Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(Starburst @ 2007 06 06, 18:22)
Net traukinio laiką susižinojau, kada važiuoja  lotuliukas.gif

Čia ne Berčiūnai? lotuliukas.gif Pirmoje man labiausiai kliūva tai, kad berniuko galvytė lygiai su bėgiu eina. Nežinau kaip turi būti iš tiesų, bet pati fotografuodama vaikus kažkaip intuityvia vengiu tokių sutapimų (kad ir vaik viršugalvio lygumo su horizonto linija nuotraukoje ir pan.).
Atsakyti
QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 06, 17:30)
Pakomentuot tai galeciau kitu foto,bet as juk ne profesionale o dar tik pradedancioji,tai pati daug ko dar nezinau,tai kaip as galiu kitu foto komentuoti ax.gif

Man pvz labai įdomūs ir "ne profesionalų" komentarai, nes aš fotografuoju ne profesionalams.
Atsakyti
Starburst pirmoje nuotraukyteje tikrai noretusi kad matytusi visi begiai tolumoje,o paskutineje foto nieko grazaus isvis nematau g.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 06, 07:14)

ei,o as butent apie ta bruksni ir snekejau.Man grazu.As ji net specialiai uzdeciau.Tik nepatinka,kad eina per centra...Noreciau sone...Man sita fotografija kokia miela wub.gif andriuska tave intrauksiu irgi y sarasus.a gerai?tik prasom visi prirasyt kuo fotografuojat.

QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 06, 16:11)
Atciu labai labai  merginai ir zuvialiai kurios sugebejo pastebeti ir parasyti nors kelis zodzius apie mano foto 4u.gif ,toks vaizdas,kad kitiems net neidomu. Nebukit abejingi naujokams,mes irgi norim mokintis ax.gif  bigsmile.gif

ar zinai,kaip geriausia ysitraukt y bury?nebijot issakyt savo nuomone.As irgi zaliu zaliausia cia.Na,kaip silwio sake"visi mes cia naujokai",tad laukiam ir tavo pasisakymu.

victor,del nespalvotu nuotrauku..sakau.cia vaiksciojantis uzkratas.nezinai,kas jo nesiotojas? biggrin.gif

Starburst,is visu man labiausiai antroji,bet noreciau visa gelezinkeli matyt,ir dar noreciau isbandyt pasendint hihihi.gif nes man primena mano vaikyste,kai taip traukinio laukdavom su sese blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 06 birželio 2007 - 18:08
QUOTE(Starburst @ 2007 06 06, 17:11)
PS man visada buvo keista, kodėl pateikiant foto namų darbams šiukštu negalima buvo rašyti jokio komentaro apart techninių duomenų. juk tuomet nuotrauka pusę savo grožio praranda.

na, pirmą kartą girdžiu tokį dalyką g.gif . buvo tik susitarta, kad dėsim, foto parametrus, ir kad foto turi būti darytą tą savaitę. niekas tau nedraudžia rašyt istorijų.

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 17:25)
Yra gincytini meno kuriniai, o yra visuotinai pripazinti. Mona Lisa jau daugiau nei 300 metu priskiriama antrajai kategorijai. mirksiukas.gif

na, bet nuo to Mona Liza (čia bendrąja prasme) netampa gražesnė žiūrint mano akim. pvz., tavo pateiktas Henri Cartier-Bresson. na, ir kas kad jis garsus, bet man visiškai nepatiko. aš ten jokio meno neįžvelgiu ir niekada turbūt neįžvelgsiu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 06, 18:37)
Trečia nea.

Į tą vietą nuvažiuok vakare su štatyvu. Ženk žingsnį į dešinę, kad žolės nemaišytų, arba bent jau neužimtų pusės kadro, ir nufotografuok atlekiantį traukinį su ilgu iškaikymu. Prieš fotografuojant traukinį pabandyk padaryti keleta kadrų ir parinkti optimalius nustatymus (kad neišdegintum dangaus ar nepalaidotum šešėlių).

Pati žinau hihihi.gif trečią šiaip įdėjau blush2.gif

Slušajusssss pioneer.gif
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 06, 18:38)
Čia ne Berčiūnai?  lotuliukas.gif Pirmoje man labiausiai kliūva tai, kad berniuko galvytė lygiai su bėgiu eina. Nežinau kaip turi būti iš tiesų, bet pati fotografuodama vaikus kažkaip intuityvia vengiu tokių sutapimų (kad ir vaik viršugalvio lygumo su horizonto linija nuotraukoje ir pan.).

Laukiau kol atpažinsi mirksiukas.gif
Pačiai buvo ta mintis atėjusi. Bet kol kas džiaugiuosi, kad nors tokią pavyko pagauti, nes modelis nestacionarus lotuliukas.gif O ir iš viso, jo ten neturėjo būti, bet įsirioglino doh.gif

QUOTE(zuvialia @ 2007 06 06, 19:05)
Starburst,is visu man labiausiai antroji,bet noreciau  visa gelezinkeli matyt,ir dar noreciau isbandyt pasendint hihihi.gif nes man primena mano vaikyste,kai taip traukinio laukdavom su sese  blush2.gif

Kada bus lišno laiko, raiks pabandyti padaryti ir tavo jausmais pagroti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(lapiutaite @ 2007 06 06, 19:02)
Starburst pirmoje nuotraukyteje tikrai noretusi kad matytusi visi begiai tolumoje,o paskutineje foto nieko grazaus isvis  nematau g.gif

A kad iš tos vietos toliau bėgių nikaip nesimato schmoll.gif
O paskutinė dar nėra foto. Ten tik štrichai būsimai foto.

Betgi nežinau, kada naktį traukinys važiuoja. Teks dar teirautis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Starburst: 06 birželio 2007 - 18:46
per visas aistras net nepadekojau uz pastabas ax.gif

QUOTE(Opa @ 2007 06 05, 12:26)
Man grazu  thumbup.gif Tik gal kiek noretusi, kad mergaite butu ryskiausia, o tie krumai siek tiek paplauke. Bet siaip tai labai silta nuotraukyte.

QUOTE(dejavu @ 2007 06 05, 13:39)
graži nuotrauka, stilius man primena tokias senovines pusiau spalvotas vaikų foto, pavyzdžio taip staigiai nerandu, bet maždaug tokio tipo
Gal verta su spalvomis kiek pabandyti pažaisti,
nes mano akimis  tas žalias krūmas kiek dėmesį atitraukia...

ryskumas ir mane sioje nuotraukoje neramina, bet neistryniau jos tik todel, kad man ji labai miela... norejau suzinot, ar cia tik man taip smile.gif del spalvu sutinku - bandziau ir juodai balta ir su atspalviu, bet kol kas vis neatrandu to variantu, kuris man tiktu... sakykim turiu vizija, bet nepakankamos PS zinios, kad ja igyvendinciau biggrin.gif

na bet didelis dekui uz nuomones 4u.gif
Atsakyti
na as nesulaukiau hihihi.gif bisky pakirpau,pasharpinau,ir pasendinau... blush2.gif

user posted image
o va ce naujus zmogiukus inmetu,kas saves pasigenda saukit insirasysiu,nes arteja temos pabaiga.. blink.gif priminkit savo aparaciukus,nes busiu praziopsojus ytampos metu blush2.gif
Opa Canon EOS 400
astisius
Victor*photo*
Gitutyte76 Konica Minolta DiMAGE G600
Daivulyte Canon Power shot A530
Atra SONY DSC H2
lapiutaite Nicon D40
astaxa
andriuska
cara- Canon 350D
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 06 birželio 2007 - 19:10
Lapiutaite- Nikon D40
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2007 06 06, 19:44)
Laukiau kol atpažinsi  mirksiukas.gif

pala pala, eto kak tak laukei? bigsmile.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 06 birželio 2007 - 19:04
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 06, 17:55)
o va ce naujus zmogiukus inmetu,kas saves pasigenda saukit insirasysiu,nes arteja temos pabaiga..  blink.gif  priminkit savo aparaciukus,nes busiu praziopsojus ytampos metu  blush2.gif
Opa Canon EOS 400
astisius
Victor*photo*
Gitutyte76  Konica Minolta DiMAGE G600
Daivulyte Canon Power shot A530
Atra SONY DSC H2
lapiutaite
astaxa
andriuska

ir mane įrašyk ax.gif
cara- Canon 350D.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 17:59)
smile.gif Tą kart žodį "monaliza" panaudojau kaip bendrinį daiktavardį (iš sillwio pavyzdžio), ta prasme, kad nuomonės gali išsiskirti nuo daugumos ir tai nėra blogai. O jūs priėmete konkrečiai kaip da Vinčio paveikslo nuvertinimą.  ax.gif  nemanau, kad ir sillwio bandė sumenkinti paties dailininko talentą, sakydamas, kad šis paveikslas jam nepatinka. Kažkas gali dievinti K.Malevičiaus juodojį kvadratą, o kažkas sakys, kad čia visiška nesąmonė ir abu tuo metu gali būti visiškai teisūs..
Kiekvienas mes matom pasaulį savaip. Kodėl kito žmogaus matymas yra teisingesnis?

As pats nesu gaves aukstojo meninio issilavinimo ir nepretenduoju i gilias zinias sioje srityje. Bet apie kvadrata galiu papasakoti: praeito amziaus pradzioje Kazimir Malevich padejo pagrindus naujai meninei krypciai kubizmo pagrindu- suprematizmui ( abstraktine geometrija), ja ispletojo ir privede prie logines pabaigos. Juodasis kvadratas - sios krypties virsune. Manau visai neblogai kaip vienam zmogui- pradeti ir pabaigti menine krypti,pripazinta visame pasaulyje. Zmonijos istorijoje tokiu pavyzdziu tikrai nedaug. jei pasiieskoti internete galima rasti nemazai informacijos apie sia krypti, juodaji kvadrata ir t.t.ir jei ka tai sudomins- pasiieskokite.
Pavyzdziui abstraktineje geometrijoje idealiai pateikiami visi kompozicijos pavyzdziai.
Juolab, kiek pamenu uzduotis namu darbams kaip tik kompozicija. mirksiukas.gif Elementarios kompozicijos zinios Jus tikrai priartins prie abstrakciosios geometrijos savokos,o po bandymu tai igyvendinti gal netgi ir pades suprasti ir isreiksti daugiau pagarbos siai teorijai.

Atsakyti