Taip,DiDiDu,tokie DIDELI mūsų vaikai.Ką mes sau galvojam.Skubiai į psichologo konsultacijų skyrelį
Ai,aš galvoju,būsiu nukvakus
O maitinimas tikrai pasikeitė. Bet aš tai vadinu jau išsidirbinėjimu. Mano mažė irgi papus keičia ,tik keičia. Aš irgi pirma galvojau : gal pieno trūksta Nei velnio. Čia pana išsikalinėja : kuris papukas šiandien geriau. Ir paryčiais : be papo atsibustų 6-7. Su papu : 9-10.
Šiandien skambino draugė. Ji turi keliais menesiais jaunesnę merginą. Tai skundėsi ,kad vaikas papo nepaleidžia. Sakė : viskas,nenoriu,nebemaitinsiu.
Klausia :ką daryti? Nutraukt,neduot? Nežinau... Nežinau. Iš vienos pusės sakau,kad vaikui ,matyt,reikalingas motinos kvapas,švelnumas ir papulis nusiraminimui. Iš kitos pusės suprantu ir mamas : tai labai sunku... Tai bemiegės naktys,derinimasis prie vaiko,pastovus buvimas su vaiku ir t.t. ir t.p.
Gal kas patars ką atsakyti draugei?Gal aš per daug pati pavargus,kad ieškau argumentų Nors manau,kad karštis daro savo
O maitinimas tikrai pasikeitė. Bet aš tai vadinu jau išsidirbinėjimu. Mano mažė irgi papus keičia ,tik keičia. Aš irgi pirma galvojau : gal pieno trūksta Nei velnio. Čia pana išsikalinėja : kuris papukas šiandien geriau. Ir paryčiais : be papo atsibustų 6-7. Su papu : 9-10.
Šiandien skambino draugė. Ji turi keliais menesiais jaunesnę merginą. Tai skundėsi ,kad vaikas papo nepaleidžia. Sakė : viskas,nenoriu,nebemaitinsiu.
Klausia :ką daryti? Nutraukt,neduot? Nežinau... Nežinau. Iš vienos pusės sakau,kad vaikui ,matyt,reikalingas motinos kvapas,švelnumas ir papulis nusiraminimui. Iš kitos pusės suprantu ir mamas : tai labai sunku... Tai bemiegės naktys,derinimasis prie vaiko,pastovus buvimas su vaiku ir t.t. ir t.p.
Gal kas patars ką atsakyti draugei?Gal aš per daug pati pavargus,kad ieškau argumentų Nors manau,kad karštis daro savo
QUOTE(DiDiDu @ 2005 07 15, 18:30)
Čia nieko nepatarsi. Pati mama turi nuspręsti, ko labiau nori.
O kad vaikas mažiau kabėtų ant papulio, tai reikia kuo daugiau eiti iš namų. Bent jau pas mus tai taip. Kuo daugiau praleidžiam namie, tuo daugiau zyzimų ir "raminimosi" MP. O jei užsiėmę, būnam kieme, kaime, mieste, tai atsigėrimui vanduo tinka puikiausiai, užkandai bulvė ar morka. Ir užmigti tada sugeba vežime, o ne prisijungęs prie mamos
Sakytit, kaip atrodo pienligė ant spenelių? Turiu ant vienos krūties spenelio baltą spuogiuką, kurį skauda, skauda ir tą krūtį Mano pupos žarnyne įsiveisęs candida, tai galvoju, gal ir man čia tas pats... Kaip reiktų gydyti krūtį? Pupai tai duodu Daktarino valgyti, o ką ant savęs?
Manoji viena pamiega dieną max 20 min. Vežime iš viso nebūna, galvoju, gal verta jį parduoti, kad namie vietos neužimtų. Be krūties užmiega tik nešiojama vertikalioje padėtyje. O dabar įprato ir mieste gauti krūt kada panorėjusi, nes negiliai paslėpta... Baisu pagalvoti kas bus kai orai atšals...
