Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

labas rytas 4u.gif

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 08:38)
Darbas su juosta ne tik sendina fotografija, bet ir isduoda rimta poziuri i fotografija apskritai. Kol kas mes kalbame tik apie atvaizda, o fotografija (nuotrauka)- daugiau nei atvaizdas- tai realiai egzistuojantis daiktas, kuri galima paciupineti, ne tik apziureti kompiuterio ekrane.  O kokia juosta geriausiai fotografuoti tuoj patars fotolama mirksiukas.gif  g.gif

biggrin.gif del fotolamos patarimu siuo klausimu labai abejoju.... unsure.gif biggrin.gif

bilekas, laukiam griztancio biggrin.gif

tema laisva, bet kreipiamas demesys i kompozicija. balsavimo kriterijus - labiausiai jusu akims vykusi kompozicija... manau turetu buti ivairiu nuomoniu smile.gif

californiagirl - 4u.gif
dejavu - ne veltui sakoma, kad po kiek laiko paziurejes i senesnes nuotraukas, atrandi tai, kas pries atrode nieko ipatingo... parodyk ir mums ta nuotrauka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 06 birželio 2007 - 09:50
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 10:32)
Temoje matau tiek daug tylinciu zmoniu..Kazi ka tai galetu reiksti? g.gif

Ar negaletumet greiciau rasyti.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif(Juokauju , zinoma . )

Tu laaabai idomus 4u.gif, todel ir knapsom cia issizioje. Laukiam dar dar dar....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 06 birželio 2007 - 09:52
manau tylintys neturi ką pasakyti biggrin.gif arba nenori pasakyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 06 06, 10:50)
Ar negaletumet greiciau rasyti.... lotuliukas.gif  lotuliukas.gif(Juokauju , zinoma .  )

Tu laaabai idomus 4u.gif, todel ir knapsom cia issizioje. Laukiam dar dar dar....

drinks_cheers.gif skubu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 06 06, 10:49)
dejavu - ne veltui sakoma, kad po kiek laiko paziurejes i senesnes nuotraukas, atrandi tai, kas pries atrode nieko ipatingo... parodyk ir mums ta nuotrauka rolleyes.gif

kokią nuotrauką... aš tik sendinimo efektą pristačiau su jau matyta foto. doh.gif
o tikrą senovinę nuotrauką, iš tikro močiutės albumo, galėsiu įmesti kada nuskanavus

Dėl juodai baltų nuotraukų... mano tėtis daug fotografuodavo, tai gal aš dar esu "persisotinusi" tokiomis nuotraukomis, kad man jos įspūdžio didelio nedaro. Ir dabar norisi tų atvirukiškų, ryškių fotografijų.
Su nespalvotomis nuotraukomis gerai paslėpti kai kuriuos defektus, pvz. išdegusį dangų mirksiukas.gif , aš dar savo autoportretams kartais naudoju, kai noriu gražiau atrodyti blush2.gif

Dar gal kvailas klausimas, nes iš techninės pusės nesigaudau... ar galėčiau tarybines blykstes naudoti kaip išorinę blykstę savo fotoaparatui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 birželio 2007 - 10:11
Mergina_:

Fotografijoje, deja nematome pagrindinio objekto. Viskas kadre vienoda ir neiskirta. Paprastai tokiomis savybemis pasizymi fonas.
Suoliukas per daug neissiskiriantis nei spalva, nei forma, nei pozicija kadre, kad taptu pagrindiniu objektu. Medziu gerokai per daug, jie vienodi ir nesuformuoja jokio piesinio, kompozicijos ir del to taip pat mazai israiskingi. keliuko linijos del sulieto priekinio plano nebeliko-jis tapo plokstuma. Kaip ir pas visus, truksta charakteringu detaliu.
siulau pabandyti tokia uzduoti- nufotografuoti du skirtingus kadrus- pvz- lietingas ruduo ir sauletas ruduo. o po to- dar labiau lietingas ruduo, dar labiau sauleta diena. padirbekite ties apibudinimais. Kai jusu labai lietingas ruduo skirsis nuo lietingo rudens - reiks,kad vienas is tikslu pasiektas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 11:03)
kokią nuotrauką... aš tik senedinimo efektą pristačiau su  jau matyta foto.  doh.gif 
o tikrą senovinę nuotrauką, iš tikro močiutės albumo, galėsiu įmesti kada nuskanavus

Dėl juodai baltų nuotraukų... mano tėtis daug fotografuodavo, tai gal aš dar esu "persisotinusi" tokiomis nuotraukomis, kad man jos įspūdžio didelio nedaro. Ir dabar norisi tų atvirukiškų, ryškių fotografijų.
Su nespalvotomis nuotraukomis gerai paslėpti kai kuriuos defektus, pvz. išdegusį dangų  mirksiukas.gif , aš dar savo autoportretams kartais naudoju, kai noriu gražiau atrodyti  blush2.gif

na juodai balta foto, pati savaime automatiskai netampa menine. Lygiai taip kaip ir spalvota mirksiukas.gif
Atsakyti
dejavu, as aie sita kalbejau mirksiukas.gif -
QUOTE(dejavu @ 2007 06 06, 08:03)
Kažkur savo archyvuose turiu panašaus stiliaus fotografija (tamsesnė, kokybė prastesnė ir mašinos vietoj traukinio), bet ją laikiau nepavykusių foto skyrelyje. O trinti gaila, nes kažko patinko.
Tai gal be reikalo per anksti išbrokyjau  blush2.gif

Atsakyti
Mano sunelio nuotrauka
user posted image
Atsakyti
Pasipylė juodai baltos ir skanuotos nuotraukos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 06 birželio 2007 - 10:21
QUOTE(sillwio @ 2007 06 06, 11:18)
Pasipylė juodai baltos ir skanuotos nuotraukos biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Idomu, kodel taip atsitiko?....g.gif
Papildyta:
4u.gif Savarzele:

eilerastis- thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 10:21)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Idomu, kodel taip atsitiko?....g.gif
Papildyta:
4u.gif Savarzele:

eilerastis-  thumbup.gif

Aha, man irgi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 06, 11:09)
Papildyta:
na juodai balta foto,  pati savaime automatiskai netampa menine. Lygiai taip kaip ir spalvota mirksiukas.gif

bet jau ir kalbėjom, kad meną kiekvienas kitaip supranta. Čia kaip su paminėtu monalizos portretu...
Aš iki tam tikro lygio dar nesuaugau matyt, o gal ir niekad nesuaugsiu - jei palyginu pvz. fotokūdroje labai išaukštintas fotografijas, su senai pamirštomis tėvų sandėliuke, nematau akivaizdaus skirtumo ir didesnės meninės vertės...
Mano akimis vertinga nuotrauka ta, kuri sukelia emocijas, kai nuotrauka nepasimiršta ir norisi grįžti pasižiūrėti į ją dar kartą arba jei primityviai, fotografija, kurią kabinčiau ant sienos...Bet tik jei nelenda akivaizdūs techniniai trūkumai - tada tiesiog tai nevykusi fotografija su gera idėja (labai nemėgstu išdegusio dangaus spalvotose nuotraukose ir išsiliejusių foto).

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 06, 11:12)
dejavu, as aie sita kalbejau mirksiukas.gif -

ok, vakare pabandysiu įmesti kritikai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 06 birželio 2007 - 10:33