QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 21:30)
Nagi canon'istai, paaiskinkit kur suo pakastas. Del vinjetes (tamsesniu kampu)ir kontrasto nebuvimo tikrai kaltas objektyvas. Prie 18mm diafragma reiketu pridaryt iki f/8, kad isvengt situ bedu. Prie 55 mm vinjete pasireikst neturetu (nesu tikras, nebandziau), o kontrastui isgauti, diafragma reikia pridaryt iki f/11. Vidutiniam diapazone jokiu bedu lyg ir ner. Pats netikrinau, taigi rekomenduoju padaryti tai paciai. Is tos pacios vietos pykstelt ta pati kadra prie skirtingu diafragmu ir zidinio nuotoliu ir namie pasiziuret, kokia kombinacija prie kokio zidinio nuotolio "duoda" geriausia paveiksliuka.
Del tamsumo manau canon'istai tau patars.
Ok, bandysiu siandien pyskinti. Pasitaike gera sauleta diena, taigi baigiu pietaut ir leksim.
Beje, kas ta vinjete...
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 22:03)
Opa, ir man atrodo, kad kazkas netaip su vinjete. Nufotografuok pilkaja korta ir patikrink. Ar buvai uzdejes ant objektyvo ta plastikini dalyka fotografavimui pries saule (nezinau, kaip lietuviskai vadinasi,- vokiskai Gegenlichtblende)?
Ant objektyvo esu uzdejus filta nepraleidzianti UV spinduliu, bet man atrodo kad cia kalba ne apie tai
QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 22:54)
Objektyvas čia visiškai ne prie ko. Fotoaparato eksponavimo nustatymo sistema grybą pjauna.
Išeitys dvi:
1) Eiti ten, kur pirkai fotoaparatą ir grąžinti/pakeisti/suremontuoti. Mano supratimu, tavo fotoaparatas yra brokuotas. Internete esu matęs, kad žmonės skundžiasi Canon 400D nepakankamu eksponavimu, nu bet ne tiek, kiek tavo pavyzdžiuose. Ir pas californiagirl šitaip turbūt grybo nepjauna.
2) eksperimentuoti, naudoti ekspokorekciją, bandyti naudoti ne evaluative matavimą, o center weighted average ir t.t. -- vienu žodžiu kankintis.
Dekui uz komentara.
1. Kadangi fotikas pirktas Lietuvoje ir dar yra garantinis, atidziau pasinagrinejus bus galima kreiptis ir i pardaveja, bet tai pavyks vasara, rugpjuti, kai atvaziuosiu 'atostogu'. Tik sioje srityje esu dar pakankamai 'zalia', kad suprasciau ko reikia reikalaut
2. Kol kas turiu antraji varianta, ka ir bandysiu daryt.
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 01, 23:26)
Labukas Opa, visai netycia siandien zmona pravede supermamos kursus ir, be abejo nepraleidom temos apie fotografija. Smagu matyti tokias grazias nuotraukas!
O del fotoaparato- nesijaudink- viskas su juo gerai. Objektyvo irgi kol kas keisti tikrai nereikia. Reikia priprasti prie minties, kad visada reiks taisyti automatikos klaidas, nes automatas niekada nepakeis fotografo. Siuo atveju rekomenduoju pereiti i raw formata, kuris leidzia paskui kompiuteriu redaguoti kontrasta, spalvas ir kt. O fotosesijos metu- atsipalaiduoti ir fotografuoti automatu, nesigilinant i techninius terminus:)
Smagu kad pagaliau zmona pravede tau supermamos kursus
(linkejimai zmonai ), o mes va cia tikesimes, kad bus daugiau komentaru ir tu mums pravedinesi fotografijos kursus
Siaip ne viena is siu fotografiju nebuvo darytos automatu. Visur nustatinejau rankiniu budu, rinkdamasi programa P ir ISO 100-200, fotografijos tipa - peizazas, WB - sauleta. Beje, bandant automatu, rezultatas buvo toks pats. O diena buvo ypac sauleta.
Dar parodysiu dvi nuotraukas - fotografuota ukanota diena pavakary, viena tokia kokia buvo, kita - taisyta.
QUOTE(wicked @ 2007 06 02, 04:33)
nepamenu dabar jau kur, bet kai rinkausi savaji Canon, tai internete radau labai gera paprasta fraze apie butent si objektyva....
kad jis naudingas tik lauke,vejuota diena, popieriams prispausti ir as jo net neturiu
pasirinkau siek tiek brangiau, bet siek tiek geresni objektyva....
(bent jau buvo tokiu veikeju, kurie ir ispeike mano pasirinkima
)
O koki pasirinkai? Ar jis universalus?