Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking

Aveda, aš tai noriu paklaust, o kur tu dedi po to savo darbelius? Rėmini? Ar koks spec. albumas yra? ax.gif

Taip, yra spec acid-free albumai. Pradejau naudoti Amanda Blu albumaus vaikam. Man jie labai mieli ir apdengti minksta medziagyte. Bet kuo vyresni vaikai auga pereisiu i su paprastu virseliu. SB albumai turi tokias plasmasinias "kisenes" kur imeti gatava puslapi. Gali tu kiseniu atskirai nupirkti ir padidinti albuma, bet tada gausius toks gremozdas kaip mano smile.gif
Nufotkinau du Amanda Blu albumus.
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
dar norejau dadeti kad JAV albumai pagrinde yra dvieju dydziu matuojama inciais 12inchx12inch (kaip mano apie 30 cmx 30cm), ir popieriai pritaikyti tokio pacio dydzio. Ir taip pat yra standartinio "biznio laisku" dydzio albumai ir popierius , JAV tai 8,5 inch x 11 inch. Pliusas dirbant su standartu tai as galiu ka noriu tiesiogiai atspaustinti printeriu, neriakia kirpti, bet...man daugiau vietos daugiau smutkiu kur galima sudeti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 14 rugsėjo 2007 - 07:44
Oi tu varge vargeli - kaip čia viskas sudėtinga doh.gif Kažin kokios tų malonumų kainos??? Gi nesinori nuotraukų sugadint... bet klausykit - pamenat tuos senus tarybinius albumus su kampučiais nuotraukoms įkišti??? Pas mane toks yra - jame vaikystės nuotraukos sudėtos, bet jos nei parudavo, nei pageltonavo, nei dar kas nors joms atsitiko, o jau nemažai metų jos ten laikomos... g.gif
kaip gražuuuuu thumbup.gif , o paprastos įmautės dokumentams netinka????
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmuliux: 13 rugsėjo 2007 - 21:51
Gi nesinori nuotraukų sugadint...

jei sugadinsiu, atspausdinsiu dar ju kruva rolleyes.gif (viskos nuotraukos pas ..mane skaitmeniniam formate).Tuos Amanda Blu albumus gavau ant sale uz $23 dol uz viena. Bet paprasti be tokiu virseliu pigesni.
cia nuoroda Amanda Blu albumu tik baby kategorijoj
albumai naujagimiui
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 13 rugsėjo 2007 - 22:18
Kai paskaitai - tai norisi cray.gif nemanau, kad cia susirinktu didele kruva megeju, kurios pajegtu uzsakinet ir pirktis viska spec. SB,todel kad daugelis merginu uzsiima ivairiais rankdarbiais ir viskam reikia pinigu. O SB tikrai nera pigus malonumas.
Bet jei rimtai, tai nebesinori det darbu po tokiu patarimu doh.gif Bet vis tiek darysiu savo malonumui. Gera pvz. pasake Irmuliux su tuo senoviniu albumu. Reik tiketis geriausio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AVEDA @ 2007 09 13, 21:42)
dar norejau dadeti kad JAV albumai pagrinde yra dvieju dydziu matuojama inciais 12inchx12inch (kaip mano apie 30 cmx 30cm

siaip tikrai viskas idomu ka cia pasakoji, bet nesusilaikysiu nepataisius tokio naujadaro doh.gif inch isvertus i lietuviu kalba yra paprasciausias colis smile.gif
Atsakyti
nesusilaikysiu nepataisius tokio naujadaro doh.gif inch isvertus i lietuviu kalba yra paprasciausias colis smile.gif

4u.gif blush2.gif per ilgai JAV uzsibuvus kad zinociau ta coli (as i JAV isvykau budama tik 11m, tai stebuklas isvis kad dar ir tiek atsimenu smile.gif ), bet skaitau SM ir mokausi 4u.gif
nemanau, kad cia susirinktu didele kruva megeju, kurios pajegtu uzsakinet ir pirktis viska spec. SB,todel kad daugelis merginu uzsiima ivairiais rankdarbiais ir viskam reikia pinigu.

