Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(lilijal @ 2005 06 10, 23:21)
O tai žiūriu mamytės į Jūsų vaikelių svorį ir matau tendenciją, kad vaikai, maitinami krutimi tikri dyčkiai. Maniškis dabar sveria virš 12 kg, o gimė 3270 g.

Mnaiškė tai prie smulkučių 4u.gif
Mes 1 ir 4 mėnesių sveriam 10. 300 kg. tongue.gif
Taip kad maitinami vaikučiai ne visi sveria daug mirksiukas.gif Žinau ir dar mamyčių kurios maitina, o lialiukai mažiukai.
MAnyčiau kad gal yra genų nulemtas svorio augimas g.gif
Atsakyti
Mano pupa irgi mažutė - jau septyni mėn., o sveriam 7 kg. Ir košių valgyt nenori...
Atsakyti
mano abu bernai krutimi maitinti iki metu, metuku amzhiaus svere 9 kg, benas buvo 74 cm, o gustas 76 cm ugo...
manau augima lemia ne tiek maitinimas ar nemaitinimas krutimi, o paveldimumas...
o apskritai, man kaip tik buvo susidares ispudis, kad mishinukais maitinami kudikiai priauga daugeu svorio ax.gif
Atsakyti
Aš irgi esu linkusi manyti, kad krūtimi maitinamų kūdikių svorio prieaugį daugiau lemia paveldimumas. Na, dar tikriausiai įtakos gali turėti persirgtos ligos ir kiti veiksniai g.gif
Tiesa, dar močiutės mėgsta pašnekėti kad vienos mamos pienas "geras", o kitos nelabai... bet jau čia tai aš nežinau - kaip gali vaikui būt blogas savos mamos pienas g.gif , nebent jei alergiškas, bet čia išimtiniai atvejai unsure.gif
Atsakyti
manau, kad ir pienukas skiriasi: mano drauge maitina krutimi ir jos pienukas toks melsvas, o mano, jeigu perbega pro iklota, tai liemenele lieka visa geltona. Jau pakeiciau dvi ir manau, kad dar reik. biggrin.gif Na, o nuo ko tai priklauso nelabai suprantu.
Atsakyti
peledziuke,tai kad pas visas mamytes iš pradžių bėga toks melsvas pienukas - jis liesesnis,o po to tirštesnis geltonas-jis sotesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Molli teisi : iš pradžių ne toks riebus,o pats maistingiausias galinis pienukas. Ir iš viso,negalima tokiam dalyke pagal spalvą orentuotis.

Negražus klausimas,bet visgi : karvės pieną irgi pagal spalvą renkamės? Kiek žinau jų pieno riebumas ( natūralaus ) tarp 3 ir 3,5 proc. Ir tikrai ne riebumas apsprendžia pieno maistingumą. Turi būti pakankamai ir riebalų ir angliavandenių ir vitaminų ir antikūnių ir mineralinių medžiagų.

O aš jau pradėjau jausti aplinkinių nesupratimą,kad tiek daug ir ilgai žindau. Jau imu nebesakyti niekam apie tai,nes sulaukiu keistų žvilgsnių ir replikų. Bet kiekvieną kartą,mažylei nors biškį apsirgus,nuošidžiai džiaugiuosi,kad turiu pienuko. Kartais mažoji išvis ieko nevalgo,tik papulį. cry.gif
Atsakyti
o mums jau kelinta diena kažkas ne taip. cry.gif

