Man irgi buvo tas periodas,kai visi stebėjosi : o tu nei arbatytės neduodi? Ir tai svarbiausia sakė moterys,kurios medicininio išsilavinimo neturi jokio
Tiesiog,jeigu jų vaikai vyresni,reiškia aš kvailesnė ir nieko neišmanau
O dabar atsimušinėju nuo klausimų: tai vis dar maitini? Tik kai didžiuodamasi atsakau : taip,tuomet nutyla.... Jau biškį varginti pradėjo ir mane. Visgi pusantrų metukų mažei. Bet papulio jai dar labai reikia,tarsi patvirtinimo,kad mamytė čia ir niekur nedings. Juokingiausia,kai ima rinktis iš kurio papulio pradėti valgyti. Ir niekaip neapsisprendžia Tai iš vieno,tai iš kito patraukia. Nu juokas vienas
QUOTE(Varvara @ 2005 06 28, 12:08)
O as pavargau atsimusineti nuo patyrusiu mamyciu ikyriu siulymu duot salia kruties dar atsigert vandenuko arba arbatytes Ir viskas "patariama " su tokia intonacija lyg as nuosava vaika kankinu , gert neduodu, nu siaubiakas.
Man taip pat jau nusibodo,ir taip visi itikinėja kad reikia vaikiukui atsigerti.O aš griežtai ne ,ir pasakau kad daktarytė mūsų sakė neduoti.Tada truputi komentarai aprimsta,nes sakė daktarė
Jau atrodo jokia naujiena kad mamos maitina, ir ilgai maitina. O vis tiek atsiranda visokiausių komentarų. Ir atrodo kad tie, kurie replikuoja - patys protingiausi .
Aš stengiuosi kuo mažiau bendrauti su tokiais "gudruoliais", nes neturiu kantrybės mandagiai aiškinti
Maitinu pati, apie arbateles ar vandenukus net negalvoju . Dabar jau pradėjau pratinti prie "normalaus žmonių maisto" . Bet tik pratinti, o visą parą ir pirmas, ir antras patiekalas vistiek lieka MP
Aš stengiuosi kuo mažiau bendrauti su tokiais "gudruoliais", nes neturiu kantrybės mandagiai aiškinti
Maitinu pati, apie arbateles ar vandenukus net negalvoju . Dabar jau pradėjau pratinti prie "normalaus žmonių maisto" . Bet tik pratinti, o visą parą ir pirmas, ir antras patiekalas vistiek lieka MP
QUOTE(Varvara @ 2005 06 28, 12:08)
O as pavargau atsimusineti nuo patyrusiu mamyciu ikyriu siulymu duot salia kruties dar atsigert vandenuko arba arbatytes Ir viskas "patariama " su tokia intonacija lyg as nuosava vaika kankinu , gert neduodu, nu siaubiakas.
sveikos,
isikisiu ir as jusu pokalbius nieko pries?
maitinu pati ir jau 4 menesiai neduodu vaikui nei arbatyciu nei vandens.juk jis atsigeria pirmuojo pienuko ,kuris ir yra kaip vanduo.ir nieko mes cia nekankinam o darom taip kaip reikia o jau apie primaitinimus nuo 3 menesiu kai MP yra ,tai isvis patyliu.aisku,nieko blogo gal ir neatsitiks,bet tikrai to nereikia. na nebent is neturejimo kas veikt galima zaisti kaip jus manote?
Zingara, kodėl tu tokia kategoriška?juk kiekvienos mamytės atvejis yra individualus, kiekvienai kitaip. visos mes TURIM ką veikt, ne savo malonumui tikrai terliojamės su leliukų maistu. aš nė kiek nesigailiu, kad paklausiau gydytojos, kuri man patarė primaitinėti. mano kadras visiškai neturėjo apetito, aš kaip durnė su buteliu pieno apie jį po pusdienį lakstydavau iš proto krausčiausi, KODĖL jis nevalgo. kai pradėjau primaitinėti bananu, jis pradėjo šveist kad ausys linksta, jau kaip ir mažiau man net norėtųsi kas 3 val naktį su buteliukais tūpčiot. bet faktas faktu - pradėjau primaitinėt, ir grįžo vaiko apetitas. ir nesu aš blogesnė ar durnesnė už tave; paprasčiausiai mano atveju taip buvo geriau. aš tą žinau, nes savo vaikui aš geriausia mama, ir aš geriausiai žinau, ko jam reikia. ir nereikia čia tyčiotis, kad primaitinančios mamos neturi ką veikt
Nesu as kategoriska,ir jokiais budais niekam savo nuomones(ir ne tik savo)nepersu, bet bedraamziuose buvau uzpulta lyg tai taip daryciau
todel atejau cia pakalbeti su bendramintemis ir tiek .
