Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

O ir gydytoja sake, jog ilgiau nei vieni metai negerai maitint, nes berniukams persiduoda moteriski hormonai.
[/quote]

Tai jau čia visiška nesamonė apie tuos hormonus unsure.gif PSO rekomenduoja maitinti vien tik motinos pienu iki 6 mėn ir tęsti maitinimą krūtimi karu su kitu tinkamu vaikui maistu iki 2 m. Tas pats įrašyta ir lietuviškuose metodiniuose nurodymuose dėl kūdikių maitinimo, skirtuose gydytojams.
Atsakyti
QUOTE(byne @ 2005 06 07, 10:28)
Sveikutes, na ir radau koki saunu skyreli  4u.gif . Ar priimsit ir mus i kompanija  g.gif ? Mums jau 8 men. ir 1 sav., bet mamytes pienuko vis dar norisi. Iki 6 menesiu maitinau vien tik pienuku, tai sverem kaip tikri meskinai 12000gr.  thumbup.gif Dabar jau uzvalgom ir ivairesnio maistelio. Planuoju, jei pienuko bus, savo leliu maitint iki 1 metu. O ir gydytoja sake, jog ilgiau nei vieni metai negerai maitint, nes berniukams persiduoda moteriski hormonai.

tokios nesamones dar negirdejau doh.gif
Atsakyti
Ir man keista tokį dalyką girdėti blink.gif
Sūnų maitinau iki 1 metų 7 mėn. Tai kaip čia suprasti, kad vaikui padariau meškos paslaugą? g.gif
Atsakyti
Aha, aš irgi pirmą kartą apie hormonus išgirdau. O pagal naujausias amerikonų išvadas tai iš viso nėra jokios ribos iki kada maitinti vaiką krūtimi - tol, kol to nori vaikas ir mama.
Atsakyti
QUOTE(byne @ 2005 06 07, 11:28)
O ir gydytoja sake, jog ilgiau nei vieni metai negerai maitint, nes berniukams persiduoda moteriski hormonai.

Nu čia tai anekdotas laugh.gif laugh.gif Tai kodėl pagal šitą teoriją iki metų nepersiduoda, o paskui jau taip g.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti
Nu as pati tai irgi niekur neradau, kad butu parasyta apie tuos persiduodancius hormonus. Bet man taip sake gimdymo namuose.
Atsakyti
QUOTE(byne @ 2005 06 08, 10:35)
Nu as pati tai irgi niekur neradau, kad butu parasyta apie tuos persiduodancius hormonus. Bet man taip sake gimdymo namuose.

Įdomu būtų sužinoti, kuriuose gimdymo namuose taip sakė? blink.gif Gal ten koks naujas mokslininkas-atradėjas dirba, o mes ir nežinom doh.gif laugh.gif.
Atsakyti
QUOTE(Bambolina @ 2005 01 18, 08:53)
turiu toki klausima: maitinimas is kruties pas mane ne vienodas  sad.gif desine krutis 2 kartus dazniau kieteja, viena kart maitinu is taires, du kartus is desines, viena is kairs ir tt. gal tai ne vienoda pieno gamyba????

aš ir dabar dar maitinu dukart iš dešinė ir vienakart iš kairės ir nieko.. kažkaip pirmai irgi maniau, kad sutrigdžiau peino gamybą, bet man atrodo, kad tokia krūtinė matyt.. nieko nepakeisi. Svarbu pieno užtenka..

dėl moteriškų hormonų perdavimo berniukui.. nu biškį gąsdina aišku tokios mintys.. bala žino kaip ten iš tikrųjų..
tas pats ir su modifikuotais produktais, kažkur skaičiau, kad nuo kai kurių gaminasi moteriški hormonai, todėl tai labai kenkia kūdikiams, vieni išgirdę tokią mintį tai taip pat gali palaikyt anegdotu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Naujoke25 @ 2005 06 10, 08:40)
aš ir dabar dar maitinu dukart iš dešinė ir vienakart iš kairės ir nieko.. kažkaip pirmai irgi maniau, kad sutrigdžiau peino gamybą, bet man atrodo, kad tokia krūtinė matyt.. nieko nepakeisi. Svarbu pieno užtenka..

dėl moteriškų hormonų perdavimo berniukui.. nu biškį gąsdina aišku tokios mintys.. bala žino kaip ten iš tikrųjų..
tas pats ir su modifikuotais produktais, kažkur skaičiau, kad nuo kai kurių gaminasi moteriški hormonai, todėl tai labai kenkia kūdikiams, vieni išgirdę tokią mintį tai taip pat gali palaikyt anegdotu ax.gif

Soja yra natūralus estrogenas, todėl berniukams sojos mišiniai yra labai nerekomenduotini. Jei toleruoja, geriau girdyti karvės pieno mišiniais.

Aš tai tik nesuprantu, kaip gali būti nesveika tai, kad pačios gamtos natūraliai sukurta būti kūdikių maistu? Na, pasitaiko šiais laikais iškrypusių atvejų, kai nustatoma alergija motinos pienuo, bet tai išimtis, o ne norma.
Atsakyti
QUOTE(byne @ 2005 06 07, 10:28)

Tikrai keista gydytoja ir keisti jos patarimai g.gif blink.gif Visur rašoma, kad vaikutį geriau maitinti kuo ilgiau, o čia atvirkščiai blink.gif
Atsakyti
Šiaip tai, kad pienas pas mane gamintusi vienodai, tai aš kaskart pradedu ta krutimi, kurią ir baigiau. O apie hormonus - tai tikra NESĄMONĖ. biggrin.gif blink.gif
Atsakyti
O tai žiūriu mamytės į Jūsų vaikelių svorį ir matau tendenciją, kad vaikai, maitinami krutimi tikri dyčkiai. Maniškis dabar sveria virš 12 kg, o gimė 3270 g.
Atsakyti