Manoji viena pamiega dieną max 20 min. Vežime iš viso nebūna, galvoju, gal verta jį parduoti, kad namie vietos neužimtų. Be krūties užmiega tik nešiojama vertikalioje padėtyje. O dabar įprato ir mieste gauti krūt kada panorėjusi, nes negiliai paslėpta... Baisu pagalvoti kas bus kai orai atšals...
QUOTE(DiDiDu @ 2005 07 15, 18:30)
Ai,aš galvoju,būsiu nukvakus
Aš patarčiau maitint. Jugi išaugs
Aš esu tokios nuomonės, kad reikia maitinti tol kol valgo
Manoji jau valgo tik naktim ir kartais dieną, nors ir sunku, bet malonu keltis
QUOTE(Raideles @ 2005 07 15, 21:36)
Manoji viena pamiega dieną max 20 min. Vežime iš viso nebūna, galvoju, gal verta jį parduoti, kad namie vietos neužimtų. Be krūties užmiega tik nešiojama vertikalioje padėtyje.
Maniškė lygiai taip pat. Jei mane mato , tai viena nežaidžia, o reikalauja kad nešiočiau. Visaip gudrauju, slepiuos nuo jos, kai vyras namuose, kad tik sugebeciau apsidirbti ka nors. Manau tai nesyne ja taip sugadino. Nusivyliau as tuo prietaisu. Matyt negalima taip taip tiesiogiai perkelti kitos kulturos patirties i musu sąlygas.
Mums taip pat būnant ne namie pienuko kaip tai retai prisireikia. Tašytėj visada įsimetu kokį gėrimuką ar užkandėlę,kuriuo dažniausiai pavyksta "užkalbėti" dantis jei kas.Tik blogos nuotaikos atveju(neišmiegojus,susinervinus vaikinui) be krūties neapsieiname išeigoje. O lauke prie namų ar pas tėvus,uošvius tai užsimanęs čiupt mamą už rankos ir veda kambarį - niam niam.Jau čia privalai be kalbų.Bet būna beinant užsiima kokiu reikaliuku ir dažnai pamiršta ko ėjęs.
Dėl tų juodų akimirkų,kai atrodo viskas pavargau,nebemaitinsiu.Būna ir man,nors šiaip esu juoda fanatikė.Pavargsti kartais,bloga nuotaika aplanko.Bet kuo gi bus geriau kai mesi?Vaikas atras kuo pakeisti.O jei pradės čiulpti pirštą?O gal tas pieno lašas jam labai svarbu dėl sveikatėlės?Juk nesužinosi kaip tavo vaikas būtų augęs be tavo pienuko.Ir dar daug jeigu jeigu,gal gal.
Dėl tų juodų akimirkų,kai atrodo viskas pavargau,nebemaitinsiu.Būna ir man,nors šiaip esu juoda fanatikė.Pavargsti kartais,bloga nuotaika aplanko.Bet kuo gi bus geriau kai mesi?Vaikas atras kuo pakeisti.O jei pradės čiulpti pirštą?O gal tas pieno lašas jam labai svarbu dėl sveikatėlės?Juk nesužinosi kaip tavo vaikas būtų augęs be tavo pienuko.Ir dar daug jeigu jeigu,gal gal.
QUOTE(fastum @ 2005 07 16, 12:12)
Maniškė lygiai taip pat. Jei mane mato , tai viena nežaidžia, o reikalauja kad nešiočiau. Visaip gudrauju, slepiuos nuo jos, kai vyras namuose, kad tik sugebeciau apsidirbti ka nors. Manau tai nesyne ja taip sugadino. Nusivyliau as tuo prietaisu. Matyt negalima taip taip tiesiogiai perkelti kitos kulturos patirties i musu sąlygas.
