Raideles, kontraceptikus aš naudojau prieš pastodama gal gali man pasakyti, kuo tai susiję su vaikiuko nevalgymu?manęs ir ligoninėje to klausė, aš nesupratau sąryšio
dabar aš įsitikinusi, kad mūsų problema buvo per didelis pieno kiekis. kai man normaliai pradėjo gamintis pienas, jo pas mane buvo galybė, krūtys gigantiškos, o pienas net nesiliečiant prie krūtų ėjo fontanais. vaikas su tokiais kiekiais paprasčiausiai nesusitvarkė, aš manau. mane niekas nepamokino, kad gerai nutraukčiau, prieš duodama vaikui...kai pradėjau nutraukinėti, pritraukdavau kas 2-3val po 650ml pieno tai iš kur tas vaikas taip pajėgs...bent jau aš manau, jei būčiau bent po kokius 200ml nuo kiekvienos krūties prieš maitinimą nutraukusi, būtų viskas susitvarkę. deja...kol žaidžiau su krūties davimu, kaip man visi ir liepė (tai truko apie savaitę) vaikas totaliai nieko nepavalgydavo ir užsibadavo. iki tokio lygio, kad jau net klykt iš alkio nebepajėgė, išvis nieko nebepajėgė, tik pasyvus gulėdavo. kraujo tyrimai irgi jau kritiniai buvo. nukrito beveik 600g nuo gimimo svorio. kai supratau galiausiai, ką aš durnė pridariau, su savo krūties davimu, pradėjau pradžioje nutraukinėti ir maitinti iš švirkštuko - dėl to, kad kitaip jis nebepajėgė, ir dėl to, kad dar tikėjausi krūtį įkišti jam. bet to mums nepavyko, nors iki šiol vis pabandau, bet tai baigiasi baisiniais klyksmais. po keleto dienų žaidimo su švirkštukais vaikis atsigavo, pradėjo valgydamas makaluotis, automatiškai švirkštukas pradėjo malti jam dantenytes, kad ir kaip saugojau. nieko man kito neliko, kaip buteliukas...
džiaugiuosi, kad pačiu pačiu laiku susigriebiau. ir kad man nedingo pienukas, nors ir nutraukinėju. ir labai skaudu būna, kai kas nors pradeda kaltinti, kokia aš mama kad pati nemaitinu
Rucelie, kontraceptinės piliulės yra su hormonais, ir ilgas jų vartojimas išbalansuoja normalią hormonų pusiausvyrą. Yra tyrimų, kad ta pusiausvyra nustojus vartoti piliules atsistato tik per kelis metus. Todėl piliulių vartojimas gali turėti neigiamos įtakos pienuko gamybai.
Rucelie, tu maitini pati - savo pienuku. Gaila, kad nepasitaikė kas padeda pradžioje, bet šaunu, kad vis dar gali duoti vaikui geriausio maisto
Rucelie, tu maitini pati - savo pienuku. Gaila, kad nepasitaikė kas padeda pradžioje, bet šaunu, kad vis dar gali duoti vaikui geriausio maisto
QUOTE(Raideles @ 2005 06 30, 09:17)
Rucelie, kontraceptinės piliulės yra su hormonais, ir ilgas jų vartojimas išbalansuoja normalią hormonų pusiausvyrą. Yra tyrimų, kad ta pusiausvyra nustojus vartoti piliules atsistato tik per kelis metus. Todėl piliulių vartojimas gali turėti neigiamos įtakos pienuko gamybai.
jei hormonai ir turėjo įtakos pienuko gamybai, tai nebent tik tuo, kad jo per daug pas mane buvo
padėti tai man daug kas bandė, net į namus ateidavo...betgi, matai, vėl susiduriam su tais stereotipais - juk nepatariama pieno nutraukinėti...tai man niekas ir nepatarė
bet kad vaikas pats papraso kieto maisto,tai nepykit ,tikrai nesamone.kol neparagauja,tol nepraso
[/quote]
Na cia tai nesutinku. Mano mergyte kaip tik pradėjo PATI žmoniško maisto rteikalauti, gal 4.5 mėn budama. tiesiog pamačiusi, kad mes sedim prie stalo, tiesė rankutes, šaukė, kol duosi kokios bulkos kampa ar sutrinta bulve. Taip pradejom pratinti, o dabar jau viena koše valgom
[/quote]
Na cia tai nesutinku. Mano mergyte kaip tik pradėjo PATI žmoniško maisto rteikalauti, gal 4.5 mėn budama. tiesiog pamačiusi, kad mes sedim prie stalo, tiesė rankutes, šaukė, kol duosi kokios bulkos kampa ar sutrinta bulve. Taip pradejom pratinti, o dabar jau viena koše valgom
QUOTE(Varvara @ 2005 06 28, 12:08)
O as pavargau atsimusineti nuo patyrusiu mamyciu ikyriu siulymu duot salia kruties dar atsigert vandenuko arba arbatytes Ir viskas "patariama " su tokia intonacija lyg as nuosava vaika kankinu , gert neduodu, nu siaubiakas.