as pvz ir tingiu kol kas su buteliukais ir saukstukais terliotis ir dziaugiuosi maitinimo krutimi privalumais.
aisku, kiekviena zino kas jos vaikui geriausia,bet kad vaikas pats papraso kieto maisto,tai nepykit ,tikrai nesamone.kol neparagauja,tol nepraso
o vakar dar pakalbejau su pediatre ir sesute ir ju nuomone su mano sutampa.
todel atejau cia pakalbeti su bendramintemis ir tiek .
as pvz ir tingiu kol kas su buteliukais ir saukstukais terliotis ir dziaugiuosi maitinimo krutimi privalumais.
aisku, kiekviena zino kas jos vaikui geriausia,bet kad vaikas pats papraso kieto maisto,tai nepykit ,tikrai nesamone.kol neparagauja,tol nepraso
o vakar dar pakalbejau su pediatre ir sesute ir ju nuomone su mano sutampa.
QUOTE(DiDiDu @ 2005 06 28, 22:16)
Man irgi buvo tas periodas,kai visi stebėjosi : o tu nei arbatytės neduodi? Ir tai svarbiausia sakė moterys,kurios medicininio išsilavinimo neturi jokio
O dabar atsimušinėju nuo klausimų: tai vis dar maitini? Tik kai didžiuodamasi atsakau : taip,tuomet nutyla.... Jau biškį varginti pradėjo ir mane. Visgi pusantrų metukų mažei. Bet papulio jai dar labai reikia,tarsi patvirtinimo,kad mamytė čia ir niekur nedings. Juokingiausia,kai ima rinktis iš kurio papulio pradėti valgyti. Ir niekaip neapsisprendžia Tai iš vieno,tai iš kito patraukia. Nu juokas vienas
juokingai cia su tais papuliu pasirinkimais o tai isivaizduok kaip man kai maitinu dar tik 3 men ir manes jau klausineja tu dar maitini? del primaitinimu tai man jie irgi nebent tikrai lelius del kazkokiu priezasciu neprivalgo, ar siaip kokios problemos, o siaip, kad del niekur nieko duot dabar kazka apart MP tai nezinau, ne man tai
QUOTE(Rucelie @ 2005 06 29, 11:12)
Zingara, kodėl tu tokia kategoriška?juk kiekvienos mamytės atvejis yra individualus, kiekvienai kitaip. visos mes TURIM ką veikt, ne savo malonumui tikrai terliojamės su leliukų maistu. aš nė kiek nesigailiu, kad paklausiau gydytojos, kuri man patarė primaitinėti. mano kadras visiškai neturėjo apetito, aš kaip durnė su buteliu pieno apie jį po pusdienį lakstydavau iš proto krausčiausi, KODĖL jis nevalgo. kai pradėjau primaitinėti bananu, jis pradėjo šveist kad ausys linksta, jau kaip ir mažiau man net norėtųsi kas 3 val naktį su buteliukais tūpčiot. bet faktas faktu - pradėjau primaitinėt, ir grįžo vaiko apetitas. ir nesu aš blogesnė ar durnesnė už tave; paprasčiausiai mano atveju taip buvo geriau. aš tą žinau, nes savo vaikui aš geriausia mama, ir aš geriausiai žinau, ko jam reikia. ir nereikia čia tyčiotis, kad primaitinančios mamos neturi ką veikt
]
Jeigu vaikas maitinamas mamos pieno pakaitalais ,tuomet ir primaitinti reikia jau nuo 4 mėnesio. Viskas čia gerai. Primaitinti nereikia iki 6 mėnesių tik papuliu maitinamus lėliukus. Man rodos šitoj situacijoje iškilo nesusipratimas. Ruciele maitina mišinukais ir dėl to ėmė primaitinti.