Fastum, o aš visai nenusivyliau Tiesa, dabar nešioju daugiausia "maišelyje" (pouch) - panašiai kaip slingas, tik trikotažinis ir be žiedų. Labai patogu - ant klubo pasisodinu, kai dirbu ką, o jei matau, kad merginai miegot laikas, tai iš karto guldau ir papą duodu. Kažkada čia mano tėtis mane mano mamai skundę, sako, vaiką maitina, valgyt verda ir telefonu kalba vienu metu. Aišku, kad indų plovimas ir daržų ravėjimas nėra tie darbai, kuriuos būtų lengva daryti su vaiku, bet pastaruoju metu merginai kartais užtenka mane matyti šalia, kol grindų tyrinėjimo darbais užsiima
Manau, kad tiesiog būna tokių vaikų, kurių negali nenešioti, jei nenori rikdyti, nes manoji nuo gimimo gal 2 kartus dienos metu viena išmiegojo daugiau kaip valandą.
QUOTE(crocus @ 2005 07 16, 16:00)
Gerai, jei vaikas nusiramins, nebesikels naktimis. O jeigu ne? Ir patirtis rodo, kad nepamažėja kėlimosi, kai atjunkai...
QUOTE(Raideles @ 2005 07 16, 21:10)
Gerai, jei vaikas nusiramins, nebesikels naktimis. O jeigu ne? Ir patirtis rodo, kad nepamažėja kėlimosi, kai atjunkai...
Kai vyresnėlį atpratinau visai nuo MP, jis naktim beveik nebesikėlė. Kol matinau, nakčiai dėdavau sauskelnes, nors dieną jau nereikėjo senokai. Užtai atjunkius metėm ir jas, pradėjo išmiegoti sausas. Ir ant puodo naktim nesodindavau. Užkloti taip pat nereikdavo - pats kaldrą tampydavosi. Žodžiu, pradėjau ir aš išsimiegoti. Su mažium vėl viskas iš naujo, na, bet kada nors ateis ir į mūsų kiemą šventė
Manau, kad tiesiog būna tokių vaikų, kurių negali nenešioti, jei nenori rikdyti, nes manoji nuo gimimo gal 2 kartus dienos metu viena išmiegojo daugiau kaip valandą.
[/quote]
Gal tu ir teisi, as ir pati taip linkusi manyti. Mano 1 ir trecias vaikai buvo ramūs, uztat "poriniai" . Ši mažyle nuo gimimo nemėgdavo vežimo, negalegdavau jos užmigdyti vežime nei lauke, nei namuose. Tik ant ranku.Antrojo nenešiojau, neturejau nešynes, dar ne mada buvo. Užtat turejau stumdyti vežimėlyje valandomis. Bet jis reikalaudavo siaubingai daug mano dėmesio. Iki 1.5 metu nieko kito nepripažino, tik mane. Net su tėvu nepasilikdavo - prarekdavo prie duru man išėjus. Išleidus i darželi, jam prasidėjo tikas. Teko atsiimti. Tik dabar - o jam jau 5-eri,- jaučiu, kad jau socializuojasi ir nuo rudens bandysiu leisti darželin.
Nesyne zinoma patogu, kol vaikas mazas. Bet dabar man jau spranda paskausta nuolat ja nešioti, ypač kai užmiega. Gerai, kad sportinis vežimas jai tinka, pasedi lauke, ypac jei vyrenieji palinksmina.
mergaitės, patarkit, nuo kada vaikui tas pienelis jau tampa tik atsigėrimas kadangi maitinu nutrauktu pienu, tai pas mus valgymas ir yra tik valgymas. ryšio su buteliuku juk nėra... kiek laiko man tikslinga melžtis ir maitinti nutrauktą pieną?kolkas (vaikinui 4,5mėn) pieno turiu sočiai, bet jaučiuosi totaliai išsekus. aišku gal ir karščiai, bet įtariu gal ir su pienu kažkiek iš savęs atimu. kolkas tikrai dar nemanau į viską numoti ranka, bet iki metų gal irgi jau tai nėra tikslinga?