Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 16:31)
O kuo tau PS Shadows/Highlights neįtinka? Tame Capture NX lygiai tokiu pačiu principu veikia.
O kas tau trukdo ir toliau naudoti tą RAW Shooter Essetials? smile.gif Juk dėl to, kad Adobe Pxmantec nusipirko, programa nenustojo veikti smile.gif
Visų pirma: prašome pademonstruoti tas problematiškas nuotraukas. Nes aptarinėti nematant nuotraukų yra beprasmiška.
Beje, nemanau, kad ten bėda objektyve.

PS shadows/highlights jau jpg, o ne raw, o is RAW kokybiskiau juos istraukt pavyksta. Pameginsiu Adobe Camera RAW, gal ten nauju funkciju atsirado. Turiu omeny seselius.

Nea, nenustojo. Google galima pabandyt paieskot tiems, kas neturi. Nezinau ar imanoma dar rast. Turbut imanoma. RAW shooter'i turiu veikianti, ale dabar man visose programose truksta control points funkcijos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 06 01, 16:20)
Sveiki,

netiketai atradau sita temele ir labai apsidziaugiau  4u.gif
Gal ir as isijungsiu i jusu diskusijas  blush2.gif

Fotografuoju Canon Eos 400D. Pirkau su standartiniu objektyvu. Taciau fotografuojant gamtoje, kalnuose, visos nuotraukos gaunasi tokios pritemdytos, nenaturaliu spalvu. Ir ko tik nebandziau, visomis funkcijomis - tiek rankiniu, tiek automatiniu nustatymu. Mastau, kad reikia keisti objektyva, bet va kur rasti informacijos (vokieciu, rusu klb.), arba gal kas galetu patarti koki vis tik geriausia nusipirkti. Noriu zinoma daug  blush2.gif - kad gerai butu ir gamtoje, ir kad namuose nuotraukos kokybiskos gautusi. Ar imanoma "gauti" toki rezultata nusipirkus viena, bet kokybiska objektyva?

Atsiprasau, jei kam mano klausimai pasirodys kvaili  4u.gif

Labas smile.gif Aisku junkis.

Kiek teko girdeti ir matyti Canon'o kit'inis objektyvas nera toks blogas, taigi sutinku su fotolama - idek keleta pvz. Beja, nuotraukos kokybe, tai ne vien objektyvas. Kai kurie is musu fotografuoja su kompaktais, liaudyje vadinamais "muilinemis", ir jiems tikrai gerai gaunasi. Zodziu, laukiam pavyzdziu su klausimais.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 09:07)
Californiagirl, vaikuciai labai mieli (tik vyresneliui kirpciukus pakirpciau smile.gif ).

Aciu wub.gif O vaikui kirpti plaukus reikia, oi reikia... blush2.gif biggrin.gif
Bet apie pacias nuotraukas ziuriu nesulaukiau jokios kritikos... biggrin.gif g.gif

Astisius ir Opa, sveikutes prisijungusios 4u.gif Prasom drasiau ir su darbeliais mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu uz nuomones del vakaryksciu foto 4u.gif
ciburaskinai,o tavo mazyle jau kokia diiiiidele.... bigsmile.gif mano akimis visai sauniai pasviesinai seselius,klausk silwio,ar ymanoma su tuo D-Lighting geriau.
Californios vaikai kokie wub.gif tas,kur rodo y lektuva tai typ top kaip manasis[gyvenam prie pat aerodromo]
astisius neparasei,kuo fotografuoji,arba praziurejau blush2.gif
Opa,ir tu junkis 4u.gif
Uzuolaida,grazus kiausiukai,ale is ko jie? blink.gif
tiesa,kalbant apie indus ir skalbinius,va ce ta proga hihihi.gif :
user posted image user posted image
Papildyta:
ties,norejau paklaust silwio...kodel sakai 2sek per daug[pas mane yr tik 2 arba 10sek blink.gif ]?as uzstatau self timer tik todel,kad pati atitraukciau rankas nuo proceso[ar ne taip supratau ta tavaji metoda blink.gif ],virpesys gali but nuo vejo?mat buvo nemenkas,o ir prizoominau,tai dar labiau ryskumas dingsta... [tiesa,laivas nejudejo..]
Atsakyti
Aciu uz malonu priemima 4u.gif