O dėl apetito buvimo ar nebuvo. Čia dažniausiai rūpinasi mamos,kurios duoda maistą iš buteliuko. Juk aiškiai parašyta, kiek vaikutis pagal normas turi išgerti. Kai maitini iš papo ,tai visiškai neaišku,kiek vaikas ištraukia pienuko.O ir nereikia aiškintis,nes tas pediatras kuris pasiūlo nusitraukti ir pasižiūrėti kiek vaikas suvalgo,neturi nei mažiausio supratimo apie žindymą.
tame ir reikalas kad mes maitiname pacios. o kai valgo misinukus,aisku,viskas kitaip
QUOTE(zingara @ 2005 06 29, 15:07)
tame ir reikalas kad mes maitiname pacios. o kai valgo misinukus,aisku,viskas kitaip
Malonu,kad išsiaiškinome
QUOTE(DiDiDu @ 2005 06 29, 15:05)
]
Jeigu vaikas maitinamas mamos pieno pakaitalais ,tuomet ir primaitinti reikia jau nuo 4 mėnesio. Viskas čia gerai. Primaitinti nereikia iki 6 mėnesių tik papuliu maitinamus lėliukus. Man rodos šitoj situacijoje iškilo nesusipratimas. Ruciele maitina mišinukais ir dėl to ėmė primaitinti.
O dėl apetito buvimo ar nebuvo. Čia dažniausiai rūpinasi mamos,kurios duoda maistą iš buteliuko. Juk aiškiai parašyta, kiek vaikutis pagal normas turi išgerti. Kai maitini iš papo ,tai visiškai neaišku,kiek vaikas ištraukia pienuko.O ir nereikia aiškintis,nes tas pediatras kuris pasiūlo nusitraukti ir pasižiūrėti kiek vaikas suvalgo,neturi nei mažiausio supratimo apie žindymą.
kokiais mišinukais???/mes pienuką valgom tik iš butelio...mišinuko mano vaikas neragavęs. o apetitas manajam buvo klaikiai sumažėjęs, jei seniau pienuko per parą suvalgydavo litrą, tai paskui pasidarė 400-600g per parą, ir tie per klyksmus beje, primaitinti man patarė netgi tikrai tą dalyką nusimananti, kuri irgi buvo kategoriškai prieš, kol nepamatė mano vaiko
aš atsiprašau, jei jau aš dabar kategoriškai nuskambėjau. tik paprasčiausiai nereikia klijuoti vieno stereotipo visiems vaikiukams. taip man ir su maitinimu buvo - nuo pat pradžių mačiau, kad vaikas NEPATRAUKIA krūties, o vistiek visi protino - dėęk, dėk vaiką prie krūties...to pasekoje turėjau užsibadavusį vaiką net gydytojai tą pripažino...pačiu laiku dar susigriebiau, ėmiau nusitraukinėti ir siųlyti buteliuką. labai tuo džiaugiuosi, ir esu laiminga, kad tiek laiko mano vaikas valgo pienuką. esu tikra, jei būčiau toliau "dėjusi prie krūties", ir tas geras man dingęs būtų - juk niekas jo netraukė...
be abejo, jūs sakysit, oi reikėjo pačiai maitint, kažkas kažkada net uždrėbė, kad su manim kažkas negerai kad aš vaiko maitint nenoriu...lyg tai baisus malonumas būtų, kelias valandas per parą melžtis, tvarkyti buteliukus užuot skyrus tą laiką bendravimui su mažiuku. bet, kaip aš ir noriu pasakyti, KIEKVIENAS ATVEJIS YRA INDIVIDUALUS. visaip būna, ir nereikia šaipytis iš tų, pas kurias kažkas kitaip, nei pas jus. aš tikrai pavydžiu toms, kurios maitina krūtimi, ir kurios gali sau leisti tą daryti iki 6 mėnesių. deja, su mano mažyliu taip neišėjo
su niekuo nenorėjau susibarti
vistiek mes - pačios geriausios savo angeliukams