Valgo trumpai ir po to verkia. Bandau duoti vėl, bet neima krūties. Galvojau, kad vaikiukas jau paaugo ir jam užtenka trumpai pavalgyt, bet... verysad.gif
Ir svoris jau savaitę neauga, ir kažkos mieguistesnis vaikiukas pasidaręs. Tai įkišti krūtį pavysta tik tada, kai duodu čiulptuką: aš jį staigiai ištraukiu ir įkišu krūtį.
gerai valgo tik ryte, po nakties, turbūt kai būna labai alkanas.
Atsakyti
Gali būti liežuviuko pienligė. Jam skauda traukti papulį. Tik neduok buteliuko. Ten traukiant liežuvis nedalyvauja ir vaikui lengviau ir neskauda valgyti.
Apžiūrėk nevalgiusiam burnos ertmę ir liežuviuką. Jegu ten baltos apnašos,tuomet reikia gydyti pienligę.
Šituo periodu pas daug ką taip būna.Dažnai mamos galvoja,kad jų pienas "per liesas" ir vaikas pats jo atsisakinėja. O iš trikųjų viskas daug paprasčiau.
Atsakyti
DiDiDu, nekreipk dėmesio į tuos kurie "kreivai" žiūri dėl to kad ilgai maitini. Nežinau kiek tavo dukrytei laiko (gal praleidau kur beskaitydama 4u.gif ), bet jei jūs abi gerai jaučiatės tai ir maitinkitės į sveikatą drinks_cheers.gif
Kai mano sūnui buvo 10 mėn, jis susirgo trijų dienų karštine. Temperatūra 40°, viduriuoja, zirzia. Ir nevalgė ir negėrė nieko daugiau, tik mano pieniuką. Kokia aš laiminga buvau kad vis dar maitinau.
O mano pusseserės mergaitė būdama 1 metų ir 6 mėn įkrito į bačką su vandeniu ir vos......neprigėrė cry.gif , kai vežė į ligoninę, mergaitės temperatūra nesiekė 35°, ir ji jau greitojoj pradėjo maitinti. Gal ir nevisai tiksliai, bet ko gero mergaitę vien tai ir išgelbėjo nuo sunkesnių pasekmių 4u.gif .
Tai va kokią naudą gali turėti maitinimas ax.gif

O kalbos dėl pieno liesumo ar riebumo tai mane visada sunervina blink.gif . Juk visur rašoma, kad iš pradžių bega "kompotas", o po to "antras patiekalas" tongue.gif . Tuo labiau kad tas maistingasis pieniukas gaminasi vaikui valgant . Aš jau stengiuosi prikasti liežuvį, kai kokia nors vyresnio amžiau moteriškė pareiškia: "gal tavo pienas neriebus", kad neleptelėčiau ko nors įžeidžiančio doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDA2: 14 birželio 2005 - 09:23
Na dėl mažylių svorio, tai maniškiai prie "lengvųjų" Elzytei greit pusė metų, o sveria vos 6 kg. Niekad negalėjau suprasti,kaip čia kitos savo pienu taip nupeni? Maniškė priauga vos po 500 g. Dabar tai nors gydytojai nieko nesako, o kai mano vyriausias šitaip augo, visą laiką girdėjau, kad jam trūksta pieno. Tai ir pradėjau primaitinti nuo 5 mėn. Tiesa, gal ir nepradėčiau, bet jau buvau su antruoju nėščia. Na o mano mergytė nuo 4,5 mėn rodo , kad ją labai domina mūsų valgomas maistas. Pagal dabartines rekomendacijas iki 6 mėn nieko nereikia, tik mamos pieno, bet aš manau kad kai žmogutis domisi, reikia jam ir duoti. Su kokiu pasigardžiavimu ji čiulpia duoną, ar sausainį tongue.gif O dabar ir kruopų košę pradėjau duoti - labai patinka.
Atsakyti
maniškis irgi iš superlengvųjų, 1 mėn., priaugom 500gr, 2 mėn. jau 1kg 4u.gif , šį mėnesį atrodo vėl mažai priaugsim.

O mums tirkai ne pienligė, nes ją jau turėjom ir žinau kaip atrodo, apnašų nėra. Įtariu, kad čia visi tie "smagumai" dėl soskės. Iš Avento, kuri primena krūties ir spenelio forma, pakeitėm (pagal visus "protingus" patarimus) į ortodontinę. Tai, kai pati pabandžiau pačiulpti blush2.gif , tai ortodontinė žymiai lengviau čiulpiasi ir visai kitaip nei Avento.

QUOTE(fastum @ 2005 06 14, 11:38)
aš manau kad kai žmogutis domisi, reikia jam ir duoti. Su kokiu pasigardžiavimu ji čiulpia duoną, ar sausainį tongue.gif O dabar ir kruopų košę pradėjau duoti - labai patinka.

Ohoho, įdomu kokius sausainius duodi? biggrin.gif
Atsakyti