Ką jau tos mamytės patyrė, kad tokie neklystantys siūlymai
Aš saviškiui nieko neduodu, o patarėjams spjaunam į barzdą
iš to pačio vandenuko
tegu geria, jeigu taip nori
[quote=fastum,2005 06 30, 10:53]
bet kad vaikas pats papraso kieto maisto,tai nepykit ,tikrai nesamone.kol neparagauja,tol nepraso
[/quote]
[/quote]
Mano vaikis irgi viskuo domisi be galo. Leisk, tai silkę su cibuliu į burną įsidės. Iš kur jam žinot, kad tai, kas ant stalo - valgoma ir, tuo labiau - skanu? Vaikas domisi viskuo, ypač tuo, kam jūs rodot susidomėjimą, todėl ir siekia visko.
[/quote]
[/quote]
Mano vaikis irgi viskuo domisi be galo. Leisk, tai silkę su cibuliu į burną įsidės. Iš kur jam žinot, kad tai, kas ant stalo - valgoma ir, tuo labiau - skanu? Vaikas domisi viskuo, ypač tuo, kam jūs rodot susidomėjimą, todėl ir siekia visko.
[quote=mumis1,2005 06 30, 13:25]
[/quote]
[/quote]
Aišku,kad mažyliai tikrai neprašo valgyti suaugusiųjų maisto. jie tiesiog iš smalsumotiesia rankas. O tai kad kiša viską į burną,tai visiškai normalu. Visi vaikai iki metų ir net ilgiau viską pertikrina burnos pagalba.
[/quote]
[/quote]
Aišku,kad mažyliai tikrai neprašo valgyti suaugusiųjų maisto. jie tiesiog iš smalsumotiesia rankas. O tai kad kiša viską į burną,tai visiškai normalu. Visi vaikai iki metų ir net ilgiau viską pertikrina burnos pagalba.
Sveikos mamytės, turiu tokį klausimuką, gal kuri buvot susidūrusi...Ketinu už mėnesio išvykti 1-2 paroms, bet maitinti dar nenoriu baigti, pieną tuo laiku aš nusitraukinėčiau, bet man kyla klausimas, ar vaikas "nepamirš" papuko?? Iki šiol ilgiausiai esu palikusi 12 valandų, viskas būdavo gerai
QUOTE(egliuke @ 2005 07 01, 16:49)
Sveikos mamytės, turiu tokį klausimuką, gal kuri buvot susidūrusi...Ketinu už mėnesio išvykti 1-2 paroms, bet maitinti dar nenoriu baigti, pieną tuo laiku aš nusitraukinėčiau, bet man kyla klausimas, ar vaikas "nepamirš" papuko?? Iki šiol ilgiausiai esu palikusi 12 valandų, viskas būdavo gerai
man atrodo, kad nuo vaiko priklauso...
ash savo vyresneli buvau 5 parom palikus - gryzhus maitinau kaip niekur nieko.
o mazhiukas metu jau buvo, kai palikau - ir nebeeme kruties.
Čia nuo vaiko priklauso. Kaip jūs artimai susiję. Tačiau manyčiau,kad para ar dvi neturi turėti didelės įtakos Juk turi ir mamos kada nors atsipūsti. Nors aš to dar nedariau ir nežinau kada padarysiu Visur saviškę su savimi vežu kaip katinas su pūsle
QUOTE(DiDiDu @ 2005 07 02, 00:28)
Visur saviškę su savimi vežu kaip katinas su pūsle
Mes irgi visur kartu keliaujam, bet nuo to tik dar labiau džiaugiuosi kad maitinu pati - jokių problemų dėl maisto, va savaitgalį miške turistavom, išalko - papas burnon ir šilta, ir sterilu , ir vaikas laimingas.
Kartą tik buvom parai atsiskyrę, tada jis nutrauktą pienuką gėrė, o kai grįžau vėl viskas kaip ir po senovei
QUOTE(DiDiDu @ 2005 06 28, 22:16)
O dabar atsimušinėju nuo klausimų: tai vis dar maitini? Tik kai didžiuodamasi atsakau : taip,tuomet nutyla.... Jau biškį varginti pradėjo ir mane. Visgi pusantrų metukų mažei. Bet papulio jai dar labai reikia,tarsi patvirtinimo,kad mamytė čia ir niekur nedings. Juokingiausia,kai ima rinktis iš kurio papulio pradėti valgyti. Ir niekaip neapsisprendžia Tai iš vieno,tai iš kito patraukia. Nu juokas vienas
Toks vaizdas, kad apie mano lialką pasakoji
MNaiškė taip dažnai valgo, kad pienuko tai ojojoj kie , šeštadienį va buvom išėję į baliuką, tai nuo 6 iki 11 nepamaitinua, tai krūtinė buvo kaip akmuo ir vis iš liemenuko lipo Tai grįžus maniškė ir iš vienos traukė, ir iš kitos ir vis negalėjo atidžiaugt, kad tiek daug pienuko bėga