Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

Nemanau, kad kazkas is cia esanciu tikisi tapti didziais menininkais. Taciau ar reikia neigti tuos dalykus, kuriu tiesiog siuo metu neikertam.

Neuzmirsiu sesiolikmetes, kuri "is patirties" porino muzikologui, koks Bachas s... ir atgyvena siu laiku visuomenei mirksiukas.gif . Kazi ar ji girdejo nors viena jo kurini? Nes paprasyta pasakyti, kuris jo kurinys jai kelia toki nepasitenkinima, deja, ivardinti nesugebejo 4u.gif

Vengiu buti tos sesiolikmetes vietoje, o tu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 06 birželio 2007 - 21:01
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 06, 21:13)
Aciu uz si straipsniuka 4u.gif  Mane kazkas kitaip buvo mokes, todel buvau baisiai "susivelusi" kaip gi vis del to tas  "panning" teisingai daromas.
Stebukle 4u.gif  mirksiukas.gif

4u.gif friends.gif
ilendu paskaitau, nieko nebesuprantu ir islendu atgal unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 06 birželio 2007 - 21:05
o paprasčiausiai nepatikt negali? aš nesakau, kad Mona Liza ar tas Bresonas yra š..., ar Bachas atgyvena, pripažįstu jų genealumą, bet paprasčiausiai... na... nepatinka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 06 06, 22:00)
Nemanau, kad kazkas is cia esanciu tikisi tapti didziais menininkais. Taciau ar reikia neigti tuos dalykus, kuriu tiesiog siuo metu neikertam.

O kas neigia? Tai ir sakau, kad pati neįketu, tik kitais žodžiais wink.gif Ir juo labiau nesumenkinu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 06 06, 22:11)

Va tą ir aš sakau, nė kiek nemenkindama didžiųjų talento .
Atsakyti

Opa Canon EOS 400
astisius
Victor*photo* Canon 400D
Gitutyte76 Konica Minolta DiMAGE G600
Daivulyte Canon Power shot A530
Atra SONY DSC H2
lapiutaite Nicon D40
astaxa-fuji finepix s5600
andriuska
cara- Canon 350D
Atsakyti
o paprasčiausiai nepatikt negali? aš nesakau, kad Mona Liza ar tas Bresonas yra š..., ar Bachas atgyvena, pripažįstu jų genealumą, bet paprasčiausiai... na... nepatinka  cool.gif

4u.gif aš visa dieną apie patikimą, nepatikimą kalbu, bet nelabai kas mane supranta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 22:28)
4u.gif  aš visa dieną apie patikimą, nepatikimą kalbu, bet nelabai kas mane supranta  lotuliukas.gif

nieko tokio - manęs irgi nesupranta lotuliukas.gif Reiks steigt nesuprastų talentų klubą laugh.gif
Atsakyti
o paprasčiausiai nepatikt negali? aš nesakau, kad Mona Liza ar tas Bresonas yra š..., ar Bachas atgyvena, pripažįstu jų genealumą, bet paprasčiausiai... na... nepatinka  cool.gif

Nemokedami kalbos, kuria parasytas pasakojimas jus negalite vertinti jo turinio. Jums ji bus tiesiog nieko nereiskiantis skambesys,kuris PATIKS arba NEPATIKS.
Nezinodami dailes teorijos,principu, priemoniu-jus nesugebesit perskaityti meno kurinyje uzsifruotos informacijos. ji atsiskleis isrinktiesiems. tiems, kurie pasistengs. tiems, kurie ismoks, tiems,kurie nores ismokti. As noriu padeti suprasti tiems,kurie nori ismokti. kurie nenori-niekas jusu neprivers.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 06 birželio 2007 - 21:36
Viktor, aš noriu. Bet ne to. Ko jau rašiau. Noriu išmokti fotografuoti gražiai, kokybiškai ir suprantamai paprastam , menų nestudijavusiam žmogui. smile.gif Ne išrinktiesiems. Tai nereiškia, kad nenoriu išmokti nieko ar ne? Su dailės teorija, istorija ir pan. susidurti teko. Mokė tik profesionalūs dailininkai. Niekad nieko nemenkinau ir nieko neatmečiau, bet sau tiesiog noriu kito smile.gif Ir su kompozicija man ne visada būna taip blogai, kai nuotraukoje su saulėgrąžomis tongue.gif (ten paprasčiausiai buvo pirmas bandymas fotografuoti dangaus fone į nieką daugiau nelabai ir kreipiant dėmesį - todėl ja tada ir džiaugiausi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 06 birželio 2007 - 21:46
... o man butu visai idomu prisiminti kazkada mokykloj besimokyta meno istorija... pries miega pastudijuoti gera fotografijos istorijos knyga.. tik laiko kol kas ne marios... pskutinem dienom pvz.: dantis auginam... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 21:34)
Nemokedami kalbos, kuria parasytas pasakojimas jus negalite vertinti jo turinio. Jums ji bus tiesiog nieko nereiskiantis skambesys,kuris PATIKS arba NEPATIKS.
Nezinodami dailes teorijos,principu, priemoniu-jus nesugebesit perskaityti meno kurinyje uzsifruotos informacijos. ji atsiskleis isrinktiesiems. tiems, kurie pasistengs. tiems, kurie ismoks, tiems,kurie nores ismokti. As noriu padeti suprasti tiems,kurie nori ismokti. kurie nenori-niekas jusu neprivers.

Taip, palyginimas teisingas, jeigu tai liečia poeziją ar prozą, tačiau fotografija yra vaizdinė meno išraiška ir čia šis palyginimas tinka tik perkeltine prasme. Kad kurti meną, žinoti jo ištakas, istoriją bei pagrindinius principus be abejo reikia, bet man atrodo, kad vizualinis menas turi būti suprantamas visiems - ir profesionalams, šnekantiems savo kalba, ir visiškai apie meną nieko nenutuokiantiems žmonėms. Yra daug meno kūrinių, apie kuriuos vienodai gerai atsiliepia visi. Yra gi ir tokių kūrinių, kuriuos supranta tik kritikai (o ir jie ne visada sutaria) ir perka jų recenzijų įkvėpti "meno žinovai". Žinoma, aš čia parašiau labiau kraštutinumus, negu bendras tendencijas, bet klausimas lieka atviras. Vakarykštis balsavimas iš dalies parodė tai, apie ką aš dabar kalbu. Balsavo ne kritikai, o tik pradedantys, bet jie turi savo nuomone. Galbūt jie neiškarto išdrįsta ją reikši čia, bet stovėdami parduotuvėje ir rinkdamiesi sau naują metų kalendorių, jie tikrai žino, ką jie pasirinks. Meninio išsilavinimo nebuvimas jiems netrukdo. Kyla klausimas, ar tokį meną galima vadinti menu, ir iš karto kitas, manau amžinas, o kas gi yra menas?

Beja, manau, kad mes visi kalbam apie tą patį, tik kiekvienas akcentuodami kitas vietas smile.gif Manau laikas baigti diskusiją ir paklausti Victor'o, kada gi mūsų laukia pratesimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 06 birželio 2007 - 22:30
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 06, 23:10)
... o man butu visai idomu prisiminti kazkada mokykloj besimokyta meno istorija... pries miega pastudijuoti gera fotografijos istorijos knyga.. tik laiko kol kas ne marios... pskutinem dienom pvz.: dantis auginam... doh.gif

Oi kaip tave suprantu smile.gif
Ir apie meną būtų gerai daugiau sužinoti. Galvoju ir ko mane leido į šokius, ne į dailės mokyklą? g.gif lotuliukas.gif

Victor, ačiūūū aciuks.gif bandysiu naujai thumbup.gif Dar vienas mini klausimuks. Tai geriau daryti nuo stovo ar rankytėse laikant aparatą?
Atsakyti