priklauso nuo prioritetu...as irgi ivairiausias rankdarbiais uzsiiminejau: tapymu, siuvinejimu, juvelyriniais, bet kaip atradau SB, viskas nublanko ir nerupejo tiek kiek sis hobis. Man tai tiesiog tapo gyvenimo budas o ne hobis. As netgi uzrasu knygute pasidejus rankinej , masinoj, virtuvej kad jei jokia mintis kiltu, ar sunelis ka juokingo pasakytu galeciau uzsirasyti ir SB apie tai. Nuotraukos be uzrasyto zodzio lieka tik paveiksliukai. Turiu kruva mamos nuotrauku ir taip noretusi zinoti koki jos pomegiai jaunos buvo, kokia jos tipiska diena, kas ten do zmones toj nuotraukoj...daug ko ji neatsimena, daug ka nenori atsiminti kadangi per sunkus jos gyvenimas buvo. Noreciau as palikti dali saves savo atzalom, likti kazkiek suprasta (tuo labiau kad MB ne lietuvis, noreciau kad vaikai suprastu apie abi tautas). Man visa tai pasidare svarbiau negu palikti kokia issiuvineta pagalve, ar kokius auskarus mano padarytus.
Zmones leis pinigus tam kas jiem suteikia didziausia malonuma. Mano drauge isleidzia $100/valanda uz privacias pramoginiu sokiu klases su "didelem saikom" profesonalais, man tai per brangu, o ji nesidomi SB visiskai ir klausia kaip as tiek kantrybes turiu. Kas kam.

SB neturi buti per brangu. Su labai minimaliu investavimu pagrindinem medziagom gali pradet. Reikia tik albumo, zirkliu, acid-free flamasteriu rasymui ir popieriaus kuri gali nusipirkti visa paketa (cia jie vadinasi Slab ir turi apie 200 skirtingu lapu pakete) pavyz. (kaina apie $15) pagrinde dvi pigesnes kompanijos gamina tuos popieriu SLAB paketus: Die Cuts with a View (DCWV) ir Provo Craft
user posted image
ir dar storesnio popieriaus ant kurio sulipdysi visas dekoracijas ir nuotraukas. Ir viskas.
Kai paskaitai - tai norisi cray.gif

Tikiuosi nemesi sio uzsemimo. Bet ne visi uzsiema SB tik su tom archyvinio lygio prekem. Daug kas tame mano forume nekreipia demesio ir gamina darbelius :"menas meno labui" kaip cia sako :Art for art's sake". Visvien smagu dabar pasidalinti su seima su kitais bendraminciais.
pamenat tuos senus tarybinius albumus su kampučiais nuotraukoms įkišti??? Pas mane toks yra - jame vaikystės nuotraukos sudėtos, bet jos nei parudavo, nei pageltonavo, nei dar kas nors joms atsitiko, o jau nemažai metų jos ten laikomos... g.gif

turejau ir as tuos tarybinius (bet islaisvinau savo nuotraukas). Mano vaikystes nuotraukos OK, bet...mamos ir tevo kai kurios turi rudu demiu. Tai man brangiasnes turiu atsviesti ir bandyt su Photoshop restoruoti.
Atsakyti

turejau ir as tuos tarybinius (bet islaisvinau savo nuotraukas). Mano vaikystes nuotraukos OK, bet...mamos ir tevo kai kurios turi rudu demiu. Tai man brangiasnes turiu atsviesti ir bandyt su Photoshop restoruoti.
[/quote]

Bet, žinok ir mano mamos nuotraukos labai puikiai išsilaikiusios, nors guli tuose albumuose dar daugiau metų nei maniškės ir nieko... lotuliukas.gif O be to, žinot merginos, tos parudavusios - laiko paženklintos nuotraukos tik dar mielesnės ir brangesnės...bent jau man...
Beje, šiandien man darbe buvo paskutinė diena, tai gavau dovaną nuo bendradarbių - tokį be galo mielą albumą mažyliui. Pirmieji puslapiai skirti metrikams, o jau toliau klijuojami lapai nuotraukoms (tie su plėvele). nu negi mesi lauk tokį grožį??? schmoll.gif Gaila kol kas negaliu parodyt - neturiu fotiko, bet kai turėsiu - būtinai parodysiu.
Atsakyti
klijuojami lapai nuotraukoms (tie su plėvele

tie su lipniais lapais ir plevele? g.gif tikrai paruduos. As savo nuotraukas is ju visas isemiau (per 7 m. parudavo lapai/klijai o kai kuriu nuotrauku popierius nusiplese net klijams prilipus. Man nebuvo gaila tada kaip pirkau tu albumu buvo ispardavimas tik $1, tik nesupratau kodel taip pigiai uz tokius didelius, bet per velai daejo.
tos parudavusios - laiko paženklintos nuotraukos tik dar mielesnės ir brangesnės...bent jau man...

