Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 05, 19:41)
Taigi-pereinam i finaline faze.Aciu visiems dalyviams uz maratona. Buvo nelengva,bet tikiuosi ne veltui :)Testas, jei ji galima taip pavadinti- mano asmeniniai pastebejimai ir is anksto atsiprasau bei nepretenduoju i objektyvuma:)Jei rezultatai kam nepatiks- sugalvokit savo testa- mes ji mielai isbandysim. Tuoj imesiu suvestinius balsavimo rezultatus uz pasakojima ir fotografijas. tikiuosi, klaidu juose nebus, o jei ka sumaisiau-atleiskit.

user posted image

O taip pat  viska kartu- nuotraukas, pasakojimus ir vietas dar galima paziureti cia:testo rezultatai

Ka manote apie juos? mirksiukas.gif

Ziurejau tikrai kaip kokia menines fotografijos paroda thumbup.gif Labai saunu, tiesiog zodziu neturiu biggrin.gif Labiausiai patiko Wyshnios ir Victor nuotraukos, ai dar ir Sillwio(vaikiuks grynas tete), tiesiog man tokios foto pacios paciausios wub.gif Niego graziau uz vaikus ner wub.gif Ir dar Merginos ir Valandos nuotraukos labai thumbup.gif

Wyshniuk, ar cia taviskis jau taip isaugo blink.gif negali buti g.gif nors tas vaikiukas man kazkur matytas, labai grazus wub.gif

Gal pakartojam kada toki testuka? Tik gal truputi daugiau laiko skirt reiketu, o tai praziopsojau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 05 birželio 2007 - 20:08
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 05, 19:41)
user posted image
O taip pat  viska kartu- nuotraukas, pasakojimus ir vietas dar galima paziureti cia:testo rezultatai

Ačiū tau už įdomų eksperimentą. Tai privertė iš naujo peržvelgti viską, ką aš darau (suprantama, kad turiu omeny fotografiją). Puikiai supratau, kad fotografijos supratimas, tai labai subjektyvus dalykas. Taip pat supratau dar ir tai, kad fotografijos žinių gilinimas iššaukia savotišką šabloniškumą gal (nerandu tinkamesnio žodžio; turiu omeny save), kuris jau nebeleidžia žiūrėti į nuotraukas "šviežiu" (vėl nerandu tinkamo žodžio) žvilgsniu. Nelendant giliai turiu pasakyti, kad rezultatai nustebino.

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 05, 20:07)
Sillwio vaikiuks grynas tete.

Ačiū, californiagirl, bet vaikiukas ir vėl ne mano smile.gif Kada nors įdėsiu ir savo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 05, 20:14)
Ačiū, californiagirl, bet vaikiukas ir vėl ne mano smile.gif Kada nors įdėsiu ir savo  wub.gif

Geras lotuliukas.gif Bet, zinok, tikrai panasus g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitutyte76 @ 2007 06 05, 20:56)
"Kodel tu paemiai mano?"

na, tikrai jau vaikas ir cigaretės schmoll.gif

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 05, 21:05)
O jei rimtai kai kas tikrai nustebino su vietom (foto). Na neduočiau aš kai kurioms tokių aukštų balų ir tiek, nes nematau įdėto darbo, rankų miklumo, kokybės ar dar ko.

drinks_cheers.gif na, mane ir nustebino biggrin.gif
nespėjau prabalsuot. tai dabar pasakysiu, kad man pati pačiausia yra Wyshnios vaikiuko wub.gif jau tokia miela. Dejavu vabalą jau anksčiau gyriau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 05, 20:41)

g.gif kodėl wyshnia ir sąvaržėlė pabraukta.

rolleyes.gif maniau, kad šiuo testu gausiu įvertinimą, kaip būtent aš tą "meną" suprantu, vertindama kitus...

4u.gif tik Will pasakojimą perskaičius mačiau viziją jos nuotraukos, kitų nelabai išsivaizdavau, kažko kitko tikėjausi dejavu nuotraukoje 4u.gif , kai pamačiau foto linksma pasidarė thumbup.gif
Atsakyti

Taigi, patys galite isitikinti, kad fotografiju ir pasakojimu vertinimai toli grazu ne visada sutampa.Galimi 4 variantai:
1.Ziurovui idomi tiek nuotrauka, tiek pasakojimas apie ja. Sitoks rezultatas reskia, kad fotografas ne tik gerai fotografuoja, bet ir moka aprasyti-nupasakoti savo nuotrauka.
2.nei nuotrauka nei jos aprasymas nepritrauke ziurovu/klausytoju demesio- autoriui reiketu padirbeti abiejose srityse.
3. idomus pasakojimas ir silpna fotografija reiskia, kad autorius pervertina savo fotografinius sugebejimus.
4. gera fotografija ir silpnokas pasakojimas- autoriui laikas atsisakyti perdeto kuklumo smile.gif
Tokie rezultatai-jei juos vertinti is psichologo pozicijos.
Bet testas ne vien apie tai. O kam mes raseme pasakojimus-paklausite. Ogi todel, kad fotografija -visu pirma meno kurinys ir ji kurti reiketu taip pat atsakingai kaip ir, pavyzdziui-literaturos kurini. Nuotrauku ir pasakojimu palyginimas musu atveju parode, kad dalyviai menineje literaturoje kol kas pazenge toliau nei fotografijoje. mirksiukas.gif Daugelyje fotografiju pasalinis zmogus nerastu tu emociju, kurias Jus idejote i pasakojimus. Taciau, patikekite, jei jus ieskosite galimybiu fotografijoje perduoti tuos zodzius, kuriuos skaiteme aprasymuose-anksciau ar veliau jums tai butinai pavyks. Daugiausia pateiktose fotografijose buvo "skaitomas"pagrindinis objektas, kuriam daugiau ar maziau trukde ji supanti aplinka, o jusu uzduotis- ne tik patraukti visus trukdzius is fotografijos, bet ir pasiekti, kad kiekviena detale kadre suskambetu unisonu temai, apie kuria jus ir rasote savo fotografini pasakojima.

