Įkraunama...
Įkraunama...

Auklė parveda vaiką iš darželio

QUOTE(Insomnia @ 2005 08 15, 09:49)
Drambliuk, o gal yra kokia mamytė, kuri iš tavo rajono savo vaikiuką į tą patį darželį veža. Nebūtinai į tą pačią grupę.  Gal ir tavo prigriebtų ax.gif Gali gi pas direktorę nueiti ir pasiklausinėti, ar yra vaikiukų iš to pačio rajono mirksiukas.gif

Ideja tikrai gera, ačiū
Atsakyti
aš visai "žalia" auklių klausimu - pirmam vaikui apsiėjom be jos, o va, Mėtai jau reiks pradėti dairytis, nes nuo Naujų metų einu į darbelį. Tik va, bėda, net nežinau nuo ko pradėti. Kaip jūs tų auklių ieškot? Agentūros, skelbimai, draugės, kaimynės? Paskutinieji variantai būtų idealiausi, bet mano draugėms arba dar nereikia, arba jau nereikia - padėti niekuo negali. Kaimynai arba jauni dirbantys, arba nekeliančios pasitikėjimo bobulės. Agentūros per daug "lupa".
Klausinėjau darželio auklėtojos, žadėjo paklausinėti, bet iki šiol - tyla. Ko gero teks pasinaudoti skelbimais, bet prisiklausius visokių siaubų apie aukles, kažkaip vis nesirįžtu. Ir kaip jas "testuoti"? Prašyti rekomendacijų? Visai nebežinau.
Man taip pat reikėtų valandinės moteriškės, kuri net ne kasdien po kelias valandas pabūtų su dukra. Gyvenam Vilniaus centre. Gal kas turi kokių patarimų, o gal pasiūlymų? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vox @ 2005 08 23, 11:31)
aš visai  "žalia" auklių klausimu - pirmam vaikui apsiėjom be jos, o va, Mėtai jau reiks pradėti dairytis, nes nuo Naujų metų einu į darbelį. Tik va, bėda, net nežinau nuo ko pradėti. Kaip jūs tų auklių ieškot? Agentūros, skelbimai, draugės, kaimynės? Paskutinieji variantai būtų idealiausi, bet mano draugėms arba dar nereikia, arba jau nereikia - padėti niekuo negali. Kaimynai arba jauni dirbantys, arba nekeliančios pasitikėjimo bobulės. Agentūros per daug "lupa".
Klausinėjau darželio auklėtojos, žadėjo paklausinėti, bet iki šiol - tyla. Ko gero teks pasinaudoti skelbimais, bet prisiklausius visokių siaubų apie aukles, kažkaip vis nesirįžtu. Ir kaip jas "testuoti"? Prašyti rekomendacijų? Visai nebežinau.
Man taip pat reikėtų valandinės moteriškės, kuri net ne kasdien po kelias valandas pabūtų su dukra. Gyvenam Vilniaus centre. Gal kas turi kokių patarimų, o gal pasiūlymų? doh.gif

Mane pati susirado aukle ...
As parasiau skelbima supermamoj. Trys zadejo ateiti i pokalbi, bet taip ir neatejo, ketvirta, penkta ir sesta smile.gif - is pacio pirmo zvilgsnio man nepatiko, o kai atejo septintoji, is karto supratau, kad su siuo zmogumi nebijosiu palikti dukreles smile.gif
Atsakyti
Turejau tokia pacia problema. Tai teko keist darzeli, kuris buvo pakeliui i darba.
O siemet turiu panasia problema, ieskau aukles, kuri parvestu is mokyklos. Tik parvestu, atrakintu duris ir viskas. Mokykla tik uz 10 min. kelio. Kol kas nieko tinkamo nerandu cry.gif
Girdejau, ne viena mama taip elgiasi - pasiraso sutarti su taksi ir tie vezioja vaika nurodytu marsrutu ir laiku.
Atsakyti
Eidama su vaiku iš darželio, pati mačiau kaip prie mokyklos privažiavo taxi, kurios jau laukė trys berniukai, sumetė kuprines į bagažinę ir susėdę nuvažiavo. Tai buvo apie 15-16 val. Matyt ne viena mama pasirašo sutartį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2005 09 26, 13:43)
Eidama su vaiku iš darželio, pati mačiau kaip prie mokyklos privažiavo taxi, kurios jau laukė trys berniukai, sumetė kuprines į bagažinę ir susėdę nuvažiavo. Tai buvo apie 15-16 val. Matyt ne viena mama pasirašo sutartį smile.gif