daug kam, ir man mieliau ziureti i panaudota daikta. Sentimetalu ir istorijos daugiau turi. Bet jei tos rudos demes degraduoja nuotrauka tai po kiek metu mazai kas liks is jos. Tam yra spec. rasalai kad duotu ta "panaudota" shabby chick grozi.
user posted image
Cia geras pavyzdys ka su tuo rasalu galima padaryti shabby chick stilium.
user posted image
papildytamatau irmuliux ir irmulia ir irma prisijungus prie sios temos...toks vaizdas kad jei irma tai pasinesus prie scrapbooking biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 14 rugsėjo 2007 - 22:42
QUOTE(AVEDA @ 2007 09 14, 23:30)
tie su lipniais lapais ir plevele?  g.gif tikrai paruduos. As savo nuotraukas is ju visas isemiau (per 7 m. parudavo lapai/klijai o kai kuriu nuotrauku popierius nusiplese net klijams prilipus. Man nebuvo gaila tada kaip pirkau tu albumu buvo ispardavimas tik $1, tik nesupratau kodel taip pigiai uz tokius didelius, bet per velai daejo.

čia apie tuos fotoalbumus su lipniais lapais ir plėvele kalbat? g.gif aš į tokius esu sudėjusi vestuvines nuotraukas. Tai gal pats laikas būtų išimt, kol dar neparudavo. g.gif blink.gif
Atsakyti
Tam lipdomam albume man parudavo lapai gal per 3 nepilnus metus doh.gif
Atsakyti
Aš tik už rankų darbo dirbinėlius, man kompu sumaketuotas scrapbooking schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif

nzn, gal ir neblogai butu digital scrapbooking LT? kad nera tu archyvynio lygio prekiu spec del SB, tai galima visa ta vaizda sukurti su digital ir atspausdinti visa puslapi tik nuotrauka (kai kurie ant tiek realiai atrodo kad net reikia isiziureti ar cia ranku darbas ar kompo?) asmeniskai man nepatinka: as tokia kad man reikia viska paciupineti smile.gif sulyginau viena karta digital su sakykim turejima originalo/ ranku tapyta portreta arba ta paty portreta bet tik atsviesta reprodukcija- plakata koki---kuri mieliau pasikabinti? Bet kaip LT nera tu reikmenu, ir be to daugiau puslapiu taip imanoma sutalpinti i albuma kad nera tiek daug 3D smutkiu ant puslapiu.
Cia vienas pavyzdys...viskas cia su kompu tik/digital buvo padaryta (paskui atspausdina visa puslapi 12inch x 12inch--30cm x 30 cm nuotrauka):
user posted image

dar norejau dadeti kad tokius puslapius pagamina uzsisake "Digital kits" (rinkinelius) del scrapbooking. Juose yra atsviesti popieriukai, sirdeles, gelytes, ir t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 15 rugsėjo 2007 - 13:17
QUOTE(AVEDA @ 2007 09 14, 23:30)
papildytamatau irmuliux ir irmulia ir irma prisijungus prie sios temos...toks vaizdas kad jei irma tai pasinesus prie scrapbooking  biggrin.gif

Nu čia toks gražus sutapimas... Gal tiesiog esam sentimentalios ir todėl tuo domimės. man labai patiko tavo mintys apie nuotraukas be užrašų. Tikrai noris palikt savo vaikams kuo daugiau gražių prisiminimų. wub.gif
Beje, dar dėl tų albumų - jeigu jau tie, su klijuojamais lapais tokie niekam tikę, tai ką daryt su nestandartinio dydžio nuotraukom??? g.gif Matot, surinkau aš visas vyro vaikystės nuotraukas kiek radau (labai jau išmėtytos buvo) ir patalpinau jas į būtent tokį albumą - pasirodė labai patogu. O dabar ką daryt??? verysad.gif
Aveda, o tu mus būtinai prižiūrėk, mums, pradedančiosioms visokeriopa pagalba pravers. Ir iš karto laaaaaaabai tau ačiū 4u.gif
Atsakyti