Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(Opa @ 2007 06 02, 09:22)

Smagu kad pagaliau zmona pravede tau supermamos kursus  thumbup.gif  (linkejimai zmonai  biggrin.gif ), o mes va cia tikesimes, kad bus daugiau komentaru ir tu mums pravedinesi fotografijos kursus  blush2.gif

Siaip ne viena is siu fotografiju nebuvo darytos automatu. Visur nustatinejau rankiniu budu, rinkdamasi programa P ir ISO 100-200, fotografijos tipa - peizazas, WB - sauleta. Beje, bandant automatu, rezultatas buvo toks pats. O diena buvo ypac sauleta.

Dar parodysiu dvi nuotraukas - fotografuota ukanota diena pavakary, viena tokia kokia buvo, kita - taisyta.
user posted image
user posted image

4u.gif zmona vertejauja smile.gif.linkejimai sauletajam Kazachstanui ir visai Jusu kompanijai!
Ziuredamas i nuotraukas nematau prasmes keisti fotoaparato spalvos bei objektyvo formos mirksiukas.gif Taciau surizikuosiu pakomentuoti nuotraukas. Mano kuklia nuomone , apdirbtoji nuotrauka ryskesne, teisingesne spalvu korekcija, kas techniskai ja daro geresne. pirmoje, neapdirbtoje foto zymiai daugiau oro, erdves, lengvo rukelio- kas realiai turbut ir buvo aplinkui ,kai Tu fotografavai.

Mano manymu fotografijos paskirtis- ne matematiskai tiksliai perduoti spalvas, o jas koreguoti siekiant menisko rezultato. Ziurovas, skirtingai nei Tu, nebuvo toje vietoje tuo laiku ir mato vaizda ne taip, kaip ji matei tu, o taip, kaip Tu parodei fotografijoje. Siuo atveju vargu ar dokumentine ataskaita labai sujaudins jo vaizduote. Fotografija- tai poezija ir technine jos puse tooooooooooooli grazu ne svarbiausia. Gera fantazija kompensuoja netgi objektyvo nebuvima mirksiukas.gif .

Konkreciai sitoje nuotraukoje manau, kad jei fotografuojant kadruoti vertikaliai ir kadra patraukti nuo centro labiau i desine- turbut i kadra patektu daugiau oro, kalnu, vandens su atsispindinciu misku , ryskiau matytusi upeliukai, itekantys i ezera bei tamsus sunkus miskas greiciausiai neatitrauktu taip stipriai musu demesio nuo idomesniu dalyku.

na, mazdaug taip:

user posted image

Beje, Nojaus foto ant lovos - thumbup.gif

Sorry, jei ka ne taip parasiau. Tai tik mano nuomone ir su ja galima nesutikti.

Atsakyti
mano šios savaitės namų darbai blush2.gif kitką vargu ar nufotografuosiu...

vienatvė (ši daryta praeitą sav, bet tų pačių atostogų metu ir kas gavos nemačiau iki užvakar dienos, nes tik tada sukėliau į kompą... lotuliukas.gif todėl išdrįsau pasiūlyt....)
Camera model: NIKON D50
Flash used: No
Focal length: 32.0mm (35mm equivalent: 48mm)
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/5.6
Whitebalance: Auto

user posted image

nekimba....

Focal length: 55.0mm (35mm equivalent: 82mm)
Exposure time: 0.0100 s (1/100)
Whitebalance: Auto

user posted image

ilgas kelias...
Focal length: 55.0mm (35mm equivalent: 82mm)
Exposure time: 0.013 s (1/80)
Whitebalance: Manual
Light Source: Fine weather
Exposure: program (auto)

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 02, 18:00)
Peržiūrėjau tavo galeriją ir likau sužavėtas bei pasijutau  2.gif  biggrin.gif Tikiuosi griežtos kritikos iš tavo pusės  ax.gif

aciu uz pagyrimus drinks_cheers.gif

Vietoj kritikos pasiruoses pasidalinti mintimis apie menine fotografijos puse,jei tai bus kamnors idomu mirksiukas.gif
Atsakyti
Na ir aš savo trigrašį įkišiu smile.gif
QUOTE(Opa @ 2007 06 02, 09:22)
Dar parodysiu dvi nuotraukas - fotografuota ukanota diena pavakary, viena tokia kokia buvo, kita - taisyta. ....

user posted image

man šiose foto labiausiai kliūna mėlynas atspalvis, gal jį geriau bandyti pamažinti, kad spalvos natūralesnės būtų pvz.

user posted image

QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 02, 13:18)
Mano menas biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image

kad man nei vienos nuotraukos nerodo sad.gif

QUOTE(Gitutyte76 @ 2007 06 02, 16:22)
na va pagaliau, prasom pakritikuoti, tik nestipriai, nes su muiline daryta  rolleyes.gif
user posted image

Gitutyte76, aš irgi su muiline darau, bet kritikos gaunu daugiau iš kompozicinės pusės nei iš techninės smile.gif
Dėl nuotraukų - pirmojoje norėtųsi kad mergytė būtų fotografuota iš toliau, kad nenukapoti kojyčių ir kad matytųsi tas kalnelis į kurį ji bando lipti.
Antrojoj fokusas į ausį, o visa kita pasilieję, aš kiek žinau jei jau darome portretus akys turėtų būti ryškios

O trečiojoj siūlyčiau apkarpyti, kad drugelis nepasimestų didelėje foto tarp baltų gėlyčiu, kažkaip taip:

user posted image

QUOTE(Sansara @ 2007 06 02, 19:49)
mano šios savaitės namų darbai  blush2.gif kitką vargu ar nufotografuosiu...

man pirmosios dvi visai patinka - tik pienėj visą viršų iki žolės nukirpčiai, labai jau man tas išbalęs dangus nesužiūri, o plūdėj nuklonuočiau medžių šakas, lai bus minimalistinė foto.
Ir dar vienas pastebėjimas, ar būtina viską centruoti?

