Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Janike @ 2005 07 13, 20:41)
Va, va, Kauno klinkose taip irgi sakė, kad iki 4 mėn. mamos pienas veikia kaip vaistas, iki 6 mėn. kaip pagrindinis maistas, o  jau nuo 6 mėn. jau tik kaip skystis (aiškus vertingesnis nei šiaip bele kas).
Mano pažįstam pasakojo, kad JAV kūdikiams jau nuo 2-3 mėn. papildomai natūralių mulitivitaminų duoda.

Aciu bet jau susimakalavau visai kiti sako kam nuo mazu dienu ta chemija schmoll.gif reiks gydytojui i LT skambint
Atsakyti
QUOTE(Janike @ 2005 07 13, 21:41)
Va, va, Kauno klinkose taip irgi sakė, kad iki 4 mėn. mamos pienas veikia kaip vaistas, iki 6 mėn. kaip pagrindinis maistas, o  jau nuo 6 mėn. jau tik kaip skystis (aiškus vertingesnis nei šiaip bele kas).
Mano pažįstam pasakojo, kad JAV kūdikiams jau nuo 2-3 mėn. papildomai natūralių mulitivitaminų duoda.

Kartais man atrodo, kad daktarai pasiryžę visą chemiją mažiem vaikam sukišt blink.gif. Jei kokia problema, tai nebando siūlyti kokių nors liaudiškų priemonių, kurios dažnai labai efektyviai padeda, o iškart liepia girdyti vaistus doh.gif. Kiek paklausinėjau vyresnės kartos moterų, kurios maitino krūtimi, tai nė viena jokių vitaminų negirdė (niekas jų ir nesiūlė), o vaikai sveikutėliai užaugo. Taip kad su tais vitaminais kartais persistengiama ax.gif.
Atsakyti
Norėjau patarimo paprašyti. Mano pypliui jau 11 mėnesių, dar maitinu ir norėčiau ir toliau maitinti. Viskas būtų OK, bet naktį nori ištisai ant papo kabėti. Pripratom kartu miegot, nebuvo jokių problemų, bet vat teko savaitei išvažiuot. Per tą laiką nusitraukinėjau pieną ir jį išsaugojau, o namiškiai negalėjo atsidžiaugt visą naktį išmiegančiu mažyliu. Grįžau, vėl maitinu, vėl visą naktį valgo. Namiškiai užsipuolė, kodėl neribotai duotu ir nesilaikau 'maitinimo grafiko'. Jau visai cry.gif atmosfera, kad net susimąsčiau, ar tikrai gerai darau nerikdydama mažiaus naktį. O tie patarimai, mol, kol manęs nebuvo, vaikas gerai miegojo, o dabar vat jam skrandį sugadinsiu ištisai maitindama. Nežinau, ką daryti. Gal kuri nors iš jūsų, kur ilgiau maitinot, papasakotų, kaip buvo naktimis. Ar normalu, kad mažylis naktį papo iš burnos nenori paleist, o čiulptuką meta kuo toliau? Būčiau labai dėkinga už atsakymus.
Atsakyti
Gal kuri nors iš jūsų, kur ilgiau maitinot, papasakotų, kaip buvo naktimis. Ar normalu, kad mažylis naktį papo iš burnos nenori paleist, o čiulptuką meta kuo toliau? Būčiau labai dėkinga už atsakymus.

/quote]

As savo vyresne dukrutę (jai dabar jau 4 m) maitinau iki metų. Lygiai toks pats variantas: kartu miegodavom ir papo iš burnos ji visą naktį nepaleisdavo. Po metų nusprendžiau, kad jau gana. Labai pavargdavau visą naktį miegoti ant vieno šono, visus kaulus skaudedavo. Perkeliau mažę į lovytę ir ji labai ramiai išmiegodavo visą naktį. O ir man pienas dingo neskausmingai. Tai tokia mano patirtis.
O kita dukra, nors ir miega kartu, valgyt paprašo 2-3 kartus per nakti, po to pati nuo manęs nusisuka.
Atsakyti

Ačiū, crocus. tikiuosi ir man greit pradės mažėti. Žinoma labai skitingai visoms buna. todėl norėčiau dar mamyčių atsiliepimų. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo loret: 14 liepos 2005 - 13:45
QUOTE(zhemuoge @ 2005 07 14, 10:12)
Norėjau patarimo paprašyti. Mano pypliui jau 11 mėnesių, dar maitinu ir norėčiau ir toliau maitinti. Viskas būtų OK, bet naktį nori ištisai ant papo kabėti. Pripratom kartu miegot, nebuvo jokių problemų, bet vat teko savaitei išvažiuot. Per tą laiką nusitraukinėjau pieną ir jį išsaugojau, o namiškiai negalėjo atsidžiaugt visą naktį išmiegančiu mažyliu. Grįžau, vėl maitinu, vėl visą naktį valgo. Namiškiai užsipuolė, kodėl neribotai duotu ir nesilaikau 'maitinimo grafiko'. Jau visai  cry.gif atmosfera, kad net susimąsčiau, ar tikrai gerai darau nerikdydama mažiaus naktį. O tie patarimai, mol, kol manęs nebuvo, vaikas gerai miegojo, o dabar vat jam skrandį sugadinsiu ištisai maitindama. Nežinau, ką daryti. Gal kuri nors iš jūsų, kur ilgiau maitinot, papasakotų, kaip buvo naktimis. Ar normalu, kad mažylis naktį papo iš burnos nenori paleist, o čiulptuką meta kuo toliau? Būčiau labai dėkinga už atsakymus.

