Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(crocus @ 2005 08 09, 21:41)
Man nuo kažkurio laiko ėmė ir sumažėjo viena krūtis ir pieno joje sumažėjo.MAnau,kad naktimis apsimiegojusi paduodavau vis tą pačią,o kitą vargšelę užmiršau ir ji susitraukė.Tai iš tos mažosios vaikis ir nelabai norėjo žįsti.O vis stengdavausi ją pirmiau įsiūlyti.Tikėjausi pieno gamybą atstatyti.Pavykdavo kai maitindavau miegantį.Dabar atrodo jau vienodo dydžio abi arba pripratau ir nebeatskiriu.Jeigu ima reikia bandyti maitinti iš tos mažesnės dažniau,bet kad ir antroji nenukentėtų.Man tai nepavyko g.gif

As taip pat dabar bandau daugiau maitinti is tos mazesnes kruties , bet ta didesne dar daugiau dideja!!! Nezinau, ar pavyks man viska sureguliuoti. Beda ta , kad mazius net vienos kruties niekada neisvalgo. O ir valgo labai nepastoviai,- zinda tai 20 min , tai kita karta 5 min... Uz tai tas pienas niekaip ir nesusireguliuoja blink.gif Gal bandyt nusitraukinet pradet...? g.gif
Atsakyti
Uz tai tas pienas niekaip ir nesusireguliuoja blink.gif Gal bandyt nusitraukinet pradet...? g.gif
[/quote]
kuo daugiau nutraukinėsi, tuo daugiau gaminsis. Ir išvis man nutraukinėjimo procedura nelabai patiko, reikejo prieš einant į kolegiją ir pamaitint ir nusirtaukt palikti šešiom valandom- vargo vakarienė, po to kol sėdi koleg prisigamina oi oi oi, tiesiog pampersą dėjau einant į koleg, siaubas tie nutraukinėjimai, reikės nuolat vargti, geriau iš krūties, nors kaip kam....
Atsakyti
kur visos pradingo, kaip maitynimai? mum 9mėn- dar valgom, ir pabandyk neduoti, zizia- maa-mam-mmmm-mammma-mamama-mmm cry.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Turiu dar viena klausimeli. Mano mergyte, beveik 3 men., nakti pradejo net po 7-8 valandas ismiegoti - kas mane, zinoma, labai dziugina. Na, ne kiekviena nakti, bet gana daznai. Bet ar tai neitakoja kartais pieno gamybos? Nes kartais vakarais jauciu kaip ir mazokai to pienelio...
Atsakyti
Sveikos merginos,

Turiu dar viena klausimeli. Mano mergyte, beveik 3 men., nakti pradejo net po 7-8 valandas ismiegoti - kas mane, zinoma, labai dziugina. Na, ne kiekviena nakti, bet gana daznai. Bet ar tai neitakoja kartais pieno gamybos? Nes kartais vakarais jauciu kaip ir mazokai to pienelio...
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 17, 10:38)
Sveikos merginos,

Maniškis nuo 2 mėn išparpdavo naktį 8 val, o pienuko iki šiol turim sočiai. buvo pora krizių, kai atrodė , kad jau jam maistelio trūksta, bet po kelių dienų viskas susireguliuodavo. O dabar tai išvis neatsidžiaugiu kad iki šiol maitinu, nes susirgo vaikas angina ir neima į burną jokio kito maisto.
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 17, 09:38)
Sveikos merginos,

daug kas sako, kad įtakoja... g.gif Nežinau, ar tai susiję, bet po kokio tokių išmiegojimų mėnesio pajaučiau kaip man žymiai sumažėjo pienelio ir jau tenka 1 ar 2 kartus per dieną duot mišinuko. bet man buvo lengviau, nes kai išsimiegi, tai ir dieną su vaiku visai kita bendravimo kokybė.
O dabar, jau kažkur savaitę, gal truputį ilgiau, vaikis keliasi 2x per naktį pavalgyt. Gal pieno ir daugiau, gal mišinuko ir mažiau reikia duot, bet....... pripratusi prie šiek tiek normalesnio miego, dabar jaučiuosi puslavonė.
Ir jei vėl pradės sūnus naktimis gerai miegoti, tai tikrai nežadu jo kelti. Manau, kad tai tikrai ir savęs varginimas, ir vaiko režimo nesudarymas. O ar vienas papildomas maitinimas to vertas, aš nesu įsistikinusi..... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egle100 @ 2005 08 17, 10:38)
Sveikos merginos,

Manau, kad pries vakara daugiau reikia pavartoti skysciu, ir to pieno padauges. Gal cia tikrai bus "pieno krize"? Reikia tik nesinervint ir viskas susireguliuos! Svarbu miega mergyte nakti! Maniskis irgi kartais buna geras ir ismiega visa nakti. Tai tada jau as atsikeliu ryte su pilnom krutim pieno,- tokiom pilnom , kad per visa diena iki vakaro gal ir isvalgo mazius ta piena doh.gif Nors seip mane vakare visada troskina , tai daug geriu skysciu , bet po to nakti pajauciu , kad pieno pilna lova!!! blink.gif
Atsakyti
dar papasakosiu , kaip atstaciau pieno gamyba vienoj kruty , kuri pradejo pieno maziau gamint ir pasidare mazesne (cia rasiau , kad turejau tokiu problemu blush2.gif ). Taigi ,- daugiau is tos kruties maitinau ir viskas! Bet ta kita kruti , kuri visada daugiau turi pieno ir buna didele ir pritvinkus , tai po matinimo pasaldydavau apie pusvalandi , kad maziau joje pieno gamintusi. Tada vel daugiau maitindavau ta mazesne. Ir rezultatas ,- jau abi beveik vienodai piena gamina! thumbup.gif Dabar laikausi taisykliu: vienas maitinimas - viena krutis , kitas maitinimas - kita krutis. Taip ir kaitalioju ax.gif

