Rucelie, o tu nenori pabandyti vėl duoti pačiam valgyti, kad nereikėtų nusitraukinėti? Gal jis jau didesnis, stipresnis ir trauks normaliai . Tada tau pačiai maitinimas būtų tikrai ne kančia.
Šiaip tai aš įsivaizduoju, kiek maitini, tiek tas pienukas ir yra maistas Juk vis tiek nebėga ten tik vandenukas. Turi ir vitaminų ir visokių kitokių reikiamų medžiagų mažyliui
o as paklaust norejau, kiek galima laikyt uzsaldyta pienuka? noreciau gal kosytem nutraukt pasaldyt, bet jei tikrai tik tris men galima laikyt tai netikslinga man kauptio atsargas, nes mano maziui dar tik bus 2 menesiukai tai penkiu men reikes ismest ta pienuka?
QUOTE(traliabum @ 2005 07 18, 15:19)
o as paklaust norejau, kiek galima laikyt uzsaldyta pienuka? noreciau gal kosytem nutraukt pasaldyt, bet jei tikrai tik tris men galima laikyt tai netikslinga man kauptio atsargas, nes mano maziui dar tik bus 2 menesiukai tai penkiu men reikes ismest ta pienuka?
Tikrai tik tris mėnesius galima laikyti šaldiklyje. Pasikaupti verta dėl to, kad jei kas nutiktų tavo pieneliui, turėtum ką paduoti. Bet jei neprireiks, tai teks išmesti...
Sveikos, As irgi kolkas maitinu tik savo pienuku. Bet va sianakt atsirado krutinej kazkoks guziukas, skauda, temperaturos neturiu. Zinau, kad kai mastitas atsiranda temperatura, bet jei jos nera Gal kuri zinot ka darytia apart to, kad duoti mergytei istraukt visa pienuka?
QUOTE(IDA2 @ 2005 07 18, 14:02)
Rucelie, o tu nenori pabandyti vėl duoti pačiam valgyti, kad nereikėtų nusitraukinėti? Gal jis jau didesnis, stipresnis ir trauks normaliai . Tada tau pačiai maitinimas būtų tikrai ne kančia.
Šiaip tai aš įsivaizduoju, kiek maitini, tiek tas pienukas ir yra maistas Juk vis tiek nebėga ten tik vandenukas. Turi ir vitaminų ir visokių kitokių reikiamų medžiagų mažyliui
bandau aš, bandau įsivaizduok, jau daėjom tokį lygį - pamato mano vaikas nuogą krūtį ir pradeda žviegt nors šiaip jis neišpasakytai ramus ir geras žmogiukas...va ir po viso maitinimo malonumo nuo to žviegimo man kaiptik pasidaro paskui, kad net nutraukt jau sunku... nieko jau mums nebeišeis taip, aš jau susitaikiau.
kolkas tikrai nežadu spjaut į nutraukinėjimą, tuolab kai pieno tikrai yra. bet negi tą darysiu iki metų? ar yra tame racijos? na gal reikės kažkiek vis duot pienuko, papildomai prie maisto
QUOTE(rds @ 2005 07 19, 20:28)
Per kiek laiko vaikas turėtų pavalgyti iš krūties? Maniškė kažkaip labai trumpai valgo. Anksčiau valgydavo po 15-30 min, o dabar (jai 2,5 mėn) maximum 5 min ir viskas, man kažkaip baisu, gal ji nedavalgo , nors pavalgius miega po 2-3 val. ir suprask tu žmogau tuos vaikus
Būk rami, maniškė iš pradžių irgi valgydavo 10-20 min., o kartais ir ilgiau, tačiau nuo kokių 2,5 - 3 mėn. pradėjo valgyti po 5 minutes. Kaip laikrodukas - 5 minutės ir baigta . Jei truktų pieno, mažiukė jau po pusvalandžio ieškotų krūties, verktų .
O ar gali 1,5 mėn. mažylė pavalgyti per 5-10 min.? Nu niekaip nesuprantu valgymo režimo. Būna valgo 20 ir daugiau min., o būna 3 min. Kartais pagalvoju gal tik atsigeria, bet kad sekantis valgymas būna po 2-3 val.
Ir dar norėjau mamyčių paklausti, kada dienos metu reikėtų vaikutį žadinti valgymui, jei pats nesikelia?
Ir ar nepradės mažėti pienuko, jei vaikas naktimis kartais net 9 val. išmiega? Ar nepritrūks jam maisto?
Ir dar norėjau mamyčių paklausti, kada dienos metu reikėtų vaikutį žadinti valgymui, jei pats nesikelia?
Ir ar nepradės mažėti pienuko, jei vaikas naktimis kartais net 9 val. išmiega? Ar nepritrūks jam maisto?
QUOTE(Slyvute @ 2005 07 20, 11:37)
O ar gali 1,5 mėn. mažylė pavalgyti per 5-10 min.? Nu niekaip nesuprantu valgymo režimo. Būna valgo 20 ir daugiau min., o būna 3 min. Kartais pagalvoju gal tik atsigeria, bet kad sekantis valgymas būna po 2-3 val.
Gali.
Reiktų žadinti kas 3 - 4 val., jei nori pienuką išlaikyti.
Naktį irgi reiktų valgyti bent kokį kartą, naktimis geriau prolaktinas gaminasi
Aš nė sykio nežadinau, naktį kartais irgi nevalgydavo, tai dar iki šiol maitinu. Tik kad raudonosios užpuolė