Austutes Mamyte, nugi tikrai jai netrūksta pieno ir priauga nemažai Ir krūtinė jau nebeturi būti kieta Viskas liuks su jumis, nepergyvenk ir valgykit toliau mamytės pieną, o paskui gi jau ir primaitinsi maisteliu
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2005 03 23, 15:51)
" Ir labai bijau kad mergyte nepavalgo,svorio priauga tikrai nedaug ,po 500-600g kas menesi, bet ir kai maitinau misinuku nebuvo geriau Is kitos puses paemus ji pas mane tokia mazyte, o ismiega kas nakti nuo 9 iki 7 Kartais bandau pazadinti nakti pati bet panele iskart uzmiega nepavalgius... Taip ir nezinai jai trusta pienelio ar ne..
Mano mažylis panašaus amžiaus ir per šį mėnesį priaugo 600 g .Daktarė sakė kad viskas gerai vaikas vystosi gerai.
Beje noriu pasveikinti kad vėl pradėjai maitinti savo pienuku.Aš tai jau žinau kaip sunku su tais mišinukais, nes pirmąjį vaikelį maitinau tik 3,5 mėn.
QUOTE(Austutes Mamyte @ 2005 03 23, 15:51)
Sveikos mamytes!!! As ir noreciau prie jusu prisijungti Pas mus ir beda kad tikriausia truksta pienelio. Dukrytei dabar 3,5 men Pirmas 5 savaites maitinau tik savo pieneliu tai priaugo tik 500g be to visada valgydama labai vekdavo ( tikriausia del pilvuko). Po to praejau duoti tik misisnukus nes paragavus misinuko papuko visiskai neeme tai tesesi apie 2-3 savaites, bet svorio ir per ta laika ne ka daugiau priaugo(350g). Tada vel pradejau pratinti prie savo pienelio Aisku buvo asaru ir verksmu tai ojojoi!!! Nenorejo ji valgyti pas mamyte ir viskas, bet po mazu pastebejau kad viskas keiciasi ir ji jau mieliau traukia pieneli nei misinuka Ir viena diena( kazkur pries savaite) visiskai nebeisiulau misinuko-pamato bonkute ir klykia!! O jau papuka tik duo- gali "prakabeti" kad ir visa diena Viskas butu gerai bet man atrodo kad pienelio tikrai truksta. Pamenu tik pagimdzius krutine amzinai budavo kieta, o dabar kieta buna tik rytais, o siaip tai.. Ir labai bijau kad mergyte nepavalgo,svorio priauga tikrai nedaug ,po 500-600g kas menesi, bet ir kai maitinau misinuku nebuvo geriau Is kitos puses paemus ji pas mane tokia mazyte, o ismiega kas nakti nuo 9 iki 7 Kartais bandau pazadinti nakti pati bet panele iskart uzmiega nepavalgius... Taip ir nezinai jai trusta pienelio ar ne..
Saunuole, kad atnaujinai zindyma.
Mano mergytei dabar 3 men ir nuo gimimo ji priaugo tik 1.600 kg. Siaip gime smulkute, tik 3.100. Matyt, kiekvienas vaikas turi savo augimo tempa. As kartais irgi pasigasdinu, kad pieno truksta. Bet pasiziuriu, mergyte linksma, sypsosi, ismiega po 2 val, nakti katrais ir po 4. sisioja daznai. Na o krutis ir nebeturi buti kietos, nes pieno gamyba jau susireguliavo pagal poreiki. As kai maitnau savo trecia vaika (su pirmais dviem nepavyko ) vienu metu nustebau aptikus, kad krutys pasidare tokios, kaip pries nestuma, jei ne mazesnes. Dabar irgi tas pats, bet jau zinau, kad taip ir turi buti.
Sekmes ir aukit dideles.
[FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue] Mano dukrytei dar tik 10 paru. Maitinu krutimi. Speneliai, aisku, nukramtyti, todel per kiekviena maitinima kesdama skauma prisigalvoju ivairiausiu dalyku.
Mazule maitinu tada, kada ji nori, t.y. kada pradeda verkti. Bet problema yra ta, kad tada ji istisai ir valgo (arba miega). Kartais maitinimas uztrunka net 4 valandas, kol ji uzmiega. Ar tai normalu? Gal as savo vaikeliui tapau zinduku?
Mazule maitinu tada, kada ji nori, t.y. kada pradeda verkti. Bet problema yra ta, kad tada ji istisai ir valgo (arba miega). Kartais maitinimas uztrunka net 4 valandas, kol ji uzmiega. Ar tai normalu? Gal as savo vaikeliui tapau zinduku?
Pirmomis dienomis mano mažiukas tiesiog gyveno prie mano krūties. Taip ir kaitaliodavau po pusvalandžio, nes buvo laaabai nugraužta. Labai padėjo Bepanthen tepaliukas, visad dėvėjau liemenėlę ir buvau žinduku Jei mažytė nurimsta, kad ir po ilgo laiko, vadinasi ji soti ir jai viskas gerai.
Berry girl, man irgi padejo Bepanthen, be to gydytoja patare kuo daugiau laikyti krutine nuoga, speneliai susitvarke kazkur per savaite. Nepasiduok blogoms mintims, tikrai viskas bus
Gal galit patarti kaip atpratint vaika kandziot krutis? Atrado nauja zaidima mazdaug pries savaite ir kuo toliau tuo stipriau kanda, jei subaru tai tik juokiasi pilna burna
QUOTE(berry_girl @ 2005 03 26, 18:59)
[FONT=Times][SIZE=7][COLOR=blue] Mano dukrytei dar tik 10 paru. Maitinu krutimi. Speneliai, aisku, nukramtyti, todel per kiekviena maitinima kesdama skauma prisigalvoju ivairiausiu dalyku.
Tai viskas laikina: mano sunelis taip pat gyveno prie mano kruties - juk cia taip silta ir ramu.Dabar mums trys menesiai ir mes jau po mazu pradedame mazinit buvimo prie kruties laika. Turek kantrybes.
O pirmos dienos man taip pat buvo kosmaras:speneliai nukramtyti, kada reikia maitinti asaros pacios krenta.Man labai padejo Garmastan tepaliukas. Svarbiausia, kad jo nereikia nuplauti.Tepdavausi juo spenelius po kiekvieno maitinimo ir nakti palikdavau krutis apnuogintas. Isgyjome per 3-4 dienas.
Kantrybes tau ir tikejimo - viskas susitvarkys savaime.Sekmes.
sveikos mamytes,
mano sunus jau antra diena atsisako kruties, nelabai supratau del ko. budavo kartais ikanda, tai subardavau, bet toliau valgydavo kaip visada. o dabar nei is sio nei is to nebeima kruties, nors tu ka, pabandziau nusitraukti, tai gere is puodelio tai ka nutraukiau. vadinasi skanu. jam uz savaites bus metukai. visa laika iki siol maitinau krutim, ir planavau dar koki menesi kita maitinti. bet dabar nezinau kaip geriau elgtis, ar dar nusitraukti po truputi ir tiketis, kad pienas siek tiek gaminsis ir kasdien pasiulyti jam kruti, gal dar prades mti. ar tiesiog neimti i galva, ir nebeduoti kruties, gal jau jis tikrai nebenori ciulpti ir vaidina dideli tiesa, si ryta daviau karves pieno, tai isgere kokius 200ml. visai skaniai. iki tol keleta kartu daviau paragauti karves pienuko, tai gerdavo, be to, visas koses irgi baltinu karves pienuku. kiek jam galima duoti per diena to karves pienuko kazin, jeigu jis noriai geria?jeigu kuriai buvo panasi situacija ir vaikuciui buvo panasiai laiko, labai butu idomu sulaukti patarimu
mano sunus jau antra diena atsisako kruties, nelabai supratau del ko. budavo kartais ikanda, tai subardavau, bet toliau valgydavo kaip visada. o dabar nei is sio nei is to nebeima kruties, nors tu ka, pabandziau nusitraukti, tai gere is puodelio tai ka nutraukiau. vadinasi skanu. jam uz savaites bus metukai. visa laika iki siol maitinau krutim, ir planavau dar koki menesi kita maitinti. bet dabar nezinau kaip geriau elgtis, ar dar nusitraukti po truputi ir tiketis, kad pienas siek tiek gaminsis ir kasdien pasiulyti jam kruti, gal dar prades mti. ar tiesiog neimti i galva, ir nebeduoti kruties, gal jau jis tikrai nebenori ciulpti ir vaidina dideli tiesa, si ryta daviau karves pieno, tai isgere kokius 200ml. visai skaniai. iki tol keleta kartu daviau paragauti karves pienuko, tai gerdavo, be to, visas koses irgi baltinu karves pienuku. kiek jam galima duoti per diena to karves pienuko kazin, jeigu jis noriai geria?jeigu kuriai buvo panasi situacija ir vaikuciui buvo panasiai laiko, labai butu idomu sulaukti patarimu
Mums taip buvo kai buvo daug mažesnis.
Gal vaikučiui ką skauda ir nepatogu žįsti tam tikroj padėty-bandyti kaip kitaip.
O gal mamytė kokios kosmetikos naujos pabandė ir supyko vaikinas-kvapas ne tas
Nenukabink nosies,gal dar persigalvos.Sėkmės
Gal vaikučiui ką skauda ir nepatogu žįsti tam tikroj padėty-bandyti kaip kitaip.
QUOTE(crocus @ 2005 04 07, 13:59)
Mums taip buvo kai buvo daug mažesnis.
butent kad neatrodo, jog ka skaudetu, nes linksmas zvalus, nu gal del dantuku, bet kad kitoj srity to nepastebiu tik del kruties..... be to, pergalvojau ir del kosmetikos, irgi nieko nekeiciau, niekuo ypatingu neploviau krutu, kaip visada..... zodziu, rimtos priezasties nerandu, kaip kad del to, jog jis suaugo laiko save dideliu vaiku ir nebenori zisti
tiesiog pati keistai jauciuosi ir nezinau kaip elgtis, lauksiu kol prades skaudeti krutis, nenusitraukinesiu ir rektarciais vis pasiulysiu kruti, gal dar ims zisti jei kas manot, jog tureciau kitaip elgtis, arba jus kitaip daret ir buvo liuks, rasykit
QUOTE(tauskalyte @ 2005 04 07, 15:11)
butent kad neatrodo, jog ka skaudetu, nes linksmas zvalus, nu gal del dantuku, bet kad kitoj srity to nepastebiu tik del kruties..... be to, pergalvojau ir del kosmetikos, irgi nieko nekeiciau, niekuo ypatingu neploviau krutu, kaip visada..... zodziu, rimtos priezasties nerandu, kaip kad del to, jog jis suaugo laiko save dideliu vaiku ir nebenori zisti
tiesiog pati keistai jauciuosi ir nezinau kaip elgtis, lauksiu kol prades skaudeti krutis, nenusitraukinesiu ir rektarciais vis pasiulysiu kruti, gal dar ims zisti jei kas manot, jog tureciau kitaip elgtis, arba jus kitaip daret ir buvo liuks, rasykit
Gal atėjo tikrai laikas.Jei taip,tai jau ir prieš tai vaikas turėjo sumažinti valgymų skaičių. Ir krūtys neturėtų prisipildyti.Bet kiekvienam savo būdas