Bet dabar man iskilo kitas klausimas blush2.gif . Mano mazius neisvalgo viso pieno is vienos kruties. Bet kita maitinima , po 3-ju valandu , turiu gi duoti kita kruti, nors anoje dar pieno yra daug! Mane anyta gasdina , kad "perdegs" pienas ir butinai reikia nutraukti! Ka tai reiskia , "perdegs" pienas? Kas darosi su pienu , kuris lieka neisvalgytas? Ar tai pavojinga "mano krutines gyvybei"??? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurea @ 2005 08 17, 15:30)
Dabar laikausi taisykliu: vienas maitinimas - viena krutis , kitas maitinimas - kita krutis. Taip ir kaitalioju ax.gif

Bet dabar man iskilo kitas klausimas blush2.gif . Mano mazius neisvalgo viso pieno is vienos kruties. Bet kita maitinima , po 3-ju valandu , turiu gi duoti kita kruti, nors anoje dar pieno yra daug!  Mane anyta gasdina , kad "perdegs" pienas ir butinai reikia nutraukti! Ka tai reiskia , "perdegs" pienas? Kas darosi su pienu , kuris lieka neisvalgytas? Ar tai pavojinga "mano krutines gyvybei"??? g.gif  g.gif  g.gif

O man gymd namuose gyd. patarė maitinti puse iš vienos, puse iš kitos. Kaip žinoti kada bus puse- apitiksliai, buna iš vienos tik puse, iš kt visa arba truputi, iki šiol maitinu ir niekas neperdėgė, nors pienelis dažniausiai buna neišvalgytas. Nuo 3mėn ir man kartais ypač vakarais atrodė kad jau viskas, mažylis nieko neėmė, kas val valgė, nervinuosi, verkė, žindė ir verkė, ir taip 2-3 val, kol užmigdavo, bet po to vėl ok. Nepergyvenk ir nekyšk kaip soviet laikais pagal 3-jų val grafiką, duok kada reikia, mum reikėdavo skirtingai nuo 1val iki 10 val buvo tarpai. Sėkmės.
KIEK ŽMONIŲ, TIEK IR NUOMONIŲ.......
Atsakyti
[quote=Aurea,2005 08 17, 15:30]
dar papasakosiu , kaip atstaciau pieno gamyba vienoj kruty , kuri pradejo pieno maziau gamint ir pasidare mazesne (cia rasiau , kad turejau tokiu problemu blush2.gif ). Taigi ,- daugiau is tos kruties maitinau ir viskas! Bet ta kita kruti , kuri visada daugiau turi pieno ir buna didele ir pritvinkus , tai po matinimo pasaldydavau apie pusvalandi , kad maziau joje pieno gamintusi. Tada vel daugiau maitindavau ta mazesne.
ŠAUNUOLĖ smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Julyyte @ 2005 08 17, 16:09)
Nepergyvenk ir nekyšk kaip soviet laikais pagal 3-jų val grafiką, duok kada reikia, mum reikėdavo skirtingai nuo 1val iki 10 val buvo tarpai. Sėkmės. 
KIEK ŽMONIŲ, TIEK IR NUOMONIŲ.......

As ir nesilaikau tokio grafiko , kad maitint kas 3 valandas. Maitinu tada , kai vaikas nori , ir buna tarpai ir 5-6 val , o kartais 1-2 valandos. Bet esme tame (aiskino taip Mazylio GN) , kad kai maitini viena krutim , ir pieno neisvalgo , ir po to valgo vaikas pavyzdziui vel po 1-2-ju valandu reikia duoti ta pacia kruti , nes tada vaikas gauna riebesnio pieno. Nes , pradejus maitinti , tik po 20 min vaikas traukia riebu piena. O jei duodi kita kruti , jis pazinda neilgai ir taip pavalgo neriebaus pieno. Ta pacia kruti galima/reikia duoti 3-ju val begyje. Jei tarpas gaunasi ilgesnis , tada jau reikia duoti kita kruti.
Nors , jei maitinti po puse is vienos ir is kitos , tai gal ir geriau g.gif . Nes kai laikaisi principo ,- vienas maitinimas = viena krutis , tai pastoviai vaikstai su skirtingo dydzio krutimis blink.gif doh.gif
Reiks ir man pameginti duoti po puse is abieju. Bet ar vaikas gaus tada riebesnio pieno? Ypac kai maniskis dazniausiai traukia tik 5 min... O tas riebus gaminasi tik po 20 min. Bet ar yra tokiu vaiku kurie traukia 20 ir daugiau min???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurea: 17 rugpjūčio 2005 - 15:29