Įkraunama...
Įkraunama...

mokomes fotografuoti - 12 -

QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 10:21)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif ech tos moterys. niekad neatspesi  lotuliukas.gif  nei kiausiniai, nei saule, nei ugnis netinka. laisva tema irgi netinka. niekaip neitiksi  biggrin.gif

AGA AGA.... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 01 birželio 2007 - 10:46
4u.gif labas ir aš pas jus noooriu blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(astisius @ 2007 06 01, 12:33)
4u.gif labas ir aš pas jus noooriu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Prasom smile.gif Durys niekam neuzdarytos
Atsakyti
4u.gif Ačiū Silwio , pasirodom blush2.gif

user posted image
Atsakyti
Gražūs vaikai biggrin.gif
Atsakyti
Zhuviala, cia drauges mergyte mirksiukas.gif
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 06 01, 09:07)
O kam jus tas nuotraukas tokiais kiekiais spausdinat? Maniskes visos sudetos isorineje atminties ploksteje.

Kam kas... As nuo 2004 m kai nusipirkau skaitmena dar ne vienos foto sau nepasidariau, viskas kompe doh.gif blush2.gif
Siaip mamai nuotraukas spausdinti uzsakinejau internetu www.fotopigiau.lt, tai 10x15 cm formato nuotraukos 0.49Lt Labai liuks thumbup.gif
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 06 01, 10:43)
Ciburaska kokia tu naudoji triuksmo filtravimo programele?

Sveikinu su tokia saunia dovana- kelione biggrin.gif Lauksim graziu vaizdeliu mirksiukas.gif

Triuksmui naikinti naudoju Noise Ninja. Patinka, kad pagal ISO nusistato triuksmo naikinimo lygis, yra reguliavimo slinktukai ivairiu parametru.
QUOTE(astisius @ 2007 06 01, 12:33)
4u.gif labas ir aš pas jus noooriu blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Mielai prasom mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 08:29)
D-lighting yra superine programos Capture NX funkcija - ji sugeba smagiai "istraukti" seselius neliesdama sviesiu tonu. Taisant tik ekspozicija, visa nuotrauka "sviesinama" vienodai, t.y. "istraukus" seselius isdeginsi dangu arba atvirksciai.

sillwio, labai sudominai su ta Capture NX f-ja. Prasau truputuka placiau. ax.gif As matyt praleidau, kai jus apie ja snekejot... Ji suderinama su PS programa ar instaliuojama atskirai?
As va sedziu su sita foto, bandau ir ekspozicija taisyti ir sviesuma/kontrasta ir seselius ir vis vien negaliu istraukti veido normaliai is seselio:
user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 06 01, 14:50)

sillwio, labai sudominai su ta Capture NX f-ja. Prasau truputuka placiau. ax.gif As matyt praleidau, kai jus apie ja snekejot... Ji suderinama su PS programa ar instaliuojama atskirai?

aš kai pirkau fotiką, gavau bandomąją versiją (na, senesnę, aišku). ji pas mane taip ir gulėjo beveik metus, kol Sillwio jos nepaminėjo. tada ištraukiau iš stalčiaus. liko man tik 15 dienų ja naudotis verysad.gif . šiaip tikrai labai smagi programa.
Atsakyti
Zhuviala, cia drauges mergyte mirksiukas.gif

Kam kas... As nuo 2004 m kai nusipirkau skaitmena dar ne vienos foto sau nepasidariau, viskas kompe doh.gif  blush2.gif
Siaip mamai nuotraukas spausdinti uzsakinejau internetu www.fotopigiau.lt, tai 10x15 cm formato nuotraukos 0.49Lt  Labai liuks  thumbup.gif

Na mes 98 metais pirma skaitmenini isigyjom. Nuotrakas isspausdinu karta metuose, kai seneliams ruosiam kaledoriu su anuko nuotraukomis.

Astisius, sveika prisijungusi. 4u.gif

Vakar antroji puse parnese Capture. Bandysiu sivakar.
Papildyta:
Cia siek tiek nuotaikai pralinksminti. Taip pas mus Velykoms puosiasi.

user posted image

Nuotrauka sena, jai nieko nedaryta (o reiktu patvarkyti). Just fo fun, kaip sakoma.

85 mm; f1,8; 1/4000s;
Atsakyti
4u.gif užuolaida, jau kaip gražiai kiaušinukai atrodo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2007 06 01, 13:50)
As va sedziu su sita foto, bandau ir ekspozicija taisyti ir sviesuma/kontrasta ir seselius ir vis vien negaliu istraukti veido normaliai is seselio:

Ne, su PS jinai nesuderinama. Ja gali buti naudojama vietoj PS (aisku galimybiu ne tiek dag, bet jos kitokios), jeigu fotografuoji NEF (Nikon'as taip vadina savo RAW formata). Vakar buvau imetes linka i nikono saita, kur trumpai demonstruojama ir d-light ir control points funkcijos.

QUOTE(bite maja @ 2007 06 01, 13:58)
aš kai pirkau fotiką, gavau bandomąją versiją (na, senesnę, aišku). ji pas mane taip ir gulėjo beveik metus, kol Sillwio jos nepaminėjo. tada ištraukiau iš stalčiaus.  liko man tik 15 dienų ja naudotis  verysad.gif . šiaip tikrai labai smagi programa.

Gaila aisku. Capture NX brangoka pirkt, taigi teko "pasiskolint" blush2.gif Anksciau buvo tokia nemokama programike "RAW shooter essentials". Veike tikrai gerai ir iki Capture NX as naudojau ja. Ale dabar ziuriu Adobe suvalge kompanija gamintoja su visa ju programa.
Atsakyti
Sveiki,

netiketai atradau sita temele ir labai apsidziaugiau 4u.gif
Gal ir as isijungsiu i jusu diskusijas blush2.gif

Fotografuoju Canon Eos 400D. Pirkau su standartiniu objektyvu. Taciau fotografuojant gamtoje, kalnuose, visos nuotraukos gaunasi tokios pritemdytos, nenaturaliu spalvu. Ir ko tik nebandziau, visomis funkcijomis - tiek rankiniu, tiek automatiniu nustatymu. Mastau, kad reikia keisti objektyva, bet va kur rasti informacijos (vokieciu, rusu klb.), arba gal kas galetu patarti koki vis tik geriausia nusipirkti. Noriu zinoma daug blush2.gif - kad gerai butu ir gamtoje, ir kad namuose nuotraukos kokybiskos gautusi. Ar imanoma "gauti" toki rezultata nusipirkus viena, bet kokybiska objektyva?

Atsiprasau, jei kam mano klausimai pasirodys kvaili 4u.gif
Atsakyti

O kuo tau PS Shadows/Highlights neįtinka? Tame Capture NX lygiai tokiu pačiu principu veikia.

QUOTE(sillwio @ 2007 06 01, 16:08)
Gaila aisku. Capture NX brangoka pirkt, taigi teko "pasiskolint"  blush2.gif Anksciau buvo tokia nemokama programike "RAW shooter essentials". Veike tikrai gerai ir iki Capture NX as naudojau ja. Ale dabar ziuriu Adobe suvalge kompanija gamintoja su visa ju programa.

O kas tau trukdo ir toliau naudoti tą RAW Shooter Essetials? smile.gif Juk dėl to, kad Adobe Pxmantec nusipirko, programa nenustojo veikti smile.gif

QUOTE(Opa @ 2007 06 01, 17:20)
Fotografuoju Canon Eos 400D. Pirkau su standartiniu objektyvu. Taciau fotografuojant gamtoje, kalnuose, visos nuotraukos gaunasi tokios pritemdytos, nenaturaliu spalvu. Ir ko tik nebandziau, visomis funkcijomis - tiek rankiniu, tiek automatiniu nustatymu. Mastau, kad reikia keisti objektyva, bet va kur rasti informacijos (vokieciu, rusu klb.), arba gal kas galetu patarti koki vis tik geriausia nusipirkti. Noriu zinoma daug  blush2.gif - kad gerai butu ir gamtoje, ir kad namuose nuotraukos kokybiskos gautusi. Ar imanoma "gauti" toki rezultata nusipirkus viena, bet kokybiska objektyva?

Visų pirma: prašome pademonstruoti tas problematiškas nuotraukas. Nes aptarinėti nematant nuotraukų yra beprasmiška.
Beje, nemanau, kad ten bėda objektyve.
Atsakyti