Ir stai dabar mes pagaliau priartejome prie klausimo-kas gi ta menine fotografija?
Aisku,menine fotografija- subjektyvus dalykas,ta ciau atskirti menine fotografija nuo nemenines ne sudetingiau nei bulvarine spauda nuo rimtos literaturos. Visi meszmones. Mums gali patikti skaityti pigius detektyvus, bet mes ju juk nesupainiosim
su pasaulines literaturos sedevrais. Nobelio premijos nera gaves nei vienas bulvarinis detektyvas smile.gif Menine fotografija- fotografija, jaudinanti jau paruosta ziurova, ne vien mases. Tai ta fotografija, kurioje brandziomis fotografijos priemonemis(kompozicija, ryskumas,neryskumas, spalvos..) piesiamas pasakojimas, kuris sujaudins ne tik techniskai, bet ir moraliskai subrendusi ziurova, atvers jo akis i moralines, etines, socialines ir kitas bendrazmogiskas vertybes. Geroje menineje fotografijoje tai dazniausiai pateikiama pasitelkiant i pagalba musu maza,"vietini" pasauleli , kuris asociacijomis nukeliamus i globalius, svarbius dalyku. Pavyzdziui, kelios foto is vieno garsiausiu siu dienu fotografo Henri Cartier-Bresson darbu:
1
2
3

4

Galkas pabandys "perskaityti" apie ka sios fotografijos?

einam savo vaiku maudyt- maitint, veliau pratesiu toliau.
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 06 05, 21:01)
Nepatinka.......... unsure.gif  Vaiko rankose cigareciu pakelis g.gif  Tiesiog nieko daugiau neturiu pasakyti.......

Jei galima as pasiteisinsiu, tai tiesiog buvo pagautas vaiko zvilgsnis. O jis butu nieko vertas be viso bendro vaizo.
Man butent patinka gaudyti momentus, o ne pozuotas nuotraukas daryti. Todel kokybe stipriai nukencia. blush2.gif Ir nelabai isivaizduoju kaip speti fotika nusireguluioti, kai matai koki tai momenta, kurio jau nebepakartosi.
Atsakyti
QUOTE(Gitutyte76 @ 2007 06 05, 20:24)
Ir nelabai isivaizduoju kaip speti fotika nusireguluioti, kai matai koki tai momenta, kurio jau nebepakartosi.

Mes to visokiais būdais ir mokomės čia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 05, 21:14)
Ačiū tau už įdomų eksperimentą. Tai privertė iš naujo peržvelgti viską, ką aš darau (suprantama, kad turiu omeny fotografiją). Puikiai supratau, kad fotografijos supratimas, tai labai subjektyvus dalykas. Taip pat supratau dar ir tai, kad fotografijos žinių gilinimas iššaukia savotišką šabloniškumą gal (nerandu tinkamesnio žodžio; turiu omeny save), kuris jau nebeleidžia žiūrėti į nuotraukas "šviežiu" (vėl nerandu tinkamo žodžio) žvilgsniu. Nelendant giliai turiu pasakyti, kad rezultatai nustebino.

Papildyta:
Ačiū, californiagirl, bet vaikiukas ir vėl ne mano smile.gif Kada nors įdėsiu ir savo  wub.gif

oj toli grazu dar ne testo pabaiga ...
tikiuosi,neatsibosiu labai greit.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitutyte76 @ 2007 06 05, 20:24)
Jei galima as pasiteisinsiu, tai tiesiog buvo pagautas vaiko zvilgsnis. O jis butu nieko vertas be viso bendro vaizo.
Man butent patinka gaudyti momentus, o ne pozuotas nuotraukas daryti. Todel kokybe stipriai nukencia. blush2.gif  Ir nelabai isivaizduoju kaip speti fotika nusireguluioti, kai matai koki tai momenta, kurio jau nebepakartosi.

Nieko sau nepakartojamas momentas.... unsure.gif Nepyk, bet tokio vaizdo visitek nesuprantu schmoll.gif Tiesiog net neverta daugiau apie tai issiplesti, nes cigaretes net arti vaiku(o cia vaikiuko rankose) man schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 05, 20:29)
tikiuosi,neatsibosiu labai greit..  g.gif

Šaunu. Nekantriai laukiu tęsinio.
Atsakyti
QUOTE(Victor*photo* @ 2007 06 05, 21:29)
tikiuosi,neatsibosiu labai greit..  g.gif

ne, ne, ne... labai pravers profesionalus žvilgsnis ir mintys mirksiukas.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 06 05, 21:30)
Nieko sau nepakartojamas momentas.... unsure.gif  Nepyk, bet tokio vaizdo visitek nesuprantu schmoll.gif Tiesiog net neverta daugiau apie tai issiplesti, nes cigaretes net arti vaiku(o cia vaikiuko rankose) man schmoll.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti