QUOTE(virgyte @ 2005 01 18, 09:05)
Na nežinau gal toje krutyje iš kurios mažiau duodi ir gaminasi mažiau pieno.Pabandyk duoti dažniau pačiulpti, nors ten ir mažiau pieno.Juk kuo dažniau vaikas čiulpe, tuo daugiau gaminasi pienuko.
Mamkos ar jums išeina maitinti be antspenių.Man tai taip nugraužė spenelius, kad maitinimas buvo kančių kančia O su antspeniais dabar kitas reikalas
Mamkos ar jums išeina maitinti be antspenių.Man tai taip nugraužė spenelius, kad maitinimas buvo kančių kančia O su antspeniais dabar kitas reikalas
Man ligoninei buvo nugrauzusi, teko su anspeniu maitint, tik Gretutei jis labai nepatiko tik 1 kart pavalge dabar turiu 2 visiskai naujus Avento anspenius ir nezinau kur juos det
Maniau, kad as tokia viena- maitintoja+ zindukas. Mano sunelis pavalgo gana greitai, taciau po to buna antra, trecia ir taip toliau serijos ciulpimo. As kita karta net valgau su savo siurbeliuku prie kruties. Bet as zinau, kad tai laikina, kad as kazkada pasiilgsiu sito artumo ir todel mes vis ciulpiam ir ciulpiam. Va ir dabar, einu buti ciulptuku.
Sveikos mamytės-maitintojos,
aš irgi norėčiau įsijungti į jūsų pokalbius.
Mažėlį dar vis maitinu ir nesiruošiu kol kas nutraukti, nors jis jau ir mėsišką košę valgo ir šiaip šio bei to. Bet visdėlto mampienis jam pirmoje eilėje ir dieną ir naktį.
Didžkį taip pat maitinau ilgai, tai atrodė, kad jokių sunkumų jau neturėtų būti. Bet va, praeitą savaitę ir man buvo užsidegusi krūtis (per mano maitinimų stažą taip rimtai pirmą kartą), pakilo temp. iki 39, paskui pasidarė toks guzas, tai nelabai žinojau ko griebtis. O mažius kaip tyčia, valgyti per daug nenorėjo, ir man visai nesiruošė padėti Bet šiaip ne taip nugalėjau ir temperatūrą ir guzus, tai jaučiuosi įgijus naujos patirties
Auges, nepyk, bet kartais norisi ir šiaip pasišnekėti, neatsakinėjant į antraštės klausimus
aš irgi norėčiau įsijungti į jūsų pokalbius.
Mažėlį dar vis maitinu ir nesiruošiu kol kas nutraukti, nors jis jau ir mėsišką košę valgo ir šiaip šio bei to. Bet visdėlto mampienis jam pirmoje eilėje ir dieną ir naktį.
Didžkį taip pat maitinau ilgai, tai atrodė, kad jokių sunkumų jau neturėtų būti. Bet va, praeitą savaitę ir man buvo užsidegusi krūtis (per mano maitinimų stažą taip rimtai pirmą kartą), pakilo temp. iki 39, paskui pasidarė toks guzas, tai nelabai žinojau ko griebtis. O mažius kaip tyčia, valgyti per daug nenorėjo, ir man visai nesiruošė padėti Bet šiaip ne taip nugalėjau ir temperatūrą ir guzus, tai jaučiuosi įgijus naujos patirties
QUOTE(Auges @ 2005 01 18, 09:52)
Merginos labai noreciau paprasyt neatidarinekit tokiu temu siame skyrelyje. Nes visa jusu patirtis sueis per niek. Mes turim pakankamai temu aptart visas problemas, o sioje temoje tos problemos ir atsakymai tiesiog pasimes.
Auges, nepyk, bet kartais norisi ir šiaip pasišnekėti, neatsakinėjant į antraštės klausimus
Virgyte,man tai antspenių neteko naudoti. Mat vaikiukas geras buvo ir mamytės nenučiulpė iki kraujo Nors jau į gimdymo namus atsivežiau GARMASTAN tepalo,bet sesutė iškart sakė,kad neprireiks-tipo tokių spenelių vaikiukai nenučiulpia.Tik nesupratau kodėl?
Bambolina,pas mane kairė krūtis po kelių mėnesių staiga sumažėjo ir pienuko joje nedaug gaminasi.Tai dabar dešinę ir čiulpa dažniau. Bandau tą nedarbingąją dažniau prakišti,kad daugiau pačiulptų ir ji atsistatytų,bet neapgausi-aha tuščia,mama,duok greitai kitą.
Atrodo,kad susigadinau tą krūtį per naktinius maitinimus. Kai apsimiegojusi kelis kartus padaviau vis dešinę,o kairė taip ir liko užmiršta.Galėjo sunykti pieno audinys ,atrodo
Bambolina,pas mane kairė krūtis po kelių mėnesių staiga sumažėjo ir pienuko joje nedaug gaminasi.Tai dabar dešinę ir čiulpa dažniau. Bandau tą nedarbingąją dažniau prakišti,kad daugiau pačiulptų ir ji atsistatytų,bet neapgausi-aha tuščia,mama,duok greitai kitą.
Atrodo,kad susigadinau tą krūtį per naktinius maitinimus. Kai apsimiegojusi kelis kartus padaviau vis dešinę,o kairė taip ir liko užmiršta.Galėjo sunykti pieno audinys ,atrodo
Jungiuosi ir aš prie Jūsų. Maitinu 5 mėnesius ir planuoju maitinti iki metukų. Kol kas viskas sėkmingai. Tik po gimdymo praėjus 5 dienoms krūtys buvo užsidegusios ir aš iš išgąsčio nusitraukiau pieną ir taip nusitraukinėjau visą mėnesį po kiekvieno maitinimo. Gal ir dabar nusitraukinėčiau, bet po mėnesio po gimdymo teko savaitę gulėti ligoninėje. Ten nebuvo galimybių nusitraukinėti ir taip viskas normalizavosi. Beje, nusitraukinėti man patarė mama...
QUOTE(Auges @ 2005 01 18, 09:52)
Merginos labai noreciau paprasyt neatidarinekit tokiu temu siame skyrelyje. Nes visa jusu patirtis sueis per niek. Mes turim pakankamai temu aptart visas problemas, o sioje temoje tos problemos ir atsakymai tiesiog pasimes.
Iš tiesų, Auges, jei mes netinkam čia, tai gal mus kur nors kitur persikelti, o šiaip tai tiesiog pasikalbeti norisi. Neatidarinėsi gi temos "Man ir vėl užsidegė krūtis - kaip liūdna, nors ir žinau ką daryti" O su informacija - ji taip pat pasiklysta ir nėštukių pašnekesiuose, ir bendraamžių skyrelyje. Viskas ką galiu pažadėti - tai pasistengti atsakyti ir į kitus šio skyrelio klausimus, jei tik žinosiu ką nors
O mano mergica nenoriai traukia nesveiką krūtį. Tingisi jai. Ir nusitraukinėjimai nieko gero nedavė. Tai belieka laukti kol pamažu išvalgys - tas užtrunka keleta dienų ir vėl viskas bus gerai.
Virgyte, aš pirmąjį vaiką mėnesį laiko (tai buvo trečias mano sūnelio mėnuo) maitinau su antspeniais, o paskui jau galėjau ir be jų. Tik paskui teko tris dienas vargti, kol pradėjo krūtį be antspenio imti.
Jūra manau, kad pieno nusitraukinėti nereikia.Na nebent jo l. daug būtų ir tau skaudėtu krūtis.Kiek vaikutis suvalgo tiek pienuko ir atsigamina Ir kuo tu daugiau jo nusitrauksi, tuo daugiau jo vėl atsigamins.
O mano mažius kaip priprato prie antspenių, tai be jų dabar nemoka spenelio paimt.Todėl dabar turiu visada juos dėtis
O mano mažius kaip priprato prie antspenių, tai be jų dabar nemoka spenelio paimt.Todėl dabar turiu visada juos dėtis
taip pat maitinu krūtimi pienuko pas mus neperdaugiausiai, o kadangi mažius valgo kas 2 val. tai labai sunku kur nors ištrūkti ilgesniam laikui nes nusitraukti nelieka ką. kairėj krūtį pienuko daugiau yra, bet gal čia todėl, kad mano krūtys nevienodo dydžio
Sveikutės, mamytės, įsirašau ir aš į jūsų sąrašą. Buvau įsitikinusi, kad iki pusmečio tikrai be jokių primaitinimų maitinsiu sūnelį, deja... Kai užsidegė krūtis, guzas... savaitė kančių ir vistiek operacija. Po operacijos bandžiau vėl duoti tą krūtį, kad tik būtų pieno, bet niekaip vaikas neėmė,labai jau kietas jis liko. Tai trukiu, bet tiek nedaug, per vieną nutraukimą gal 10g pritraukiu, tai maitinu tik su viena krūtimi, iki dabar sekėsi neblogai, primaitindavau tik vieną kartą per parą, o dabar jaučiu, kad ir ta "geroji" net nesukietėja, vaikas traukia, matyt ten niekas nebėga, spjauna ir verkia ir nežinau ar pieno mažai ar jam taip kas yra. O gal čia nerviškai? turiu daug problemų....
QUOTE(virgyte @ 2005 01 18, 21:23)
o kaip mamkos jums sekasi peną nutraukinėti?Na man tai niekaip neišeina...Kai vaikutis valgo pats -viskas gerai, pienukas upėmis bėga....Bet kai aš noriu nusitraukti- tai nė lašas neišteka
Aš irgi negaliu nusimelžti nei biškio. Taip yra : kai krūtys pilnai prisitaiko prie vaiko poreikių,pienas gaminasi daugiausiai tuomet,kai vaikutis jau žinda. Nieko nelieka ekstra nusimelžimui. Nu nebent nemaitinsi labai ilgai..