą, tai vaikas tikrai gaus tą riebų pienuką. O laikui bėgant pieno gamyba susireguliuos. Tą pačią krūtį 3 val. bėgyje dažnai patariama naujagimiams duoti, kol jie maži, silpni ir dažnai krūties prašinėja.
O dėl pusės krūties davimo Na, aš tai duodu žįsi vieną krūtį, kol matau, kad jau pieno nebetraukia (su pupa tas užtrunka max 10 min.), o po to dar duodu kitą krūtį žįsti, kiek nori. O kitą maitinimą pradedu nuo antrosios krūties
Julyyte, mes irgi valgom pienuką Ateik į lapkritinukų plepesius - bus daugiau maitinančių krūtimi
Dar dėl naktinio maitinimo. Kai mama miega ar snūduriuoja maitindama vaiką, geriau išsiskiria hormonai, reikalingi pieno gamybai. Todėl labai gerai maitinti naktį, o ir dieną maitinimo metu su vaiku prigulti ir nusnausti. Mes su pupa miegam kartu ir ji žinda kiek širdis geidžia, dažnai vakarais skaitau knygas ilga ilgai, o ryte vis tiek atsikeliu išsimiegojusi, nes kai ji nori žįsti, aš jai duodu krūtį, o pati toliau miegu
O šiaip jei jau toks vaiko ritmas ir su pienuku viskas tvarkoj, tai gal ir nereik žadinti. Ir tikrai nereikia jaudintis dėl vienkartinių visos nakties išmiegojimų
[quote=Raideles,2005 08 17, 21:02]
Aurea, o iš ur gydytojai žino, kad pas tave riebus pieniukas tiko po 20 min. atiteka? O gal jis po 10 min jau liejasi laisvai? O gal po 5 min, jei taviškis po jų jau būna sotus?
Nezinau , Raideles , is kur gydytojai zino , kad tas riebus pienas tik po 20 min atiteka... Ir as manau , kad visom skirtingai cia yra. O mano mazius labai ivairiai valgo ,-kartais valgo 5 min , kartais tik puse vienos kruties istraukia , o siandien vakare ,- ISVALGE ABI!!! Zinde visa valanda! Kazkoks nenusakomas tas mano vaikis ! Ir nezinau , kaip gali tas pienas susireguliuoti , kai vaikas taip skirtingai valgo...
Bet tikrai , gal jis pakankamai pasisotina zisdamas tik 5 min... Nes maniskis manau pakankamai gerai svorio priauga,- per pirma menesi 2kg , o per antra - 1,2 kg
na , ziuresim , kaip bus toliau
Nezinau , Raideles , is kur gydytojai zino , kad tas riebus pienas tik po 20 min atiteka... Ir as manau , kad visom skirtingai cia yra. O mano mazius labai ivairiai valgo ,-kartais valgo 5 min , kartais tik puse vienos kruties istraukia , o siandien vakare ,- ISVALGE ABI!!! Zinde visa valanda! Kazkoks nenusakomas tas mano vaikis ! Ir nezinau , kaip gali tas pienas susireguliuoti , kai vaikas taip skirtingai valgo...
Bet tikrai , gal jis pakankamai pasisotina zisdamas tik 5 min... Nes maniskis manau pakankamai gerai svorio priauga,- per pirma menesi 2kg , o per antra - 1,2 kg
Iš tikrųjų dėl to pieno riebumo nežinau, bet jei 9 mėn vaikas sveria 9450gr, tai gal viskas tvarkoj ir jaučiasi ir vystosi oooook
Julyyte, mes irgi valgom pienuką Ateik į lapkritinukų plepesius - bus daugiau maitinančių krūtimi
Gal gali patikslinti kur, nes kažko nematau- žioplinėju
QUOTE(Aurea @ 2005 08 17, 21:43)
Nu kai tiek priauga manau tikrai nereiketu galvot, kad negauna riebaus pienuko.
QUOTE(Julyyte @ 2005 08 17, 21:50)
Prašom čiaLapkritinukių plepesiai :
Bet ar yra tokiu vaiku kurie traukia 20 ir daugiau min???
