Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Skaičiau, kad toms mamoms, kurios naktį nemaitina, gali anksti atsirasti mėnesinės.
Atsakyti
QUOTE(Vaidullka @ 2005 07 20, 23:06)
Aš nė sykio nežadinau, naktį kartais irgi nevalgydavo, tai dar iki šiol maitinu. Tik kad raudonosios užpuolė  doh.gif

Aš irgi niekada nežadinau savo mažio ir laiko tarpai tarp maitinimų nuo 0,5 iki 8val. gyd sakė, kai prašo tai ir duok, o prievartauti nereikia, vaikutis kaip ir mes, pats žino kad nori niamni ir tikrai BADO nepakęs. IR mėn dar nėra. smile.gif
Atsakyti
Noriu patarimo ilgai maitinusių. Mums metai 4mėn, du kartus per parą valgo MP.Jaučiu, kad jau pienuko nepakankamai pasigamina, kad užtektų jam prieš miegą. Dažniau maitinti ir skatinti gamybą jau irgi nenoriu. Jau baigčiau maitinti, bet sūnus labai mėgsta MP ir patį procesą, o kitokio pieno visiškai nepripažįsta, jokių mišinukų, nieko pieniško. kaip nutraukti maitinti ir pratinti prie kito pieno? Planavau maitinti iki pusantrų metukų.
Atsakyti
pirma palik tik naktinį (vakarinį) maitinimą. o mišinukus skirtingus galėtum pabandyti (gal draugės maitina, duotų pamėginti kartelį). maniškis nuo 1.6 metų gėrė Nan2 hipoalerginį. man jis kvepia.
Atsakyti
Nežinau ką apie tai gydytojai sakytų, bet maitinau sūnų krūtim iki metų, po to - jokių pieno produktų 3 mėn, nes įtarėm, kad alergiškas ir jokių mišinukų, nes sojos negėrė. Tuos tris mėn. gėrėm kalcį, o po to valgėm pieniškus produktus (varškę, jogurtus). Tai tokia patirtis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raideles: 22 liepos 2005 - 18:39
QUOTE(Kopa @ 2005 07 22, 18:40)
Noriu patarimo ilgai maitinusių. Mums metai 4mėn, du kartus per parą valgo MP.Jaučiu, kad jau pienuko nepakankamai pasigamina, kad užtektų jam prieš miegą. Dažniau maitinti ir skatinti gamybą jau irgi nenoriu. Jau baigčiau maitinti, bet sūnus labai mėgsta MP ir patį procesą, o kitokio pieno visiškai nepripažįsta, jokių mišinukų, nieko pieniško. kaip nutraukti maitinti ir pratinti prie kito pieno? Planavau maitinti iki pusantrų metukų.

Na, jis gali ir nepamėgti pieno produktų...
Yra ir "paslėptų būdų" - grietinės šaukštelis sriubai, varškė blyneliuose (varškėčiai), pasukų/sulčių gėrimas, gal dar apkepas. Gal laikui bėgant paragaus ko ir pamėgs.
Atsakyti
QUOTE(Slyvute @ 2005 07 20, 11:37)
O ar gali 1,5 mėn. mažylė pavalgyti per 5-10 min.? Nu niekaip nesuprantu valgymo režimo. Būna valgo 20 ir daugiau min., o būna 3 min. Kartais pagalvoju gal tik atsigeria, bet kad sekantis valgymas būna po 2-3 val.
Ir dar norėjau mamyčių paklausti, kada dienos metu reikėtų vaikutį žadinti valgymui, jei pats nesikelia?
Ir ar nepradės mažėti pienuko, jei vaikas naktimis kartais net 9 val. išmiega? Ar nepritrūks jam maisto?

Jei Tavo mažė rami ir priauga normaliai svorio(nes pagrindinis neprivalgymo rodiklis- vaikiuko irzlumas ir svoris) tai tikrai nesuk galvos. Mano zuikiui dabar jau 6,5 mėn, ir rėžimas po truputį tvarkosi, bet kai buvo mėnesio ar trijų, tai valgydavo labai skirtingai: 5min ar puse valandos, laiko tarpai tarp maitinimų irgi būdavo visokiausi. O naktim ji visada ismiega 8-10h ir nežadinu,jei pati nepabunda.
Manau, nera ko nerimauti.
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2005 07 22, 19:40)
Na, jis gali ir nepamėgti pieno produktų...
Yra ir "paslėptų būdų" - grietinės šaukštelis sriubai, varškė blyneliuose (varškėčiai), pasukų/sulčių gėrimas, gal dar apkepas. Gal laikui bėgant paragaus ko ir pamėgs.

Varškytę tai valgo saldžią. Na, dar grietinė į sriubą. Kiek kalcio tokio amžiaus vaikui reikia?
Atsakyti
[quote=Kopa,2005 07 22, 15:40]
Noriu patarimo ilgai maitinusių. Mums metai 4mėn,

LABA.AS MAITINAU SAVO SUNELY 2 METUS IR MAN LABAI BUVO SUNKU JI ATPRATINTI,BET AS JI MAITINDAVAU TIK NAKTY,O PO TO BANDZIAU PO TRUPUTY SUDOMINTI KAZKUO KITU.JAM LIEPDAVAU UZSIGRYST I KITA PUSE,AS JAM SAKYDAVAU KAD PASKAICIUOSIU KIEK PIRSTUKU JIS TURI IR PASEKDAVAU PASAKA.BET VIENA NAKTY NEDAVIAU IR VISKAS,JIS REKE,IR MUSESI,BET VISTIEK NEDAVIAU.SUNKU JIEMS ATPRAST NUO MP.MANO SUNUS IRGI MISINUKO NEGERDAVO,IR IS BUTELIUKO NIEKAD NEGERDAVO,TAI JAM LABAI BUVO SUNKU ATPRAST,BET PO 3 NAKTU BUVO VISKAS TVARKOJ.
Atsakyti
QUOTE(Kopa @ 2005 07 22, 19:40)

kalbant apie kalcį, tai jo yra ir kituose produktose, pvz. Šaltiniai
Geriausias kalcio šaltinis - pienas ir pieno produktai, ypač varškė. Nemažai kalcio yra sūriuose, rupaus malimo ruginiuose miltuose, kiek mažiau - kiaušinio trynyje, kopūstuose, petražolėse, brokoliuose, šviežiose daržovių ir vaisių sultyse, įvairiose kruopose, migdoluose, mėsoje. Daug kalcio yra ryklio kremzlėje - pateikiama kapsulių pavidalu.
Gal vietoj pieniškų gėrimų pabandyti duoti sulčiukų, mano puseserė savo berniukui iki šiol (3m) prieš miegą sultys duoda. g.gif
Atsakyti
quote ar pabandei sultys
Atsakyti
Nagi, mamytės, nusišypsokit nors suaugę, bet pienas dar nenudžiuvęs....
Atsakyti