Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(wyshnia @ 2007 06 04, 22:14)
o jau pradejot antra dali? as dalyvausiu, bet tik po to, kai vaikis mano uzmigs parasysiu - prizadu kol kas i antros uzduoties nuotraukas nosies nekisiu blush2.gif

ne ne-antros dar nepradejom. Iki nuotrauku dar toli.. Lauksim prie arbatos su medum.
thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Victor*photo*: 04 birželio 2007 - 21:17
QUOTE(dejavu @ 2007 06 04, 20:57)
pažiūrėjau - 6.0-72.0 mmm  . Ir ką čia lietuviškai reiškia?

man toks klausimas iškilo, šiaip įdomu, kiek arti jie prie paukščių ir visokių kitokių gyvių  prieina, kad taip pritraukia.

Aš jau išverčiau į lietuvių kalba. Kas jie? Fotografai? Fotografuoja su 600 mm objektyvais su didelem skylem uzsideję 2x telekonverterius (ir taip gauna 1200mm objektyva).
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 06 04, 22:21)
Aš jau išverčiau į lietuvių kalba. Kas jie? Fotografai? Fotografuoja su 600 mm objektyvais su didelem skylem uzsideję 2x telekonverterius (ir taip gauna 1200mm objektyva).

kad parašyta visur 300 mm, pamaniau jei jie prislenka ir man išeis... o dabar mano kolekcijoj tik špokai ir balandžiai schmoll.gif

o kaip arti pvz. prie gervių pavyko prieiti - ar irgi su didele skyle ir 2x telekonverteriu?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 06 04, 21:25)
kad  parašyta visur 300 mm, pamaniau jei jie prislenka ir man išeis... o dabar mano kolekcijoj tik špokai ir balandžiai  schmoll.gif

o kaip arti pvz. prie gervių pavyko prieiti - ar irgi su didele skyle ir 2x telekonverteriu?

pvz va tokie, tik į kainą nereikia žiūrėt smile.gif

http://www.letsgodig...600-mm/112.html

Gerves pakankamai arti buvo, o as tik iki 300 mm teišspaudžiau. Konverterio neturiu, o be to jis ant tokio objektyvo kaip šuniui balnas. Naudos jokios.
Profai fotkino su nepakeliamais vamzdžiais ir štatyvais, kurie kainuoja kaip neblogas automobilis. Matyt jiems atsiperka tokia technika.
Atsakyti
Dėl namų darbų - man asmeniškai įdomiau su temom ar kad ir aiškiais kriterijais vertinimui. Tiesiog naudingiau, nors ir ne visada patinka lotuliukas.gif
Atsakyti

Sveikinu nugaletoja!!!
Galit pasedet su manim prie ezeriuko ir pamislyt kokiu kompoziciniu sposu sia savaite iskresit smoke.gif .
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 04 birželio 2007 - 21:41
Mano pasakojimas:
"...viešpatie, duok man kantrybės, duok man dar lašą ištvermės...aš ištversiu...viskas pasikeis...tu juk nepaliksi mūsų...nepaliksi...?"
Papildyta:
wyshnia - mano sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 04 birželio 2007 - 21:48
QUOTE(sillwio @ 2007 06 04, 22:42)
"...viešpatie, duok man kantrybės, duok man dar lašą ištvermės...aš ištversiu...viskas pasikeis...tu juk nepaliksi mūsų...nepaliksi...?"
Papildyta:
wyshnia - mano sveikinimai  4u.gif

bigsmile.gif ..taip, viespatie, nepalik ..ax.gif

Papildyta:
na,o dabar visi draugiskai saukiame snieguole:
ca-li-for-ni-a...
kon-kin
wysh-nia
a-jas

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 06 04, 21:36)
Dėl namų darbų - man asmeniškai įdomiau su temom ar kad ir aiškiais kriterijais vertinimui. Tiesiog naudingiau, nors ir ne visada patinka  lotuliukas.gif

aš irgi už temas konkrečias. nes tas verčia išmokti tai, ko nedarytum kitu atveju, nes a) tingėtum, b ) nematytum reikalo, c) nepagalvotum ir t.t.
pvz.saulė mane privertė išmokt elgtis su ekspokorekcija, judėsys - su ilgesniu išlaikymu ir to pajautimu. nes savaitės nuotraukas galima ir kitoj SM temoj skelbt.... kur rodom ką gražaus nufotografavom ar kaip ten mirksiukas.gif o čia jei mokomės, tai mokomės kažką konkretaus, nors ir ne visada patogaus. labai gailiuos, kad pražiopsojau temą ugnis... teks pačiai prisiverst paekspermentuot blush2.gif
šios sav tema... niu aš nejaučiu dar visiškai kompozicijos doh.gif pvz. jūs niekada neprabalsuojat už man pačiai atrodo puikią nuotrauką, o ta kurią įmetu kaip vidutinę, prisirenka taškų doh.gif todėl aš prisipažįstu, kad nelabai suprantu šią temą blush2.gif
Papildyta:
vienai iš profų foto:
"Dukrele, patikėk... Pamirši jį labai greit. Dabar pyksti. Pamatysi... vėliau dėkosi... Kas ta meilė? Muilo burbulas. Pradžioj gražus, pakeri, užburia, priverčia skristi... Po to tik PUKT ir lieka šlapia vieta, į kurią net pažiūrėt bjauru. Tu jauna ir naivi. Tikėk manim. Aš daug mačiau ir daug žinau apie gyvenimą. Todėl neprieštarauk mums su tėvu. Eik ir susipažink su mūsų tau išrinktu puikiausiu vyru..."
Atsakyti
Na va, vaikas užmigdytas, kambariai sutvarkyti, galima ir su silvio pasirieti wink.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 06 04, 21:23)
gal kas žinot ar dslr objektyvas 300 mm ar 200 mm atitinka mano 12 zoomų, ne kokybės, o pritraukimo atžvilgiu.

O čia priklauso nuo to ant kokio DSLR dėsi.
Jei ant Nikon, Pentax, Sony: 24-288mm
Jei and Canon (darau prielaidą, kad 5D ir 1D Markai neaktualūs): 22-270mm
Jei ant Olympus: 18-216mm.

Silvio ten parašė židinio nuotolius, kurių reiktų ant „fullframe“.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 06 04, 22:13)
Na va, vaikas užmigdytas, kambariai sutvarkyti, galima ir su silvio pasirieti wink.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
čia kaip malda, geriausias būdas užbaigti dieną lotuliukas.gif o svarbiausia, niu negali be jo (be šio būdo!) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 06 04, 23:11)

Papildyta:
vienai iš profų foto:
"Dukrele, patikėk... Pamirši jį labai greit. Dabar pyksti. Pamatysi... vėliau dėkosi... Kas ta meilė? Muilo burbulas. Pradžioj gražus, pakeri, užburia, priverčia skristi... Po to tik PUKT ir lieka šlapia vieta, į kurią net pažiūrėt bjauru. Tu jauna ir naivi. Tikėk manim. Aš daug mačiau ir daug žinau apie gyvenimą. Todėl neprieštarauk mums su tėvu. Eik ir susipažink su mūsų tau išrinktu puikiausiu vyru..."

4u.gif rolleyes.gif

Atsakyti