Atrinkau kelias nuotraukytes, bet kol kas negaliu ju ikelt - photobucketas kazkodel nesikrauna. Kaip tik pasikraus, iskart idesiu.
O taip noriu suzinot, vis tik ka darau ne taip, nes ir rytoj, ir kita savaitgali busiu kalnuose, tai nenoriu "praziuret" geru kadru. unsure.gif
Papildyta:
Cia viena nuotraukyte ne i tema, bet irgi labai idomi jusu nuomone. Siek tiek koreguota su PS.

user posted image
Papildyta:
stai sios nuotraukos, ir dar daug tokiu turiu :-(

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 01, 17:46)
klausk silwio,ar ymanoma su tuo D-Lighting geriau.

norejau paklaust silwio...kodel sakai 2sek per daug[pas mane yr tik 2 arba 10sek blink.gif ]?as uzstatau self timer tik todel,kad pati atitraukciau rankas nuo proceso[ar ne taip supratau ta tavaji metoda  blink.gif ],virpesys gali but nuo vejo?mat buvo nemenkas,o ir prizoominau,tai dar labiau ryskumas dingsta... [tiesa,laivas nejudejo..]

Nezinau ar galima geriau. Reiktu originala bandyt "patampyt" ir tai su salyga, kad originalas RAW.

Man pasirode, kad laivas judejo. Gal jis ant bangu kiek siubavo? Jeigu jis judejo, tai 2 sekundes per daug, jei ne (tai liecia bet kokius statinius objektus), tai galima ir 10 sekundziu (kai nera vejo, arba statyvas jo nebijo). Pvz maniskis netgi su self timer'iu ir tele objektyvu kiek sujuda suveikus uzraktui. Jeigu islaikymas 1-2 sekundes, tas sujudejimas gali matytis. Prie 10 sekundziu jo nesimatys. Zodziu, siulau paeksperimentuot ir atrast geriausia kombinacija savo fotikui+statyvui.
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 06 01, 18:13)
Aciu uz malonu priemima  4u.gif

Atrinkau kelias nuotraukytes, bet kol kas negaliu ju ikelt - photobucketas kazkodel nesikrauna. Kaip tik pasikraus, iskart idesiu.
O taip noriu suzinot, vis tik ka darau ne taip, nes ir rytoj, ir kita savaitgali busiu kalnuose, tai nenoriu "praziuret" geru kadru.  unsure.gif
Papildyta:
Cia viena nuotraukyte ne i tema, bet irgi labai idomi jusu nuomone. Siek tiek koreguota su PS.

Nagi canon'istai, paaiskinkit kur suo pakastas. Del vinjetes (tamsesniu kampu)ir kontrasto nebuvimo tikrai kaltas objektyvas. Prie 18mm diafragma reiketu pridaryt iki f/8, kad isvengt situ bedu. Prie 55 mm vinjete pasireikst neturetu (nesu tikras, nebandziau), o kontrastui isgauti, diafragma reikia pridaryt iki f/11. Vidutiniam diapazone jokiu bedu lyg ir ner. Pats netikrinau, taigi rekomenduoju padaryti tai paciai. Is tos pacios vietos pykstelt ta pati kadra prie skirtingu diafragmu ir zidinio nuotoliu ir namie pasiziuret, kokia kombinacija prie kokio zidinio nuotolio "duoda" geriausia paveiksliuka.
Del tamsumo manau canon'istai tau patars.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 01 birželio 2007 - 20:31
Opa, ir man atrodo, kad kazkas netaip su vinjete. Nufotografuok pilkaja korta ir patikrink. Ar buvai uzdejes ant objektyvo ta plastikini dalyka fotografavimui pries saule (nezinau, kaip lietuviskai vadinasi,- vokiskai Gegenlichtblende)?