Na, aš vyresnėlį maitinau ilgai. Ir mažių vis dar maitinu. Tai naktį ir vienas neatsitraukdavo beveik, ir kitas dabar prilipęs. Ypač prieš rytą. O vyresnėlį kai atpratinau apskritai nuo MP, tai naktim pradėjo ramiai miegoti ir visai nesikelti. Bet jam jau 2,4 metų buvo. Abu augo be soskių ir buteliukų, tai niekuo pakeisti MP negalėjau, o ir nenorėjau. Naktį rikdyti taip pat nesiruošiu, todėl ir dirbu toliau čiulptuku. Nežinau, ar normalu, bet ateis laikas, mesiu maitinimus (na, gal kai 2 metų mažius bus), tai ir miegosim ramiai. O šonus tai ir man skauda - vieną naktį miegu ant vieno šono, kitą ant kito ax.gif
Atsakyti
Na,pas mus tas pats kaip ir pas Degutę biggrin.gif Vyresniąją išmaitinau iki 1.8mėn.,o mažkė irgi dar kabo.Bet taip kabo,kad ne tik naktį,bet ir dieną neatstoja doh.gif Bet man,ir svarbiausia mažajai gerai,nedarom iš to problemos tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Kad nereikėtų visą naktį ant vieno šono miegoti, aš pupą persikeliu kiekvieną kartą, kai pribundu smile.gif O dėl skrandžio g.gif Manau, kad skrandžio tikrai nesugadinsi. Va kuo gali gąsdintis - tai teoriškai gali sugadinti dantis, nes vaiko burnoje visą naktį pienuko yra.

Bet jeigu ir tau ir vaikui yra gerai, tai tavo vietoje ir toliau maitinčiau, nes tie rikdymai man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2005 07 14, 22:10)
Va kuo gali gąsdintis - tai teoriškai gali sugadinti dantis, nes vaiko burnoje visą naktį pienuko yra.

Vyresnėlio jau 6 pirmieji pieniniai dantys iškrito. Ir visi sveikutėliai. Gedo tik krūminiai, bet jau tikriausiai ne nuo pienuko, o nuo saldainiukų tongue.gif
Atsakyti
Ačiū, mamytės, už atsakymus. Jūsų patarimai padėjo pasirinkti būtent tą variantą - nerikdyti, ir maitinti naktį tiek, kiek nori. Pirmas rezultatas - šonus truputį skauda, bet atsikėlėm abu linksmi ir laimingi - man nereikėjo keltis iš lovytės išiminėt vaiko, o mažius pūtė į ūsą papuko nepaleisdamas ir nė karto nepravirkdamas visą naktį smile.gif Dabar tik reiktų iš kažkur pasisemti stiprybės atsimušti į visus senelių ojojoj, kaip čia dabar vaikas kartu miega smile.gif
Dar kartelį visoms ačiū 4u.gif
Atsakyti
Oi mamos,pasiguosiu.

Vakar tokia frazę iš vienos gydytojos išgirdau,kad ....

Klausia : ar dar maitini? Sakau : kaip stachanovietis tongue.gif Atsakymas: tu ką,visai? Nereikia tam vaikui to pieno,čia tau labaiu reikia. Gal psichologo konsultacijai nueisi?
Nu ir taip toliau ir panašiai. Gal ne taip grubiai cool.gif

Vienžo : blink.gif

iš tikrųjų tai nenorėjau ginčytis. aš iš viso toks gerietis ax.gif Bet tikrai pyktelėjau.
P.S. mano mažei pusantrų metukų ir ji labai labai myli pienuką ax.gif
Atsakyti
Purto nuo tokių gydytojų.Man tai knieti nupirkti porą knygelių savajai nunešti.Gal bent kiek suprastų kas išvis yra tas žindymas.Pas mane aplink tokie žmonės,kad ir metų vaikas jau per didelis žįsti.O dabar dar pastojusi-tai visai nukvakusi motinėlė pasidariau-mano pirmasis sumoteriškės,nes gauna nėštumo hormonų ir antram vaikui pieno nebebus,nes taip būna tokiom ,kurios išsidirbinėja ir žindo nėščios.Ir tai pasakė gydytoja ginekologė.Mokslus regis baigus moteriškė.

Bet vistiek mažėja man pienuko cry.gif Tiek kūdikis dar daug čiulpia.Anksčiau užtekdavo iš vienos krūties.O dabar per kartą abi po kelis kartus keičia.Ieško-kad bent lašas.O gal man tik atrodo.KAip pasikeitė žindimo būdas paaugus vaikučiams?

Naktį maniškis labiau nepaleidžia prieš rytą.Tada jau atrodo,kad ištisai čiulpia.Jei nusiguliu,tai permetu jį į kitą pusę.Arba įsitaisau,kad gulėčiau ant nugaros. Bet bjauriau per pietų miegą -išmiega vieną valandą ramiai ir vsio.Gulkis mama šalia ir duok -tada dar pamiegosiu.O taip norisi malonioj ramybėj ką nuveikti.Vien svajonės.Tai skubu per pirmąją valandą kavos atsigerti ar prie kompo pasėdėti...
Atsakyti