QUOTE(Opa @ 2007 06 02, 09:22)
Smagu kad pagaliau zmona pravede tau supermamos kursus (linkejimai zmonai ), o mes va cia tikesimes, kad bus daugiau komentaru ir tu mums pravedinesi fotografijos kursus
Siaip ne viena is siu fotografiju nebuvo darytos automatu. Visur nustatinejau rankiniu budu, rinkdamasi programa P ir ISO 100-200, fotografijos tipa - peizazas, WB - sauleta. Beje, bandant automatu, rezultatas buvo toks pats. O diena buvo ypac sauleta.
Dar parodysiu dvi nuotraukas - fotografuota ukanota diena pavakary, viena tokia kokia buvo, kita - taisyta.
zmona vertejauja .linkejimai sauletajam Kazachstanui ir visai Jusu kompanijai!
Ziuredamas i nuotraukas nematau prasmes keisti fotoaparato spalvos bei objektyvo formos Taciau surizikuosiu pakomentuoti nuotraukas. Mano kuklia nuomone , apdirbtoji nuotrauka ryskesne, teisingesne spalvu korekcija, kas techniskai ja daro geresne. pirmoje, neapdirbtoje foto zymiai daugiau oro, erdves, lengvo rukelio- kas realiai turbut ir buvo aplinkui ,kai Tu fotografavai.
Mano manymu fotografijos paskirtis- ne matematiskai tiksliai perduoti spalvas, o jas koreguoti siekiant menisko rezultato. Ziurovas, skirtingai nei Tu, nebuvo toje vietoje tuo laiku ir mato vaizda ne taip, kaip ji matei tu, o taip, kaip Tu parodei fotografijoje. Siuo atveju vargu ar dokumentine ataskaita labai sujaudins jo vaizduote. Fotografija- tai poezija ir technine jos puse tooooooooooooli grazu ne svarbiausia. Gera fantazija kompensuoja netgi objektyvo nebuvima .
Konkreciai sitoje nuotraukoje manau, kad jei fotografuojant kadruoti vertikaliai ir kadra patraukti nuo centro labiau i desine- turbut i kadra patektu daugiau oro, kalnu, vandens su atsispindinciu misku , ryskiau matytusi upeliukai, itekantys i ezera bei tamsus sunkus miskas greiciausiai neatitrauktu taip stipriai musu demesio nuo idomesniu dalyku.
na, mazdaug taip:
Beje, Nojaus foto ant lovos -
Sorry, jei ka ne taip parasiau. Tai tik mano nuomone ir su ja galima nesutikti.