As pati dar budama studente veziojau berniuka i mokyklele. Mano darbas buso pries 8 ji nuvesti is Zaliakalnio i Eigulius, o vakare apie 16-17 val ji parvesti i namus. Paipildomai man nemokejo, kad su juo buciau, bet jis taip prasydavo bent 2 val. kartu pabuti, negi atsakysi vaikui smile.gif Kiek gaudavau dabar jau nebepamenu, senokai tai buvo. Bet man tada studentei atrode pakankamai geri pinigeliai, kurie prideti prie gaunamos stipendijos pakankamai normalia suma sudarydavo smile.gif
Atsakyti
Aš tai visai kitokią problemą turiu - mano mama išleido mane į darbą (pati išėjo į pensiją tuo metu), kai dukrai buvo 1,5 metų. Dabar jau mano vaikai dideli (10 ir 7 metai), patys nueina ir į mokyklą ir į būrelius, o mama, kadangi gyvena atskirai ir viena, nebelabai turi ką veikti (na, vasarą tai dar sodas padeda). Senokai ją įkalbinėju "pasiimti" kokį vaiką prižiūrėti, bet jis vis atsikalbinėja - atseit, patirties neturiu, kas mane tokią ims ir t.t. Tai va, mamos, ieškančios auklių, pasakykit man, kurią vietą tarp auklės atrankos kriterijų užima patirtis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klarista: 03 spalio 2005 - 00:49
Ne patirtis svarbiausia, svarbu norėt prižiūrėt svetimą vaiką juo rūpintis, turėt su jo kaprizai kantrybės. Svetimą vaiką sunkaiu augint ne savą. Gal tavo mama to ir bijo?
Atsakyti
QUOTE(Šmigija @ 2005 10 03, 10:16)
Ne patirtis svarbiausia, svarbu norėt prižiūrėt svetimą vaiką juo rūpintis, turėt su jo kaprizai kantrybės. Svetimą vaiką sunkaiu augint ne savą. Gal tavo mama to ir bijo?

Galbūt ir tai. Kita vertus - pasiryžimas kažką stipriai pakeisti savo gyvenime visada kelia stresą net ir jaunam (na, nebent karjeros žmonėms tai sukelia tik geras emocijas), o ką kalbėti, kai tu esi jau amžiuje...
Atsakyti
QUOTE(Vox @ 2005 08 23, 11:31)
aš visai  "žalia" auklių klausimu - pirmam vaikui apsiėjom be jos, o va, Mėtai jau reiks pradėti dairytis, nes nuo Naujų metų einu į darbelį. Tik va, bėda, net nežinau nuo ko pradėti. Kaip jūs tų auklių ieškot? Agentūros, skelbimai, draugės, kaimynės? Paskutinieji variantai būtų idealiausi, bet mano draugėms arba dar nereikia, arba jau nereikia - padėti niekuo negali. Kaimynai arba jauni dirbantys, arba nekeliančios pasitikėjimo bobulės. Agentūros per daug "lupa".

Aukle galima ir agenturoje testuoti, tai zymiai pigiau nei imti 'gatava' aukle is agenturos, kainuoja 150 Lt. O jei pataikysite ant labai turincios ka slepti, gali ir testu neprireikti, vien apie juos isgirdusi pabegs biggrin.gif
Atsakyti
keliu tema aukstyn, nes pati parvesdavau vaikucius is darzeliu
Atsakyti
QUOTE(indre-g. @ 2007 10 10, 21:03)
keliu tema aukstyn, nes pati parvesdavau vaikucius is darzeliu

Mano pazistama pasiimdawo waika is darzelio..tai mokejo jai 5lt.per wiena karta:)
Atsakyti