Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(matrioskas @ 2005 01 18, 21:30)
Sveikutės, mamytės, įsirašau ir aš į jūsų sąrašą. Buvau įsitikinusi, kad iki pusmečio tikrai be jokių primaitinimų maitinsiu sūnelį, deja... Kai užsidegė krūtis, guzas... savaitė kančių ir vistiek operacija. Po operacijos bandžiau vėl duoti tą krūtį, kad tik būtų pieno, bet niekaip vaikas neėmė,labai jau kietas jis liko. Tai trukiu, bet tiek nedaug, per vieną nutraukimą gal 10g pritraukiu, tai maitinu tik su viena krūtimi, iki dabar sekėsi neblogai, primaitindavau tik vieną kartą per parą, o dabar jaučiu, kad ir ta "geroji" net nesukietėja, vaikas traukia, matyt ten niekas nebėga, spjauna ir verkia ir nežinau ar pieno mažai ar jam taip kas yra. O gal čia nerviškai? turiu daug problemų....

Labutis. Sveika atvykus į mūsų būrelį smile.gif

Jeigu papukas kietas,gal galima būtų iš jo kiek nutraukti su geru pientraukiu ( Avent Isis) ir tada jam suminkštėjus duoti mažiukui? O jeigu yra užsikimšęs koks latakėlis,juk galima su plonyčiu guminiu kateteriu jį praplėsti ( buvo Vokiečių vaistinėje).
Atsakyti
Ta mano krūtis bus kieta ilgai, nes buvo didelis uždegimas ir jis ilgai gis(taip sakė gydytojas), ir ties spenelio laukeliu darytas pjūvis, kur taip pat kieta, todėl matyt vaikas ir beima, nors bandžiau kiekvieną dieną apie mėnesį, niekaip. Nors iš vis chirurgas sakė, kad toje krūtyje pieno nebus, per didelis šokas latakams buvo. Bet aš dar bandžiau, o pieno kaip nesigamina taip nesigamina. Bet ką man daryti, kad ir kitoje krūtyje pieno mažėja, kai iki šiol viskas buvo super?
Atsakyti

QUOTE(virgyte @ 2005 01 18, 21:23)
o kaip mamkos jums sekasi peną nutraukinėti?Na man tai niekaip neišeina...Kai vaikutis valgo pats -viskas gerai, pienukas upėmis bėga....Bet kai aš noriu nusitraukti- tai nė lašas neišteka doh.gif

As tai dar ne karto nenusitraukinejau rolleyes.gif ai kam nera butinybes o papuli patalpyt ir dukrele moka biggrin.gif
Noriu paklausti o kodel uzsidega krutys? Ar tam nera priezasciu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 01 19, 11:55)
As tai dar ne karto nenusitraukinejau rolleyes.gif ai kam nera butinybes o papuli patalpyt ir dukrele moka biggrin.gif
Noriu paklausti o kodel uzsidega krutys? Ar tam nera priezasciu? 4u.gif

Aš irgi nenusitraukinėju - daug vargo, skauda, o naudos labai mažai doh.gif

Bambolina, dėl užsidegimo - tai visi 5 kartai man buvo dėl to. kad pertraukė šaltis. Nors mokslas neigia tokias krūties užsidegimo priežastis.

Virgyte, o naktį nebandei duoti be antspenio? Sūnus net po mėnesio su antspeniais naktį neprieštaraudavo, o dieną būdavo skandalas. O antspenių atsisakiau dėl to, kad norėjau maitinti ilgai ir supratau, kad metus laiko neišeis, o ir bus nepatogu visur tuos antspenius tąsytis. Taigi, išmokom be jų, o ir spenelių nebeskaudėjo taip smarkiai smile.gif

matrioskas, labai užjaučiu dėl to, ką tenka išgyventi. Aš irgi jaučiu "pieno trūkimo" kompleksą po priešpaskutinio užsidegimo, nes krūtys beveik niekada nebebūna "pilnos". Nors vaikas gerai auga, normaliai šlapinasi - vis tiek kompleksuoju...
Atsakyti
Raideles nekompleksuok console.gif reik paciai tiket kad peneliu maitinsi ilgaaaaaai
Atsakyti
4u.gif leiskit isiterpt i jusu pokalbius, na siaip mano stazas nemenkas susidares 17 men, ir nutruko del nestumo, tiksliau buvo per prievarta nujukinta

del kietos krutines, tai as eidavau ikarsta dusa ir ten ilgai budavau, kazkaip man siluma padedavo suminkstint + padaugedavo pienuko (bent man taip rodesi)

del persalimo, pritariu 100 proc, mamytes saugokit savo pieno fabrikelius nuo skersveju, nuo salcio tirkai jie veikia, nors mokslas neigia

del pienuko sumazejimo, man budavo taip tiesiog kazkuriais periodais kudikio poreikiai pasikeicia ir nebespeja staigiai persiorentuot gamyba, na as dazniau duodavau kad ir potustia kruti, o kai noredavau issimiegot tai suduodavau misinuko, bet svarbu jo nepadaugint, nes po to pacios zinot, kad mazeja gamyba, bet karta i savaite suduot vakare nematydavau tragedijos ir abi pamiegodavom ax.gif