Californiagirl, nepyk, bet tavo nuotraukos grazios, tvarkingos ir "kokybiskos," bet man seimyniniam albumui. Gal del to ir komentaru nera. Kazkaip nelabai yra ka komentuoti. Na gal erdves siek tiek daugiau noretusi.

Zuviala, kodel nerodai spalvotu nuotrauku? Juodai baltos man nelabai g.gif Pati ideja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 22:03)
Zuviala, kodel nerodai spalvotu nuotrauku? Juodai baltos man nelabai g.gif Pati ideja  thumbup.gif

o man sitos juodai baltos labai ziurisi, tik tamsokos ?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 18:06)
PS shadows/highlights jau jpg, o ne raw, o is RAW kokybiskiau juos istraukt pavyksta. Pameginsiu Adobe Camera RAW, gal ten nauju funkciju atsirado. Turiu omeny seselius.

Ne. Jei fotošope atsidarinėji RAW failą, tai visas redagavimas ten yra su 16 bitų. Beje, ir ACR jau pakankamai senai yra „Highlight recovery“ bei „Fill light“.

QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 18:06)
Kiek teko girdeti ir matyti Canon'o kit'inis objektyvas nera toks blogas, taigi sutinku su fotolama - idek keleta pvz. Beja, nuotraukos kokybe, tai ne vien objektyvas. Kai kurie is musu fotografuoja su kompaktais, liaudyje vadinamais "muilinemis", ir jiems tikrai gerai gaunasi. Zodziu, laukiam pavyzdziu su klausimais.

Kur tu čia taip girdėjai ir matei? Aš kiek girdėjau ir mačiau, tai kaip tik atvirkščiai: Canon vadinamasis „kit“ objektyvas EF-S 18-55mm/f3.5-5.6 yra pačios prasčiausios kokybės tarp visų kitų gamintojų tokio pat lygio objektyvų.

QUOTE(Opa @ 2007 06 01, 19:13)

user posted image

Labai neblogai.

QUOTE(Opa @ 2007 06 01, 19:13)
stai sios nuotraukos, ir dar daug tokiu turiu :-(

user posted image

user posted image

user posted image

Objektyvas čia visiškai ne prie ko. Fotoaparato eksponavimo nustatymo sistema grybą pjauna.
Išeitys dvi:
1) Eiti ten, kur pirkai fotoaparatą ir grąžinti/pakeisti/suremontuoti. Mano supratimu, tavo fotoaparatas yra brokuotas. Internete esu matęs, kad žmonės skundžiasi Canon 400D nepakankamu eksponavimu, nu bet ne tiek, kiek tavo pavyzdžiuose. Ir pas californiagirl šitaip turbūt grybo nepjauna.
2) eksperimentuoti, naudoti ekspokorekciją, bandyti naudoti ne „evaluative“ matavimą, o „center weighted average“ ir t.t. -- vienu žodžiu kankintis.

QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 21:30)
Man pasirode, kad laivas judejo. Gal jis ant bangu kiek siubavo? Jeigu jis judejo, tai 2 sekundes per daug, jei ne (tai liecia bet kokius statinius objektus), tai galima ir 10 sekundziu (kai nera vejo, arba statyvas jo nebijo). Pvz maniskis netgi su self timer'iu ir tele objektyvu kiek sujuda suveikus uzraktui. Jeigu islaikymas 1-2 sekundes, tas sujudejimas gali matytis. Prie 10 sekundziu jo nesimatys. Zodziu, siulau paeksperimentuot ir atrast geriausia kombinacija savo fotikui+statyvui.

