Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(zuvialia @ 2007 06 06, 00:19)
silwio,puikiai 4u.gif  visai kitaip matau nuotrauka thumbup.gif vis bandau ranka uzdengt ta desiniaja kepure.Man ji tokia apysunke siuzete.Bet ja iskirpus kazkaip dingsta drama... ar ce ne paskutiniosios tavo keliones kadras?smalsu,nes taip ir nesulaukem nei vieno kadro..

Be tos kepurės nebūtų šitos nuotraukos. Tu teisi, čia Londonas. Po truputį tvarkau aš jas ir rūšiuoju, bet kol kas rodyt negaliu dar.

QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 08:03)
aš prisikabinsiu  g.gif , jei jau "blurinti" moteriškę, tai kruopščiau ir iki galo - ir veidą, ir plaukus...

blink.gif mano monitorius ir plaukus ir veidą rodo vienodai. Dievaži pradėsiu spaust daugiau nuotraukų ant popieriaus, nes nebesuprantu, ar aš aklas ar mano monitorius grybą pjauna (kas mažai tikėtina). Idomu kitiems taip pat rodo kaip ir dejavu?
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 10:31)
Aš iki tam tikro lygio dar nesuaugau matyt, o gal ir niekad nesuaugsiu - jei palyginu pvz. fotokūdroje labai išaukštintas fotografijas, su senai pamirštomis tėvų sandėliuke, nematau akivaizdaus skirtumo ir didesnės meninės vertės...

Va va, aš apie kūdrą jau irgi norėjau rašyti. Dabar ten madinga dėti kadrus, skenuotus iš juostų, ryškintu cros procesais ir visokiais kitokiais velniais sudarkytų. Galiu suprasti ir skenavimą, ir cros procesus, kai tai nuotraukai priduoda žavesio, o ne kai daroma tik dėl mados.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 06, 11:33)
mano monitorius ir plaukus ir veidą rodo vienodai. Dievaži pradėsiu spaust daugiau nuotraukų ant popieriaus, nes nebesuprantu, ar aš aklas ar mano monitorius grybą pjauna (kas mažai tikėtina). Idomu kitiems taip pat rodo kaip ir dejavu?

pažiūrėjau dar sykį, na man tikrai plaukai "neblurinti" atrodo.
Bet jei kitiems taip neatrodo, tai aš tikriausiai akla būsiu.. arba mano monitorius gryba pjauna bigsmile.gif (visgi LCD)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 birželio 2007 - 10:42
Dar gal kvailas klausimas, nes iš techninės pusės nesigaudau... ar galėčiau tarybines blykstes naudoti kaip išorinę blykstę savo fotoaparatui

nežinant visos informacijos (aparato ir blykstės modelio) pirmas atsakymas: gali, bet tik vieną kartą cool.gif kadangi jei aparatas canonas, kurio karštas batas pritaikytas 6 voltų iškrovai, tai rusiška blykstė, kuri gali duot impulsą ir iki 300 v iškepins aparato "smegenėles". nu gal ne visas, gal tik kokį saugiklį ar karšto bato jungtį, bet nuo to nelengviau. rusiškas blykstes naudojau per šviesos sinchronizatorius. rusijoje dar galima nusipirkti įtampą mažinantį perėjimą. bet džiaugsmo vis vien nebus. negali pasukti blykstės į lubas ar sieną, E-TTL neveikia ir pan. malonumas - kaip su kinietiškom lazdelėm barščius srėbti...

o dėl skaitmeninių foto atvirukiškumo - čia kiekvienas turim savo nuomonę. man kaip tik jis pradėjo per gerklę lįsti. o be to jokio didelio normalaus "atvirukiškumo" (jei suprasti jį kaip spalvas, jų diapazoną (ką čia kažkas pavadino išdeginto dangangaus maskavimu) detalizaciją, o ne visn kaip šarpą ir hipertrofuotą saturaciją) skaitmenoje ir nėra.

fotografavimas juosta labai gerai gydo "point'n'shoot" ligą. bent man tai labai padėjo. apie "mažo stebūklo" laukimą, kuomet lauki rezultato, net nesiplėsiu.

žinoma, tai skonio reikalas ir niekada neįrodinėsiu, kad juosta yra geriau už skaitmeną. tik sakau, kad ir ta, ir ana turi savo pliusus. pats dabar fotografuoju ir skaitmena, ir juosta. o pasirinkimą lemia situacija. kai reikia daug ir užtikrinto rezultato - skaitmena. kai nedaug, neskubant, savo malonumui, netgi tokiais atvejais, kai nesaugu neštis skaitmeninį aparatą - juosta.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 06 birželio 2007 - 10:43
4u.gif Savarzele:

Nuotraukoje toli grazu neakivaizdu, kad geles stiebiasi i saule. Sioje foto nurodyta kryptis i virsu sito neparodo. Priesingai, saulegrazos kazkodel atrodo liudnos ir visai nesauletos. geliu forma, piesinys- neisraiskingas. netgi didesne parodytos geles dalis "ziuri" zemyn, ne aukstyn, visiskai priesingai nei aprasyta jusu puikiame eilerastyje.
Is techniniu dalyku-kadras kompoziciskai nestabilus- geles auga is kairio kampo, pretenduoja i istrizaine, bet tik pretenduoja ir kadras dalijamas i sunkia kaire puse bei tuscia desiniaja.
Jei idomu, pabandykite tokia uzduoti: paimkite tris saukstus ir balto popieriaus lapa ir pabandykit isdelioti ir nufotografuoti juos taip, kad nuotraukoje butu kompozicine pusiausvyra. Beje,kiek suprantu sia savaite kaip tik panasi tema namu darbams:)