zodziu mano parsymas nera moksliskai pagristas tai visa mano patirtis, svarbu nenutraukt maitinimo ir kuo dazniau duot zist, kad ir tuscia kruti
laikykites, zinau kaip tada sunku buna, kai kaltini save ar dar ka console.gif
Atsakyti
Man taip pat po duso daznai pieno upes buna...
Mano krutys kad ir nebuna kietos pieno jose tikrai yra o mazylei bevalgant pienas juk pastoviai gaminasi taigi esam socios user posted image
Manau kad taip yra daugumai, o pries uzsidegant mano krutys taip pat kietedavo dabar pasveikau ir nebekieteja gal cia tik sutapimas..
Atsakyti
QUOTE(Zaiza @ 2005 01 17, 22:56)
Labai dziaugiuosi kad pas mus jungiasi jau patyrusios mamytes. As taip pat norėčiau kuo ilgiau maitinti savo dukrytę (aišku proto ribose). Manau, kad kai kurios maitinančios iki 3 metų jau perlenkia.  blink.gif

sveikos,
na, as, pagal ziaza, busiu be proto, nes ketinu maitint iki 3metu.
tongue.gif
mano bernui dabar 1metai ir5men. nuo pat gimimo papukas jam ekstaze, akys ziba, visas atsijungia-na, ir ka tu vaikui padarysi blink.gif buna momentu, kai jauciuos pavargus paskui piju lakstyt, issitiesiam ant kilimo, pasiima jis papuka-ne garso-ilsimes abu.

dabar irgi kas 3-4valandas uzgriebia, ir nakti taip pat.
svarbu, kaip mama jaucias. as jauciuos normaliai. bet kur gali pazindyt. o geriausia TAI LIGOS ATVEJU. galiu pasakyt, jog MAMOS pienas ir isgelbejo mus nuo kai kuriu, pvz, baisu ligu. rotavirusas praejo per para-nes kabojo ant papuko leisgyvis, vis pasiurbdamas, o stai nemaitinama pienu mergyte, pazistamu, pragulejo virs savaites ligoninej del dehidracijos.
na, ir siaip visos lieles lengvai praeina.

aisku, uzknisa, kai uzsinori autike ar mikre gerti-bet ir del to nekompleksuoju.
ziuriu, kaip jis jaucias: jei tikrai jam negerai, duodu kruti-jei zinau, jog dar gali kentet, paaiskinu. zodziu, susitariam. smile.gif

a mano tevas ir sako, matydamas kaip pijus zinda godziai: neveltui bernai niekad nuo papo ir nenusoka smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 20 sausio 2005 - 00:26
Sveikutes.
As irgi noreciau prie jusu prisijungti. Vis visokios bedos puola maitinant paciai. Spenelyje skylute negyja, nuo 6 kariaujam su mergina, nes pienelio jai ar mazai ar pritingi traukt, bet rekia kai velniukas. Nenoriu dar misinuku duot sad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes.Noriu jusu pagalbos.Pries savaite atrode,kad pieno yra labai daug ir savo 2.gif maitinsiu dar ilgai.Staiga man jo taip sumazejo, kad jau 2.gif is abieju nepavalgo.Nors visada uztegdavo ir vieno papuko.Nezinau ka daryti ,misinuku maitinti dar nenoriu.Prie kruties dedu daznai ,o jis traukia traukia ir nieko, pradeda labai rekti,tada as ji vel prie kruties.As puolusi i panika.PADEKIT cray.gif
Atsakyti
ESTRELLA, PIRMA TAI NUSIRAMINK PATI KAI TURESI GALIMYBE (kai kas nors pabus su vaiku) ikrisk i karsta vonia atsipalaiduok, isgerk megstamo gerimo puodeli
leliukui duok kruti tiek , kiek jis nori kad ir kas 20 min,
pati vartot daug skysciu
na sunkus dabar laikas, bet per 2-3 dienas turetu susitavrkyt, tiesiog jau rasiau, kad 2.gif kazkuriais augimo periodais stagiai padideja poreikis maistui, o tavo kunas iprates gaminti pagal sena
viskas susitvarkys, tik maziau pergyvenk ir maitink taip daznai kai vaikutis nori
Atsakyti
QUOTE(virgyte @ 2005 01 18, 20:19)
Jūra manau, kad pieno nusitraukinėti nereikia.Na nebent jo l. daug būtų ir tau skaudėtu krūtis.Kiek vaikutis suvalgo tiek pienuko ir atsigamina thumbup.gif Ir kuo tu daugiau jo nusitrauksi, tuo daugiau jo vėl atsigamins.

Tai aš tik mėnesį su tais nutraukinėjimais kankinausi...Mamos "dėka", nes Ji pati visąlaik nusitraukinėdavo po kiekvieno maitinimo su visais 3 vaikais...
Jau 4 mėnesius nei karto nenusitraukinėjau ir krūtys prisitaikiusios prie lialkos - tik, kai reikia staigiai nusitraukti, jeigu reikia kažkur išlėkti, būna didelė problema unsure.gif Tada vargstu, kol 100 ml išpompuoju su AVENT ISIS... Daugiau nei lašo...

O lelius tai gerai auga. 5 mėnesių sveria 8kg 300 g (gimė 3 kg 614 g), vadinasi, pieno užtektinai yra.
Atsakyti