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 02, 20:54)
aciu uz pagyrimus  drinks_cheers.gif

Vietoj kritikos pasiruoses pasidalinti mintimis apie menine fotografijos puse,jei tai bus kamnors idomu mirksiukas.gif

įdomu smile.gif Dėl techninių klaidų sutiktume kiekvienas, o meninė pusė šiaip skonio reikalas, bet būtų labai malonu (ir manau mums naudinga) jei prie nuotraukų parašytumėte keleta patarimų ar pasiūlymų iš savo pusės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 02 birželio 2007 - 20:37
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 02, 20:54)

labai idomu bigsmile.gif , nes apie tai beveik cia nekalbeta ax.gif
Atsakyti
dejavu labai aciu uz pastebejimus, drugelis tikrai geriau atrodo. Dar man reikia kompozicija tobulinti. Buvau ipratus tiesiog gaudyti idomius kadrus, tik neseniai pradejau aiskintis kaip ka geriau fotografuoti.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 02, 21:32)

įdomu smile.gif Dėl techninių klaidų sutiktume kiekvienas, o meninė pusė šiaip skonio reikalas, bet būtų labai malonu (ir manau mums naudinga) jei prie nuotraukų parašytumėte keleta patarimų ar pasiūlymų iš savo pusės.

QUOTE(ajas @ 2007 06 02, 21:34)
labai idomu  bigsmile.gif , nes apie tai beveik cia nekalbeta  ax.gif

4u.gif

nagi padarom tada nedideli eksperimenta. Jei susirinks ne maziau nei 10 zmoniu , kuriuos domina menine fotografija- bus ne maziau idomus testas smile.gif registruojames:))
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 02, 20:32)
man pirmosios dvi visai patinka - tik pienėj visą viršų iki žolės nukirpčiai, labai jau man tas išbalęs dangus nesužiūri, o plūdėj nuklonuočiau medžių šakas, lai bus minimalistinė foto.
Ir dar vienas pastebėjimas, ar būtina viską centruoti?

ačiū už pastabas 4u.gif
hmmm. trečia nuotrauka ten jau apkarpyta kaip reikiant... nes pradiniam variante vaikas buvo visai nuotraukos centre. tiesiog norėjau parodyt erdvę, miško didumą, kelio ilgumą ir vaiko mažumą tuo pat metu doh.gif o tai buvo sunku nepaliekant vaiko arti centro...čia sutinku dėl centruotės
o dėl pirmos ir antros... vertikalioj nuotraukoj pagal mane jie negali būt kitur, o ne centre g.gif kažkaip jei yra tiesus objektas, neišsilankstęs, nepakrypęs, simetriškas ir jis yra vienas... nėra judėjimo, žvilgsnio... na negaliu tos pienės įsivaizduot kitur. ar čia mano klaida ir yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 02, 22:52)
nagi padarom tada nedideli eksperimenta. Jei susirinks ne maziau nei 10 zmoniu , kuriuos domina menine fotografija- bus ne maziau idomus  testas smile.gif registruojames:))

Registruojuos bigsmile.gif Mane labai domina ax.gif
Atsakyti
na va, kadangi namų darbų tema šįsyk buvo bilekas, o mano transportas šią savaitę konfiskuotas, o parkely be pienių kitokios gėlės dar nežydi ax.gif įmetu namų darbams jau atsibodusias kvietkas po lietaus tongue.gif ir dar vieną pasilieku rezervui, jei ryt išeis ka nufotografuoti.

user posted image

antroji gal nelabai techniška, bet man patinka blush2.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 02, 22:52)
4u.gif

nagi padarom tada nedideli eksperimenta. Jei susirinks ne maziau nei 10 zmoniu , kuriuos domina menine fotografija- bus ne maziau idomus  testas smile.gif registruojames:))

susirinks, aš irgi už
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 02, 22:52)
ačiū už pastabas  4u.gif
o dėl pirmos ir antros... vertikalioj nuotraukoj pagal mane jie negali būt kitur, o ne centre  g.gif kažkaip jei yra tiesus objektas, neišsilankstęs, nepakrypęs, simetriškas ir jis yra vienas... nėra judėjimo, žvilgsnio... na negaliu tos pienės įsivaizduot kitur. ar čia mano klaida ir yra?  g.gif

na matai, tiek horizontalioms tiek vertikalioms nuotraukoms galioja ta pati trijų taisyklė, ir tiesiems, ir išsilanksčiusiems objektams. Toks fotografijos pradžiamokslis.

user posted image

user posted image

čia dar panaši:

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 02 birželio 2007 - 22:24
QUOTE(Will @ 2007 06 02, 22:53)
Registruojuos  bigsmile.gif  Mane labai domina  ax.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 06 02, 23:01)

susirinks, aš irgi už

4u.gif
Smagu. Taigi pradedu sarasiuka testui. Toliau pildykite kopijuodami sita: