Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 20:03)
Zuviala, kodel nerodai spalvotu nuotrauku? Juodai baltos man nelabai g.gif Pati ideja  thumbup.gif

na,saule buvo negailestynga,tai man trukdo tas jos atspindys ant zaislu.Sitaip geriau ziuris.Inmesiu ir spalvota kitam kartui. 4u.gif
QUOTE(ajas @ 2007 06 01, 20:44)
o man sitos juodai baltos labai ziurisi, tik tamsokos ??  g.gif

aga.man visos foto inmestos foruman tamsesnes,negu realiai.bandysiu pasviesint. 4u.gif
QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 20:54)
Šiaip visuose neiškastruotuose veidrodiniuose aparatuose yra taip vadinamas „mirror lock-up“, skirtas kaip tik fotografavimui nuo štatyvo, ypač makro: nustačius tą 2 sekundžių taimerį, veidrodis pakeliamas iškart ir kai po 2 sekundžių daroma nuotrauka yra išvengiama veidrodžio sukeltų virpesių.

hihihi.gif cia tu taip jas vadini? hihihi.gif blush2.gif
Aciu silwio ir fotolama uz paaiskinimus.jau aiskiau.Bandysiu.net nesugalvojau pabandyt ant 10sek doh.gif
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 01, 21:26)

4u.gif prasom jungtis prie musu dazniau.Ytrauksim y mokytoju ir mokiniu sarasa ir profesionalus.Tiesa,mokytoju trukumas,taip.kad..
smagu,kad patiko nespalvotieji,o tavaja galerija apziurejau blink.gif Woow bigsmile.gif zinau,kodel patiko juodai baltos manosios mirksiukas.gif
QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 01, 23:22)

sveika prisijungus 4u.gif .nei vienos tavo foto nematau... unsure.gif
kristina buziene,tai sugryzai y pamokas pabegele biggrin.gif pasiaiskinimo lapeli prasom ant stalo hihihi.gif ir dyrbam toliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 02 birželio 2007 - 04:02
QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 21:54)
Ne. Jei fotošope atsidarinėji RAW failą, tai visas redagavimas ten yra su 16 bitų. Beje, ir ACR jau pakankamai senai yra „Highlight recovery“ bei „Fill light“.
Kur tu čia taip girdėjai ir matei? Aš kiek girdėjau ir mačiau, tai kaip tik atvirkščiai: Canon vadinamasis „kit“ objektyvas EF-S 18-55mm/f3.5-5.6 yra pačios prasčiausios kokybės tarp visų kitų gamintojų tokio pat lygio objektyvų.
Labai neblogai.
Objektyvas čia visiškai ne prie ko. Fotoaparato eksponavimo nustatymo sistema grybą pjauna.
Išeitys dvi:
1) Eiti ten, kur pirkai fotoaparatą ir grąžinti/pakeisti/suremontuoti. Mano supratimu, tavo fotoaparatas yra brokuotas. Internete esu matęs, kad žmonės skundžiasi Canon 400D nepakankamu eksponavimu, nu bet ne tiek, kiek tavo pavyzdžiuose. Ir pas californiagirl šitaip turbūt grybo nepjauna.
2) eksperimentuoti, naudoti ekspokorekciją, bandyti naudoti ne „evaluative“ matavimą, o „center weighted average“ ir t.t. -- vienu žodžiu kankintis.
Šiaip visuose neiškastruotuose veidrodiniuose aparatuose yra taip vadinamas „mirror lock-up“, skirtas kaip tik fotografavimui nuo štatyvo, ypač makro: nustačius tą 2 sekundžių taimerį, veidrodis pakeliamas iškart ir kai po 2 sekundžių daroma nuotrauka yra išvengiama veidrodžio sukeltų virpesių.

Tu kada nors skaitai ka as rasau? As ir nerasiau, kad jis geriausias. Jeigu jis prasciausias, tai reiskia, kad visiems dabar reikia begt pirkt nekastruotu Pentax'u? Kad jis prasciausias, dar nereiskia, kad su juo negalima fotografuot. As objektyvo kokybe vertinu ne vien pagal kaina, o pagal kainos/kokybes santyki. Uz tiek, uz kiek canon'as parduoda savo kit, nieko kito nenupirksi.

1) Kodel tu isitikines, kad eksponometras gryba pjauna?
2) ner pas ja mirror lock-up

Noriu tave paprasyti, jeigu turi zmonems ka pasakyti, cituok ju postus, o ne mano. Nesuprantu, kas cia yra. As tau patinku gal ir cituodamas kiekviena mano posta tu taip nori atkreipti i save demesi lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Ir dar, butu gera, matyti tavo nuotraukas cia, kur zmones mokosi, o tai dabar panasu, kad turim neetatini techini konsultanta ir fototechnikos kolekcionieriu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 02 birželio 2007 - 08:25
QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 21:30)
Nagi canon'istai, paaiskinkit kur suo pakastas. Del vinjetes (tamsesniu kampu)ir kontrasto nebuvimo tikrai kaltas objektyvas. Prie 18mm diafragma reiketu pridaryt iki f/8, kad isvengt situ bedu. Prie 55 mm vinjete pasireikst neturetu (nesu tikras, nebandziau), o kontrastui isgauti, diafragma reikia pridaryt iki f/11. Vidutiniam diapazone jokiu bedu lyg ir ner. Pats netikrinau, taigi rekomenduoju padaryti tai paciai. Is tos pacios vietos pykstelt ta pati kadra prie skirtingu diafragmu ir zidinio nuotoliu ir namie pasiziuret, kokia kombinacija prie kokio zidinio nuotolio "duoda" geriausia paveiksliuka.
Del tamsumo manau canon'istai tau patars.

Ok, bandysiu siandien pyskinti. Pasitaike gera sauleta diena, taigi baigiu pietaut ir leksim.
Beje, kas ta vinjete...

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 22:03)
Opa, ir man atrodo, kad kazkas netaip su vinjete. Nufotografuok pilkaja korta ir patikrink. Ar buvai uzdejes ant objektyvo ta plastikini dalyka fotografavimui pries saule (nezinau, kaip lietuviskai vadinasi,- vokiskai Gegenlichtblende)?

Ant objektyvo esu uzdejus filta nepraleidzianti UV spinduliu, bet man atrodo kad cia kalba ne apie tai g.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 22:54)
Objektyvas čia visiškai ne prie ko. Fotoaparato eksponavimo nustatymo sistema grybą pjauna.
Išeitys dvi:
1) Eiti ten, kur pirkai fotoaparatą ir grąžinti/pakeisti/suremontuoti. Mano supratimu, tavo fotoaparatas yra brokuotas. Internete esu matęs, kad žmonės skundžiasi Canon 400D nepakankamu eksponavimu, nu bet ne tiek, kiek tavo pavyzdžiuose. Ir pas californiagirl šitaip turbūt grybo nepjauna.
2) eksperimentuoti, naudoti ekspokorekciją, bandyti naudoti ne „evaluative“ matavimą, o „center weighted average“ ir t.t. -- vienu žodžiu kankintis.

Dekui uz komentara.
1. Kadangi fotikas pirktas Lietuvoje ir dar yra garantinis, atidziau pasinagrinejus bus galima kreiptis ir i pardaveja, bet tai pavyks vasara, rugpjuti, kai atvaziuosiu 'atostogu'. Tik sioje srityje esu dar pakankamai 'zalia', kad suprasciau ko reikia reikalaut blush2.gif
2. Kol kas turiu antraji varianta, ka ir bandysiu daryt.

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 01, 23:26)
Labukas Opa, visai netycia siandien zmona pravede supermamos kursus ir, be abejo nepraleidom temos apie fotografija. Smagu matyti tokias grazias nuotraukas!

O del fotoaparato- nesijaudink- viskas su juo gerai. Objektyvo irgi kol kas keisti tikrai nereikia. Reikia priprasti prie minties, kad visada reiks taisyti automatikos klaidas, nes automatas niekada nepakeis fotografo. Siuo atveju rekomenduoju pereiti i raw formata, kuris leidzia paskui kompiuteriu  redaguoti kontrasta, spalvas ir kt. O fotosesijos metu- atsipalaiduoti ir fotografuoti automatu, nesigilinant i techninius terminus:)

Smagu kad pagaliau zmona pravede tau supermamos kursus thumbup.gif (linkejimai zmonai biggrin.gif ), o mes va cia tikesimes, kad bus daugiau komentaru ir tu mums pravedinesi fotografijos kursus blush2.gif

Siaip ne viena is siu fotografiju nebuvo darytos automatu. Visur nustatinejau rankiniu budu, rinkdamasi programa P ir ISO 100-200, fotografijos tipa - peizazas, WB - sauleta. Beje, bandant automatu, rezultatas buvo toks pats. O diena buvo ypac sauleta.

Dar parodysiu dvi nuotraukas - fotografuota ukanota diena pavakary, viena tokia kokia buvo, kita - taisyta.
user posted image
user posted image

QUOTE(wicked @ 2007 06 02, 04:33)
nepamenu dabar jau kur, bet kai rinkausi savaji Canon, tai internete radau labai gera paprasta fraze apie butent si objektyva.... kad jis naudingas tik lauke,vejuota diena, popieriams prispausti hihihi.gif ir as jo net neturiu  schmoll.gif pasirinkau siek tiek brangiau, bet siek tiek geresni objektyva....  bigsmile.gif (bent jau buvo tokiu veikeju, kurie ir ispeike mano pasirinkima  blush2.gif )

O koki pasirinkai? Ar jis universalus?
Atsakyti
mano ND skola....
tiesa, nebuvo planuotai fotografuota, tiesiog atostogų akimirkos beveik atitinkančios nepadarytų ND temas...

judėjimas
user posted image

ugnis (sorry už vyno reklamą lotuliukas.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 02, 02:58)

kristina buziene,tai sugryzai y pamokas pabegele  biggrin.gif pasiaiskinimo lapeli prasom ant stalo hihihi.gif ir dyrbam toliau.

Tingejau mokintis ,bet pasizadu pasitaisyti .... Stengsiuosi ir as tobuleti su jumis kartu 4u.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 01, 23:23)

kristina- buziene, nilabai "kabina" tavo nuotraukeles blush2.gif Na kaciokas i seimyni albuma tinka, bet rozes... g.gif Geriau fotografuok is arciau ir kitu kampu.

Dekui uz nuomone aciuks.gif Man ir paciai atrodo,kad katinas daugiau vykes,nei tos geles blush2.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mano menas biggrin.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Sveiki!
Labai noreciau jusu pagalbos. Noriu pirkti fofoaparata, bet neapsisprendziu koki. Turiu muiline Konica Minolta, noriu rimtesnio. Tik nelabai suprantu i ka reikia atkreipti demesi, pvz.: kuo skiriasi Pentax, Nikon ir canon fotoaparatai. Jeigu veidrodini pirkti, tai kokio objektyvo reikia? Megstu fotografuoti macro ir portretus. Ir dar kad nebutu labai sudetinga naudotis.
Atsakyti
Idedu keleta savo darbo, su savo muiline http://s181.photobuc...4sniegas062.jpg[/IMG]
http://s181.photobuc...rent=2005-6.jpg[/IMG]

Papildyta:
nu dar kol issiaiskinau kaip normaliai ideti nuotrauka
user posted imageuser posted image
Papildyta:
dabar mazas idejau
Atsakyti
na va pagaliau, prasom pakritikuoti, tik nestipriai, nes su muiline daryta rolleyes.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 02, 04:58)

4u.gif prasom jungtis prie musu dazniau.Ytrauksim y mokytoju ir mokiniu sarasa ir profesionalus.Tiesa,mokytoju trukumas,taip.kad..
smagu,kad patiko nespalvotieji,o tavaja galerija apziurejau  blink.gif  Woow bigsmile.gif  zinau,kodel patiko juodai baltos manosios  mirksiukas.gif

aciu uz komplimentus smile.gif

del mokytoju- technine puse ,kiek supratau paskaites keleta puslapiu diskusiju labai neblogai mokina, o ir man paciam ji jau nelabai idomi. Jei ka domintu menine puse- mielai atsakyciau i klausimus.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vario: 02 birželio 2007 - 16:58
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 02, 16:51)
aciu uz komplimentus smile.gif

del mokytoju- technine puse ,kiek supratau paskaites keleta puslapiu diskusiju labai neblogai mokina, o ir man paciam ji jau nelabai idomi. Jei ka domintu menine puse- mielai atsakyciau i klausimus.

Peržiūrėjau tavo galeriją ir likau sužavėtas bei pasijutau 2.gif biggrin.gif Tikiuosi griežtos kritikos iš tavo pusės ax.gif
Atsakyti