pavyzdziu stai kaip sia uzduoti atliko mano zmona:

user posted image

user posted image

Atsakyti
jau tas testas.... gulejau puse nakties ir galvojau doh.gif aisku ryte neprisimenu ka prigalvojau verysad.gif nuejau su fotoaparatu i parka, laikau rankose ir jauciu, kad nieko nenufotografuosiu doh.gif atsirado banalumo pajutis, kad viskas aplink tiek banalu, o kazko ypatingo nematau,bet zinau,kad geras fotografas ten tiek turetu minciu.... schmoll.gif todel apeme savotiskas liudesys ir toliau grizau prie seno iprocio - fotografavau savo zuika eiliniam seimos albumui unsure.gif
turbut reik pailset, kad viskas susiguletu, susivirskintu ir vel i trasa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 06, 11:42)
.... bet džiaugsmo vis vien nebus. negali pasukti blykstės į lubas ar sieną, E-TTL neveikia ir pan. malonumas - kaip su kinietiškom lazdelėm barščius srėbti...

na neveiks tai neveiks, nesvarbu...

man iš tikro va tokios įrangos reiktų:

http://kimlo.sk/fotak/photo%20001.jpg

iš kairės ten kiek matau išorinė blykstė stovi..

Sansara, gal tu per daug jautriai į kritiką suregavai. Neklysta tik tas, kuris nieko nedaro. Tu pabandyk pavartyti fotografijos puslapius, pažiūrėti idėjas. Nieko aplink banalaus - žmonės įdomiai ir durų rankeną nufotografuoti sugeba...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 birželio 2007 - 10:55
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 10:55)
man iš tikro va tokios įrangos reiktų:

http://kimlo.sk/fotak/photo%20001.jpg

iš kairės ten kiek matau išorinė blykstė stovi..

biggrin.gif jo, blykstė iš šono guli - matyt apšvietimas taip sugalvotas. Tas popierius veikia kaip filtras.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 10:55)
Sansara, gal tu per daug jautriai į kritiką suregavai. Neklysta tik tas, kuris nieko nedaro. Tu pabandyk pavartyti fotografijos puslapius, pažiūrėti idėjas. Nieko aplink banalaus - žmonės įdomiai ir durų rankeną nufotografuoti sugeba...

neee. as tiesiog juodai fiziskai pavargus. mano zuikai dygsta kruminiai dantys sunkiai. jau menesi neissimiegu visiskai.. verkia naktimis, tenka guost, nesiot... as jau kelios dienos (dar pries testa) pajutau, kad atsiranda "nieko nenorejimo jausmas" doh.gif siandien vienas prasikale, ziuriu dar vienas kalas...reiskias maratonas tesis toliau doh.gif
Atsakyti
jo, blykstė iš šono guli - matyt apšvietimas taip sugalvotas. Tas popierius veikia kaip filtras.

na, kas ten toje foto - tai mano supratimu nesamonė. popierius ant "vidinės" blykstės kaži ar filtras (kam ridiką švies violetine spalva?). ten greičiausiai taip bandyta išvengti parazitinio apšvietimo ir nukreipti impulsą į lubas, kad būtų užpildantis apšvietimas ir kartu "užkurti" išorinę blykstę. bet taip, kaip ji padėta ir tas šviesos sklaidytuvas iš maišelio g.gif norėčiau rezultatą pamatyt....

o pigiau būtų nusipirkti kokį falcone eyes komlektuką, nei tokiems tikslams pirkti išorinę blykstę, turinčia šviesos gaudyklę. ir vietos nedaug užima, ir fotografuot maloniau, nei su tokiu "divaisu" kaip pavyzdyje.
vat apie ką kalbu:
user posted image

rezultatas:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 06 birželio 2007 - 11:18
Nieko sau tempai pas jus. Kažkas ryškiai ne dirba, o tik forume sėdi smile.gif

dejavu, tam, ką tu nori padaryti, reikia fotiko, mokančio valdyti blykstę per atstumą. Bijau, kad taviškis šitaip daryti nemoka.

O toje nuotraukoje popierius taip uždėtas tam, kad fotoaparato blykstė neapšviestų fotografuojimo objekto, o tik įjungtų kitą, šone pastatytą blykstę ir objektas būtų apšviestas tik iš šono.
Papildyta:
QUOTE(andriuska @ 2007 06 06, 12:15)
bet taip, kaip ji padėta ir tas šviesos sklaidytuvas iš maišelio g.gif  norėčiau rezultatą pamatyt....

Mano nuomone maišelis ten naudojamas tam, kad blykstė sausa liktų, juk ten daržoves į vandenį mėto.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 10:32)
Temoje matau tiek daug tylinciu zmoniu..Kazi ka tai galetu reiksti? g.gif

nagi labai įdomu thumbup.gif . aš pati vos spėju skaityt. ką ten šnekėt dar apie kokį nors komentavimą doh.gif o dar ir dirbt reikia
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2007 06 06, 12:15)
norėčiau rezultatą pamatyt....

o pigiau būtų nusipirkti kokį falcone eyes komlektuką, nei tokiems tikslams pirkti išorinę blykstę, turinčia šviesos gaudyklę. ir vietos nedaug užima, ir fotografuot maloniau, nei su tokiu "divaisu" kaip pavyzdyje.

rezultatas buvo labai geras, dabar nuotraukos jos neberasiu. Ji buvo photosig tarp geriausių dienos fotografijų, o šalia įdėta nuoroda su instrukcija kaip buvo fotografuojama.

Pirkt jau nieko nebepirksiu, naudosiuos tuo, ką turiu po ranka..

ačiū fotolama, tik mano fotoaparatui tinkančiais išorines blykstes pardavinėjamos... va pvz.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 birželio 2007 - 11:46