Šiaip visuose neiškastruotuose veidrodiniuose aparatuose yra taip vadinamas „mirror lock-up“, skirtas kaip tik fotografavimui nuo štatyvo, ypač makro: nustačius tą 2 sekundžių taimerį, veidrodis pakeliamas iškart ir kai po 2 sekundžių daroma nuotrauka yra išvengiama veidrodžio sukeltų virpesių.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 22:54)
Objektyvas čia visiškai ne prie ko. Fotoaparato eksponavimo nustatymo sistema grybą pjauna.
Išeitys dvi:
1) Eiti ten, kur pirkai fotoaparatą ir grąžinti/pakeisti/suremontuoti. Mano supratimu, tavo fotoaparatas yra brokuotas. Internete esu matęs, kad žmonės skundžiasi Canon 400D nepakankamu eksponavimu, nu bet ne tiek, kiek tavo pavyzdžiuose. Ir pas californiagirl šitaip turbūt grybo nepjauna.
2) eksperimentuoti, naudoti ekspokorekciją, bandyti naudoti ne „evaluative“ matavimą, o „center weighted average“ ir t.t. -- vienu žodžiu kankintis.

O kodel tu tuo toks uztikrintas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 23:12)
O kodel tu tuo toks uztikrintas? g.gif

Na atsiprašau, bet kai tokioj elementarioj situacijoj fotoaparatas nepakankamai eksponuoja kone 2 EV... nu velniop tokį fotoaparatą, aš eičiau pas pardavėjus ir statyčiau juos ant ausų.
Atsakyti
[quote=Opa,2007 06 01, 19:13]
Aciu uz malonu priemima 4u.gif

O taip noriu suzinot, vis tik ka darau ne taip, nes ir rytoj, ir kita savaitgali busiu kalnuose, tai nenoriu "praziuret" geru kadru. unsure.gif
Papildyta:

SVEIKI:)

Labukas Opa, visai netycia siandien zmona pravede supermamos kursus ir, be abejo nepraleidom temos apie fotografija. Smagu matyti tokias grazias nuotraukas!

O del fotoaparato- nesijaudink- viskas su juo gerai. Objektyvo irgi kol kas keisti tikrai nereikia. Reikia priprasti prie minties, kad visada reiks taisyti automatikos klaidas, nes automatas niekada nepakeis fotografo. Siuo atveju rekomenduoju pereiti i raw formata, kuris leidzia paskui kompiuteriu redaguoti kontrasta, spalvas ir kt. O fotosesijos metu- atsipalaiduoti ir fotografuoti automatu, nesigilinant i techninius terminus:)

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 21:03)
Californiagirl, nepyk, bet tavo nuotraukos grazios, tvarkingos ir "kokybiskos," bet man seimyniniam albumui. Gal del to ir komentaru nera. Kazkaip nelabai yra ka komentuoti. Na gal erdves siek tiek daugiau noretusi.

Nepykstu nepykstu biggrin.gif sutinku, kad seimyniniam albumui drinks_cheers.gif , pas mane visos tokios biggrin.gif Va erdves, kai pasakei gal ir noretusi daugiau g.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 06 01, 21:54)
Kur tu čia taip girdėjai ir matei? Aš kiek girdėjau ir mačiau, tai kaip tik atvirkščiai: Canon vadinamasis „kit“ objektyvas EF-S 18-55mm/f3.5-5.6 yra pačios prasčiausios kokybės tarp visų kitų gamintojų tokio pat lygio objektyvų.

As irgi turiu ta objektyva, ta pati apie ji girdejau...Dabar jis guli ir renka dulkes...Nors pas mane tokios nuotraukos kaip pas Opa nesigaudavo unsure.gif I tariu ne objektyvo kalte g.gif
Papildyta:
QUOTE(zuvialia @ 2007 06 01, 17:46)

Si visai patinka ideja bigsmile.gif Man gerai ziurisi juodai balta thumbup.gif
Atsakyti