Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Kai as maitinau savo vaikeli nei viena gydytoja man nepatare pradeti primaitinti nuo 4 men., jo labiau jeigu pieno uztenka. Motinos pienas patenkina visus kudikio maitinimo poreikius iki 6 men. Tikrai nesuprantu kam primaitinti 4 men. kudiki? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2005 03 03, 16:58)
Labai tikiuosi kad ne visi nuslinks rolleyes.gif  Jie taip graziai ataugo per nestuma, vel ilgi, zvilgantys buvo, o dabar net galai patriusho.

Sakykit, ar nuo 4 men verta pradet vaika supazindint su kietu maistu? Pienuko turim sociai, bet pediatre sako, kad jau laikas butu kazka pabandyt. Tik ar tada neprades mazet pieno?

sveikos na galit bandyti banano,mes ir nuo jo pradėjom,dar obuoliuko,o plaukai dar ir dabar žiauriai slenka doh.gif kirpėja sakė kad dabar nuslinks ir tie kurie neiškrito per nėštumą cry.gifo rimčiau nereik primaitint jei pienuko užtenka.aš savąjąi pradėjau duoti daržovienės 5,5mėn,nes kraujukas pradėjo silpt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurčik: 04 kovo 2005 - 19:44
Sveikos mamytes smile.gif
Isibroviau ir as i jusu pokalbius blush2.gif
Ieskau patarimo. Jus cia visos, kaip ir as maitinancios, tai galbut galesite man padeti g.gif
Situacija tokia -
Izangai - pirma vaikeli ismaitinau iki 9 menesiu be jokiu sukietejimu ir uzkaitimu thumbup.gif
antram jau 6,5 menesio. Vis maitinu pati ir noreciau dar, bet turiu problema - pradejo skaudeti viena kruti. O skausmas toks idomus, kad net nezinau, kas galetu buti g.gif Viena krutis, kai pamaitinu vaika, po kokiu 30 minuciu ima labai skaudeti - skausmas toks geliantis, badantis. Ir taip kokias 3 valandas. Paskui nieko iki kito maitinimo. Su kita krutim - viskas OK. Turiu itarima - mazasis buvo pagrauzes speneli, tai niekaip iki galo neuzgyja, galbut del to g.gif
Galbut kam irgi taip buvo, nes jauciu, kad maitinimas tampa nasta blink.gif
Kur reiketu kreiptis del patarimo geriau - pas seimos gydytoja ar ginekologa, o gal iskart eiti i privacia klinika g.gif
Atsakyti
SandraB ,o kodėl negydao spenelio? Būtina tepti kremukais po maitinimo,kad nepakliūtų infekcija į krūties liaukinį audinį./ Pabandyk Garmastan po kiekvieno maitinimo. Jo nereikia plauti ir valyti. Vaikutis drąsiai gali suvalgyti nuo spenuko.
Būtina saugoti savo spenelius.
Atsakyti
QUOTE(DiDiDu @ 2005 03 13, 22:51)
SandraB ,o kodėl negydao spenelio? Būtina tepti kremukais po maitinimo,kad nepakliūtų infekcija į krūties liaukinį audinį./ Pabandyk Garmastan po kiekvieno maitinimo. Jo nereikia plauti ir valyti. Vaikutis drąsiai gali suvalgyti nuo spenuko.
Būtina saugoti savo spenelius.

Aciu, DiDiDu 4u.gif
Zinai, as irgi galvoju, kad nuo to. Nes pradejau ypatingai gydytis blush2.gif , nusipirkau ir Bepanthen'o, ir Germastan'o. Jau vakar vakare buvo geriau, nors siryt vel skaudejo verysad.gif Tikiuosi, pasveiksiu wub.gif
Atsakyti
Sweikos brangiosios noriu paklausti, ka daryti gad pieneliu butu kuo ilgiau? Maitinu daznai, kai tik vaikutis to nori, bet paranojiskai bijau, kad pienelis gali dingti smile.gif
Atsakyti
smile.gif sveikos, o as dukrele maitinu jau tuoj bus 2 metai ir 3 men.... blink.gif pati nelabai tikejau, kad galeciau tiek maitinti... pradzioj buvo visokiu baimiu, kad gal p[ritruks, kad gal dar kas... gas nusibos, bet tikrai nenusibodo ir abiems tai visai patinka, taciau vis noriu uzbaigti... tik tai nera labai lengva.. nirisi tai padaryti ne stresinej situacijoj, kai neserga.... tai vis atidedu....
O spenelius reikia priziureti.. jei tik itruksta kiek, reikia patepti tepaliuku, nes labai greitai gali isimesti infekcija....
ka dariau, kad butu pienuko.. svarbu tiketi, noreti... kaip man paaiskino, tai musu smegeneles atsakingos uz tai, kad butu pienuko.... siaip, gerdavau skysciu nemazai ir viska su pienu... net ir metu arbatikes kartais su pienuku isgerdavau, kai noredavosi ko rtaminancio...smile.gif kavikes irgi rytais su pienuku atsigerdavau... na tokios, kavusiusios... smile.gif o kazkada be kavos niekaip negaledavau pradeti dienos...ir dabar su kava pradedu ryta, bet silpna ir su pienu.. valgydavau daug riesutu, cahlvos... nors tai gal tik daugiau mano noras buvo... saves palepinimas... siaip, cholesterolis buvo padidejes, tai manau, jog nuo chalvos , nes nebuvo dienos be jos...smile.gif silpnumas dar dabar yra, nes nakti vis vien tenka maitinti po keleta kartu... bet visa tai kompensuojasi rysiu su dukrele... visai nesunku... smile.gif buna, aisku dienu, kai labai pasijaucia miego stygius, bet atsimiegosiu.. ateis laikas ir viskas susistatys i savo vezes... ax.gif taigis, sekmes maitinant!!!
Atsakyti
ausyte tu tikra šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Labai žaviuosi tokiom mamytėm wub.gif
Atsakyti
ausyte, saunuole thumbup.gif as tai tokiam ilgam maitinimui nenusiteikus blush2.gif , bet dar maitinsiu ax.gif . O del chalvos ir riesutu tai nenoreciau sutikti - ju irgi reikia saikingai, nes gali alergizuoti leliuka.
O kad pienelio daugiau butu, visu pirma nereikia galvoti, kad jis gali dingti (bent man tai jau su antru vaikeliu tai padeda mirksiukas.gif ), gerti daug skysciu, bent jau pirmus menesius, valgyti bent viena karta per diena karsta maista (ypac koses, sriubas, balta mesa) ir maitinti su meile ir noru wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Jo-ma-Jo @ 2005 03 03, 15:58)
Sakykit, ar nuo 4 men verta pradet vaika supazindint su kietu maistu? Pienuko turim sociai, bet pediatre sako, kad jau laikas butu kazka pabandyt. Tik ar tada neprades mazet pieno?

ash irgi manau, kad visai nera reikalo nuo 4 men. jau kisht vaikui kita maista. Visu pirma jo zarnynas dar nera pilnai susiformaves, antra, juk visur teigiama, kad iki 6 men. pilnai pakanka MP. Jei truksta gelezies, tai mamai reiketu savo raciona perziureti, valgyt daugiau gelezies turinchiu produktu.
Ash ishmaitinau dukryte iki 6 men. tik savo MP, ir labai sekmingai dabar ragaujam ir valgom kita maista. Maitinimu MP sumazejo iki 2 ryte ir 2 vakare.
Atsakyti
Sveikutės.
Ką daryt kai pienelis sunkiai atbėga? Dukriukas kartais 10-15 min. prasikankina, prabliauna kol atbėga pienelis. Kartais užtenka kelių sekundžių. Šiaip pienelio yra, bet tik tas jo atbėgimas verysad.gif
Man dar ligoninėje pasakė, kad chalva ir riešutai nepadaugina pienuko, o gali alergizuoti, bet taip pat sakė, kad ir kmynai nepadaugina, su kuom aš tikrai nesutinku, nes kai išgeriu po kelis puodukus per dieną atrodo kad jo padaugėja.
O jei pienuko yra tai kam primaitint? Nebent svorio blogai priauga.
Atsakyti
QUOTE(ausyte @ 2005 03 18, 14:20)
smile.gif sveikos, o as dukrele maitinu jau tuoj bus 2 metai ir 3 men.... blink.gif 
ka dariau, kad butu pienuko.. svarbu tiketi, noreti...

Zaviuosi tavimi ir tavo ryztu. user posted imageSekmes tau ir tavo dukrelei.
Pilnai pritariu, kad pienuko buvimas priklauso didelia dalimi nuo musu paciu nusiteikimo.
As taip pat kelis kartus buvau ant ribos, kada pienuko trukdavo, taciau man padejo butent nusiteikimas: as turiu pienuko ir man jo tik dauges.Linkiu visoms maitintojelems nepaluzti.user posted image
Atsakyti