Aurea, kaip matau musu vaiko to pat amziaus. Mano gydytoja sake, kad riebus pienukas atiteka po 5 min. Per 5 min. atsigeria, per kitas 5 min. pavalgi... Manau, kad didziausia nesamone, kad tokio amziaus kudikis zistu 20 min. Jei snuduriuoja, tai gal... Bet jei intensyviai zinda, manau, daugiausia 10 min., bent mano daugiau tikrai ne.
Aurea, kaip matau musu vaiko to pat amziaus. Mano gydytoja sake, kad riebus pienukas atiteka po 5 min. Per 5 min. atsigeria, per kitas 5 min. pavalgi... Manau, kad didziausia nesamone, kad tokio amziaus kudikis zistu 20 min. Jei snuduriuoja, tai gal... Bet jei intensyviai zinda, manau, daugiausia 10 min., bent mano daugiau tikrai ne.
QUOTE(Raideles @ 2005 08 17, 20:02)
Dar dėl naktinio maitinimo. Kai mama miega ar snūduriuoja maitindama vaiką, geriau išsiskiria hormonai, reikalingi pieno gamybai. Todėl labai gerai maitinti naktį, o ir dieną maitinimo metu su vaiku prigulti ir nusnausti. Mes su pupa miegam kartu ir ji žinda kiek širdis geidžia, dažnai vakarais skaitau knygas ilga ilgai, o ryte vis tiek atsikeliu išsimiegojusi, nes kai ji nori žįsti, aš jai duodu krūtį, o pati toliau miegu
O šiaip jei jau toks vaiko ritmas ir su pienuku viskas tvarkoj, tai gal ir nereik žadinti. Ir tikrai nereikia jaudintis dėl vienkartinių visos nakties išmiegojimų
Na, mums niekaip neišeina miegant valgyt Gal čia aš nemoku? kiek bandžiau, patraukia truputį ir po kiek laiko (kokių 10-15min) vėl zirzia ir taip gaunasi, kad kol neatsikeliu ir nepamaitinu sedėdama, tai nei vaikas pavalgo, nei aš pailsiu...........
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 18, 16:05)
Bet ar yra tokiu vaiku kurie traukia 20 ir daugiau min???
Mano kai buvo leliukas, tai budavo ir po 20min su pasižiūrinėjimais ir pailsėjimais...
na vat , turiu naujiena,- maniskis valgydamas pradejo "kalbeti"!!! Zinda , ziuri i akis ir bando sakyti "agu" , "aku"...
O jau siandien tai valge kas valanda , kas pusvalandi. Visa diena nemiegojo , tai juokesi , tai zirze , tai gugavo... Ismaudziau , pradejau maitint ir... nuluzo vaikis. Bet krutine po siandien dienos liko tustut tustutele. Maitinimo liemeneles visos perdideles!!! Paziuresim , kas ryt su pienu darysis
O jau siandien tai valge kas valanda , kas pusvalandi. Visa diena nemiegojo , tai juokesi , tai zirze , tai gugavo... Ismaudziau , pradejau maitint ir... nuluzo vaikis. Bet krutine po siandien dienos liko tustut tustutele. Maitinimo liemeneles visos perdideles!!! Paziuresim , kas ryt su pienu darysis
QUOTE(Aurea @ 2005 08 17, 16:28)
Reiks ir man pameginti duoti po puse is abieju. Bet ar vaikas gaus tada riebesnio pieno? Ypac kai maniskis dazniausiai traukia tik 5 min... O tas riebus gaminasi tik po 20 min. Bet ar yra tokiu vaiku kurie traukia 20 ir daugiau min???
o kaip tu atskaičiuosi kada jau yra pusė? Aš kažkada bandžiau atitraukti nuo krūties dar visos neištvarkiusį, tai kaimynai išgirdo ką jis apie mane galvoja , daugiau nekaitaliojau
O apie tai kad riebus pienas ateina tik po 20 min manau yra mitas, kitu atveju mano vaikas turėtų būt amžinai nedavalgęs, nes nuo 2 mėn valgo ne ilgiau 10 min.